IRON MAIDNEM - 28 évvel a BS parkolós Maiden buli után...

Pénteken a Rocktogonban a helye a Maiden fanatikusoknak

2012. augusztus 16. (csütörtök) 09:09

Napra pontosan 28 évvel a legelső budapesti Iron Maiden koncert után, augusztus 17-én, pénteken a Rocktogonban lép fel a brit metal legenda Európa-szerte jól ismert tribute csapata, az Iron Maidnem.

Amennyiben megvan még az 1984-es belépőjegyed (120 Ft volt!), akkor ingyen mehetsz be a pénteki Rocktogon koncertre!

A csapat egyik gitárosa, az Exit soraiból is ismert Bevíz Miska nem lehetett jelen a BS parkolóban 1984-ben megrendezett koncerten, noha a jegye is megvolt a koncertre:

"14 éves voltam akkor, és a szüleim úgy döntöttek, hogy Szolnokról Budapestre felutazni egy koncert kedvéért az még nagyon veszélyes volna. Így csak két évvel később láthattam először a Maident, és az sem volt éppen veszélytelen. Természetesen bent voltam a darálóban, és emlékszem, volt olyan, hogy felkapott a tömeg, elkezdett sodorni, és csak méterekkel odébb tudtam letenni a lábam! De akkor is egy életre szóló élmény volt!

Felmerült ugyan a gondolat, hogy a Rocktogonban felidézzük az 1984-es programot, de végül is úgy döntöttünk, hogy az Iron Maidnem egyik különlegességét pont az adja, hogy nem szoktuk lemásolni sem a Maiden aktuális programját, sem valamelyik korábbi műsort. Sokkal szívesebben játszunk olyan dalokat, amiket a Maiden ezért vagy azért egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán szokott műsorra tűzni.

A pénteki bulin is játszani fogjuk az Alexander The Great eposzt. Valamiért a Maiden ezt soha nem veszi elő, mi viszont nagyon szeretjük. Van is egy jó sztorim ehhez kapcsolódóan... Amikor Norvégiában léptünk fel, teljesen spontán módon kaptuk elő. Akkor sem volt a tervezett programban, viszont Zoli megkérdezte a közönséget, hogy mit szeretnének hallani, és valaki bekiabálta, hogy az Alexandert. Mi meg elnyomtuk... A koncert után jöttek is gratulálni a rajongók, hogy mennyire király volt, és milyen jó, hogy legalább mi eljátsszuk!

A Maiden egyébként a mostani retró turnén nem tette be a programba az Infinite Dreams dalt, pedig a Maiden England videón az is szerepel, és mi is gyakran játsszuk. Még az is lehet, hogy pénteken is előkerül majd. A Rocktogonos buli teljes programja legyen meglepetés, de annyit elárulhatok, hogy a Number Of The Beast nálunk nyitódalként szerepel, ami megint csak egy elég konkrét eltérés a Maidenhez képest. És a programunk is hosszabb, mint akár az 1984-es, akár a 2012-es Maiden műsor!


IRON MAIDNEM - The Evil That Men Do
(ezt 2012-ben a Maiden és a Maidnem is játssza)


 


Természetesen minden Maiden-fanatikust szívesen látunk a koncertre! Azokat is, akik ott voltak a BS parkolóban 28 éve, meg azokat is, akik akkor még nem is éltek. Sőt, aki magával hozza az 1984-es belépőjegyét, az vendégünk a bulira!"


A Rocktogonos Iron Maidnem koncert 21 órakor kezdődik. "Woe to you, Oh Earth and Sea..."


www.facebook.com/ironmaidnem
 IRON MAIDEN - Two Minutes To Midnight (Budapest, 1984/08/17)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NOMAD - Hivatalos klip született A Dalban szereplő számukhoz: A remény hídjai
2019. február 15. (péntek) 18:31

Januárban A Dal 2019 első élő előválogatóján a Nomad zenekar is továbbjutott A remény hídjai című számmal, amelyhez most egy hivatalos klip is született. Holnap (szombaton) ismét lesznek A Dalban, ezúttal már az elődöntőben. "Szombaton este ismét lehet drukkolni nekünk A Dal elődöntőjében. Izgalmas kis adásnak nézünk elébe... Szombat 19.30 - Duna Tv és Duna world." www.facebook.com/nomadzenekar   NOMAD - A remény hídjai (2019) NOMAD - A remény hídjai (A Dal 2019 - első válogató)  

FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine
FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine

Undying Light címmel március 15-én jelenik meg a technikás, progos extrém metalt nyomató kaliforniai Fallujah negyedik albuma, a 2016-os Dreamless lemez folytatása, amelynek második...

VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire
VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire

The Element Of Fire címmel megjelent és meghallgatható, de le is tölthető a hódmezővásárhelyi VolumeFeeder trió első albuma. "Hölgyek és Urak! Megjelent az új albumunk!...

AVANTASIA - Klippremier: Candice Nighttal a Moonglow
AVANTASIA - Klippremier: Candice Nighttal a Moonglow

Moonglow címmel a mai napon jelent meg a Tobias Sammet vezette Avantasia új albuma, a 2016-os Ghostlights folytatása, és máris itt a címadó dal hivatalos videoklipje. A dalban a Blackmore's...

SPIRITS OF FIRE - Dal- és klippremier Ripper Owens és Chris Caffery új csapatától
SPIRITS OF FIRE - Dal- és klippremier Ripper Owens és Chris Caffery új csapatától

Az már tavaly nyáron kiderült, hogy egy Spirits Of Fire nevű új bandában fogott össze Tim "Ripper" Owens énekes (ex-Judas Priest, Iced Earth, Charred Walls Of The Damned), Chris...

THE RAVEN AGE - Dalpremier Steve Harris fiának csapatától: The Day The World Stood Still
THE RAVEN AGE - Dalpremier Steve Harris fiának csapatától: The Day The World Stood Still

Conspiracy címmel március 8-án jelenik meg a brit The Raven Age második albuma, amelynek friss előzetese a The Day The World Stood Still  dal. 2018-ban is két koncertet adott...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS