LAMB OF GOD - Randy hivatalos közleménye

Férfiként áll az eljárás elé

2012. augusztus 6. (hétfő) 16:28

A pár napja óvadék ellenében szabadon bocsátott Lamb Of God énekes, Randy Blythe egy hivatalos közleményt adott ki prágai bebörtönzése és az ellene továbbra is folyó eljárás kapcsán:


Üdvözlet! Ez itt D. Randall Blythe, a szeretett szülővárosomból, a Virginia állambeli Richmondból.

Óvadék ellenében nemrég szabadon engedtek a prágai Pankrác börtönből, több, mint egy hónapnyi fogvatartás után. Most, hogy jelenleg szabadlábon vagyok, szeretnék elmondani pár dolgot.

Amíg rács mögött voltam, csupán minimális információkkal rendelkeztem arról, hogy az ügyemet hogyan ítélik meg a Cseh Köztársaság területén kívül. Az ügyvédem tudatta velem, hogy sok támogatást kaptam a zeneipari társaimtól, valamint a szülővárosomból, a rajongóktól, és persze a családomtól.

Ki sem tudom fejezni, hogy érzelmileg mennyire megérintett mindaz, amit a szabadulásom után olvastam, pedig csak egy töredékét láttam azon véleményeknek, amelyek kiálltak mellettem. A zenei közösség legendáitól a rajongókon át egészen azokig, akik korábban a létezésemről sem tudtak, de szimpatizáltak a sorsommal - ez igazán megható. Nem tudom eléggé megköszönni, hogy gondoltatok rám, hogy imádkoztatok értem, de szeretnék külön is köszönetet mondani a richmondi embereknek, amiért kiálltak mellettem.

Az itthon eltöltött első 48 óra során rengetegen megállítottak az utcán, olyanok, akikkel korábban sosem találkoztam, mások odaintettek és rám mosolyogtak, amikor elmentem mellettük, vagy rám köszöntek egy étteremben. Mindenki azt mondta, hogy 'örülünk, hogy itthon vagy, Randy!'. Mindezek miatt büszke és hálás vagyok, hogy Richmondot tekinthetem az otthonomnak.

Szeretném egyúttal azt is kijelenteni, hogy a Pankrácban eltöltött idő alatt semmilyen bántódás nem ért, sem a hivatalos szervek, sem az elítéltek részzéről. Nem élveztem különleges bánásmódot, a többi elítélt között töltöttem az időmet. Félreértés ne essék, ez egy börtön volt, nem valamiféle celebeknek megrendezett elvonós tévéshow. De az őrök tisztességesen bántak velem, és a többi elítélt is kedves volt hozzám.

A világ minden táján emberek halnak éhen. Minden nap férfiak és nők vesztik életüket a Közel-Keleten, vagy más háború sújtotta területeken. Nekem volt mit ennem, voltak ruháim, volt fedél a fejem felett, és senki sem próbált meggyilkolni. Nem panaszkodhatok hát egy rövidebb ideig tartó bebörtönzés miatt, miközben másutt, sokan mások nap mint nap arra kényszerülnek, hogy harcoljanak az életben maradásért.

Ha szükséges megtennem, vissza FOGOK térni Prágába, hogy bíróság elé álljak. Miközben fenntartom, hogy 100 százalékosan ártatlan vagyok, és ehhez álhatatosan ragaszkodni fogok, nem rejtőzöm el az Egyesült Államokban, biztonságban a kiadatástól és az esetleges büntetőeljárástól.

Miközben ezeket a sorokat írom, a bandám egy rajongójának családja a gyermekük tragikus elvesztésének leírhatatlan szenvedésén megy keresztül. Azzal kell foglalkozniuk, hogy gyermekük halálának körülményeivel kapcsolatban  állandóan változó sajtóhírek látnak napvilágot. Engem azzal vádolnak, hogy rosszindulattól vezérelve súlyos testi sértést követtem ezzel a fiatalemberrel szemben, ami végül a halálát eredményezte. Noha úgy vélem, hogy az ellenem felhozott vád nevetséges és nélkülöz minden alapot, ebben az ügyben az én minősítésem nem számít. A vád létezik, a fiatalember családja számára pedig ott vannak a kérdések. És ott van a létező legkínzóbb fájdalom.

Eléggé köztudott a bandám rajongói körében, hogy korábban én magam is vesztettem el egy gyermeket. Sajnos túl jól ismerem a fájdalmukat. Éppen ezért azt is pontosan tudom, hogy a bánat óráiban ennek a családnak igazi válaszokra van szüksége, és ezeket meg is érdemlik. Nem egy média-robbanásra van szükségük, amelyet követően a fiuk meggyilkolásával megvádolt személy gyáva módon elrejtőzik tőlük sokezer mérföldre.

Férfi vagyok. Arra neveltek, hogy egyenesen nézzek szembe a problémáimmal, és ne fussak el előlük, mint egy durcás gyerek.

Remélem, hogy igazságot szolgáltatnak majd, és hogy Daniel N. családja számára olyanformán zárul le az ügy, amelyre kétségtelenül szükségük van ahhoz, hogy a sebeik gyógyulása könnyebbé váljon.

NAGYON ERŐSEN azt érzem, hogy felnőtt emberként, felelőtlen és egyben erkölcstelen dolog lenne részemről, ha nem térnék vissza Prágába, ha idézést kapok.

Ennek nincs köze az óvadék összegéhez. Mindez egy fiatalemberről szól, aki az életét vesztette. Becsületesen fogok cselekedni és küzdeni fogok azért, hogy ebben az ügyben tisztázzam a nevem.

Köszönöm, hogy mindezt elolvastátok és mindannyiotoknak békét kívánok!"
 

Hozzászólások

[010566]
hanaura
Az esetről készült videó elég beszédes. Nem tudom a mellébeszélés mióta férfias, nekem nem nagyon tetszik. A rock szakma Randy mellé állása egy szép dolog, meg utálni a csúnya rendőrséget, csak mert egy felnőtt ember úgy tűnik csak szavak szintjén akar felelősséget vállalni a tetteiért. A videó azért elég egyértelmű, kíváncsi lennék ha a gyereke járt volna így egy koncerten akkor is ennyit beszélt-e volna mellé....
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
2020. február 24. (hétfő) 08:05

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our Paradise lemez folytatásának friss előzeteseként máris megismerkedhetsz a klippel kísért Memento Mori dallal.   www.facebook.com/meteorabandhungary A Meteora frontján Holló Noémi énekesnő és a hörgős énekért is felelős Fülöp Máté basszusgitáros áll, így a zenéjüket főleg az úgynevezett 'Beauty and the Beast' stílusra, kettejük énekének, illetve hörgésének dinamikájára építik. A Tragedy Of Delusion című új lemezen már Király Atilla billentyűs is csatlakozik hozzájuk a mikrofon mögött, így Mátéval együtt itt-ott tiszta férfi énekkel is színesítik a dalokat. A zeneszerzés nagy részét - a gitáralapokat és a szimfonikusokat - szintén Atilla végzi, a dalok kidolgozását így fejtette ki részletesebben: "A...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak
A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak

A Dal 2020 szombat esti első elődöntőjének végeredménye alapján a Fatal Error és a Tortuga is bejutott a március 7-i döntőbe (akárcsak Rácz Gergő és Orsovai Reni, valamint Takács...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS