QUEENSRYCHE - Hivatalosan is megváltak Geoff Tate énekestől

Várható volt ez a fejlemény

2012. június 21. (csütörtök) 05:08

Az utóbbi hetek szappanoperás történései után igazából nem is meglepő a hír, hogy a Queensryche megvált a frontemberétől, Geoff Tate-től, utódja pedig a Crimson Glory énekese, Todd La Torre lett, akivel a csapat Rising West név alatt már két sikeres klubbulit is adott Seattle-ben, korai Queensryche dalokkal.

"Az utóbbi néhány hónap során egyre csak sokasodtak a kreativitást illető különbségek a zenekaron belül - fogalmazott közleményében a dobos Scott Rockenfield. - Tudatni akarjuk a rajongóinkkal, hogy reménykedtünk ugyan egy közös megoldásban, de végül is megváltunk Geofftól, mert mindenki számára ez a legkedvezőbb, így mindenki tovább haladhat egy pozitív irányba. A legjobbakkat kívánjuk neki a jövőre nézve. Mi pedig alig várjuk, hogy a Queensryche kiállhasson a rajongók elé, már Toddal a mikrofonnál."

Scott arra is kitért a nyilatkozatában, hogy jelenleg is dolgoznak a Queensryche turnébeosztásán, a tervezett fellépéseket átmenetileg jegelik.

 


Todd La Torre egyúttal bejelentette, hogy a történtek ellenére sem távozik a Crimson Gloryból, a csapat továbbra is az új albumán dolgozik, a Queensryche pedig egy új fejezetet nyit vele.

A Crimson Glory tagjai már akkor is teljes támogatásukról biztosították Toddot, amikor még csak a Rising West zenekar megalakulásáról volt szó.

A jelenleg egy új szólóalbumon dolgozó és közben önállóan turnézó Geoff Tate hivatalosan még nem reagált a történtekre. A helyzetet némiképp bonyolítja, hogy a Queensryche menedzsere az énekes felesége.


ROADS TO MADNESS
A Queensryche-dráma lépésről-lépésre:


MÁJUS 16.

Egy brazil honlap beszámolója szerint április közepén fura dolgok történtek a Queensryche Sao Paulo-beli koncertje előtt. A csapat tagjai - Geoff Tate énekes nélkül - épp azt beszélték meg, hogy miképp szabadulhatnának meg a frontembertől, aki mindezt egy ajtó mögül meghallotta. A hivatalosan meg nem erősített, de a neten futótűzként elterjedt beszámoló szerint ezek után Geoff Tate a koncert előtti beállás során erőszakosan fellökte Michael Wilton gitárost, majd az énekes késsel a kezében megfenyegette Scott Rockenfield dobost. Végül a helyi biztonsági erők választották szét őket.


MÁJUS 27.
A Queensryche fellép a Rocklahoma fesztiválon, ahol Geoff Tate a koncert közben a közönséget kezdi szapulni, amiért nem elég lelkesek.


MÁJUS 29.

A Queensryche hangszeresei bejelentik, hogy a Crimson Glory énekesével egy Rising West nevű csapatot alakítottak, és az új csapat két seattlei klubbulival mutatkozik be, a metalos korai Queensryche-érára koncentrálva.

"Egy csomó olyan számot szedtünk elő, amit már nagyon régóta nem játszottunk. Egy sor oka van annak, hogy miért hanyagoltuk őket. Most arról van szó, hogy visszanyúltunk ehhez a korszakhoz és mindet elővettük. Visszahozzuk a metal hangulatot."


MÁJUS 30.
A Queensryche publicistája így reagál a Rising West megalakulására: "Nincs más 'helyzet', mint az, hogy Geoff Tate ezen a nyáron az akusztikus szólóelőadásaira koncentrál, a többiek pedig egy új formációt hoztak létre Rising West néven a Crimson Glory frontemberével, Todd La Torre-ral. Mindenki el akarja foglalni magát, új dolgokat akar kipróbálni és azt csinálni, amihez a legjobban ért... A Queensryche-nak is lesznek még koncertjei ebben az évben."


JÚNIUS 1.
Geoff Tate egy rádióinterjúban viccesen igyekszik kommentálni az elhíresült késes incidenst:
"Nos, most hogy idejöttem, meg kellett válnom a késemtől. A kötelező fémdetektor... A pletykák azok pletykák. Azt tervezzük, hogy jövőre újra összejövünk, talán fel is veszünk valamit, de turnézni mindenképpen fogunk. Közösen úgy döntöttünk, hogy ebben az évben a projektjeinkre koncentrálunk, úgyhogy most ezzel foglalkozunk. Arra gondolok, hogy nem fogom cáfolni a pletykák javát, mert a Queensryche alig jut némi publicitáshoz, szóval ez óriási. A neten legalább 43 ember erről beszél..."


JÚNIUS 5.

A Rising West közelgő debütáló koncertje kapcsán azt jelzik Scott Rockenfieldék, hogy noha a Geoff Tate szólóbulikat promotálják a Queensryche hivatalos oldalain, ugyanezt ők nem tehetik meg a Rising West koncertek kapcsán.


JÚNIUS 8.-9.

A Rising West két teltházas klubbulit ad Seattle-ben, klasszikus Queensryche dalokkal.


JÚNIUS 11.

A Queensryhe hangszeresei "személyes okok" miatt nem vesznek részt azon a Utah-állambeli koncerten, ahol a Scorpions vendégeként lépett volna fel a csapat. A bulin végül Geoff Tate játszik a szólócsapatával.


JÚNIUS 12.
Geoff Tate mostohalánya, Miranda (édesanyja Susan Tate a Queensryche menedzsere) pontokba szedve magyarázza el a neten, hogy a csapat tagjai lényegében semmit sem tesznek a Queensryche érdekében, egyedül Geoff Tate és családja tolja a csapat szekerét. Kiderül az is, hogy Miranda már korábban elvált Parker Lundgren Queensryche gitárostól. Miranda Tate hosszas posztjára a dobos Scott Rockenfield felesége, Misty reagált (!), mégpedig így: "Ez mind színtiszta hazugság".


JÚNIUS 19.
Geoff Tate még pozitív üzenetet próbál közvetíteni az eseményeket döbbenten szemlélő rajongók felé: "Csak tartsatok ki. Minden halad előrefelé, minden jól fest."


JÚNIUS 20.
Scott Rockenfield bejelenti, hogy megváltak Geoff Tate énekestől, a Queensryche a Crimson Glory énekesével, Todd La Torre-ral dolgozik tovább.

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
APOCALYPTICA - A Papa Roach énekesével egy klasszikus rock nóta: White Room
2021. március 5. (péntek) 18:47

A Papa Roach énekesével, Jacoby Shaddix-szel készítette el új felvételét a csellómetalos finn Apocalyptica. Nem saját szerzeményről van szó, hanem a legendás Cream zenekar nem kevésbé legendás White Room daláról. Eicca Toppinen: "Már nagyon vártuk, hogy ezt megoszthassuk veletek! Rendkívül szórakoztató volt elkészíteni egy ilyen legendás nóta átiratát, az pedig külön megtisztelő, hogy Jacoby Shaddix is csatlakozott hozzánk. Remélhetőleg nektek is annyira bejön majd, amennyire mi szeretjük!"       APOCALYPTICA feat. Jacoby Shaddix - White Room (Cream, 2021)  

SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer
SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer

Azt még tavaly jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók...

WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól
WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól

Curse Of Autumn címmel megjelent és végig is hallgatható a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection
AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection

Ahogy ősszel már jeleztük, az Agent Steel egy új album kiadására készül: az UFO-megszállott eredeti énekes, John Cyriis vezette kultikus speed metal banda lemeze No Other Godz Before Me...

EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You
EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey
NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey

At Night We Prey címmel holnap jelenik meg, de már végighallgatható a görög dark metal legenda, az idén éppen 30 éve aktív Nightfall új stúdióalbuma, a 2013-as Cassiopeia lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS