STEVE HARRIS - Szólóalbummal jelentkezik az Iron Maiden főnöke

Szeptember 24-én jön ki a British Lion album

2012. július 19. (csütörtök) 18:17

Szólóalbummal jelentkezik szeptember 24-én az Iron Maiden basszusgitárosa, Steve Harris. A 10 nótát tartalmazó lemezről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy határozottan heavy rock anyag, ugyanakkor egy "másfajta vadállat" lesz, mint Steve Harris jól ismert anyacsapatának lemezei. 

A Maiden főnök szólólemezét elkészítő formációban Richard Taylor az énekes, Simon Dawnson a dobos, gitáron pedig ketten is játszanak, Grahame Leslie, valamint a billentyűs hangszereket is kezelő David Hawkins.

A szeptemberben British Lion címmel megjelenő album anyaga az utóbbi évek során született, az album producere pedig Kevin Shirley volt, aki a Maiden mellett olyan csapatokkal is dolgozott már, mint a Journey, a Rush, vagy a Led Zeppelin.

"Már a nyitó This Is My God morcos riffjei, és azt követő súlyos, reményvesztett ballada, a Richard Taylor szárnyaló hangjával kísért Lost Worlds alapján kiderül, hogy a British Lion egy egészen másfajta vadállat, mint a Maiden lemezei.

A Karma Killer a maga gyászének-szerű felépítésével, valamint a masszív refrént rejtő Us Against The World pontosan mutatja, hogy ezúttal Steve Harris milyen mértékben feszítette meg zenei izomzatát. Ezek a David Hawkins gitáros monumentális lírai gitárdallamaival kísért tételek azonban pusztán előételek, az egyik fő fogás ugyanis a fölényes bravúrral elővezetett The Chosen One című epikus riff-ünnep.

Az A World Without Heroes egy lélegzetelállító hétperces alkotás, progresszív elemekkel átitatva, de minden öncélúság nélkül. Ez a tétel is tökéletesen szemlélteti, hogy a hangulatteremtés terén milyen kiváló képességekkel rendelkeznek ezek a dalkovácsok. A Steve Harris utánozhatatlan játékstílusával kísért anyagnak van egy cinizmustól mentes jellege is, ami nagyon üdítő a mai, mindent kategorizálni akaró zenei világban."

Magáról a British Lion címről ezt mondta az Iron Maiden főnöke:

"Mindig is büszke voltam arra, hogy brit vagyok. Nem is látom okát, hogy miért ne lehessek az. Ez mindig is masszív részem volt. Nem arról van szó, hogy zászlót akarnék lobogtatni vagy papolni szeretnék, ez semmiképpen sem egy politikai állásfoglalás. Leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor annak a focicsapatnak szurkolsz, ahonnan származol. Szimplán úgy gondolom, hogy ez a cím előhív néhány nagyon erős képet is, és jól illeszkedik a hangzásunkhoz is."

Érdekesség, hogy 1992 táján Steve Harris egy British Lion névre hallgató fiatal londoni rockbandát patronált, illetve igyekezett kiadóhoz juttatni, de a a csapatról később egyáltalán nem lehetett hallani.
 

STEVE HARRIS - British Lion
(09/24 - EMI)

01. This Is My God
02. Lost Worlds
03. Karma Killer
04. Us Against The World
05. The Chosen Ones
06. A World Without Heaven
07. Judas
08. Eyes Of The Young
09. These Are The Hands
10. The Lesson

 

Hozzászólások

[010510]
vinylfanatic
A borító nagyon jó! Szépen fog mutatni majd a bakelit verzió.A zenét pedig izgatottan várom.Remélem nem kell majd csalatkozni,mint Adrian Smith projektjében.Mert az számomra hallgathatatlan.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EKTOMORF - "Szinte sírrablónak lettem kikiáltva Kovácsházán"
2021. január 24. (vasárnap) 11:29

Reborn címmel két napja jött ki az új Ektomorf album, a csapat első lemeze a Napalm Records-nál, az 'újjászületés' cím pedig azt jelzi, hogy ez egy új fejezet a zenekar pályafutásában, ugyanakkor egyfajta "vissza a gyökerekhez" lemezről van szó. A Reborn lemez felvételei már tavaly nyáron elindultak a dániai Antfarmban, akkor derült ki, hogy új dobosuk lett: Oláh Kálmán a Remorse-ból. A 2018 februárjában kiadott Fury lemez még Szabó Dániellel készült. Az újságosoknál még megtalálod a HammerWorld magazin decemberi-januári számát, amelyben többek között Farkas Zolival is találsz interjút. Készítettünk azonban Zotyával egy másik interjút is, Fejes Árpi beszélgetését itt, a HammerWorld oldalán olvashatod el.   www.facebook.com/EKTOMORF.official A most megjelent Reborn lemezetek már a Napalm kiadónál jött ki. Hogyan és miért kerültetek hozzájuk? "Baráti zenekarok ódákat zengtek a...

BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről
BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről

Már a karácsonyi EP idején tudni lehetett, hogy Ritchie Blackmore (Rainbow, ex-Deep Purple) és Candice Night énekesnő közös zenekara, a Blackmore's Night tavasszal egy új lemezzel...

W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album
W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album

Retransmission címmel megjelent és végig is hallgatható a Jeff Scott Soto vezette amerikai-svéd dallamrocker W.E.T. negyedik stúdióalbuma, a 2018-as Earthrage lemez utódjáról a One Final...

OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés
OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés

Tavasszal jelenik meg az Ossian új albuma, A Teljesség, amelyről egy lírai dalt már be is mutattak az év végén. A 2020-as Csak a jót albumról most egy újabb számuk, a Köszöntés...

ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation
ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation

Szimplán Angelus Apatrida címmel jön majd ki február 5-én a spanyol thrasher Angelus Apatrida hetedik nagylemeze, a 2018-as Cabaret de la Guillotine utódja, harmadik előzetesként pedig...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, a legfrissebb előzetes dal a Rivers címet viseli - ismerkedj meg vele! Simone Simons:...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS