QUEENSRYCHE - Az új banda visszahozza a metal hangulatot

A Rising West két bulit ad Seattle-ben a hétvégén

2012. június 8. (péntek) 16:49

Ma és holnap este debütál Seattle-ben a Queensryche hangszereseiből és a Crimson Glory énekes Todd La Torre-ból álló új formáció, a Rising West, egyelőre az első öt Queensryche album klasszikus dalaiból álló programmal, és a két klubbuli kapcsán adott rádióinterjújukból az derül ki, hogy valóban komoly gubancok vannak az anyabandánál.

A csapaton belüli feszültségekről már pár napja beszámoltunk, de ez az interjú még beszédesebb lett...


Todd a klasszikus Queensryche dalok előadásáról:


"Egyszerűen csak képes vagyok kiénekelni azokat a hangokat. Sosem vettem énekleckéket, ilyen értelemben nem vagyok képzett vokalista. Volt ma egy próbánk, ahol elnyomtuk az összes régi klasszikust és úgy tudtam elénekelni őket, ahogy a lemezeken hallhatóak. Ami csodás dolog, hiszen világ életemben dobos voltam, 24-25 éven keresztül. 13 évesen kezdtem... Az is káprázatos, hogy a rám legnagyobb hatást gyakorolt dobos ott játszik tőlem fél méterre."

Scott Rockenfield dobos: "Amikor kimegyek a mosdóba, azonnal beül a cucc mögé. És jobban dobol, mint én! (nevet) Ez lassan kezd is kiakasztani..."


Todd a Rising West-beli társairól:


"Őszintén mondom, mindegyikük elképesztően szerény figura, és mókásak is. Gyönyörű családjaik vannak. Hétköznapi, valóságos emberek. Semmi egó... Csodás! Nagyon otthonosan érzem magam. Nem úgy, mint valami bérmunkás. A program összeállításában is éppúgy részt vettem, mint ők, de még a Rising West logó kialakításában is volt szavam. Közösen hoztuk össze, konferencia-hívással."


A Rising West programjáról:

"Ez a lista a rajongóknak szól, akik hosszú ideje akartak már hallani egy csomó régi nótát, úgyhogy ezekkel kezdjük el a sztorit. És ez egy komoly lista. Aztán megnéztük azt is, hogy mit akarunk még játszani. Egy csomó olyan számot szedtünk elő, amit már nagyon régóta nem játszottunk."

"Egy sor oka van annak, hogy miért hanyagoltuk őket. Most arról van szó, hogy visszanyúltunk ehhez a korszakhoz és mindet elővettük."

"Visszahozzuk a metal hangulatot."


A Rising West jövőbeni terveiről:


"Az előttünk álló út naponta formálódik, de nyitva hagyjuk a kérdést, hogy további koncertek jönnek-e, vagy egy stúdiómunka. A lényeg, hogy még több zenét nyomjunk a színpadon és a stúdióban is. Ez a mostani hétvége a kezdet kezdete."

"Sosem lehet biztosra venni, hogy lesznek további Rising West koncertek is - talán valami egész másba kezdünk majd. Ezt nem lehet még tudni."

"A Queensryche-kal is hatalmas dolgok elé nézünk. De amíg nem magyarázhatjuk el, hogy mi is zajlik most, addig marad ez az "egyik napról a másikra" történés. A Rising West egy jó lehetőség arra, hogy kiálljunk, hogy megismerjük Toddot, és minden elköteleződés nélkül együtt muzsikáljunk. Aztán a hétvégét követően megnézzük, hogy mire is jutottunk. Egy nagyszabású meló van kialakulóban."


A múlt havi Rocklahoma fesztiválos Queensryche koncertről, ahol az énekes Geoff Tate a nem igazán aktív közönséget kezdte szidni:


"Számunkra az egy óriási show volt. Egy hatalmas buli. Elhangzottak bizonyos megjegyzések valakitől, aki nincs most jelen, aki nem érezte jól magát. Mi viszont igen."


A brazíliai "késes incidensről":

"Jelen pillanatban az a helyzet, hogy a nyakkendős figura azt mondta nekem, hogy ami Brazíliában történt, annak ott is kell maradnia..."


www.facebook.com/RisingWest

A korábban nyilvánosságra került tervek szerint a Rising West nem kíván szimpla Queensryche tribute-ként létezni, így már a nyár elején nekilátnának egy album felvételeinek is. Todd La Torre énekes azt nyilatkozta, hogy 15 éves kora óta a Queensryche a kedvenc csapata, de a történtek ellenére sem lép ki a Crimson Gloryból.


Todd La Torre a Queen Of The Ryche nótát így énekli (továbbra is libabőr...)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KARI RUESLÅTTEN - Sørgekåpe (kritika)
2020. július 12. (vasárnap) 11:53

KARI RUESLÅTTEN Sørgekåpe (Spindelsinn)   Negyedszázad telt el azóta, hogy Kari Rueslåtten kilépett a The 3rd and the Mortalból, az egyik első olyan metal zenekarból, melyben énekesnő is volt. A norvég csapat zeneileg is megelőzte a korát, Kari azonban szólóban kevésbé akart újítani – bár Spindelsinn című első albuma akkor is valami új volt, hiszen norvég nyelvű, erősen népzenei ihletésű muzsikát rejtett, ami sokunk számára újdonságot jelentett, hiába, hogy régiek a gyökerei. Később Kari egyre inkább pop-os irányba fordult, de mindvégig megőrizve valamit a folkból, a melankóliából, s a gyönyörű dallamokról sem feledkezve meg. Ám a Sørgekåpe album a Spindelsinn óta az első, amelyen végig norvégul énekel. Ugyanakkor nem tért vissza ahhoz a nordikus pogány vonalhoz, maradt a pop-folk, de a legtöbb dal erősen éjjeli, szomorú, melankólikus. Kari azt nyilatkozta, „a Sørgekåpe azokat a magányos...

TOKYO MOTOR FIST - Albumpremier a Danger Danger énekes és a Trixter gitáros csapatától: Lions
TOKYO MOTOR FIST - Albumpremier a Danger Danger énekes és a Trixter gitáros csapatától: Lions

Még 2017-ben jelent a debütáló albuma annak a Tokyo Motor Fist nevű dallamrock csapatnak, amit a Danger Danger énekese, Ted Poley és a Trixter gitárosa, Steve Brown hozott össze. Már a...

OSSIAN - Premier, új szöveges videó: Mennyit ad még
OSSIAN - Premier, új szöveges videó: Mennyit ad még

Április közepén jelent meg az Ossian legutóbbi albuma, a Csak a Jót, a Mennyit ad még című dalhoz pedig most elkészült egy hivatalos szöveges videó, melynek képanyagát a tavalyi...

BLUES PILLS - A visszatérés, jön az új album, friss dal és klip: Kiss My Past Goodbye
BLUES PILLS - A visszatérés, jön az új album, friss dal és klip: Kiss My Past Goodbye

Eredetileg már júniusban kijött volna a klasszikus blues rockot játszó és egy döbbenetesen jó hangú frontcsaj vezette Blues Pills harmadik albuma, a Holy Moly!, azonban a világjárvány...

SKELETAL REMAINS - Az első új dal a kaliforniai death metal brigádtól: Illusive Divinity
SKELETAL REMAINS - Az első új dal a kaliforniai death metal brigádtól: Illusive Divinity

The Entombment Of Chaos címmel szeptember 11-én jelenik meg a kaliforniai death metal gépezet Skeletal Remains negyedik albuma, a 2018-as Devouring Mortality lemez folytatása, első...

MEZMERIZED - Új dal az Amaranthe hörgősének vendégszereplésével: Cyanide
MEZMERIZED - Új dal az Amaranthe hörgősének vendégszereplésével: Cyanide

Cyanide címmel máris megismerkedhetsz a modern metalos, hazai Mezmerized legfrissebb dalával, amelyben az Amaranthe hörgőse, Henrik "GG6" Englund vendégszerepel. "Ez az eddigi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS