JEFF LOOMIS - Novemberben Budapesten koncertezik

Már készül a következő album is

2012. július 16. (hétfő) 06:23

Ahogy már Vörös Attila is pedzegette a Hammernek egy hónapja adott exkluzív Leander Rising interjúban, egykori Nevermore-beli kollégája, Jeff Loomis ősszel Európában koncertezik az áprilisban kiadott Plains Of Oblivion albumával, és most már biztos, hogy lesz egy magyar koncert is.

Jeff Loomis és csapata november 11-én lép fel a Dürer Kertben, méghozzá három djentes, progos csapattal, a svéd Vildhjartával, a brit Monuments-szel és az amerikai Stealing Axionnal. Az utóbbi két banda a nyár végén hozza ki debütáló lemezeit. A koncertre 3200 forint lesz az elővételes beugró, a helyszínen pedig 3900-ért lehet majd jegyet venni.

Jeff Loomis idei szólóalbumán Vörös Attila is vendégeskedett, akárcsak Marty Friedman, Chris Poland, Tony MacAlpine, valamint az ex-Emperor főnök, Ihsahn. Loomis koncertcsapatában a következő zenészek játszanak: Joe Nurre gitáros (Shaded Enmity), Gregory Macklin basszer (Systen Divide, Ordinance), Anup Sastry dobos (Intervals, Skyharbor).


A gitáros nemrég a Blisteringnek nyilatkozott a tavaszi amerikai szólóturné kapcsán, amelyen a Protest The Hero és a Periphery is részt vett:


"Nem tudtam, milyen lesz a fogadtatás. Felkészültem rá, hogy sokan azt fogják mondani, hogy menjek vissza a Nevermore-ba, meg ilyenek. Amikor belekezdesz valami újba, mindig a legrosszabbra számítasz, de elsöprően jó reakciókat kaptam. Az emberek teljesen megvadultak! Szerintem ez a turné egy nagyon jó kis indítás volt számunkra, a Protest The Hero igazán gitárközpontú banda, akárcsak a Periphery. Ez egy olyan turné volt, ahol nem voltak egók, mindenki élvezte a muzsikálást, úgyhogy az egész lenyűgözően sikerült. A túra arról is meggyőzött, hogy szólóművészként is képes vagyok folytatni a pályafutásomat."


JEFF LOOMIS - Requiem For The Living feat. Vörös Attila
(a 2012-es Plains Of Oblivion albumról)Loomis arról is beszélt, hogy egy állandó csapat összerakásán gondolkodik:

"Bölcs dolog lenni egyben tartani ezt a mostani csapatot, mert érezni a fejlődést. Ha egy új bandát raknék össze, mindent újra kéne kezdenem. Lesznek majd egyeztetések, hogy ezek a mostani srácok velem tudnak-e maradni a későbbiekben is. Joe (Joe Nurre gitáros) igazából egy death metal énekes, azt viszont nem tudom, hogy ehhez 100 százalékosan tudnék-e ragaszkodni. Jó lenne egy olyan énekes, mint Devin Townsend. Kész csoda, ahogy képes változtatni a hangját, bármit el tud énekelni. Egy ilyen énekest szeretnék találni. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő. A döntéshez még szükségem van egy kis időre, nem akarok rosszul dönteni."Jeff arról is beszámolt, hogy már készíti a következő lemezanyagot:

"A régisulis thrashhez akartunk visszakanyarodni, de azért dallamos is lesz. Egy csomóan azt mondják, hogy bármit is írok, az mindig Nevermore-os! (nevet) Nehéz eltávolodnom attól a stílustól, hiszen a csapat egyik fő dalszerzője voltam. Van egy csomó gyorsabb új téma, de a melódiák sem hiányoznak. És Joe teljesen megvadult a death metalos énekével, ami szerintem jó karcossá teszi az összképet.

Nyilván lesznek olyanok, akiknek ez majd nem jön be, mert hozzászoktak ahhoz, hogy tiszta énekkel hallják a dalaimat. De igazából ez nem érdekel. Olyasmit akarok csinálni, ami elsődlegesen engem tesz boldoggá, és ha ez aztán a többségnek is bejön, akkor annak még jobban fogok örülni." Loomis a Nevermore kapcsán így fogalmazott:

"Ha újra össze akarják hozni a Nevermore-t, új tagokkal, az szerintem nem valami jó ötlet. A szív és a lélek az egész bandából jött és jön ma is. Ha ilyen drasztikusan megváltoztatsz egy zenekart, új lesz a dobos és a gitáros is, az már nem lesz ugyanaz a csapat. Szimplán nem. Ez lehetetlen. Az biztos, hogy vannak olyan gitárosok, akik meg tudják tanulni, el tudják játszani a dalokat, de ami egy új anyag megírását illeti, az már egy másik banda lesz. Ez az ő dolguk. Nem bántana a dolog, de tény, hogy nem lenne egy helyes döntés. Becsapnák a rajongókat.

Egyébként nem nagyon tartom a kapcsolatot a fickókkal (Warrel Dane énekes és Jim Sheppard basszer, akik jelenleg a régi csapatukkal, a Sanctuary-vel koncerteznek). Azt nem zárom ki teljesen, hogy valamikor eljöhet egy újjáalakulás, teszem azt valami fesztivál, vagy ilyesmi kapcsán. Azzal nem is lenne problémám. De az, hogy újra azokkal a srácokkal dolgozzak, egyáltalán nem az én asztalom."

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
2021. január 15. (péntek) 18:52

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The Savage Season egyúttal egy klip is született. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette, valamint egy fiatal rockgitáros,...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től
SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től

Pár hete jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók előtt,...

WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear
WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear

Curse Of Autumn címmel március 5-én jelenik meg a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja....

WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge
WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge

A koronajárvány globálissá válása előtt még úgy volt, hogy 2020 nyarán kijön a folk/ambient vonalas norvég Wardruna ötödik albuma, a Kvitravn (White Raven, Fehér holló), a lemez...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS