MANOWAR - Joey DeMaio nagyon bízik egy magyar koncertben

Hollandiai találkozás a Manowar főnökével

2012. június 22. (péntek) 10:30 | utoljára módosítva: 2012. június 22. (péntek) 15:47

Már javában készül a magyar feliratozás ahhoz az exkluzív videüzenethez, amit a Manowar basszusgitárosa, Joey DeMaio küldött a magyar Manowarrioroknak. Remélhetőleg már a mai nap folyamán be is tudjuk mutatni.

Már megvásárolható a Manowar új albuma, a The Lord Of Steel az iTunes-tól és a csapat saját oldaláról, de hagyományos CD-n is kapható lesz, méghozzá a június 26-án megjelenő brit Metal Hammer - Steel Edition - mellékleteként.

A The Lord Of Steel lemez megjelenése kapcsán még a múlt héten a hollandiai Wisseloord stúdióban járt Bódy Zoltán barátunk, ahol a stúdiós gigacuccon nemcsak belehallgatott az akkor még kiadás előtt álló lemezbe, de Joeyval is elbeszélgetett.

A Manowar neve az elmúlt harminc év során acélosan összeforrt a heroikus riffekkel, és nem vitás, hogy ők aztán "fémebbek a fémnél is", náluk professzionálisabb módon senki nem meneszti mennybe a heavy metalt. Azonban a legutóbbi albumukat, a mitológiai ihletésű 2007-es Gods Of War-t a kritikusok és a rajongók egy része is fanyalgással fogadta, viszont az utóbbi hónapokban a klasszikus metal hívei már szegecseken ülve várták, mi is kerül ki Joey DeMaio-ék olvadt acéllal főző boszorkánykonyhájából.

Fél évtizedes dalszerzői szünet ide vagy oda, ez idő alatt is gyakran lehetett hallani a Manowarról, hiszen újra felvették a debütáló Battle Hymns albumot, többek között magyarul is elénekelték a Father című dalt. De megfordultak a világ legtöbb nehéz fémre éhező szegletében, celebráltak például egy ötórás, Guiness-rekordot érő metal misét Bulgáriában. Tavaly egy végtelenül szomorú esemény, az ex-dobos, Scott Columbus halála rendítette meg a hithű manowarriorokat.

A csapat új albuma, amely a keresztségben a The Lord Of Steel nevet kapta, hivatalosan június 16-án debütált, igaz egyelőre csak letöltős formában. Pár nappal korábban Don DeMaio egy exkluzív lemezmeghallgatáson látta vendégül a kiválasztott rajongók és újságírók egy szűk csoportját a hollandiai Wisseloord stúdióban. Az eseményre természetesen mi is kaptunk meghívót, annál is inkább, mivel Joey már korábban elejtette, hogy egyeztetések folynak egy hamarosan megrendezésre kerülő magyarországi koncerttel kapcsolatban.

Az Amsterdamtól néhány perc autókázásnyira található Wisseloord stúdiókomplexum mostanra metal körökben igazi legendává avanzsált. Így nem csoda, hogy Joey-ék az Amerikában felvett anyag keverését és maszterelését rájuk bízták. A premier előtti második albumbemutatóra Európa számos országából összesereglettek az újságírók és a rajongók. Olyan is akadt köztünk, aki egyenesen Japánból rándult át az öreg kontinensre, hogy elsőként hallhassa a várva várt riffeket. 


Joey a stúdió éttermébe pontosan érkezett, az összegyűlteket igazi úriemberként egyesével, név és ország szerint köszöntötte. Így az sem kerülte el a figyelmünket, amint a magyar nevekhez érve jelentőségteljesen felnézett, és kereste, merre található a pannon delegáció. Az album sorra felcsendülő dalai után - amelyről bővebben a nyári HammerWorld Sokkoló korongokjai közt olvashatsz majd - rövid fogadást tartott vendégeinek. A hölgyrajongók irigykedő szemmel nézték a Joey társaságában érkezett hirtelenszőke, feltűnően dús adottságokkal megáldott hölgyet, róla azonban nem sikerült többet megtudnom.

DeMaio mester tehát igazi házigazdaként mindenkihez intézett egy-két kedves mondatot, majd egy színpadias és ékesszóló tószt után a Miss Június-gyanús hölggyel az oldalán forgószélszerűen távozott. Meg kellett állapítsuk, hogy Don DeMaio nem hiába ül évtizedek óta a heavy metal szűk körű szenátusában: stílusa az van a fickónak!Joey-val aztán másnap a szálloda halljában találkoztunk, ahol természetesen szóba került a szerveződő magyarországi buli is. Először azonban az új albumról faggattuk ki.


Ha három szóval kéne leírni, hogy jellemeznéd az új anyagot?


"Hangos, kemény, brutális."

 

MANOWAR - The Lord Of Steel (teljes album, amíg él a link...)

 


Szerinted inkább az old school Manowar rajongók vagy az újdonságokat kedvelők lesznek elégedettebbek a The Lord Of Steellel?


"Mindkét tábor elégedett lesz vele! Persze, ezt majd nyilván az idő fogja igazolni. Az évek folyamán változott a Manowar? A Manowar mindig is a saját útját járta. Soha nem hagytuk, hogy zenei vagy egyéb divattrendek befolyásoljanak minket. Természetesen, ahogy telik az idő, mi magunk is változunk, de a hozzáállásunk és a rajongóink iránti elkötelezettségünk épp olyan erős, mint 30 éve volt, amikor elkezdtük a bandát."Ezúttal nem konceptalbum készült. Mi inspirálta a mostani dalok témáit?

"Igaz, hogy az előző egy konceptalbum volt, de most úgy éreztük, hogy ennél a lemeznél ez másképp lesz. Mindez természetesen belülről jött, nem terveztünk semmit előre."Az album egyik húzónótája, az Expendable betétdalként szerepel Sylvester Stallone Expendables 2 (Feláldozhatók 2) című filmjében. Mi a dal története?

"Az egész azzal kezdődött, hogy lenyűgözött az Expendables első része, és ismertem is a film egyik készítőjét. Később ő hozott össze Sly-jal, aki felvetette egy betétdal lehetőségét. Amikor aztán megmutattam neki az Expendable című számot, Stallone egyszerűen nem bírta türtőztetni magát, és veszett headbangelésbe kezdett! A kábé 50 fős stáb meg csak állt, és nézte, hogy ez meg mi a rákot csinál?! (nevet). Szóval az Expendable eredetileg nem a film számára íródott, már korábban megszületett."


MANOWAR - Expendable (a 2012-es albumról)És mi a helyzet az El Gringóval, amely egy mostanában bemutatott, azonos című western főcímdala is egyben?


"Mindig is szerettem a klasszikus westerneket, például az Egy maréknyi aranyért filmet és a többit. Ebben az esetben is az egyik filmes ismerősöm keresett meg, hogy a zenénk mennyire passzolna a film témájához. Szerintem ez a szám remekül meg is ragadta a film hangulatát."A stúdiómunka során szoktátok sejteni, hogy melyik új dalokból lesznek később igazi metal himnuszok?


"Nem, ezt sosem lehet tudni, ezt mindig a rajongók döntik el. Néha a srácok teljesen más nótákat választanak a kedvencüknek, mint amire mi számítunk. Amikor tegnap a stúdióban először hallhatták a lemezt a rajongók és a sajtó képviselői, direkt figyeltem, hogy ki hogyan reagál az egyes dalokra. Ennek alapján van is néhány tippem a befutókra, de hogy melyek azok, még nem árulnám el."Ha az újra felvett Battle Hymns korongot nem számítjuk, megint öt évet kellett várnunk az új albumra. Miért vannak ilyen hosszú szünetek a lemezek között?


"Tudod, ha sokszor és gyakran jársz a kedvenc éttermedbe, bármennyire is szereted az ottani kajákat, előbb-utóbb megunod őket. Másrészt pedig úgy gondolom, hogy nem az eltelt idő számít, hanem az, hogy egy minőségi, kiérlelt új lemezt kapjanak a rajongók. A srácok a nehezen megkeresett pénzükkel fizetnek azért, hogy hallhassanak és láthassanak minket, ezért mindenből csakis a legjobbat érdemlik. Az új lemeznél zenei rendezőként és producerként is ez a cél lebegett a szemem előtt."Ha már szóba kerültek a rajongók, mi volt a legfurcsább ajándék, amit valaha tőlük kaptál?


"Egyszer az egyik rajongónk nővérét! (nevet). De komolyan: az egyik srác felajánlotta nekem a nővérét egy néhány órás hancúrozásra. Nem akartam megsérteni a fickót, udvariasan elfogadtam az ajándékot!" (nevet).A hírek szerint folynak tárgyalások egy őszi budapesti koncertről is. Ha összejön, mire számíthatunk? Inkább a régi nagy sikerdalok vagy az új album dalai lesznek a főszereplők a programban?

"Azt, hogy milyen dalokat játszunk, nálunk mindig a rajongók döntik el. A honlapunkon lehet szavazni a koncertprogramra. A legtöbb szavazatot kapott nótákat fogjuk játszani a bulin - ez ennyire egyszerű. Jelenleg valóban folyik egy egyeztetés egy budapesti bulival kapcsolatban, és bízom benne, hogy eljutunk Magyarországra is, de erről többet egyelőre nem mondhatok. A magyar Manowar rajongóknak pedig azt üzenem, hogy a legutóbb meghirdetett koncert nem a mi hibánkból maradt el. Mindig is szerettük Magyarországot, és régóta vissza akarunk térni hozzátok. Most úgy tűnik, hogy megbízható partnerre találtunk Magyarországon is, úgyhogy készüljön mindenki, mert ha jövünk, lerobbantjuk a fejeteket!"


A Manowar tegnap az olasz Gods Of Metal fesztiválon játszott - nem kis tömegnek

 

MANOWAR - Gods Of Metal, 2012/06/22

Manowar
Gates of Valhalla
Kill With Power
Sign of the Hammer
Fighting the World
Kings of Metal
Metal Warriors
Sun of Death
Brothers Of Metal
Call to Arms
The Gods Made Heavy Metal
Sons of Odin
Hand of Doom
King of Kings
Sting of the Bumblebee
Joey's Speech
Warriors of the World United
Thunder in the Sky
The Power
----
Hail and Kill
Nessun Dorma
Black Wind, Fire and Steel
The Crown and the Ring

 

Hozzászólások

[014598]
duedhel
Nem érdekel valakit egy eredeti Hell on earth videókazetta?
http://olx.hu/hirdetes/manowar-hell-on-earth-part-1-vhs-ID2V60z.html?action=show&id=43398795&utm_source=serviceletterManageAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink#xtor=EREC-55-[id1]-20141222-[diplayLink]-5291607@1-20141222180730
[010419]
szasza666
Ha az új lemez nem is tetszik, egy koncertnek azért örülnék :):):)
[010418]
Nunu
Nekem még egyelőre jobban bejön a Gods of War, azon jobb dalok voltak, legalábbis a normális metal-dalok jobban megfogtak, mint az új lemez dalai. Korrektek, de nem érzem a libabőrt közben.
[010417]
Manowar
A hibátlan új lemez után már nagyon jó lenne egy újabb hibátlan koncert! Remélem, ezúttal semmi nem jön közbe, és "lezúzzák a fejünket"!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TOXIC TWINS PROJECT - A Pityesszel készült első dalukat hallottad már?
2021. március 6. (szombat) 09:23

Megközelíthetetlen címmel, egy videó kíséretében mutatta be első dalát még január végén a tavaly óta létező Toxic Twins Project, március közepén pedig érkezik majd a második nótájuk is. A Toxic Twins Projectben két gitáros fogott össze, Jozzy (The Hellfreaks, Live Life Hard, Ghymes, ex-Leander Rising, ex-Wendigo) és Kozó "Kozy" Tamás (ex-Wendigo, ex-Da Capo), az első dalukban Pityesz (ex-Neck Sprain, ex-FreshFabrik) énekel. "A zenei projektet 2020-ban hívtuk életre, hogy számunkra kedves zenét írjunk, és hogy olyan énekesekkel készítsünk dalokat, akiket nagyra becsülünk. Természetesen lesznek azért instrumentálisan hangszerelt zenéink is. 2004 és 2010 között a Fonogram-díjas Wendigo zenekarban játszottunk együtt, majd útjaink szétváltak. A barátság szerencsére megmaradt, így csak idő kérdése volt, hogy a szálak a zenei pályánkon is újra összefussanak..."   www.facebook.com/toxictwinsproject...

HELO ZEP! - Új dal és klip: Éltünk-e tényleg?
HELO ZEP! - Új dal és klip: Éltünk-e tényleg?

Életünk-e tényleg? címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a Helo Zep! zenekar. A srácok második lemeze, a Mutass valami ujjat 2020 tavaszán jött ki, a friss nótát a világban...

APOCALYPTICA - A Papa Roach énekesével egy klasszikus rock nóta: White Room
APOCALYPTICA - A Papa Roach énekesével egy klasszikus rock nóta: White Room

A Papa Roach énekesével, Jacoby Shaddix-szel készítette el új felvételét a csellómetalos finn Apocalyptica. Nem saját szerzeményről van szó, hanem a legendás Cream zenekar nem...

SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer
SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer

Azt még tavaly jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók...

WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól
WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól

Curse Of Autumn címmel megjelent és végig is hallgatható a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection
AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection

Ahogy ősszel már jeleztük, az Agent Steel egy új album kiadására készül: az UFO-megszállott eredeti énekes, John Cyriis vezette kultikus speed metal banda lemeze No Other Godz Before Me...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS