LAMB OF GOD - Randy ezen a héten sem szabadul

Az ügyész újabb tiltakozást nyújtott be a bíróságnál

2012. július 25. (szerda) 20:01

Csehországi források alapján a Lamb Of God énekese, Randy Blythe továbbra is rács mögött marad, miután az ügyész a mai napon tiltakozást nyújtott be a bíróságnál, így Randy a duplájára emelt és kifizetett, 400 ezer dolláros óvadék ellenében sem védekezhet szabadlábon.

Az ügyésznek pénteken kell indokolnia a bíróság előtt, hogy miért nem járul hozzá az óvadék ellenében történő szabadon bocsátáshoz, majd ezt követően a bírónak öt nap áll rendelkezésére, hogy döntést hozzon, és újabb öt nap ahhoz, hogy döntését hivatalosan is nyilvánosságra hozza. Amennyiben a bíró az énekes számára kedvező döntést hoz, és közben nem történik meg a vádemelés, Randy végre kijöhet a prágai Pankrác börtönből.

A két évvel ezelőtti prágai koncert nyomán történt haláleset miatt halált okozó testi sértéssel gyanúsítják az énekest, aki négy hete van már rács mögött, vádemelés nélkül.

A Lamb Of God amerikai turnéja elméletileg augusztus elsején veszi kezdetét, és noha a csapat menedzsmentje még nem mondta le a Deathklokkal és a Gojirával közös túrát, a friss hírek fényében elég kétséges, hogy a turné megvalósulhat.

Hozzászólások

[010556]
Winternight
A résztvevők beszámolója is elég lehet. Tudod, szemtanúk.
Ha van videó, azt nyilván nem fogják csak úgy nyilvánosságra hozni. Elég ha ezt a tárgyaláson megteszik. A vádemelés egy hosszabb folyamat. Az is lehet, hogy nem találnak ehhez megdönthetetlen bizonyítékot, olyat, amivel biztosan sikerre vihetnék a pert. Ezért aztán őrizetben tartják amíg lehet, hogy ne ússza meg teljesen büntetés nélkül.
Arról meg nem én tehetek, hogy van aki egyből korrupciót vizionál, más meg úgy gondolja, hogy az igazság kiderítése a cél.
[010555]
Hajassss
Tisztelt Winternight! Nem hiszem, hogy személyeskedésig kellene süllyedni egy ilyen kérdés boncolgatása során. Alapvetően semmi bizonyíték nincs Randy ellen a beszámolókon, illetve a feltételezéseken kívül. Hol egy videó ami teljes mértékben tisztázza a helyzetet? Miért nem emeltek még vádat? Olyan sok zavaros kérdés van ebben az ügyben, ami kérdésessé teszi az eljárás tisztaságát.
[010554]
Winternight
Kíváncsi lennék, hogy ugyanezt mondanád-e akkor is, ha az áldozat egy közeli hozzátartozód vagy barátod lett volna, a gyanúsított meg nem egy általad kedvelt zenész, hanem mondjuk a kidobóember.
De amit előtte írtál, az is elég nagy sületlenség, hogy téged idézzelek. Ha egy koncerten pogó közben valakit szándékosan úgy fellöknek, hogy később ebbe belehal, és ezt valaki rögzíti, akkor ezért simán leültetik az elkövetőt. Még akkor is, ha azzal próbálja magát védeni, hogy azt állítja, koncerten ez így szokás. Ugyanis a koncertlátogatók többséget kifejezetten zavarják a bennük rejlő agressziót idétlen ugrabugrálással és idegesítő lökdösődéssel levezetni kívánók, nem szükséges része tehát ez egy koncertnek, és a színpadmászásnak sem része, hogy az énekes a hajánál fogva ledobja onnan a rajongót.
("a buli hevében a színpadra felmászó rajongókkal nem bánt kesztyűs kézzel az énekes. Beszámolók szerint az egyik rajongót a földre teperte, majd egy másikat némi küzdelem után durván visszalökte a közönség közé."
http://hammerworld.hu/2012/06/29/lamb-of-god-randyt-emberoles-vadjaval-tartoztattak-le-pragaban/ )
Én megértem persze, hogy körmötök szakadtáig próbáljátok védeni kedvenceteket, de ez az ügyészséget biztosan nem fogja érdekelni. Számukra az egy érdektelen információ, hogy egy koncerten mi a szokás.
[010553]
Tomassio
ennyi sületlenséget... a zenész nem lehet felelős mindenkinek meg kell értenie. gondoljon bele bárki h pogo közben meglöksz valakit elesik meghal és lecsuknak érte közben meg lehet h 20 másodperccel előtte ő lökött rajtad akkorát h dőltél mint a rohadt nád. én nem vagyok jogász de aki ilyen helyre megy annak tisztában kell lennie azzal h meglökhetik stb stb stb. vagy véletlen felreped a szemöldököd egy Slayeren utána meg mész a rendörségre h hoppá könnyű testi sértés... tudom h itt nem egy felrepedt szemöldökröl van szó de ugyan az a szitu. mivel a srác felment a szinpadra gondolom nem egy hátul álldogáló tipus... rosszul esett ez baleset semmi képpen nem a zenész felelőssége. aki volt már LOG koncerten az tudja h mi megy ott potyognak az emberek a szinpadrol mint szilva a fáról meg megy a bodysurf ezerrel. na mind1 száz szónak is egy a vége szerintem nem a zenész a felelős. ez a gy baleset
[010552]
Winternight
Ha a gyerek saját magától fejest ugrik a színpadról, és úgy éri sérülés, akkor valóban nem tehető senki felelőssé, itt viszont a vád szerint erős fizikai ráhatással "segítettek" neki ebben. Ezért lett ebből büntetőügy.
Nekem eszembe se jutott, hogy a cseh ügyészek korruptak lennének, és meg akarnák fejni egy (Csehországban, koncerten) néhányszáz főt vonzó rétegzenekar énekesét csak azért mert amerikai (tehát biztos gazdag). De azt szokták mondani, mindenki magából indul ki. Én ezért gondolom azt, hogy a cseh ügyészek igazságot akarnak szolgáltatni, mások meg azt, hogy csak a remélt megvesztegetés miatt tartják fogva az énekest.
[010550]
RozsaTomi
Igazad van, csak vágod a jegyen ott van, hogy saját felelősségedre látogatod a bulit, a rendező, és elméletileg a zenekar is semmi felelősséget nem vállal, ha sajna ilyen történik.
[010548]
Hajassss
Nem kártérítésre gondoltam! Szerintem az ügyészeket nem az érdekli, hogy az áldozat családjának juttassanak a pénzből!
[010547]
Winternight
Emberölést nem lehet pénzbeli kártérítéssel elintézni. Az csak vagyoni jellegű esetekben lehetséges. Ha bebizonyosodik a bűnösség, akkor azért börtönbüntetés jár.
Kártérítésért polgári perben lehet majd folyamodni. Erről viszont egyelőre nem hallani.
Próbáljátok meg az esetet jogi vagy emberi szempontból nézni, és ne rajongóként. Én biztos vagyok benne, hogy ha nem egy általatok kedvelt énekes a gyanúsított, hanem mondjuk valamelyik kidobóember, egészen másképpen vélekednétek az esetről, és a bűnös fejét követelnétek.
Félreértés ne essék, én nem kívánom, hogy az énekest bűnösnek találják, de ha az az ember a színpadról történő, lelökés okozta zuhanás miatti sérülésbe halt bele, akkor ezért a felelősnek bűnhődni kell, bárki legyen is az.
Korábban már írtam ebben a témában, hogy egy zenésznek nem az a dolga, hogy rendet teremtsen a színpadon. Arra ott vannak a biztonsági emberek. (Az énekes esetleges felelősségétől függetlenül a biztonságiakat mindenképpen felelősségre kell vonni)Ha nem akarják, hogy a rajongók a színpadra másszanak, akkor kérjék meg a biztonságiakat, hogy azt akadályozzák meg. Ha egyesek mégis fel akarnak mászni, azt vezessék ki a teremből, vagy két szám között mondja be az énekes, hogy ha még valaki felmászik, vége a koncertnek.
De a színpadmászót sem akarom védeni, mert ő is hibás volt, hiszen semmi keresnivalója nem lett volna a színpadon. Sokat járok koncertre, de az általam kedvelt műfajok koncertjein szerencsére nem jellemző a színpadmászás, a pogó meg az egyéb számomra értelmetlen és zavaró megnyilvánulási formák. Néha persze megtörténik, és ilyenkor legszívesebben a fejét is lerúgnám annak aki a nyakamba ugrik. Meg persze a rendezőét is, aki ezt engedi.
[010545]
RozsaTomi
Hajasss-al értek egyet.
[010543]
Hajassss
Szerintem meg ez az egész arról szól, hogy legomboljanak a srácról egy csomó pénzt és utána elintézik az egészet annyival, hogy bocs a kellemetlenségért, de legalább szabad vagy. Mint a keselyűk a dög fölött, itt is elkezdtek körözni!
[010542]
Winternight
Akinek annyi pénz áll a rendelkezésére, hogy simán kifizet egy ilyen összegű óvadékot, az könnyen kerít olyan ügyvédet Amerikában, aki segít elsimítani az ügyet. De az USA amúgy se arról ismert, hogy együttműködő lenne, ha saját állampolgáráról van szó. Ha a csehek el akarják ítélni az énekest, (feltéve, persze, hogy bebizonyosodik a felelőssége) akkor nem engedhetik el.
Azt honnan veszed, hogy a szülők két évig hallgattak? Azért, mert te nem hallottál róla, még nyilván mindent elkövettek azért, hogy gyerekük halálának okozója elnyerje méltó büntetését. De mostanáig nem tehettek semmit. Ahogy a cseh hatóságok sem. Az ok, amit az elején írtam. Az USA-ban simán felmentették volna. A csehek viszont büntetést akartak, ezért kivárták a megfelelő időpontot.
[010541]
RozsaTomi
Persze, majd elbújik vagy WTF? :D
Nem tud eltűnni, mert akkor meg nemzetközit adnak ki ellene....
A családot meg bocsi, de ROHADTUL NEM ÉRTEM MEG!
O.K. elvesztették a gyereküket, de 2 évig erről mindenki kussolt? Ugyan már..... Nem ilyen szerintem egy szülő....
[010540]
Rockazelet
Gondolom voltál már koncerten, láttad már, hogy megy ez a színpadtánc... Tudhatod hogy nem szándékosan csinál ilyet az ember.És több, mint egy hónapja előzetesben? Az is túlzás. Teljesen megértem a családot, aki a fiú-t elveszítette, de az államnak akkor sem így kéne példát statuálni
[010538]
Winternight
A cseh ügyészek azt teszik, ami a feladatuk. Egy ember meghalt, mert valaki lelökte őt a színpadról. A feltételezett gyanúsítottat őrizetbe vették. Mivel külföldi állampolgár, ezért fenn állhat a veszélye annak, hogy megpróbálja elkerülni a felelősségre vonást. Mint ahogy az ismert leányfalui ír gázoló tette.
Egy ilyen esetben el kell felejteni azt, hogy a feltételezett elkövető egy olyan műfaj képviselője, amelyet kedvelünk.
Ahogy Vikernes is megérdemelte a büntetését a gyilkosság miatt még a Burzum rajongók szerint is, úgy a Lamb Of God kedvelőinek is el kell fogadni, hogy kedvelt énekesük feltételezhetően megölt egy embert, és ezért le kell majd töltenie a rá kiszabott büntetést.
[010533]
Hajassss
Na, le is mondták a LOG turnét! Ezek a cseh ügyészek igazán elmehetnek a p*csába!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EKTOMORF - "Szinte sírrablónak lettem kikiáltva Kovácsházán"
2021. január 24. (vasárnap) 11:29

Reborn címmel két napja jött ki az új Ektomorf album, a csapat első lemeze a Napalm Records-nál, az 'újjászületés' cím pedig azt jelzi, hogy ez egy új fejezet a zenekar pályafutásában, ugyanakkor egyfajta "vissza a gyökerekhez" lemezről van szó. A Reborn lemez felvételei már tavaly nyáron elindultak a dániai Antfarmban, akkor derült ki, hogy új dobosuk lett: Oláh Kálmán a Remorse-ból. A 2018 februárjában kiadott Fury lemez még Szabó Dániellel készült. Az újságosoknál még megtalálod a HammerWorld magazin decemberi-januári számát, amelyben többek között Farkas Zolival is találsz interjút. Készítettünk azonban Zotyával egy másik interjút is, Fejes Árpi beszélgetését itt, a HammerWorld oldalán olvashatod el.   www.facebook.com/EKTOMORF.official A most megjelent Reborn lemezetek már a Napalm kiadónál jött ki. Hogyan és miért kerültetek hozzájuk? "Baráti zenekarok ódákat zengtek a...

BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről
BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről

Már a karácsonyi EP idején tudni lehetett, hogy Ritchie Blackmore (Rainbow, ex-Deep Purple) és Candice Night énekesnő közös zenekara, a Blackmore's Night tavasszal egy új lemezzel...

W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album
W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album

Retransmission címmel megjelent és végig is hallgatható a Jeff Scott Soto vezette amerikai-svéd dallamrocker W.E.T. negyedik stúdióalbuma, a 2018-as Earthrage lemez utódjáról a One Final...

OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés
OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés

Tavasszal jelenik meg az Ossian új albuma, A Teljesség, amelyről egy lírai dalt már be is mutattak az év végén. A 2020-as Csak a jót albumról most egy újabb számuk, a Köszöntés...

ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation
ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation

Szimplán Angelus Apatrida címmel jön majd ki február 5-én a spanyol thrasher Angelus Apatrida hetedik nagylemeze, a 2018-as Cabaret de la Guillotine utódja, harmadik előzetesként pedig...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, a legfrissebb előzetes dal a Rivers címet viseli - ismerkedj meg vele! Simone Simons:...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS