LAMB OF GOD - Randy leghamarabb a jövő hét első felében szabadulhat

Múlt szerda óta rács mögött van az énekes

2012. július 6. (péntek) 12:06

Noha a 200 ezer dolláros óvadék megérkezett a prágai bírósághoz a hét első felében, a halált okozó testi sértés vádjával múlt szerdán előzetesbe került Lamb Of God énekes, Randy Blythe még mindig a prágai Pankrác műintézmény lakója.

Jó hír azonban, hogy amint az ügyészség úgy dönt, hogy Randyt szabadlábra helyezik, elhagyhatja a Cseh Köztársaság területét, így valószínűleg az amerikai turnéjuk nem marad el.

Mivel tegnap munkaszüneti nap volt a Cseh Köztársaságban, és ma is az van, arra lehet számítani, hogy a végleges döntés nem születhet meg hétfőnél korábban, tehát Randy valószínűleg csak a jövő hét első felében hagyhatja el a börtönt.


Larry Mazer menedzser a Rolling Stone-nak így föglalta össze a dolgok jelenlegi állását:

"Szombaton azt az információt kaptuk, hogy a 200 ezer dolláros óvadék átutalása után Randyt minden bizonnyal szabadlábra helyezik. Mind azzal a tudattal feküdtünk le, hogy Randy kiszabadul. Még repülőjegyet is foglaltam neki, hogy hazarepülhessen. Kedd reggel azzal hívott az ottani ügyvéd, hogy fellebezés miatt mégsem engedik szabadon.

A Youtube-on is fent vannak a videók, amelyek 100 százalékosan igazolják Randy ártatlanságát. Az összes felvételt átküldtük az ügyvédnek, aki ezeket szerdán be is mutatta a bíróságnak. Ez az egész ügy tele tisztázatlan részekkel. A két évvel ezelőtti koncerten senki sem számolt be sérülésről, sem a koncertet követően. Legalább egy-két óra eltelt, feltételezhetően, mire ez a srác kórházba ment.

Ez tehát az első kérdés: miért nem történt semmi a buli alatt? A második: állítólag 30 napon keresztül kómában volt, de a promótert csak pár hónap múlva keresték meg, hogy mit tud a történtekről. Ugyanazt mondta: a show rendben lement, nem történt semmi, nem volt incidens. Azt mondták neki, hogy egy személy megsérült, ami a halálához vezetett, de erről nem volt semmiféle tudomása. Aztán ennyiben is maradt az egész. Majd két évvel később Randyt őrizetbe vették."

Randy egyik helyi védőügyvédje, Tomas Morysek így fogalmazott:


"Minden más országban az óvadék kifizetése után szabadon engedik az őrizetest. Sajnos a cseh eljárásjog másképp rendelkezik."

Morysek azt is hozzátette, hogy Randy egy monfol fickóval került egy cellába, akitől már mongol kifejezéseket is tanult, és akinek cserébe megtanított néhány angol szót. Már kétszer jártak bent nála, de Randy nem panaszkodik, viszont értetlenül áll a történtek előtt. Amint szabadon engedik, szeretne személyesen találkozni az ehunyt 19 éves rajongó családjával, és ha korábban értesült volna a történtekről, együttműködött volna a cseh hatóságokkal a történtek felderítésében.

A Gauntlet oldal állítólag a teljes koncert felvételét megszerezte, és az alábbi videókon az látható, ahogy a 19 éves Daniel Nosek háromszor is felmászik a színpadra, a harmadik alkalommal azonban Randy a közelében sincs. Ez persze így önmagában semmire sem bizonyíték, a döntést majd a cseh bíróság hozza meg. 
Videó 1
Videó 2
 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS