QUEENSRYCHE - Az új banda visszahozza a metal hangulatot

A Rising West két bulit ad Seattle-ben a hétvégén

2012. június 8. (péntek) 16:49

Ma és holnap este debütál Seattle-ben a Queensryche hangszereseiből és a Crimson Glory énekes Todd La Torre-ból álló új formáció, a Rising West, egyelőre az első öt Queensryche album klasszikus dalaiból álló programmal, és a két klubbuli kapcsán adott rádióinterjújukból az derül ki, hogy valóban komoly gubancok vannak az anyabandánál.

A csapaton belüli feszültségekről már pár napja beszámoltunk, de ez az interjú még beszédesebb lett...


Todd a klasszikus Queensryche dalok előadásáról:


"Egyszerűen csak képes vagyok kiénekelni azokat a hangokat. Sosem vettem énekleckéket, ilyen értelemben nem vagyok képzett vokalista. Volt ma egy próbánk, ahol elnyomtuk az összes régi klasszikust és úgy tudtam elénekelni őket, ahogy a lemezeken hallhatóak. Ami csodás dolog, hiszen világ életemben dobos voltam, 24-25 éven keresztül. 13 évesen kezdtem... Az is káprázatos, hogy a rám legnagyobb hatást gyakorolt dobos ott játszik tőlem fél méterre."

Scott Rockenfield dobos: "Amikor kimegyek a mosdóba, azonnal beül a cucc mögé. És jobban dobol, mint én! (nevet) Ez lassan kezd is kiakasztani..."


Todd a Rising West-beli társairól:


"Őszintén mondom, mindegyikük elképesztően szerény figura, és mókásak is. Gyönyörű családjaik vannak. Hétköznapi, valóságos emberek. Semmi egó... Csodás! Nagyon otthonosan érzem magam. Nem úgy, mint valami bérmunkás. A program összeállításában is éppúgy részt vettem, mint ők, de még a Rising West logó kialakításában is volt szavam. Közösen hoztuk össze, konferencia-hívással."


A Rising West programjáról:

"Ez a lista a rajongóknak szól, akik hosszú ideje akartak már hallani egy csomó régi nótát, úgyhogy ezekkel kezdjük el a sztorit. És ez egy komoly lista. Aztán megnéztük azt is, hogy mit akarunk még játszani. Egy csomó olyan számot szedtünk elő, amit már nagyon régóta nem játszottunk."

"Egy sor oka van annak, hogy miért hanyagoltuk őket. Most arról van szó, hogy visszanyúltunk ehhez a korszakhoz és mindet elővettük."

"Visszahozzuk a metal hangulatot."


A Rising West jövőbeni terveiről:


"Az előttünk álló út naponta formálódik, de nyitva hagyjuk a kérdést, hogy további koncertek jönnek-e, vagy egy stúdiómunka. A lényeg, hogy még több zenét nyomjunk a színpadon és a stúdióban is. Ez a mostani hétvége a kezdet kezdete."

"Sosem lehet biztosra venni, hogy lesznek további Rising West koncertek is - talán valami egész másba kezdünk majd. Ezt nem lehet még tudni."

"A Queensryche-kal is hatalmas dolgok elé nézünk. De amíg nem magyarázhatjuk el, hogy mi is zajlik most, addig marad ez az "egyik napról a másikra" történés. A Rising West egy jó lehetőség arra, hogy kiálljunk, hogy megismerjük Toddot, és minden elköteleződés nélkül együtt muzsikáljunk. Aztán a hétvégét követően megnézzük, hogy mire is jutottunk. Egy nagyszabású meló van kialakulóban."


A múlt havi Rocklahoma fesztiválos Queensryche koncertről, ahol az énekes Geoff Tate a nem igazán aktív közönséget kezdte szidni:


"Számunkra az egy óriási show volt. Egy hatalmas buli. Elhangzottak bizonyos megjegyzések valakitől, aki nincs most jelen, aki nem érezte jól magát. Mi viszont igen."


A brazíliai "késes incidensről":

"Jelen pillanatban az a helyzet, hogy a nyakkendős figura azt mondta nekem, hogy ami Brazíliában történt, annak ott is kell maradnia..."


www.facebook.com/RisingWest

A korábban nyilvánosságra került tervek szerint a Rising West nem kíván szimpla Queensryche tribute-ként létezni, így már a nyár elején nekilátnának egy album felvételeinek is. Todd La Torre énekes azt nyilatkozta, hogy 15 éves kora óta a Queensryche a kedvenc csapata, de a történtek ellenére sem lép ki a Crimson Gloryból.


Todd La Torre a Queen Of The Ryche nótát így énekli (továbbra is libabőr...)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VINNIE PAUL - Most már ott van a sírtáblája Dimebagé mellett
2019. május 25. (szombat) 09:31

Tegnap hivatalosan is felállították a tavaly júniusban, 54 éves korában elhunyt Pantera, Hellyeah dobos, Vinnie Paul sírtábláját a texasi Arlingtonban, a Moore Memorial Gardens temetőjében - a testvéréé, Dimebag Darrellé mellé. Mindkét legendás zenészt hivatalos KISS koporsóban temették el, Vinnie Pault tavaly júliusban, Dimebaget 2004-ben. Mindketten hatalmas KISS rajongók voltak. Vinnie Paul halálát a szívproblémái okozták, nem sokkal korábban viszont még feldobolta a Hellyeah hatodik albumának dalait. A Welcome Home album szeptemberben jön majd ki.         A tavaly júniusban elhunyt ex-Pantera dobos, Vinnie Paul utolsó stúdiós felvételeit tartalmazó Hellyeah album szeptember 27-én lát majd napvilágot Welcome Home címmel, a címadó számmal és a hozzá forgatott klippel pedig máris megismerkedhetsz. Akárcsak a 2016-os Unden!able lemeznél, ezt a 10 dalos anyagot is Kevin Churko...

VISIGOTH - Új kislemez az amerikai klasszikus metal csapattól, dalpremier: Abysswalker
VISIGOTH - Új kislemez az amerikai klasszikus metal csapattól, dalpremier: Abysswalker

Conqueror's Oath címmel még tavaly februárban látott napvilágot a klasszikus power/heavy metal vonalas amerikai Visigoth második albuma, a friss kiadványuk pedig egy tegnap megjelent...

FLESHGOD APOCALYPSE - Új album, új dal: Worship And Forget
FLESHGOD APOCALYPSE - Új album, új dal: Worship And Forget

Veleno (Méreg) címmel egy új albummal jelentkezett a mai napon az olasz szimfonikus death metal brigád Fleshgod Apocalypse. A 2016-os King lemez folytatásáról, az olaszok ötödik...

AFIRE - Új klip az ex-Sentenced, Poisonblack zenészek hard rock csapatától
AFIRE - Új klip az ex-Sentenced, Poisonblack zenészek hard rock csapatától

On The Road From Nowhere címmel novemberben jelent meg a bemutatkozó albuma annak a 2016-ban alakult finn csapatnak, amelyben Suvi Hiltunen énekesnő fogott össze Antti Leiviskä gitárossal...

THE 69 EYES - Novemberben koncert Budapesten, klippel az őszi album első dala
THE 69 EYES - Novemberben koncert Budapesten, klippel az őszi album első dala

West End címmel szeptember 13-án jelenik meg az idén már a 30 éves jubileumát ünneplő finn dark rocker The 69 Eyes új stúdióalbuma. A lemezen olyan vendégek is szerepelnek majd, mint...

BILLYBIO - Budapesten is forgott a Biohazardból ismert Billy Graziadei új klipje: Enemy
BILLYBIO - Budapesten is forgott a Biohazardból ismert Billy Graziadei új klipje: Enemy

BillyBio néven egy szólóprojektet indított el a Biohazard gitáros/énekese, Billy Graziadei (Powerflo), a debütáló szólólemez pedig Feed The Fire címmel jött ki tavaly. Októberben a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS