LAMB OF GOD - Randy leghamarabb a jövő hét első felében szabadulhat

Múlt szerda óta rács mögött van az énekes

2012. július 6. (péntek) 12:06

Noha a 200 ezer dolláros óvadék megérkezett a prágai bírósághoz a hét első felében, a halált okozó testi sértés vádjával múlt szerdán előzetesbe került Lamb Of God énekes, Randy Blythe még mindig a prágai Pankrác műintézmény lakója.

Jó hír azonban, hogy amint az ügyészség úgy dönt, hogy Randyt szabadlábra helyezik, elhagyhatja a Cseh Köztársaság területét, így valószínűleg az amerikai turnéjuk nem marad el.

Mivel tegnap munkaszüneti nap volt a Cseh Köztársaságban, és ma is az van, arra lehet számítani, hogy a végleges döntés nem születhet meg hétfőnél korábban, tehát Randy valószínűleg csak a jövő hét első felében hagyhatja el a börtönt.


Larry Mazer menedzser a Rolling Stone-nak így föglalta össze a dolgok jelenlegi állását:

"Szombaton azt az információt kaptuk, hogy a 200 ezer dolláros óvadék átutalása után Randyt minden bizonnyal szabadlábra helyezik. Mind azzal a tudattal feküdtünk le, hogy Randy kiszabadul. Még repülőjegyet is foglaltam neki, hogy hazarepülhessen. Kedd reggel azzal hívott az ottani ügyvéd, hogy fellebezés miatt mégsem engedik szabadon.

A Youtube-on is fent vannak a videók, amelyek 100 százalékosan igazolják Randy ártatlanságát. Az összes felvételt átküldtük az ügyvédnek, aki ezeket szerdán be is mutatta a bíróságnak. Ez az egész ügy tele tisztázatlan részekkel. A két évvel ezelőtti koncerten senki sem számolt be sérülésről, sem a koncertet követően. Legalább egy-két óra eltelt, feltételezhetően, mire ez a srác kórházba ment.

Ez tehát az első kérdés: miért nem történt semmi a buli alatt? A második: állítólag 30 napon keresztül kómában volt, de a promótert csak pár hónap múlva keresték meg, hogy mit tud a történtekről. Ugyanazt mondta: a show rendben lement, nem történt semmi, nem volt incidens. Azt mondták neki, hogy egy személy megsérült, ami a halálához vezetett, de erről nem volt semmiféle tudomása. Aztán ennyiben is maradt az egész. Majd két évvel később Randyt őrizetbe vették."

Randy egyik helyi védőügyvédje, Tomas Morysek így fogalmazott:


"Minden más országban az óvadék kifizetése után szabadon engedik az őrizetest. Sajnos a cseh eljárásjog másképp rendelkezik."

Morysek azt is hozzátette, hogy Randy egy monfol fickóval került egy cellába, akitől már mongol kifejezéseket is tanult, és akinek cserébe megtanított néhány angol szót. Már kétszer jártak bent nála, de Randy nem panaszkodik, viszont értetlenül áll a történtek előtt. Amint szabadon engedik, szeretne személyesen találkozni az ehunyt 19 éves rajongó családjával, és ha korábban értesült volna a történtekről, együttműködött volna a cseh hatóságokkal a történtek felderítésében.

A Gauntlet oldal állítólag a teljes koncert felvételét megszerezte, és az alábbi videókon az látható, ahogy a 19 éves Daniel Nosek háromszor is felmászik a színpadra, a harmadik alkalommal azonban Randy a közelében sincs. Ez persze így önmagában semmire sem bizonyíték, a döntést majd a cseh bíróság hozza meg. 
Videó 1
Videó 2
 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
2021. január 15. (péntek) 18:52

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The Savage Season egyúttal egy klip is született. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette, valamint egy fiatal rockgitáros,...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től
SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től

Pár hete jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók előtt,...

WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear
WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear

Curse Of Autumn címmel március 5-én jelenik meg a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja....

WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge
WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge

A koronajárvány globálissá válása előtt még úgy volt, hogy 2020 nyarán kijön a folk/ambient vonalas norvég Wardruna ötödik albuma, a Kvitravn (White Raven, Fehér holló), a lemez...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS