DARKEST HOUR - Új klipjük készült a magyar Mihaszna stábbal

A zenekar is el van ájulva a videótól

2012. július 13. (péntek) 20:22

Új videóklippel jelentkezett a Washington D.C:-beli Darkest Hour, és az izgalmas látványvilágú, hangulatos videó egyik különlegessége, hogy az a Mihaszna Film készítette, amelynek a Road zenekar nagy sikert aratott tavalyi Emberteremtő kisfilmjét is köszönhettük. A Mihaszna Film stábja lényegében két arcból áll, a hardcore/punk vonalas egri Téveszme énekeséből, Nagy Viktorból, valamint az unokatesójából, Felföldi Gáborból.

A Darkest Hour azzal a megjegyzéssel bocsátotta útjára az új klipet, hogy látvány szempontjából messze ez az eddigi leglenyűgözőbb videójuk.

Viktor egy korábbi interjúban azt mondta a Hammernek, hogy "Ha egyszer a Darkest Hournak forgathatnék klipet, elhinném, hogy van mennyország!". Úgy látszik, hogy van...


Viktort épp a Téveszme mai Rockmaratonos bulija felé tartva csíptük el, hogy mondjon néhány szót a Darkest Hour klip létrejöttéről.


"Ez az egész lehetőség onnan adódott, hogy Facebookos beszavazással a Téveszme nyithatta a tavaly novemberi Grindrise fesztivált, ahol a Darkest Hour volt a főbanda. Akkor már kész volt a Road klipje, amit a szervező Jakab Zoli megmutatott a csapatnak, és a gitáros Mike rögtön a koncert után meg is keresett, hogy szeretné, ha csinálnánk nekik egy klipet. Több videó is készült már az utolsó albumukhoz, és szerettek volna egy olyat, amiben maga a zenekar nem is szerepel."A Severed Into Separates nótát Mike javasolta?


"Igen, a nótát a csapat választotta ki, minden egyéb kérdésben viszont szabad kezet kaptunk Gáborral, aki az unokatesóm. A munkamegosztás kettőnk között általában úgy megy, hogy a vágás az én feladatom, az animáció is, ő pedig a snittek színezését, kompozícióját csinálja. Az ötletelés persze mindig közös. Természetesen most is voltak segítőink, az intrónál, a 3D-s malmoknál, de azért a videó 98 százalékát ketten készítettük el."


DARKEST HOUR - Severed Into Separates (a 2011-es The Human Romace albumhoz)Mi az, amit fontosnak tartanál elmondani a klip kapcsán?

"Maga a dalszöveg is olyasmiről szól, hogy átdolgozod az életed, aztán úgyis az utcán végzed, ami egy olyan gondolat, amit itt, Kelet-Európában mindenki elég közel érezhet magához. És ha már Kelet-Európa, akkor adta magát ez a csernobilos, szellemvárosos hangulat. Egyébként a szélmalom is erre a gályázós, lélektelen, céltalan melózásra utal. Tele van hasonló allegóriákkal, utalásokkal a klip.

De nagyon nagy kocka is vagyok, szeretem a számítógépes játékokat, és a közelmúltban megjelent néhány olyan játék, mint a S.T.A.L.K.E.R, vagy a Metro 2033, amikben szintén ez a lepusztult, poszt-Csernobil világ jelenik meg. Úgy gondoltuk, hogy ehhez a dalhoz, ehhez a szöveghez is nagyon passzolna ez a poszt-kommunista szellemváros téma. A csapatnak is azonnal bejött a videó, mindössze két apró változtatást kértek, de azok is a hanghoz kapcsolódtak, nem a képi világhoz."Mi lesz a Mihaszna következő munkája?


"Az Ann My Guard nevű csapat klipje lesz a következő, de a Dalriada új videóját is mi készítjük, annak a forgatási részén is túl vagyunk már."A Téveszmének nem lesz új klipje?

"Tervezünk egyet az új lemezhez, de ez még távlatos dolog. Ha meg is valósul, az még legalább 4-5 hónap. Egyébként a Megosztom veled... anyag fogadtatása meglepően jó volt, érződik a hatása, többen szeretnek, ismernek bennünket, és nagyon sok helyen olvastunk rendkívül elismerő szavakat a lemezről. Mindenki kiforrottabbnak tartja, mind zeneileg, mind szövegileg."


TÉVESZME - Pirkadat
(a Mihaszna Film egyik korai munkája a 2009-es Üres az ég, üres a látóhatár anyaghoz)


A Hegyalján is ott lesztek a zenekarral?

"Ott sajnos nem, de augusztusban lesz pár jónak ígérkező bulink, többek között játszunk majd Budapesten is, a Trafikban, aztán leszünk Dorogon a The Southern Oracle társaságában, meg Mosonmagyaóváron, Balatonalmádiban. Szívesen látunk mindenkit a bulikon!"TÉVESZME - Zsákutca (a 2011-es Megosztanám veled... albumról)

 

Hammer TV

 
L.A. GUNS - Új dal és klip Tracii Guns-éktól: Get Along
2021. október 24. (vasárnap) 17:11

Mint azt bizonyára tudod, jó ideig két L.A. Guns is létezett, a névhasználat joga miatt pedig pereskedés is folyt a Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes vezette verzió, valamint a Steve Riley dobos irányította L.A. Guns között. Idén áprilisban az a megállapodás született, hogy Tracii Guns és Phil Lewis csapata használhatja az L.A. Guns nevet, Riley-ék pedig Riley's L.A. Guns néven és új logóval dolgozhatnak tovább. Tracii Guns-ék 2019-ben adták ki a The Devil You Know című lemezüket, 2020 tavaszán pedig egy Let You Know című új dallal jelentkeztek. Egy bő év is eltelt, mire kiderült, hogy a 2019-es lemez utódja mikor érkezik majd. A Checkered Past című új L.A. Guns lemez november 12-én jelenik meg, negyedik előzetesként pedig a klippel kísért Get Along dalt tették közzé. Phil Lewis énekes és Tracii Guns gitáros mellett Johnny Martin basszer, Ace Von Johnson gitáros és Shane Fitzgibbon dobos játszik a bandában....

GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed
GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed

The Humming Mountain címmel egy öttételes EP-vel jelentkezik november 5-én a Gaahls Wyrd nevű csapat, amit a norvég black metal színtér egyik karakteres alakja, az ex-Gorgoroth és ex-God...

TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól
TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól

Vengeance címmel megjelent és végig is hallgatható az ausztrál Twelve Foot Ninja harmadik albuma, a 2016-os Outlier lemez utódja, a címadó dalhoz pedig egy videó is született....

MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury
MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury

Forged In Metal címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett még tavasszal a power metalt nyomató göteborgi Manimal, azóta pedig az is kiderült, hogy az Armageddon című új albumuk...

THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!
THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!

Hiába futsz! címmel még februárban egy új dallal jelentkezett a dallamos punk rockot játszó egri The Wallkids, nemrég a hivatalos videó is elkészült a nótához. A Nádasi István,...

U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is
U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is

Game Over! címmel megjelent és végig is hallgatható az új U.D.O. album. Udo Dirkschneiderék 16 nótát sorakoztattak fel az alapverzióra, de a japán kiadáson van egy 17. is, a Wilder Life....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS