CRY FREE - A szombati koncerten Jon Lordra fognak emlékezni

Több, mint tucatnyi alkalommal kísérték a Mestert

2012. július 20. (péntek) 07:39 | utoljára módosítva: 2012. július 20. (péntek) 07:40

Szombaton, július 21-én a Pecsa Caféban játszik a Cry Free, akik Jon Lord billentyűs lesújtó halála kapcsán egy különleges emlékprogramot állítottak össze.

Az egyik legismertebb Deep Purple tribute csapat Európa-szerte több, mint tucatnyi koncerten kísérte Jon Lordot a szimonikus rock projektjében.

A Hammer felkérésére a Cry Free énekese, Scholtz Attila így foglalta össze a gondolatait a Mester halála és a szombati fellépés kapcsán:

"Kedves Zenerajongók!

Szándékosan nem ’rockrajongót’ írtam a megszólításban, hiszen Jon Lord sokkal több volt, mint rockzenész, mégha legtöbben elsősorban a Deep Purple, esetleg a Whitesnake soraiban találkoztunk is vele először. Az igazi Jon Lord rajongók azonban a szédületes hard rock nótákban mennydörgő, morgó vagy sikító Hammond orgonája megunhatatlan varázsán túl is vizsgálódnak, és igazi gyöngyszemeket találnak tőle a blues, a jazz rock, a folk, a szimfonikus rock és a színtiszta klasszikus zene világán belül is.

Munkásságának legszebb összefoglalása talán az a szimfonikus zenekart és rockbandát egyesítő turnéműsor volt, amelynek különböző - lélegzetelállító - verzióival hazánkat is látogatta 2009-től, és amelyben óriási megtiszteltetésként és nagy büszkeségünkre mi lehettünk (rock)zenésztársai számos alkalommal.

Rengeteg ötlet van a fejünkben, hogy hogyan is kéne egy nagykoncert keretében méltó emléket állítani a világ egyik legnagyobb muzsikusának, az elbűvölő Embernek, a mi Drága Barátunknak, Jonnak, és óriási életművének. Ezek persze hónapokig tartó szervezői munkát igényelnek, mi - Jon rajongói - viszont most érezzük a legjobban a hiányát, most fáj annyira a bizonyosság, hogy tényleg elment.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a szombati Cry Free koncert eredetileg tervezett műsorát átszerkesztjük és egy 'kényszer-spontán' Jon Lord emlékkoncertet adunk. Semmi csinnadratta, sztárparádé és külsőség, csak egy bensőséges búcsú sokunk hősétől, néhány igazi ’lordos’ zenei csemegével.

És, ha Őt már nem is láthatjuk színpadon, senkiével össze nem téveszthető játékát nem hallhatjuk többé, vigasztalásul ott lesz a Pecsa Caféban pontosan ugyanaz a billentyűs szett, amit Jon használt többek közt a legendás California Jam fesztiválon 1974-ben: a kultikus Hammond C3 orgona és Leslie 760 erősítő kombináció. Ugyan a büszke tulajdonos, Soós Norbert CF billentyűs csak „tanítványa” a Mesternek, a Hammond egyik első számú hazai szakértőjeként bizonyára megborzongat majd minket a jól ismert futamokkal néhányszor." - Atka.

A nyár egyetlen budapesti Cry Free koncertje tehát szombaton lesz a városligeti Pecsa Caféban. Előzenekar nincs, így a Cry Free a szokásosnál is hosszabban muzsikál majd. A kapunyitás 20 órakor lesz, és legkésőbb 21 órakor a koncert is kezdetét veszi. A belépő a szokásos 1000 Ft.


www.cryfree.hu

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PHRENESIS - Modern metal Győrből, az első EP: Acheron
2021. január 21. (csütörtök) 18:13

Acheron címmel megjelent és végig is hallgatható a modern metal / metalcore vonalas győri Phrenesis hat tételt tartalmazó bemutatkozó EP-je. "Dalainkat a kilátástalanság és a reménytelenség okozta érzelmi hullámvasút ihlette. Témáink között helyet kapott az otthonunk és létünk rémálommá válása (Áldozat), a bosszú (Azt hazudtad), a csalódás (Angyal), az önpusztítás (Nem bánom) és végül a világunk. Ez a világ csak egyszer elégeli majd meg, hogy mindent megad a semmiért cserébe (Zafír). Csak úgy elolvasni is érdemes a szövegeket, miután meghallgatta valaki az EP-t, mert úgy teljesen más atmoszférával rendelkeznek, mint dalba foglalva."   www.facebook.com/phrenesismetal     PHRENESIS - Acheron EP (2021) ACHERON by Phrenesis    

AUGUST BURNS RED - Animációs videóval egy vadonatúj dal: Standing In The Storm
AUGUST BURNS RED - Animációs videóval egy vadonatúj dal: Standing In The Storm

Új dallal indította a 2021-es évet az August Burns Red. Ismerkedj meg az animációs klippel kísért Standing In The Storm nótával! Az amerikai metalcore arcok animációs videóját Stefano...

ISATHA - Ismerkedj meg a budapesti extrém folk metalosok új albumával: From Here To Beyond
ISATHA - Ismerkedj meg a budapesti extrém folk metalosok új albumával: From Here To Beyond

From Here To Beyond címmel megjelent és végig is hallgatható az extrém folk metalos budapesti Isatha 9 tételes második albuma. Az első nagylemezük a 2013-as Erdei regék volt. Az Isatha...

MOONSPELL - Február végén érkezik a Hermitage album, új dal és klip: All Or Nothing
MOONSPELL - Február végén érkezik a Hermitage album, új dal és klip: All Or Nothing

Hermitage címmel február 26-án jelenik meg az új Moonspell album, a 2017 őszén kiadott 1755 lemezük utódja, harmadik előzetesként pedig már itt is van a videoklippel kísért All Or...

KISS - "A rock'n'roll és a képregények voltak a legjobb tanáraim"
KISS - "A rock'n'roll és a képregények voltak a legjobb tanáraim"

Az American Songwriternek nyilatkozott a KISS egyik frontembere, Gene Simmons, többek között arról, hogy mennyire fontosak voltak számára annak idején a képregények. "Tudod, amikor...

BAD RELIGION - Az elme felszabadítása
BAD RELIGION - Az elme felszabadítása

Emancipation Of The Mind címmel egy eddig kiadatlan dalt tett közzé a kaliforniai punk rock legenda Bad Religion Ez a nóta eredetileg a legutóbbi albumhoz, a 2019 tavaszán kiadott Age Of...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS