SCORPIONS - Fellépnek a 2014-es foci VB nyitó ünnepségén

Jövőre eddig kiadatlan dalokkal is jelentkeznek majd

2012. július 6. (péntek) 07:46

Újabb részleteket árult el a Billboardnak adott interjújában a Scorpions gitárosa, Matthias Jabs azokról a korábban ki nem adott dalokról, amelyekről már februárban is említést tett Rudolf Schenker a Hammernek.

A búcsúzni készülő legendás német rockbanda a '80-as években feldemózott, de lemezre végül nem került dalaik közül egy tucatnyin már el is kezdett dolgozni Mikael "Nord" Andersson és Martin Hansen producerekkel, de további dalok is vannak a tarsolyban.

"Még fogunk egy keveset kutatni a raktárban, és összesen 16-18 dal közül fogjuk kiválogatni a legjobb tizenkettőt. Azt kell mondjam, hogy az anyag nagyon jó. Az ötlet egyébként a rajongóktól érkezett. Ők kezdték mondogatni, hogy biztosan vannak kiadatlan dalaink a régi időkből, és igazuk is volt. A legtöbb dalnak nem volt rendes szövege, és ki is egészítettük őket néhány új témával.

A felvételek úgy folynak, ahogy mostanában felvettük a lemezeinket, de a nóták alapötletei, a riffek a régiek, akárcsak a hangulat, vagy az a mód, ahogy megírtuk és meghangszereltük őket annak idején. Próbálunk minél több mindent megtartani a régi felvételekből. 30 év elmúltával már senkinek nem támadnak olyan ötletei, mint akkor, amikor fiatalabbak voltunk, úgyhogy igyekszünk ragaszkodni a régi szellemiséghez."

Matthias Jabs szerint a lemez 2013-ban jön majd ki, és jövőre várható az a dokufilm is, amit Katja Von Garnier készített a csapatról, és amelynek forgatása az utóbbi másfél év turnézása közben folyt.

A Scorpions felkérést kapott, hogy a Brazíliában megrendezésre kerülő 2014-es foci vébé nyitóünnepségén fellépjen, és ezt örömmel el is vállalták.

"Brazíliában is nagyon népszerűek vagyunk. A szervezők még Londonba is átrepültek, hogy személyesen beszéljünk erről a javaslatról. Telefonon keresztül is megbeszélhettük volna, de éreztetni akarták velünk, hogy ez mennyire fontos. Úgyhogy igent mondtuk, természetesen. Ott leszünk."


Korábban Jabs mester így fogalmazott a Scorpions jövőjével kapcsolatban:

"Te tudod, hogy mit fogsz csinálni három év múlva? A Scorpions nem fog feloszlani. Az állandó turnézást fogjuk abbahagyni, ezt a stúdió, turné, újra stúdió, újra turné körforgást. Eljön az a pillanat, amikor azt kell mondani, hogy 'Rendben, nagyon köszönjük!'. De van ez a projekt, ami talán jövőre valósul meg. Rengeteg videófelvétellel rendelkezünk. Egyfajta antológiát tervezünk, egy Box Setet. És azt egyikünk sem mondta, hogy soha többet nem fogunk színpadra lépni, mondjuk adunk egyetlen bulit valahol a világban. Miért is ne? Ha valaki annyira akar látni bennünket, akkor persze, rendben, ott leszünk.

Arra is van esély... hogy mondjuk szörnyen elkezdünk otthon unatkozni, aztán felhívjuk egymást, hogy nyomjunk már pár bulit. De annak az intenzív turnézásnak, ami évtizedeken keresztül jellemzett minket, egyszer vége kellett legyen. Egy-egy külön fellépés, az rendben van. Jelenleg az biztos, hogy idén december 15-ig vannak koncertjeink. Akkor lesz az utolsó show. Valahol Németországban egy kisvárosban (Oberhausen - a szerk.). Azt, hogy utána mi jön, még mi sem tudjuk..."
 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EKTOMORF - "Szinte sírrablónak lettem kikiáltva Kovácsházán"
2021. január 24. (vasárnap) 11:29

Reborn címmel két napja jött ki az új Ektomorf album, a csapat első lemeze a Napalm Records-nál, az 'újjászületés' cím pedig azt jelzi, hogy ez egy új fejezet a zenekar pályafutásában, ugyanakkor egyfajta "vissza a gyökerekhez" lemezről van szó. A Reborn lemez felvételei már tavaly nyáron elindultak a dániai Antfarmban, akkor derült ki, hogy új dobosuk lett: Oláh Kálmán a Remorse-ból. A 2018 februárjában kiadott Fury lemez még Szabó Dániellel készült. Az újságosoknál még megtalálod a HammerWorld magazin decemberi-januári számát, amelyben többek között Farkas Zolival is találsz interjút. Készítettünk azonban Zotyával egy másik interjút is, Fejes Árpi beszélgetését itt, a HammerWorld oldalán olvashatod el.   www.facebook.com/EKTOMORF.official A most megjelent Reborn lemezetek már a Napalm kiadónál jött ki. Hogyan és miért kerültetek hozzájuk? "Baráti zenekarok ódákat zengtek a...

BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről
BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről

Már a karácsonyi EP idején tudni lehetett, hogy Ritchie Blackmore (Rainbow, ex-Deep Purple) és Candice Night énekesnő közös zenekara, a Blackmore's Night tavasszal egy új lemezzel...

W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album
W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album

Retransmission címmel megjelent és végig is hallgatható a Jeff Scott Soto vezette amerikai-svéd dallamrocker W.E.T. negyedik stúdióalbuma, a 2018-as Earthrage lemez utódjáról a One Final...

OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés
OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés

Tavasszal jelenik meg az Ossian új albuma, A Teljesség, amelyről egy lírai dalt már be is mutattak az év végén. A 2020-as Csak a jót albumról most egy újabb számuk, a Köszöntés...

ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation
ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation

Szimplán Angelus Apatrida címmel jön majd ki február 5-én a spanyol thrasher Angelus Apatrida hetedik nagylemeze, a 2018-as Cabaret de la Guillotine utódja, harmadik előzetesként pedig...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, a legfrissebb előzetes dal a Rivers címet viseli - ismerkedj meg vele! Simone Simons:...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS