METALLICA - Deep Purple és Dio feldolgozás még az idén

Lars és James a brit Hammernek nyilatkozott

2012. április 7. (szombat) 12:35

Igaz, a különféle Metallica-történések miatt egy évet csúszott az 1991-es Black Album kerek szülinapos megünneplése, de ezen a nyáron a csapat - a pályafutása során először - teljes egészében elő fogja adni a Metallica igazi áttörését hozó lemezt. A Fekete Album az utóbbi 20 év legsikeresebb lemeze, csak az USA-ban 15 millió 735 ezer példányban kelt el a megjelenése óta. Az Európa-turné május 7-én startol Prágában, ám Magyarországon sajnos csak átutaznak majd, hogy 8-án Belgrádban lépjenek fel, 10-én pedig Varsóban. Hozzánk legközelebb a turné legutolsó állomásán, a magyar-osztrák határ mellett megrendezésre kerülő Nova Rock fesztiválon játszanak majd, ez a bulijuk június 10-én lesz.

A nyári fesztiválok kapcsán James Hetfield és Lars Ulrich interjút adott a brit Hammernek, amelyben többek között a készülő új album is szóba került, valamint néhány igazán friss infó is napvilágot látott.


A következő Metallica albumról, amelynek kapcsán korábban Lars a Fekete Albumot emlegette:


James: "Nos, nem szoktam szándékosan visszamenni a régi dolgokhoz, hogy inspirációhoz jussak. Inkább az számít, hogy az adott pillanatban épp mi esik jól. Manapság, ahogy a sajtó dolgozik, ez elég kemény. Ha megnevezel egy bandát, azonnal azt hiszik, hogy olyan lesz a következő lemez... Például azt mondom, hogy ilyesmiket hallgatok: Ghost, Cro-Mags, Mastodon... erre mindenki azt hiszi, hogy ezek kombinációja lesz a lemezünk. De bizonyosan nem. Ezek csak olyan zenék, amiket szívesen hallgatok. Amikor nekilátunk új dalokat írni, lényegében egyes saját dolgainkra hagyatkozunk. Nem olyan értelemben, hogy nyilvánvalóan újrahasznosítanánk ezt-azt, de mi ehhez értünk, ezt tudjuk. Tudod, 'Ez a Metallica'."

Lars:
"Jelenleg inkább csak körvonalazódik az új anyag. Részleteiben kezdtünk el dolgozni rajta. Mindig annyiféle projekt fut párhuzamosan. Amikor annak idején a Fekete Albumot megírtuk, amíg be nem fejeztük, semmi mással nem foglalkoztunk - három hónap és bumm. Ma már nem így mennek a dolgok. Írunk egy keveset, aztán jön Brazília, majd egy héten át Lou Reeddel koncertezünk, utána két héten keresztül megint írunk. Majd jön egy kis orrturkálás, aztán megint valami mást csinálunk és játszunk a Fillmore-ban. Érted, mire gondolok? Szóval nehéz összefogottan nyilatkozni róla. Még nincs semmiféle irány, pedig hallottam a témák javát. Súlyosan szól, energikusan, nagyon Metallicásan, de azt nem tudom, hogy inkább a Death Magnetic-hez hasonló, vagy mondjuk máshoz."

James: "Valójában még nem tartunk vele sehol. Épp csak elkezdtünk zajongani a stúdióban, megszabadulni a rozsdától, de emellett feldolgozásokon is dolgozunk. Felkérést kaptunk egy Deep Purple tribute-on való szereplésre. Most van a Machine Head album 40. évfordulója, és köztudott, hogy Lars mekkora Deep Purple rajongó. De Wendy Dio-val is felvettük a kapcsolatot, mert részt akarunk venni a szerveződő Dio tribute-ban. Nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetünk benne, és hogy a többiekkel együtt mi is éltethetjük Ronnie-t és mindazt, amit adott a világnak."

Lars:
"Igen, határozottan várjuk, hogy szerepeljünk a Dio tribute lemezen. És hát a szülinapos Machine Head felkérésre sem lehetett nemet modani. Úgyhogy visszakanyarodtunk oda, ahol elkezdtük - újra feldolgozás csapat vagyunk! (nevet) Bármilyen kibúvó jöhet, hogy tovább tartson az új lemez megírása és felvétele! (nevet) Úgyhogy most Dio és Purple albumokat pörgetünk, és remélhetőleg sikerül valami olyasmit összehoznunk, ami méltó ezekhez a csodás emberekhez. De még nem tudjuk, hogy melyik dalokat fogjuk felvenni."


Lars a motivációról:

"Abszurd módon szomjazunk arra, hogy feltérképezetlen területekre lépjünk, és a metal közösségben nyilván vannak olyan hardcore arcok, akik ezt nem kedvelik, de ez rendben is van így. Ezek olyan dolgok, amiket meg kell tennünk, mert ha mindig ugyanazt csinálnánk, ha stagnálnánk, az megölne minket. Egy saját fesztivál, egy film, egy Lou Reed album... és közben persze a koncertek és a lemezek, mindezek olyan dolgok, amiket többé-kevésbé önmagunk miatt kell megcsinálnunk."

"Nem akarom, hogy a Metallica átmenjen egy kib...ott nosztalgia csapatba, de ugyanakkor szeretjük a múltunkat, tiszteljük, értékeljük is, és jó móka visszamenni egy kicsit az időben, újra átélni a régi dolgokat, de egy újfajta életszemlélettel és a régi kapcsolatok egy újfajta értékelésével. Az például, hogy Dave-vel (Dave Mustaine) ismét együtt játszhattunk a nagyszerű Big 4 dolog után, meg az összes többi élmény, valahol úgy szövődik egybe, akár egy pókháló. Csak ültem ott és végigmosolyogtam az egészet. Egyértelműen arról szólt az egész, hogy újra összekapcsolódjunk a múlttal. Ez számomra arról szól, hogy megtaláljuk a helyes egyensúlyt a jelen, a jövő és a múlt között, igyekszünk a legjobban lavírozni köztük. És ezt a sikerünk lehetővé is teszi, olyan értelemben, hogy oda és vissza pattoghatunk közöttük."


James a Black Sabbathról:


"Egyértelműen a Sabbath volt az a banda, amelyik a súlyosságot elültette a fejemben. Az az első Sabbath album, amit a bátyám szobájából kellett mindig kicsórnom, majd felrakni a számomra akkor még tiltott lemezjátszóra! (nevet) Hozzá sem nyúlhattam semmihez, de amikor mégis megtettem, az első Sabbath album benyomult a fejembe. Attól kezdve mást sem akartam csinálni. Tony Iommi rengeteg mindenre megtanított pusztán azzal az egy lemezzel is. Csak a riff, erről szól minden. Az a nyitó dal, a Black Sabbath... Felrakod a fülest a sötét szobában és máris halálosan beijedsz. Aztán jön az Ördög riffje és elkap! (nevet)

Nyilvánvaló, hogy hihetetlenül tisztelem Tony Iommit, aki számomra 'A riffmester'. A dallamok, a keménység, a hangzás... Nagyon sokat köszönhetek Tonynak, ami az inspirációt illeti, és minden jót is kívánok neki. Beszéltem vele telefonon és el is jött volna a 30 éves szülinapi bulira Ozzy és Geezer mellé, ha képes lett volna rá, de akkor már a betegségével foglalkozott. A legjobbakat kívánom neki!"

 

Hammer TV

 
THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur
2021. október 27. (szerda) 14:36

A Dying Wish címmel pénteken jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, harmadik előzetesként pedig már itt is van a Scarred Grandeur dal. Thulcandra: "Egy hátborzongatóan hideg dallamokkal, jeges vibrálással és a svéd legenda, Dan Swanö által az Unisound stúdióban készített produkcióval térünk vissza! A hat év utáni első albumon a tiszta black & death metal esszenciáját ünnepeljük, minden eddiginél több ikergitárral és blastbeatekkel. Az A Dying Wish megjelenését követően Európa-turnéra indulunk majd, hogy alaposan megzúzzunk minden hűséges rajongónkat és támogatónkat." A többek között az Obscurából és a Death DTA-ből ismert Stefan Kummerer csapata eredetileg még 2003-ban alakult, de egy sajnálatos haláleset miatt csak 2008-ban éledt újjá a csapat. A Thulcandrához 2014-ben csatlakozott Erebor dobos (Secrets Of The Moon,...

STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában
STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában

Arjen Lucassen (Ayreon) prog metal projektje, Star One egy új albummal jelentkezik február 18-án, a Revel In Time lemez első előzeteseként pedig már itt is van a Lost Children Of The...

RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream
RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream

Story Of My Dreams címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a a lengyel prog rock mester Riverside, mégpedig a zenekar húsz éves jubileuma alkalmából. A születésnapra két...

CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar
CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar

Working Class Superstar címmel egy új dallal jelentkezett a legendás New York-i dirty, motoros rocker Circus Of Power. Az új nótában vemdégeik is vannak: Danko Jones és David Roach, a...

DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"
DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"

A Talk Toomey podcast vendégeként a Megadethből tavasszal kitett David Ellefsont többek között arról is megkérdezte Joshua Toomey, hogy izgult-e a reakciók miatt, miután májusban...

THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes
THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes

Demon Eyes címmel egy klipes új dallal jelentkezett a The Other, a kölni horror punk brigád. Feltámadt sírjából a legendás horror punk kiadó, a Fiend Force Records (többek között a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS