METALWAR FEST - Idén elmarad, akárcsak a SzeptEmber Feszt

"Jövőre találkozunk!"

2012. augusztus 16. (csütörtök) 06:42 | utoljára módosítva: 2012. augusztus 16. (csütörtök) 06:42

Pár napja lelkesen adtunk hírt arról, hogy a SzeptEmber Feszt keretén belül egy ingyenes metal fesztivál megrendezésére kerül sor, azonban örömünk korai volt, mert kiderült, hogy idén nem lesz sem SzeptEmber Feszt, sem MetalWar rendezvény, ugyanis a népligeti helyszínen csak október végére fejeződnek be a csatornaépítési munkálatok. A szervezők szerint 2013. szeptemberében viszont megvalósul az eredeti terv.A MetalWar Fest rendezőségének közleménye:


"Sokan mondogatják nap, mint nap, hogy ebben az országban bármi megtörténhet… És tényleg! A SzeptEmber Feszt lelkes szervezőcsapata a napokban egy úgynevezett 'bejárásra' ment a Népligetbe, ahol siralmas kép fogadta őket. A teljes liget munkaterület lett, jelenleg csatorna fejújítási munkálatok folynak ott. Bármennyire is van élő szerződése a fesztiválnak a szeptember eleji időpont vonatkozásában a terület bérlésére, az ott folyó munkálatok biztosan nem lesznek kész addigra, így az idei SzeptEmber Feszt elmarad.

A SzeptEmber Feszt területére meghirdetett Open Air MetalWar Fest 2012 Hungary szervezői napok óta azon dolgoznak, hogy a rock és a metal zenét szerető közönség ennek ellenére ne maradjon saját fesztivál nélkül, ám az alapkoncepcióként kitalált háromnapos, minden igényt kielégítő, színvonalas koncertsorozatnak ilyen rövid idő alatt nem talált már helyet.

Egy tőlünk teljesen független, számunkra is döbbenetes vis maior helyzetbe kerültünk. Hétfő este óta tudjuk, hogy a fesztivált abban a formában, ahogy elképzeltük és szerveztük, nem tudjuk megtartani. Az elmúlt három napban éjt nappallá téve szerveztünk és tárgyaltunk, de sajnos nem találtunk megfelelő megoldást a rendezvény áthelyezésére.

Sajnáljuk, hogy a műfaj újabb kezdeményezése dőlt dugába, de nem adjuk fel. Már most szervezzük, hogy jövőre biztosan összegyűlhessen a metal és rockzene apraja-nagyja az első Open Air MetalWar Fest 2013 Hungary rendezvényen, 2013. szeptember 6-7-8-án. És végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki odaadóan és első szóra a kezdeményezés mellé állt. Köszönjük a zenekaroknak, a támogatóknak, a sajtó képviselőinek és a SzeptEmber Fesztnek. Jövőre találkozunk! - Tisztelettel: Open Air MetalWar Fest Hungary csapata."


A SzeptEmberfeszt szervezőinek közleménye:

"Minden kedves érdeklődőt, látogatót, résztvevőt, partnert sajnálattal tájékoztatunk, hogy a 2012. évi SzeptEmber Feszt nem kerül megrendezésre. Kényszerű döntésünk oka, hogy mindenféle előzetes hivatalos értesítés hiányában, az elmúlt hét végén döbbentünk rá, hogy a Népligetben, a rendezvény központi részén keresztül vezető úton Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából - az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával - csatornaépítési munkálatok folynak.

A projekt befejezési határideje 2012. október 31., így a helyszín a rendezvény ideje alatt is munkaterület 6-8 méter mély árkokkal, munkagépekkel és építési anyagokkal. Tárgyalásokat folytattunk a beruházó és a kivitelező képviselőivel, hogy találjunk egy - minden fél számára - megnyugtató megoldást, mely nem hátráltatja a munkálatokat, de lehetővé teszi a program megszervezését is. Áttekintve a felmerült lehetőségeket és a beruházás ütemezését, sajnos nem sikerült olyan eredményre jutnunk, amely megengedi, hogy a fesztivál megrendezésre kerüljön.

Úgy gondoljuk, hogy sem a rendezvény színvonala, sem a hírneve nem teszi lehetővé azt, hogy olyan kockázatot vállaljunk, ami bizonytalanná teszi a SzeptEmber Feszt jövőjét. Nem vállalhatjuk, hogy a közönség az önfeledt szórakozás és pihenés helyett egy balesetveszélyes építési területen lévő, inkább csak bosszúságot okozó esemény részese legyen. Jelenleg Bennünk is kavarognak az érzések! Hiszen az elmúlt egy évben barátainkkal, partnereinkkel azon dolgoztunk, hogy az idei SzeptEmber Feszt is tartalmas programokkal, fergeteges koncertekkel, kulináris élményekkel várja a közönséget a Népligetben. Mindeközben, természetesen örülünk annak, hogy a Népliget és egyben Budapest a beruházás eredményeképpen fejlődik.

Köszönjük mindenkinek az eddigi segítségét, együttműködését, részvételét és érdeklődését! Szeretnénk továbbra is számítani Rátok/Önökre! Bízunk benne, hogy az egyéves kihagyás után, 2013-ban folytatódik a már több mint egy évtizedes hagyomány és mindenki jól fogja érezni magát a 14. SzeptEmber Feszten. 2013. szeptember 6-8. között újra SzeptEmber Feszt a Népligetben!”
 

Hozzászólások

[010613]
reepa
Nem értem, hogy nem lehet helyet találni...talán az eredeti
helyszinen, a Bp.XVIII-ker "Bokay-kert"-ben meg lehetne
rendezni......ott nem lesz csak szept.8-án rendezvény
[010612]
SZAKALL
Miért csak jövőre?Van egy rakás szabadtéri hely,parkoló,stb.,és a sok rockklub is.Ennyire nem tudják rugalmasan kezelni,átszervezni,vannak helyek,ahol még vannak szabad hétvégék a programjaik között!MO.-n sajna minden évben marad el jó buli ilyesmi miatt.:(Vagy leszerveznek 3-4 király zenekart egy hétévgéra,maik ütik egymást ,és lehetetlen 2-t megnézi,mert olyan messze vanak egymástól a klubok,és egyidőben kezdenek.Ezt a szervezők nem tudják egymásnak előre jelezni,összedolgozni,hogy ne szervezzenek már egymásra,hasonló stílusu,kaliberü bandákat?!:( Nekik se mindegy hányan jelennek meg a saját bulijukon.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid
2020. február 20. (csütörtök) 13:47

Ordinary Man címmel holnap jelenik meg az új Ozzy Osbourne album, a 11 nótás lemezről pedig itt az It's A Raid dal, amelyben Post Malone a vendég. Az új Ozzy album felvételei Los Angelesben zajlottak, a dalokban Andrew Watt producer gitározik, a basszusgitárt a Guns N' Roses-ból ismert Duff McKagan kezeli, dobokon pedig a Red Hot Chili Peppers-ből Chad Smith játszik.     Ozzy korábban ezt mondta a rapperként ismert Post Malone kapcsán: "Soha nem is hallottam korábban erről a srácról. Azt akarta, hogy énekeljek az egyik dalában, a Take What You Want-ban, úgyhogy ezt meg is csináltam, aztán az egyik dolog hozta a másikat. Elkezdtem dolgozni egy új lemezen Post Malone producerével, Andrew Watt-tal. Amolyan katalizátor volt ahhoz, hogy most itt legyek. Ha nincs ez a lemezkészítés, még mindig otthon lógnék, arra gondolva, hogy örökké itt fogok heverni. Piszokil hiányzott a zene. A rajongóim annyira...

CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise
CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise

Forever Black címmel április 24-én jelenik meg az epikus, doomos heavy metalt játszó, eredetileg még a 70-es évek első felében elindított kaliforniai Cirith Ungol ötödik albuma. Ez lesz...

DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre
DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre

Eredetileg tavasszal indult volna egy új turnéra az indusztriális gót/glam vonalas svéd Deathstars, de az ötödik lemezük munkálatai miatt csak ősszel kezdik a koncertezést, viszont...

PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak
PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak

Hazug szavak címmel elkészült és meg is hallgatható a mezőhegyesi Pick Down új EP-je. A hat nótát már az új felállású csapat rögzítette. "A mezőhegyesi székhelyű Pick Down...

BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless
BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless

Azt már november óta tudjuk, hogy tavasszal új Bon Jovi album jelenik meg, az első előzetes dalt, a klippel kísért Unbroken be is mutattuk, most pedig itt a második előzetes szám, a...

KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time
KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time

Master Of Illusions címmel március 6-án jelenik meg a dallamos rock, AOR projekt Khymera ötödik albuma, amelynek második előzeteseként már meg is hallgatható a The First Time dal. A...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS