QUEENSRYCHE - Az új banda visszahozza a metal hangulatot

A Rising West két bulit ad Seattle-ben a hétvégén

2012. június 8. (péntek) 16:49

Ma és holnap este debütál Seattle-ben a Queensryche hangszereseiből és a Crimson Glory énekes Todd La Torre-ból álló új formáció, a Rising West, egyelőre az első öt Queensryche album klasszikus dalaiból álló programmal, és a két klubbuli kapcsán adott rádióinterjújukból az derül ki, hogy valóban komoly gubancok vannak az anyabandánál.

A csapaton belüli feszültségekről már pár napja beszámoltunk, de ez az interjú még beszédesebb lett...


Todd a klasszikus Queensryche dalok előadásáról:


"Egyszerűen csak képes vagyok kiénekelni azokat a hangokat. Sosem vettem énekleckéket, ilyen értelemben nem vagyok képzett vokalista. Volt ma egy próbánk, ahol elnyomtuk az összes régi klasszikust és úgy tudtam elénekelni őket, ahogy a lemezeken hallhatóak. Ami csodás dolog, hiszen világ életemben dobos voltam, 24-25 éven keresztül. 13 évesen kezdtem... Az is káprázatos, hogy a rám legnagyobb hatást gyakorolt dobos ott játszik tőlem fél méterre."

Scott Rockenfield dobos: "Amikor kimegyek a mosdóba, azonnal beül a cucc mögé. És jobban dobol, mint én! (nevet) Ez lassan kezd is kiakasztani..."


Todd a Rising West-beli társairól:


"Őszintén mondom, mindegyikük elképesztően szerény figura, és mókásak is. Gyönyörű családjaik vannak. Hétköznapi, valóságos emberek. Semmi egó... Csodás! Nagyon otthonosan érzem magam. Nem úgy, mint valami bérmunkás. A program összeállításában is éppúgy részt vettem, mint ők, de még a Rising West logó kialakításában is volt szavam. Közösen hoztuk össze, konferencia-hívással."


A Rising West programjáról:

"Ez a lista a rajongóknak szól, akik hosszú ideje akartak már hallani egy csomó régi nótát, úgyhogy ezekkel kezdjük el a sztorit. És ez egy komoly lista. Aztán megnéztük azt is, hogy mit akarunk még játszani. Egy csomó olyan számot szedtünk elő, amit már nagyon régóta nem játszottunk."

"Egy sor oka van annak, hogy miért hanyagoltuk őket. Most arról van szó, hogy visszanyúltunk ehhez a korszakhoz és mindet elővettük."

"Visszahozzuk a metal hangulatot."


A Rising West jövőbeni terveiről:


"Az előttünk álló út naponta formálódik, de nyitva hagyjuk a kérdést, hogy további koncertek jönnek-e, vagy egy stúdiómunka. A lényeg, hogy még több zenét nyomjunk a színpadon és a stúdióban is. Ez a mostani hétvége a kezdet kezdete."

"Sosem lehet biztosra venni, hogy lesznek további Rising West koncertek is - talán valami egész másba kezdünk majd. Ezt nem lehet még tudni."

"A Queensryche-kal is hatalmas dolgok elé nézünk. De amíg nem magyarázhatjuk el, hogy mi is zajlik most, addig marad ez az "egyik napról a másikra" történés. A Rising West egy jó lehetőség arra, hogy kiálljunk, hogy megismerjük Toddot, és minden elköteleződés nélkül együtt muzsikáljunk. Aztán a hétvégét követően megnézzük, hogy mire is jutottunk. Egy nagyszabású meló van kialakulóban."


A múlt havi Rocklahoma fesztiválos Queensryche koncertről, ahol az énekes Geoff Tate a nem igazán aktív közönséget kezdte szidni:


"Számunkra az egy óriási show volt. Egy hatalmas buli. Elhangzottak bizonyos megjegyzések valakitől, aki nincs most jelen, aki nem érezte jól magát. Mi viszont igen."


A brazíliai "késes incidensről":

"Jelen pillanatban az a helyzet, hogy a nyakkendős figura azt mondta nekem, hogy ami Brazíliában történt, annak ott is kell maradnia..."


www.facebook.com/RisingWest

A korábban nyilvánosságra került tervek szerint a Rising West nem kíván szimpla Queensryche tribute-ként létezni, így már a nyár elején nekilátnának egy album felvételeinek is. Todd La Torre énekes azt nyilatkozta, hogy 15 éves kora óta a Queensryche a kedvenc csapata, de a történtek ellenére sem lép ki a Crimson Gloryból.


Todd La Torre a Queen Of The Ryche nótát így énekli (továbbra is libabőr...)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SARKE - Dalpremier Nocturno Culto-ék novemberi albumáról: Rebellious Bastard
2019. október 16. (szerda) 18:37

Gastwerso címmel november 1-jén jelenik meg a norvég Sarke (a Darkthrone énekes/gitárosaként ismert Nocturno Culto másik csapata) hatodik albuma, a 2017-es Viige Urh lemez folytatása. Nocturno Culto itt énekel, az alapító a basszusgitáros Sarke (Khold, Tulus), a gitáros pedig Steinar Gundersen (ICS Vortex, Satyricon), illetve a tavaly visszatért Stian Kråbøl. Máris megismerkedhetsz a 2019-es Sarke elbum harmadik előzetes dalával, a Rebellious Bastarddal.   www.facebook.com/sarkeofficial SARKE - Rebellious Bastard (a 2019-es Gastwerso albumról) SARKE - Ghost War (a 2019-es Gastwerso albumról) SARKE - Ties Of Blood (a 2019-es Gastwerso albumról)

MACHINE HEAD - Robb Flynn most már békülni szeretne a Dope frontemberével
MACHINE HEAD - Robb Flynn most már békülni szeretne a Dope frontemberével

Két napja Robb Flynn kifakadt a Do Or Die daluk fogadtatása miatt, és kétségbevonta, hogy manapság bárki is hallgatná a Dope zenekart, amelynek Die MF Die dalához hasonlították sokan az...

MAYHEM - Necrobutcher: "Azon voltam akkor, hogy én magam ölöm meg Euronymous-t"
MAYHEM - Necrobutcher: "Azon voltam akkor, hogy én magam ölöm meg Euronymous-t"

Gyártási problémák miatt október 25. helyett november 8-án lát napvilágot a Csihar Attila vezette norvég black metal legenda, a Mayhem hatodik albuma, a Daemon, amelyről az októberi...

GUNS N' ROSES - Újabb milliárdos mérföldkő, ezúttal a Sweet Child O' Mine-nal
GUNS N' ROSES - Újabb milliárdos mérföldkő, ezúttal a Sweet Child O' Mine-nal

Hivatalos is átlépte a bűvös egymillárdos Youtube-megtekintést a Guns N' Roses klasszikus Sweet Child O' Mine dalának videoklipje, elsőként a 80-as évek videói közül. Ez már a...

RAISED FIST - Novemberben jön a svédek új albuma, dal- és klippremier: Into This World
RAISED FIST - Novemberben jön a svédek új albuma, dal- és klippremier: Into This World

Anthems címel november 15-én jelenik meg a punk, hardcore vonalas svéd Raised Fist hetedik albuma, a 2015 elején kiadott From The North lemez folytatása, amelynek első előzetes dalával, a...

ROMER - Újra szól a davajgitár
ROMER - Újra szól a davajgitár

Október 22-én Újbudán, a volt Olimpia Moziban (Kelenföld Montázs Központ színházterem * a Kelenföldi városközpontban, a Bikás park metróállomásnál) kerül megrendezésre a Romer 56...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS