SLAYER - Jeff még egyetlen dalt sem adott le az új lemezhez

A Mayhem turné után újra megnézik, hogy mi az ábra Jeffel

2012. július 6. (péntek) 13:57 | utoljára módosítva: 2012. július 6. (péntek) 14:11

A Slayer gitárosa, Kerry King azt mondta egy friss interjúban, hogy egyelőre sejtelmük sincs, mikor térhet vissza Jeff Hannemann gitáros, akit egy pókharapás következtében támadott meg egy húsfaló baktérium, és akit a harapást követően 60 perc választott el a haláltól.

Mióta Jeff beteg, az Exodus gitárosa, Gary Holt segíti ki őket. A kaliforniai 107.7 The Bone rádiónak adott interjújában Kerry több fontos témát is érintett.


"A mostani Mayhem fesztiválturné után újra átértékeljük a dolgot Jeffel, ez minden, amit tehetünk. Ugyan három héten keresztül próbált velünk annak idején... Még a Fun Fun Fun Fest előtt (2011. novembere), de nem hozta magát. Ez a helyzet - nem volt ott az a szint. Eljátszotta ugyan a dalokat, de a felvétel alapján tisztán meg lehetett mondani, hogy ki mit játszik.

És azután, hogy Holt mindent tök precízen elpenget, nem lehetséges, hogy visszalépjünk. Szívás ezt mondani, de ha Jeff 18 hónapon át nem volt itt, és vissza akar jönni, akkor nem lehet, hogy ez visszalépéssel járjon. Mindenki azt akarja, hogy lenyűgöző legyen. És szerintem ő is ezt akarja. Szóval bármilyen szívás is ez a döntés, most ez a helyzet."2011 áprilisában azért a kaliforniai Big Four bulin felbukkant Jeff is a színpadon:

"Arra sem volt felkészülve. Azt hiszem, hogy mind arra gondoltunk, hogy ez majd felpörgeti, hogy még keményebben elindul a gyógyulás útján, de nem volt még erre felkészülve. Eredetileg négy dalban játszott volna, de kettőt aznap ki is húztam. Mondtam is neki, hogy haver, ne mutasd ki itt a gyengeségedet. Az emberek már annak is nagyon fognak örülni, hogy láthatnak. Ha négy nótára jössz fel, mindenki rád fog fókuszálni, és látni fogják, hogy nem játszol még annyira jól. Tegyél meg magadnak egy szívességet, és csak két nótát nyomj el. Azzal meglesz a nagy pillanatod, a többit meg hagyjuk."Arról, hogy mikor beszélt utoljára Jeffel:


"A legutolsó próba óta nem beszéltünk. De ez nem egy szokatlan dolog. Úgy hangzik persze, mintha valami gáz lenne, hiszen ezek nem is beszélnek egymással... De a turnék után nem szoktunk dumálni. Hacsak valami üzleti kérdés fel nem merül. Mindenki felnőtt ember, saját baráti körrel, érted amit mondok? (30 év után) már nincs miről beszélgetnünk!" (nevet)Arról, hogy ki gitározik majd az új Slayer lemezen:

"Jeff már évek óta nem játszott a Slayer albumokon, csak szólózott. Minden ritmustémát én nyomtam fel, mióta is? ...A '90-es évek óta. Egy csomó basszust is. Az a helyzet, hogy én gyorsan játszom, és hamar odaérek a következő feladathoz, és nem szoktam b...kodni, egész nap várakozni. Végül is ez hatékonysági kérdés, én pedig hatékony vagyok."Az új anyag egyelőre kizárólag Kerry témákból áll:


"A legutóbbi lemeznél (World Painted Blood, 2009) fele-fele megosztásban jöttek a dalok. Az azelőtti lemezen főleg én voltam a dalszerző. A mostanin egyelőre mind az én témáim vannak. De Jeff témáit is szívesen látjuk. Csak az a kérdés, hogy összehoz-e valamit és eljutattja-e hozzánk."A felvételekről:


"Van ez a két felvett nóta, ami vagy kijön a tervezett EP-n, vagy nem. Ezt nem tudom. Én inkább megvárnám, hogy befejezzük a teljes anyagot, mielőtt kiadnánk az EP-t. A Mayhem turné után, augusztusban és szeptemberben befejeznénk a lemezt. Ellentétben a modern világ többi részével, itt még mindig kell a kiadónak három hónap, hogy előkészítse a megjelenést, miutáűn mehggkapták a teljes anyagot. Nem tudom, hogy miért. Ennek fényében, ha szeptemberben el is készül, nem fog kijönni decemberben, majd talán csak 2013 januárjában. Októberre és novemberre is vannak már dátumaink, de nem az USA-ban. Aztán Szilvesztert követően, úgy sejtem, hogy újra összerakjuk a világuralmi terveinket."A producer személyéről:

"Amikor ezt az első két dalt felvettük, Greg Fidelman volt a producer (vele készült a 2009-es album is), akit 10-12 napra el ki tudtunk szedni a Metallica karmaiból, kölcsönbe. Ezért is vettük fel azt a két dalt. Ugyanis szeretek vele dolgozni. Egy olyan fickó, aki megmondhatja nekem, hogy ezt vagy azut játsszam el újra, és tőle meg sem kérdezem, hogy miért... Megkapja, amit akar és az óriási."
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS