LAMB OF GOD - Randy még mindig rács mögött

Hétfőn nem érkezett meg az óvadék összege

2012. július 3. (kedd) 00:48

A halált okozó testi sértés miatt a múlt héten Prágában őrizetbe vett Lamb Of God énekes, Randy Blythe egyelőre még mindig rács mögött van Prágában, hétfőn ugyanis nem érkezett meg a bíróságra a szombaton kiszabott 200 ezer dolláros (lb. 44 millió forint) óvadék. Az óvadék összegét cseh források szerint az énekes évi jövedelméhez igazították. Miközben a csapat másik négy tagja a hétvégén hazautazott az Államokba, a Lamb Of God menedzsmentje a hírek szerint mindent elkövet annak érdekében, hogy az óvadék mielőbb átutalásra kerüljön. 

Az óvadék átutalása azonban nem jelenti azt, hogy az énekes azonnal szabadlábra kerül, szükséges egy ügyészii jóváhagyás is, ennek hiányában pedig újabb tárgyalásra kerül sor. Ez azt jelenti, hogy Randy még napokat tölthet a börtönben. Ha az ügyész kedvező döntést hoz, elképzelhető, hogy Randynek a Cseh Köztársaság területén kell maradnia. Egyelőre nem ismert, hogy pontosan milyen feltételekkel kerülhet szabadlábra, de amennyiben nem tartja be ezeket, nemzetközi elfogatóparancsot is kiadhatnak ellene.

A Lamb Of God turnétervei közt továbbra is szerepel az a Gojirával közös, másfél hónapos amerikai turné, amelynek nyitó állomását augusztus elsejére hirdették meg.

A neten megjelent egy cseh hírműsorban leadott rajongói videófelvétel az ominózus 2010-es prágai koncertről, amelyen az látható, lassítva is, hogy az énekes valóban elég durván, a hajánál fogva penderít le egy színpadmászót, miközben egy harmadik személy, vélhetően egy biztonsági arc, hátulról taszít egyet a rajongón.

Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy ezen a felvételen valóban a 19 éves fiú halálálával végződött incidens látható, ahogy azt sem tudni, hogy a cseh rendőrség milyen bizonyítékokkal rendelkezik. A koncert folyamán számosan másztak fel a színpadra, és a szemtanúk beszámolói alapján Randy több alkalommal is agresszíven viselkedett a színpadra feljutott rajongókkal. Az alábbi videó alapján tehát nem érdemes sem mentegetni, sem elítélni az énekest.


Rajongói felvétel a 2010-es prágai LOG koncertről

  

Hozzászólások

[010450]
Attikorn
http://themetalreview.com/wp-content/themes/rockwell/scripts/timthumb.php?src=http://themetalreview.com/wp-content/uploads/FRB.jpeg&w=940&zc=1
[010449]
vivaemptiness
minden reklam reklam, ez is. az hogy jo vagy sem mas kerdes.
valami jogasz, aki olvassa az oldalt kommenteljen mar valami ertelmeset, hogy a jogbol tudatlanok (pl. en) is lassuk milyen megiteles ala esik egy ilyen.
csak azert mert ugye: gondatlansag, tarstettes, sulyos/konnyu stb. sok dolog log itt a levegoben, amit a birosagnak kell majd tisztaznia. randy rovidtavon ebbol fix, hogy nem jon ki jol, a tavlatokat meg meg ugysem latjuk.
[010448]
Winternight
Az én értelmezésemben a "Az alábbi videó alapján tehát nem érdemes sem mentegetni, sem elítélni az énekest." annyit jelent, hogy a látottaktól függetlenül azért nem érdemes mentegetni vagy elítélni, mert nem biztos, hogy ez az a videó ami miatt a cseh rendőrség letartóztatta az énekest.
Ha biztosan ez lenne az a videó, akkor lehetne rajta vitázni. De szerintem akkor se érdemes. A helyzet az, hogy ha te egy emelvényen állva valakit onnan lelöksz vagy akár abban segédkezel, és a sértett belehal, akkor azzal beleesel a halált okozó könnyű testi sértés bűntettébe. A kérdés az lehet csak, hogy az elkövetés önállóan vagy társtettesként történt-e. Az persze nyilvánvaló, hogy a cél nem ez volt, ez lehet enyhítő körülmény, de mentség nem.
Azt viszont remélem, hogy a jövőben a rendezők jobban odafigyelnek majd, és megakadályozzák a színpadmászó akciókat. Mert ebben az esetben az ő felelősségük sem elhanyagolható.
[010447]
azamaz2
@ Winternight

Elolvastam végig,azért írtam,hogy ha "az az eset látszik ami,"

Akinek kérdés ,hogy EZEN a videón ki löki le a gyereket,annak szerintem rossz a szeme...
Tomassio +1
[010446]
Tomassio
Nekem az a véleményem h ez egy baleset volt. Nem szabadna senkit felelősségre vonni ezért. megszámlálhatatlan hány embert löknek le szinpadról vagy ugrik le akarattal a tömegbe. több millió vagy milliárd olyan videot lehetne találni ahol egy metal koncerten lelöknek valakit. Vagy emlékezzünk h pogo közben hány embert löktünk már meg tiszta erőből vagy löktek meg minket. Egy ilyen stílusú koncert velejárója lökdösődés stb.nyilván nem fogjuk soha megtudni h h volt vagy mit akart a srác de valószínűleg ő maga is le akart ugrani a színpadról. tényleg együtt érzek a szülökkel barátokkal, de ez nem lehet a zenész felelőssége
[010445]
Rockazelet
Akárki is ez = Vagy a halott srác, vagy valaki más, szóval akárki is lehetett ez, durva volt.
[010444]
Winternight
Ez az "akárki is ez", egy 19 éves ember volt, akit gyászolnak a szülei, testvérei, barátai. Meghalt, mert ahogy rajta kívül még nagyon sokan, felmászott a színpadra, és valaki (vagy az énekes vagy a biztonsági ember) ledobta, lelökte a küzdőtér betonjára és úgy beverte a fejét, hogy nem élte túl. Szerinted ez csak egy baromság vagy egy jó kis reklám??
A videóról meg világosan le lett írva, hogy ez nem biztos, hogy az a jelenet, aminek a vége a haláleset lett.
[010443]
Rockazelet
Ez a Randy, igazi pankrátor lehet ha csak a hajánál fogva bevágta asrácot a tömegbe...Akár ki is ez... Látszott, hogy a biztonsági ember rásegített. A jegyeken emlékeim szerint rajta van, hogy a szabályzat elfogadásával együtt érvényes. Szóval, ez megint nagy baromság. Lamb of God szemszögéből pedig, jó kis reklám..
[010442]
Winternight
Elolvastad végig az írást? Volt benne egy ilyen rész:
"Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy ezen a felvételen valóban a 19 éves fiú halálával végződött incidens látható, ahogy azt sem tudni, hogy a cseh rendőrség milyen bizonyítékokkal rendelkezik."
A színpadmászókat én sem szeretem, a színpadon zenélőknek meg még idegesítőbb lehet. De azért vannak a biztonsági emberek, hogy megoldják a helyzetet. Nem a tömegbe visszadobni kellene a rendbontókat, hanem megfogni őket, és kivezetni a teremből. A zenészeknek meg főleg nem az a dolga, hogy agresszív módon lökdössék lefelé a rajongókat. De ugyanúgy hibás a színpadmászó is, a jegy a küzdőtérre szól, nem a színpadra.
Nehéz tehát igazságot tenni. De ha egy ember meghal, akkor valakinek bűnhődni kell.


[010441]
azamaz2
Nem érdemes mentegetni? Ha ezen a videón az az eset látszik ami, akkor tisztán látszik ,hogy a benga security-s ipse lökte le.Mert Randy 1 kézzel a gyerek fején nem hiszem,hogy nagy erőkkel tudta volna lelökni...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS