LAMB OF GOD - Randy végre otthon - az első interjú

Ha szükséges, visszatér Prágába, hogy bíróság elé álljon

2012. augusztus 5. (vasárnap) 08:23 | utoljára módosítva: 2012. augusztus 5. (vasárnap) 08:34

A prágai ügyész újabb tiltakozása ellenére a Lamb Of God énekese, Randy Blythe végre hazatérhetett az Államokba, miután öt hetet töltött előzetesben a prágai Pankrác börtönben. A megduplázott óvadék (400 ezer dollár) ellenében szabadon engedett Randy hamarosan egy hivatalos közleményt is kiad majd, de a szabadon bocsátását követő első interjúban - még a prágai reptéren - így fogalmazott:


"Megkönnyebbültem, hogy kikerültem a Pankrác börtönből. Nem volt annyira rossz, de igazából viccesnek sem mondanám. Megkönnyebbültem tehát, de ha szükséges, hogy a tárgyalásra visszatérjek Prágába, akkor nyilván ezt fogom tenni. Nem jelent semnmilyen kockázatot, hogy most hazarepülhetek."


Randy letartóztatása miatt a Lamb Of God kénytelen volt lemondani a nyári amerikai turnéját, de a Slipknot saját fesztiválján, a Knotfesten már fellépnek augusztus 17-én és 18-án. A turnét is pótolni fogják, várhatóan október végétől.


A New York-i átszálláskor egy rajongóval is találkozott Randy, amit egy fotón is megörökített, és ezt így kommentálta az Instagramján::

"Elnézést, hogy felszívódtam. Váratlanul hosszúra nyúlt a tartózkodásom a Cseh Köztársaságban.

Ez a Lia nevű kedves fiatal lány csak azért jött ki a reptérre, hogy üdvözöljön itthon. Annyira aranyos volt! A barátjának, Garynek dolgoznia kellett, így őt a mobilján hívtuk fel.

Csodás rajongóink vannak! Milyen klassz dolog, hogy a New York-i átszállásomnál egy rajongó üdvözölt. Hamarosan otthon leszek (Richmondban). Köszönet a jó kívánságokért és az imákért! Hamarosan kiadok egy közleményt. Yeehaw és Isten áldja az USA-t!!!"


A szabadulása után adott első interjújában Randy ezt mondta a TV Novának:

"Az a bizonyos koncert, az... Ezernyi koncertet adtam már. Mindazok, akik nincsenek hozzászokva az ilyen zenékhez, tudom, hogy őrültnek és erőszakosnak tartják, mármint a kiállást a színpadon, de az ilyesfajta aktivitás a normális ezeken a bulikon, az ilyesfajta tánc. Ez a bevett viselkedés a koncerteken. Rettentő tragikus, hogy egy fiatal srác meghalt. Rosszul esik a tudat, hogy a bandám egy rajongója meghalt, és hogy a családjának ezt kellett átélnie - ez borzalmas, mélységesen együtt érzek velük - de ezt egy tragikus véletlenként könyvelem el magamban.

Ahogy a bíróságnak és a rendőrségnek adott állásfoglalásomban is fogalmaztam, az a koncert egyike volt annak a valóban ezernyi bulinak, amit adtunk... Egyértelmű, hogy nem tudtam arról, hogy bárkinek is baja esett. Amikor megérkeztünk Prágába, nagyon meglepett, hogy letartóztattak. Fogalmunk sem volt arról, hogy bárki megsérült volna, pláne arról nem, hogy valaki az életét vesztette." 


Randy a börtöntapasztalatairól is beszélt az interjúban:

"A börtön nem egy vicces hely, de napi három alkalommal kaját kaptam, tető volt a fejem felett, volt mit felvennem, így aztán inkább azért voltam hálás, amivel rendelkeztem, és nem azzal törődtem, amivel nem. Sokat olvastam, sokat írtam, többek között néhány új dalt is, edzettem is a cellámban és beszélgettem a cellatársakkal. A börtönben amúgy nem sok mindent lehet csinálni.

Néhány fogvatartott tudta, hogy ki vagyok, úgyhogy adtam autogramokat, még néhány őrnek is. De még azok is tudták, hogy miért vagyok bent, akik amúgy nem ismertek, nyilván, hiszen a helyi média beszámolt az esetről. Rendesek voltak velem a bentiek. Senki sem keménykedett, egyáltalán nem voltak ilyen problémáim."


Arról, hogy visszatér-e majd Prágába:

"Természetesen - amennyiben szükséges. Az óvadékommal kapcsolatban kétszer is tiltakoztak, de nem jelent kockázatot, hogy most hazarepülök. Egy olyan előadó vagyok, aki nemzetközi turnékon vesz részt. Tisztáznom kell a nevemet. Szóval, igen, vissza fogok jönni, ha bíróság elé kell állnom."Randy Blythe első interjúja a szabadulása után
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
2019. június 16. (vasárnap) 10:35

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első előzetes dal, a Gula. A videót Karmacat készítette. "A Gula dallal igyekeztünk kidomborítani a súlyosabb oldalunkat, megmutatva a Baest hangzását. Egy nyers, egyszerű, mégis őrlős nóta lett belőle, amiben hangsúlyosan ott van a Baest lényege: dallam és groove - káosszal keverve."   www.facebook.com/baestband   BAEST - Gula (a 2019-es Venenum albumhoz)  

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS