DALRIADA - "Az eddigi legdestruktívabb, legprovokatívabb klipünk készül"

Szeptember 29-én jön ki a Napisten Hava album

2012. július 16. (hétfő) 09:44 | utoljára módosítva: 2012. július 16. (hétfő) 09:57

Szemfüles Hammer-olvasók már láthatták a Phil Anselmo címlapos nyári számban, hogy a múlt heti Rockmaratonon fellépett orosz Arkona szeptember végén újra Magyarországon játszik, méghozzá egy különleges bulin a Club 202-ben.

A szeptember 29-én megrendezésre kerülő koncert az új Dalriada album megjelenésével esik egybe, de fellép a Niburta is (a lemezük az októberi Hammer extra CD-melléklete lesz),továbbá a Virrasztók, a Kerecsensólyom, valamint a Tales Of Evening (a debütáló album a szeptemberi Hammer extra CD-mellékleteként jön ki).

Az új Dalriada album Napisten Hava címmel jelenik meg a koncert napján, és aznap persze dedikáltatni is lehet majd a lemezt, amelynek első szériája digipak formátumban érkezik, és bónuszként egy friss klip is szerepel majd rajta. A lemez megjelenésével egyszerre a Dalriada egy alapos Európa-turnéra is indul az Arkona társaságában.


A soproni folk metalosok új anyaga és a Rockmaratonon bemutatott három új dal kapcsán a gitáros/énekes Ficzek Andrással beszélgettünk.

"10 dal lesz az új albumon, szokásosan a Fajkusz Bandával kiegészítve, és annyit máris elmondhatok, hogy kicsit beborult a Dalriada-történet, átmentünk stoner zenekarba! Ezen most lehet nevetni, de komolyan. A Rockmaratonon három új számot is bemutattunk, és azt lehetett megfigyelni, hogy a közönség is csak nézett, hogy mi a halál ez! (nevet) Kezdenek előkerülni a C.O.C., Carcass meg Entombed hatások... Kicsit középtempósabb a cucc, helyenként le is vagyunk hangolva, és elég sok helyen veszem át a éneket Laurától."Laura-hörgés azért lesz most is?

"Csak helyenként, ugyanis ezt most nem tudtuk megoldani. Mégpedig azért nem, mert Laura 3 hónapos terhes, így meg nehéz hörögni..."Hűha, gratulálunk nektek! Kisfiú vagy kislány érkezik?

"Egyelőre még semmi sem biztos, de kislányban reménykedünk. Köszönjük a gratulációt! Szóval, két rókázás és rosszullét között elég nehezen ment volna Laurának, hogy végighörögjön egy dalt. Ne tudd meg, a Rockmaratonon is az volt, hogy először is kért két szélgépet, mert ugye sátorban játszottunk, ahol nem volt levegő, valamint egy vödröt a színpad szélére. Másfél nótánként szépen ment is kirakni a rókát... Konkrétan négyszer vagy ötször hányt a buli alatt."Hogy fogtok így Európa-turnéra menni az Arkonával?

"Laurával sehogy, az hétszentség! Nem így terveztük a dolgot, de ha már így alakult, természetesen nagyon örülünk neki és várjuk a picit. De a turnét sem akarjuk lemondani, mert ez egy hatalmas lehetőség. Ráadásul az új lemez kiadásával egy időben lesz. Közös nightliner buszon utazunk majd az orosz csapattal, és úgy néz ki, hogy a költségeinket a merchandise-eladásból fedezni is tudjuk. Ez egy 25 állomásos turné lesz, Hollandiától Portugáliáig, szóval az eddigi legkomolyabb lehetőség a Dalriada számára. Vendégénekesnővel fogjuk végignyomni, de ennek pontos részleteivel most még nem szolgálhatok."Hogy álltok most az új albummal?

"Lényegében teljesen készen vagyunk a felvételekkel, már csak apróságok vannak hátra. A dobokat itthon, Sopronban vettük fel a Moby Dick dobosánál, Hoffer Petinél, a többit pedig Töfinél Szolnokon, a Denevérben. Matykó szombaton szólózta fel a dalokat, most még annyi van hátra, hogy augusztus elején meglátogatjuk Töfit egy kis kórusozgatás erejéig, de ő addig már tud haladni a keveréssel. Aztán végső keverés, maszter, szeptember végén pedig ki is jön a lemez. Szerintem augusztus közepe-vége táján már elő is rukkolunk néhány előzetessel."A Mihaszna stábbal a minap készített interjúból az is kiderült, hogy velük forgattátok az új Dalriada klipet.

"Igen, Viktorékkal felvettük minden idők legdestruktívabb, legprovokatívabb és legparasztabb Dalriada klipjét. Készült is vagy 900 fotó, úgyhogy pár napon belül kaptok is belőlük, hogy mindenki láthassa, miről is van szó. Viktorékról csak annyit, hogy ezek az arcok nem normálisak, ezt kell mondjam! (nevet) Nem tudtunk olyan hülyeséget mondani nekik, amire ők még rá ne tettek volna egy lapáttal! A nyersanyagot már láttam, és az nagyon durva lett!

Korábban már említettem, hogy kibéreltük egy 600 éves pálos templom pincéjét, és ezt aztán berendeztük pokolnak. Meghívtunk három táncoslányt, akik eszeveszett jól néztek ki, odahordtunk 200 hektó bort, sört meg pálinkát, továbbá vagy 500 gyertyát, szarvasagancsokat, csontvázakat, meg mindenféle őrült díszletet, a zenekar pedig ilyen 100-200 évvel ezelőtti hangszereken játszik. Őrületes lesz! Tadeusz például egy nyakába kötött moldvai dobot csépelt csont dobverőkkel!

Maga a klipnóta egyelőre csak 'Dudás' címen fut, de ez még nem a végleges verzió. Ez egy olyan dal, ami egy somogyi népmonda alapján íródott, és ugyebár azt a közismert mondást rejti, hogy 'aki dudás akar lenni, annak a pokolra kell menni'. Úgyhogy mi most szépen alászálltunk a pokolba! (nevet) A klip várhatóan a lemez kiadása előtt 2-3 héttel fog debütálni, és már most nyihogunk azon, hogy miket fogunk kapni mindazoktól, akik a legutóbbi klipet szanaszét gyalázták a különböző netes oldalakon!" (nevet)Az Arkonás turné után lesznek további hazai bulik is?

"Hajjaj! Méghozzá a Pokolgép és a Bloody Roots társaságában. Nem is kell mondanom, hogy ez mekkora öröm számomra, hiszen Pokolgépen és Moby Dicken szocializálódtam magam is annak idején. Ez amúgy egy szőrös férfi metal turné lesz, október végétől egészen februárig, ezeken a bulikon ugyanis csak én fogok énekelni, és jön majd egy gitáros, aki helyettem játszik majd.

A Bloody Roots kapcsán még az is friss infó, hogy a második album szövegeit teljes egészében én írom. Lesznek ott is cifraságok... Érdekesség, hogy lesz egy olyan Bloody Roots nóta, ami az egyik új Dalriada számmal párban lesz majd igazán értelmezhető. Ha a két dalt összerakod, akkor megkapod, hogy milyen boldog voltam, amikor tavaly azokat a támadásokat kaptuk a neten."
 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS