METALWAR FEST - Idén elmarad, akárcsak a SzeptEmber Feszt

"Jövőre találkozunk!"

2012. augusztus 16. (csütörtök) 06:42 | utoljára módosítva: 2012. augusztus 16. (csütörtök) 06:42

Pár napja lelkesen adtunk hírt arról, hogy a SzeptEmber Feszt keretén belül egy ingyenes metal fesztivál megrendezésére kerül sor, azonban örömünk korai volt, mert kiderült, hogy idén nem lesz sem SzeptEmber Feszt, sem MetalWar rendezvény, ugyanis a népligeti helyszínen csak október végére fejeződnek be a csatornaépítési munkálatok. A szervezők szerint 2013. szeptemberében viszont megvalósul az eredeti terv.A MetalWar Fest rendezőségének közleménye:


"Sokan mondogatják nap, mint nap, hogy ebben az országban bármi megtörténhet… És tényleg! A SzeptEmber Feszt lelkes szervezőcsapata a napokban egy úgynevezett 'bejárásra' ment a Népligetbe, ahol siralmas kép fogadta őket. A teljes liget munkaterület lett, jelenleg csatorna fejújítási munkálatok folynak ott. Bármennyire is van élő szerződése a fesztiválnak a szeptember eleji időpont vonatkozásában a terület bérlésére, az ott folyó munkálatok biztosan nem lesznek kész addigra, így az idei SzeptEmber Feszt elmarad.

A SzeptEmber Feszt területére meghirdetett Open Air MetalWar Fest 2012 Hungary szervezői napok óta azon dolgoznak, hogy a rock és a metal zenét szerető közönség ennek ellenére ne maradjon saját fesztivál nélkül, ám az alapkoncepcióként kitalált háromnapos, minden igényt kielégítő, színvonalas koncertsorozatnak ilyen rövid idő alatt nem talált már helyet.

Egy tőlünk teljesen független, számunkra is döbbenetes vis maior helyzetbe kerültünk. Hétfő este óta tudjuk, hogy a fesztivált abban a formában, ahogy elképzeltük és szerveztük, nem tudjuk megtartani. Az elmúlt három napban éjt nappallá téve szerveztünk és tárgyaltunk, de sajnos nem találtunk megfelelő megoldást a rendezvény áthelyezésére.

Sajnáljuk, hogy a műfaj újabb kezdeményezése dőlt dugába, de nem adjuk fel. Már most szervezzük, hogy jövőre biztosan összegyűlhessen a metal és rockzene apraja-nagyja az első Open Air MetalWar Fest 2013 Hungary rendezvényen, 2013. szeptember 6-7-8-án. És végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki odaadóan és első szóra a kezdeményezés mellé állt. Köszönjük a zenekaroknak, a támogatóknak, a sajtó képviselőinek és a SzeptEmber Fesztnek. Jövőre találkozunk! - Tisztelettel: Open Air MetalWar Fest Hungary csapata."


A SzeptEmberfeszt szervezőinek közleménye:

"Minden kedves érdeklődőt, látogatót, résztvevőt, partnert sajnálattal tájékoztatunk, hogy a 2012. évi SzeptEmber Feszt nem kerül megrendezésre. Kényszerű döntésünk oka, hogy mindenféle előzetes hivatalos értesítés hiányában, az elmúlt hét végén döbbentünk rá, hogy a Népligetben, a rendezvény központi részén keresztül vezető úton Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából - az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával - csatornaépítési munkálatok folynak.

A projekt befejezési határideje 2012. október 31., így a helyszín a rendezvény ideje alatt is munkaterület 6-8 méter mély árkokkal, munkagépekkel és építési anyagokkal. Tárgyalásokat folytattunk a beruházó és a kivitelező képviselőivel, hogy találjunk egy - minden fél számára - megnyugtató megoldást, mely nem hátráltatja a munkálatokat, de lehetővé teszi a program megszervezését is. Áttekintve a felmerült lehetőségeket és a beruházás ütemezését, sajnos nem sikerült olyan eredményre jutnunk, amely megengedi, hogy a fesztivál megrendezésre kerüljön.

Úgy gondoljuk, hogy sem a rendezvény színvonala, sem a hírneve nem teszi lehetővé azt, hogy olyan kockázatot vállaljunk, ami bizonytalanná teszi a SzeptEmber Feszt jövőjét. Nem vállalhatjuk, hogy a közönség az önfeledt szórakozás és pihenés helyett egy balesetveszélyes építési területen lévő, inkább csak bosszúságot okozó esemény részese legyen. Jelenleg Bennünk is kavarognak az érzések! Hiszen az elmúlt egy évben barátainkkal, partnereinkkel azon dolgoztunk, hogy az idei SzeptEmber Feszt is tartalmas programokkal, fergeteges koncertekkel, kulináris élményekkel várja a közönséget a Népligetben. Mindeközben, természetesen örülünk annak, hogy a Népliget és egyben Budapest a beruházás eredményeképpen fejlődik.

Köszönjük mindenkinek az eddigi segítségét, együttműködését, részvételét és érdeklődését! Szeretnénk továbbra is számítani Rátok/Önökre! Bízunk benne, hogy az egyéves kihagyás után, 2013-ban folytatódik a már több mint egy évtizedes hagyomány és mindenki jól fogja érezni magát a 14. SzeptEmber Feszten. 2013. szeptember 6-8. között újra SzeptEmber Feszt a Népligetben!”
 

Hozzászólások

[010613]
reepa
Nem értem, hogy nem lehet helyet találni...talán az eredeti
helyszinen, a Bp.XVIII-ker "Bokay-kert"-ben meg lehetne
rendezni......ott nem lesz csak szept.8-án rendezvény
[010612]
SZAKALL
Miért csak jövőre?Van egy rakás szabadtéri hely,parkoló,stb.,és a sok rockklub is.Ennyire nem tudják rugalmasan kezelni,átszervezni,vannak helyek,ahol még vannak szabad hétvégék a programjaik között!MO.-n sajna minden évben marad el jó buli ilyesmi miatt.:(Vagy leszerveznek 3-4 király zenekart egy hétévgéra,maik ütik egymást ,és lehetetlen 2-t megnézi,mert olyan messze vanak egymástól a klubok,és egyidőben kezdenek.Ezt a szervezők nem tudják egymásnak előre jelezni,összedolgozni,hogy ne szervezzenek már egymásra,hasonló stílusu,kaliberü bandákat?!:( Nekik se mindegy hányan jelennek meg a saját bulijukon.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
2019. szeptember 21. (szombat) 07:59

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első dal, a The Voice. Mats Levén: "Skyblood - ez vagyok én. A Skyblood egyenlő a büszkeséggel, az empátiával és a haraggal. A The Voice dal magasra emeli ezt a zászlót. Harc az igazság ügyéért."   www.facebook.com/SkybloodM   SKYBLOOD - The Voice (szöveges videó a 2019-es Skyblood albumhoz)  

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side
EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side

Dynamind címmel jelenik meg október 25-én a Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall gitáros/billentyűs vezette Edenbridge tizedik albuma. A linzi szimfo-metal csapattól máris itt a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS