CRY FREE - A szombati koncerten Jon Lordra fognak emlékezni

Több, mint tucatnyi alkalommal kísérték a Mestert

2012. július 20. (péntek) 07:39 | utoljára módosítva: 2012. július 20. (péntek) 07:40

Szombaton, július 21-én a Pecsa Caféban játszik a Cry Free, akik Jon Lord billentyűs lesújtó halála kapcsán egy különleges emlékprogramot állítottak össze.

Az egyik legismertebb Deep Purple tribute csapat Európa-szerte több, mint tucatnyi koncerten kísérte Jon Lordot a szimonikus rock projektjében.

A Hammer felkérésére a Cry Free énekese, Scholtz Attila így foglalta össze a gondolatait a Mester halála és a szombati fellépés kapcsán:

"Kedves Zenerajongók!

Szándékosan nem ’rockrajongót’ írtam a megszólításban, hiszen Jon Lord sokkal több volt, mint rockzenész, mégha legtöbben elsősorban a Deep Purple, esetleg a Whitesnake soraiban találkoztunk is vele először. Az igazi Jon Lord rajongók azonban a szédületes hard rock nótákban mennydörgő, morgó vagy sikító Hammond orgonája megunhatatlan varázsán túl is vizsgálódnak, és igazi gyöngyszemeket találnak tőle a blues, a jazz rock, a folk, a szimfonikus rock és a színtiszta klasszikus zene világán belül is.

Munkásságának legszebb összefoglalása talán az a szimfonikus zenekart és rockbandát egyesítő turnéműsor volt, amelynek különböző - lélegzetelállító - verzióival hazánkat is látogatta 2009-től, és amelyben óriási megtiszteltetésként és nagy büszkeségünkre mi lehettünk (rock)zenésztársai számos alkalommal.

Rengeteg ötlet van a fejünkben, hogy hogyan is kéne egy nagykoncert keretében méltó emléket állítani a világ egyik legnagyobb muzsikusának, az elbűvölő Embernek, a mi Drága Barátunknak, Jonnak, és óriási életművének. Ezek persze hónapokig tartó szervezői munkát igényelnek, mi - Jon rajongói - viszont most érezzük a legjobban a hiányát, most fáj annyira a bizonyosság, hogy tényleg elment.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a szombati Cry Free koncert eredetileg tervezett műsorát átszerkesztjük és egy 'kényszer-spontán' Jon Lord emlékkoncertet adunk. Semmi csinnadratta, sztárparádé és külsőség, csak egy bensőséges búcsú sokunk hősétől, néhány igazi ’lordos’ zenei csemegével.

És, ha Őt már nem is láthatjuk színpadon, senkiével össze nem téveszthető játékát nem hallhatjuk többé, vigasztalásul ott lesz a Pecsa Caféban pontosan ugyanaz a billentyűs szett, amit Jon használt többek közt a legendás California Jam fesztiválon 1974-ben: a kultikus Hammond C3 orgona és Leslie 760 erősítő kombináció. Ugyan a büszke tulajdonos, Soós Norbert CF billentyűs csak „tanítványa” a Mesternek, a Hammond egyik első számú hazai szakértőjeként bizonyára megborzongat majd minket a jól ismert futamokkal néhányszor." - Atka.

A nyár egyetlen budapesti Cry Free koncertje tehát szombaton lesz a városligeti Pecsa Caféban. Előzenekar nincs, így a Cry Free a szokásosnál is hosszabban muzsikál majd. A kapunyitás 20 órakor lesz, és legkésőbb 21 órakor a koncert is kezdetét veszi. A belépő a szokásos 1000 Ft.


www.cryfree.hu

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARTILLERY - Májusban jön a dánok új albuma, új dal és klip: Turn Up the Rage
2021. április 14. (szerda) 15:03

X címmel május 7-én lát napvilágot a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Turn Up the Rage dallal lehet ismerkedni. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019 őszén elhunyt alapító gitáros, Morten Stützer helyére Kræn Meier állt be, aki a dalszerzésből is kivette a részét. Michael Stützer gitáros (Morten tesója): "A jellegzetes Artillery-védjegyeket meg akartuk tartani, a riffeket és a fogós témákat, kombinálni az agressziót és a dallamokat. Mindig is a melodikus thrash metalt kevertük a 70-es és a 80-as évek súlyos hangzásaival, ezúttal pedig új elemek is vannak néhány nótában. Nem kell különösebben erőlködnünk, amikor megírunk egy új lemezt, mert szeretjük, amit csinálunk."   www.facebook.com/ARTILLERY.DK   ARTILLERY - Turn Up the Rage (a 2021-es X albumhoz) ARTILLERY - In...

DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void
DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void

Churches Without Saints címmel június 4-én jelenik meg a veterán teuton black/thrash alakulat, az 1988-ban alakult Desaster kilencedik albuma. A 2016-os The Oath Of An Iron Ritual lemez...

AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes
AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes

Október végén egy önéletrajzi könyvvel jelentkezik az AC/DC frontembere, Brian Johnson. A The Lives Of Brian: AC/DC, Me, And The Making Of Back In Black című könyv október 26-án...

H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban
H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban

Még október végén jött a hír, hogy énekest cserélt a svéd dallamrocker H.E.A.T.: elbúcsúztatták Erik Grönwall énekest, akivel 2020 februárjában hozták ki a hatodik albumukat, a...

MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy
MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy

A Rolling Stones frontembere egy vadonatúj klipes dallal ünepelte meg a brit lezárások feloldását. Az Eazy Sleazy dalban Mick Jagger énekel és gitározik, Dave Grolh pedig dobok, gitározik...

VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains
VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains

Wild North West címmel április 30-án jelenik meg a black metal egy dallamosabb vonalát képviselő norvég Vreid kielncedik albuma, és a 2018-as Lifehunger lemez utódjáról pedig már itt...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS