QUEENSRYCHE - Az új banda visszahozza a metal hangulatot

A Rising West két bulit ad Seattle-ben a hétvégén

2012. június 8. (péntek) 16:49

Ma és holnap este debütál Seattle-ben a Queensryche hangszereseiből és a Crimson Glory énekes Todd La Torre-ból álló új formáció, a Rising West, egyelőre az első öt Queensryche album klasszikus dalaiból álló programmal, és a két klubbuli kapcsán adott rádióinterjújukból az derül ki, hogy valóban komoly gubancok vannak az anyabandánál.

A csapaton belüli feszültségekről már pár napja beszámoltunk, de ez az interjú még beszédesebb lett...


Todd a klasszikus Queensryche dalok előadásáról:


"Egyszerűen csak képes vagyok kiénekelni azokat a hangokat. Sosem vettem énekleckéket, ilyen értelemben nem vagyok képzett vokalista. Volt ma egy próbánk, ahol elnyomtuk az összes régi klasszikust és úgy tudtam elénekelni őket, ahogy a lemezeken hallhatóak. Ami csodás dolog, hiszen világ életemben dobos voltam, 24-25 éven keresztül. 13 évesen kezdtem... Az is káprázatos, hogy a rám legnagyobb hatást gyakorolt dobos ott játszik tőlem fél méterre."

Scott Rockenfield dobos: "Amikor kimegyek a mosdóba, azonnal beül a cucc mögé. És jobban dobol, mint én! (nevet) Ez lassan kezd is kiakasztani..."


Todd a Rising West-beli társairól:


"Őszintén mondom, mindegyikük elképesztően szerény figura, és mókásak is. Gyönyörű családjaik vannak. Hétköznapi, valóságos emberek. Semmi egó... Csodás! Nagyon otthonosan érzem magam. Nem úgy, mint valami bérmunkás. A program összeállításában is éppúgy részt vettem, mint ők, de még a Rising West logó kialakításában is volt szavam. Közösen hoztuk össze, konferencia-hívással."


A Rising West programjáról:

"Ez a lista a rajongóknak szól, akik hosszú ideje akartak már hallani egy csomó régi nótát, úgyhogy ezekkel kezdjük el a sztorit. És ez egy komoly lista. Aztán megnéztük azt is, hogy mit akarunk még játszani. Egy csomó olyan számot szedtünk elő, amit már nagyon régóta nem játszottunk."

"Egy sor oka van annak, hogy miért hanyagoltuk őket. Most arról van szó, hogy visszanyúltunk ehhez a korszakhoz és mindet elővettük."

"Visszahozzuk a metal hangulatot."


A Rising West jövőbeni terveiről:


"Az előttünk álló út naponta formálódik, de nyitva hagyjuk a kérdést, hogy további koncertek jönnek-e, vagy egy stúdiómunka. A lényeg, hogy még több zenét nyomjunk a színpadon és a stúdióban is. Ez a mostani hétvége a kezdet kezdete."

"Sosem lehet biztosra venni, hogy lesznek további Rising West koncertek is - talán valami egész másba kezdünk majd. Ezt nem lehet még tudni."

"A Queensryche-kal is hatalmas dolgok elé nézünk. De amíg nem magyarázhatjuk el, hogy mi is zajlik most, addig marad ez az "egyik napról a másikra" történés. A Rising West egy jó lehetőség arra, hogy kiálljunk, hogy megismerjük Toddot, és minden elköteleződés nélkül együtt muzsikáljunk. Aztán a hétvégét követően megnézzük, hogy mire is jutottunk. Egy nagyszabású meló van kialakulóban."


A múlt havi Rocklahoma fesztiválos Queensryche koncertről, ahol az énekes Geoff Tate a nem igazán aktív közönséget kezdte szidni:


"Számunkra az egy óriási show volt. Egy hatalmas buli. Elhangzottak bizonyos megjegyzések valakitől, aki nincs most jelen, aki nem érezte jól magát. Mi viszont igen."


A brazíliai "késes incidensről":

"Jelen pillanatban az a helyzet, hogy a nyakkendős figura azt mondta nekem, hogy ami Brazíliában történt, annak ott is kell maradnia..."


www.facebook.com/RisingWest

A korábban nyilvánosságra került tervek szerint a Rising West nem kíván szimpla Queensryche tribute-ként létezni, így már a nyár elején nekilátnának egy album felvételeinek is. Todd La Torre énekes azt nyilatkozta, hogy 15 éves kora óta a Queensryche a kedvenc csapata, de a történtek ellenére sem lép ki a Crimson Gloryból.


Todd La Torre a Queen Of The Ryche nótát így énekli (továbbra is libabőr...)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PROSECTURA - 30 éves a banda, novemberben jubileumi koncert jön
2019. augusztus 18. (vasárnap) 12:20

1989-ben alakult a Prosectura és ebből könnyedén kiszámolható, hogy az ország egyetlen önkéntes tűzoltó- és lendületzenekara éppen 30 éves. A csapat fennállásának eddigi legfontosabb koncertje, azaz a születésnapi bál a Dürer Kertben lesz, november 9-én. Vendégként az éppen negyedszázados Macskanadrág lép fel. "30 év... Aranylemezek, kurvák, kábítószer, fotómodellek, gigapartik... Egy zenekar 30 éve általában erről szól. Mi büszkén számolhatunk be több ezer fagyasztott hamburgerről benzinkúton, néhány lightos tanyabuliról Szekszárdon, valamint egy színpadra dobott bugyiról még '93 -ban a Fekete Lyukból, és persze pár sírva röhögős, ám szalonképtelen történetről fél-, vagy akár tök részegen! Rendkívül büszkék vagyunk magunkra, úgyhogy ünnepelni fogunk! Legszebb éveinket adtuk Nektek, ezért ünnepeljünk együtt november 9-én a Dürerben. Utána átvonulunk egy benzinkútra és behambizunk...

FOR THE FALLEN DREAMS - Last minute metalcore-zúzda a Dürer Kertben
FOR THE FALLEN DREAMS - Last minute metalcore-zúzda a Dürer Kertben

Egy elég súlyos last minute buli kerekedett a Dürer Kert 041 termébe augusztus 22-re, csütörtökre: 11 év után visszatér a michigani metalcore fogat, a For The Fallen Dreams, ráadásul...

MAGOR - Új dalok, vendégek és különleges látvány - szerdán a Barba Negra Trackben
MAGOR - Új dalok, vendégek és különleges látvány - szerdán a Barba Negra Trackben

A Magor zenekar éppen a harmadik nagylemezén dolgozik, az első önálló szabadtéri koncertjük pedig szerdán, augusztus 21-én lesz a Barba Negra Track kisszínpadán, a Phoenix RT...

GATE69 - Új videoklip a fiatal debreceni rocktriótól: Cold Coffee
GATE69 - Új videoklip a fiatal debreceni rocktriótól: Cold Coffee

A Cold Coffeee című dalhoz készült el a 2016-ban alakult debreceni Gate69 új videoklipje. Ez a szám a 2018 februárjában megjelent bemutatkozó EP-n szerepelt, a Hungry-n, április óta...

HÁRSH - Instrumentális post-rock, egy kis noise-zal, az első album: Vénkert
HÁRSH - Instrumentális post-rock, egy kis noise-zal, az első album: Vénkert

Vénkert címmel megjelent és végig is hallgatható az instrumentális post-rock trió, a 2016-ban alakult budapesti Hársh 8 tételes bemutatkozó albuma. "Egy 3 tagú, 2016-ban alakult pesti...

KÁRPÁTIA - Új album népzenei átdolgozásokkal, itt a Bujdosó II. lemez
KÁRPÁTIA - Új album népzenei átdolgozásokkal, itt a Bujdosó II. lemez

Megjelent és végig is hallgatható a Kárpátia új lemeze, a Bujdosók II, amelyet a Pittyendáré zenekar közreműködésével készítettek el. A CD megrendelhető a zenekar online...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS