SLAYER - Jeff még egyetlen dalt sem adott le az új lemezhez

A Mayhem turné után újra megnézik, hogy mi az ábra Jeffel

2012. július 6. (péntek) 13:57 | utoljára módosítva: 2012. július 6. (péntek) 14:11

A Slayer gitárosa, Kerry King azt mondta egy friss interjúban, hogy egyelőre sejtelmük sincs, mikor térhet vissza Jeff Hannemann gitáros, akit egy pókharapás következtében támadott meg egy húsfaló baktérium, és akit a harapást követően 60 perc választott el a haláltól.

Mióta Jeff beteg, az Exodus gitárosa, Gary Holt segíti ki őket. A kaliforniai 107.7 The Bone rádiónak adott interjújában Kerry több fontos témát is érintett.


"A mostani Mayhem fesztiválturné után újra átértékeljük a dolgot Jeffel, ez minden, amit tehetünk. Ugyan három héten keresztül próbált velünk annak idején... Még a Fun Fun Fun Fest előtt (2011. novembere), de nem hozta magát. Ez a helyzet - nem volt ott az a szint. Eljátszotta ugyan a dalokat, de a felvétel alapján tisztán meg lehetett mondani, hogy ki mit játszik.

És azután, hogy Holt mindent tök precízen elpenget, nem lehetséges, hogy visszalépjünk. Szívás ezt mondani, de ha Jeff 18 hónapon át nem volt itt, és vissza akar jönni, akkor nem lehet, hogy ez visszalépéssel járjon. Mindenki azt akarja, hogy lenyűgöző legyen. És szerintem ő is ezt akarja. Szóval bármilyen szívás is ez a döntés, most ez a helyzet."2011 áprilisában azért a kaliforniai Big Four bulin felbukkant Jeff is a színpadon:

"Arra sem volt felkészülve. Azt hiszem, hogy mind arra gondoltunk, hogy ez majd felpörgeti, hogy még keményebben elindul a gyógyulás útján, de nem volt még erre felkészülve. Eredetileg négy dalban játszott volna, de kettőt aznap ki is húztam. Mondtam is neki, hogy haver, ne mutasd ki itt a gyengeségedet. Az emberek már annak is nagyon fognak örülni, hogy láthatnak. Ha négy nótára jössz fel, mindenki rád fog fókuszálni, és látni fogják, hogy nem játszol még annyira jól. Tegyél meg magadnak egy szívességet, és csak két nótát nyomj el. Azzal meglesz a nagy pillanatod, a többit meg hagyjuk."Arról, hogy mikor beszélt utoljára Jeffel:


"A legutolsó próba óta nem beszéltünk. De ez nem egy szokatlan dolog. Úgy hangzik persze, mintha valami gáz lenne, hiszen ezek nem is beszélnek egymással... De a turnék után nem szoktunk dumálni. Hacsak valami üzleti kérdés fel nem merül. Mindenki felnőtt ember, saját baráti körrel, érted amit mondok? (30 év után) már nincs miről beszélgetnünk!" (nevet)Arról, hogy ki gitározik majd az új Slayer lemezen:

"Jeff már évek óta nem játszott a Slayer albumokon, csak szólózott. Minden ritmustémát én nyomtam fel, mióta is? ...A '90-es évek óta. Egy csomó basszust is. Az a helyzet, hogy én gyorsan játszom, és hamar odaérek a következő feladathoz, és nem szoktam b...kodni, egész nap várakozni. Végül is ez hatékonysági kérdés, én pedig hatékony vagyok."Az új anyag egyelőre kizárólag Kerry témákból áll:


"A legutóbbi lemeznél (World Painted Blood, 2009) fele-fele megosztásban jöttek a dalok. Az azelőtti lemezen főleg én voltam a dalszerző. A mostanin egyelőre mind az én témáim vannak. De Jeff témáit is szívesen látjuk. Csak az a kérdés, hogy összehoz-e valamit és eljutattja-e hozzánk."A felvételekről:


"Van ez a két felvett nóta, ami vagy kijön a tervezett EP-n, vagy nem. Ezt nem tudom. Én inkább megvárnám, hogy befejezzük a teljes anyagot, mielőtt kiadnánk az EP-t. A Mayhem turné után, augusztusban és szeptemberben befejeznénk a lemezt. Ellentétben a modern világ többi részével, itt még mindig kell a kiadónak három hónap, hogy előkészítse a megjelenést, miutáűn mehggkapták a teljes anyagot. Nem tudom, hogy miért. Ennek fényében, ha szeptemberben el is készül, nem fog kijönni decemberben, majd talán csak 2013 januárjában. Októberre és novemberre is vannak már dátumaink, de nem az USA-ban. Aztán Szilvesztert követően, úgy sejtem, hogy újra összerakjuk a világuralmi terveinket."A producer személyéről:

"Amikor ezt az első két dalt felvettük, Greg Fidelman volt a producer (vele készült a 2009-es album is), akit 10-12 napra el ki tudtunk szedni a Metallica karmaiból, kölcsönbe. Ezért is vettük fel azt a két dalt. Ugyanis szeretek vele dolgozni. Egy olyan fickó, aki megmondhatja nekem, hogy ezt vagy azut játsszam el újra, és tőle meg sem kérdezem, hogy miért... Megkapja, amit akar és az óriási."
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GUTTED - Új felállásról, új EP-ről szólnak a friss hírek
2021. január 18. (hétfő) 07:24

Egy 5 dalos új EP-n dolgozik a brutális death/grind vonalon a hazai színtér elitjéhez tartozó Gutted. A csapat legutóbbi, negyedik albuma 2016-ban jött ki Martyr Creation címmel. "Üdv Mindenkinek! A Gutted zenekar egy új kislemezen dolgozik, amelyen 5 új dal fog szerepelni, a tervezett megjelenési dátum valamikor 2021 ősz/tél. Az eddig még cím nélküli EP felállása, Hajnali Sándor énekes/szövegek/koncepció mellett: Borka Zoltán gitáros/ basszusgitáros/dalszerző és Krzysztof Klingbein dobos, de ez a felállás, egyelőre, csak erre a kislemezre szól." www.facebook.com/guttedhorde Hajnali Sándor: "Sajnos megint változott a zenekar felállása, mert a legutóbbi felállásból a többieknek más dolgok kerültek prioritásba, de úgy gondoltam, hogy menni kell tovább, még ebben a lehetetlennek tűnő világban is. Koncertfronton semmi terv nincs az idei évre, az majd a 2022-es év története lesz… Nem hiszek a nagylemezek...

ICED EARTH - Jon Schaffert őrizetbe vették a Capitolium ostroma miatt
ICED EARTH - Jon Schaffert őrizetbe vették a Capitolium ostroma miatt

Őrizetbe vették az amerikai hatóságok az Iced Earth főnökét, azt követően, hogy január 6-án Jon Schaffer is behatolt tüntetőkkel a washingtoni Capitolium épületébe. Ismert, hogy...

DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től
SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től

Pár hete jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók előtt,...

WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear
WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear

Curse Of Autumn címmel március 5-én jelenik meg a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS