A.M.D. - Letölthető új album a Budapest Hardcore úttörőktől

Mindenen kívül címmel jött ki a lemez

2012. március 19. (hétfő) 09:06

Az egyik legpatinásabb hazai hardcore banda, a 2006 óta újra koncertező A.M.D. nemrég egy új albummal jelentkezett, amely most már ingyenesen letölthető a concertphotos.hu oldalról, mp3-ban és wavban is, de a zenekarnál CD formátumban is beszerezhető, mindössze 1500 forintért.17 éve, az 1995-ös Túlélők óta nem készült új album, így a Mindenen kívül megjelenése nem aprócska esemény. Az új albumra 12 új dal mellé 6 újra felvett klasszikus nóta is felkerült a Kiskovács dobos/alapító, Seza énekes, Sikbandi basszer, Fidó és Lörke gitárosok felállású csapattól.

A Mindenen kívül lemezt április 28-án az R33-ban mutatja be az A.M.D., vendégek: Holyman's Glory, Random Chords.
A CD-t itt rendelheted meg: amd.bphc@gmail.com

Az A.M.D. Facebook oldala.A.M.D. biográfia a csapattól:

"Az A.M.D. –t (Anti-Military Demonstration) Sotár és Kiskovács alapította 1987 nyarán, a mára már kultikussá váló első magyar hardcore banda, a Marina Revue és az akkoriban megjelenő külföldi hardcore bandák hatására. A kezdeti felállás Füleki Sanyi gitár (aki ugyanakkor a Leukémiában is játszott) Cséb basszusgitár, Sotár ének, Kiskovács dob.

Az első koncert 1988 februárjában, a Muter klubban volt, majd 1988 közepén felvettük első 10 számos demónkat. Cséb augusztusban sorkatonai teendői miatt elhagyta a zenekart, helyére Sík Bandi (ex-Kazányi) szállt be és vele megkezdődtek a nyugat-európai koncertek is. Ennek az eredménye az lett, hogy 1989-ben Németországban limitált példányban megjelent a Sucking Stalin Tour című anyag egy kis kiadónál.

A zenekar itthon és külföldön is egyre ismertebb lett, de zenei nézetkülönbségek miatt Füleki Sanyi 1989 decemberében elhagyta a zenekart, és ettől kezdve a Leukémiára koncentrált. Az új gitáros átmenetileg Tádé (Colorado) lett, majd a zenekar 1990 nyarán Lörke személyében (ex-Trottel, Marina Revue, Qss) megtalálta azt a gitáros, dalszerzőt aki azóta is meghatározza a zenekar hangzását.


A.M.D. - Harcolj (az 1990-es Ne vonulj be! kazettáról)
1990 végén a Fekete Yuk kiadó gondozásában megjelent a Ne vonulj be! című kazetta. A banda állandó vendége lett az itthoni és az európai kluboknak, és olyan zenekarokkal koncerteztek, mint az Idiots, a Spermbirds, a Rich Kids on the LSD, a RIP, a Lunacy, a Fugazi, a Do Or Die, a Haine Brigade, a Bodycount, a Carcass, a teljesség igény nélkül.

1991 végén megjelent az első hivatalos lemezünk A háború borzalmai, sőt még rosszabb címmel, ami itthon és külföldön is nagyon jó kritikákat kapott. A folyamatos koncertezéstől 1993 végére kissé elfáradt a banda és Sotár kiszállt. A meghatározó frontembert nagyon nehéz volt pótolni. Több énekest is kipróbáltunk, de nem találtuk az igazit, végül 1994 végén úgy döntöttünk, hogy Csébet választjuk. Vele jelent meg 1995-ben a Túlélők CD.

Ez a felállás azonban csak 1996 végéig tartott, Cséb távozott a bandából. 1997-től 2000-ig a zenekar énekest keresett, volt néhány koncert is, más-más felállással de nem sikerült megfelelő énekest találni. 1999-től Kiskovács az Aurórában folytatta és úgy tűnt az AMD-nek ezzel vége is.

2005 decemberében újra találkozott a csapat és eldöntötték, hogy ismét színpadra lépnek. Az énekesi posztra Csiszit (Kevés, Holymans Glory) kérték fel, akit egy AMD tribute bandában láttak meg, és még egy gitáros csatlakozott a bandához, Fidó (ex-Psycho, VHK, Korai Öröm).

2006-tól koncertezünk újra. Mivel nem nosztalgiázni álltunk össze, elkezdtünk számokat is írni, de a munkát nagyon lassította az a tény, hogy az ország három távoli részében laktak a tagok. A folyamat akkor gyorsult fel, mikor Lörke Budapestre költözött. De…. Öt év után újra énekest kellett keresni, mivel az új AMD lemez megjelenését jelentősen hátráltatta a Budapest-Győr távolság, de közrejátszottak Csiszi más irányú elfoglaltságai is.

Hosszas keresgélés után Seza lett a banda énekese. A most megjelent Mindenen kívül című A.M.D. lemezt már ő énekelte fel. A lemezen 12 új és 6 újra feljátszott régi számot hallhattok."A.M.D. - Pulyka (az 1991-es A háború borzalmai... albumról)

 

Hozzászólások

[009818]
vinylfanatic
Ez igazi hardcore !!!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
APOCALYPTICA - A Papa Roach énekesével egy klasszikus rock nóta: White Room
2021. március 5. (péntek) 18:47

A Papa Roach énekesével, Jacoby Shaddix-szel készítette el új felvételét a csellómetalos finn Apocalyptica. Nem saját szerzeményről van szó, hanem a legendás Cream zenekar nem kevésbé legendás White Room daláról. Eicca Toppinen: "Már nagyon vártuk, hogy ezt megoszthassuk veletek! Rendkívül szórakoztató volt elkészíteni egy ilyen legendás nóta átiratát, az pedig külön megtisztelő, hogy Jacoby Shaddix is csatlakozott hozzánk. Remélhetőleg nektek is annyira bejön majd, amennyire mi szeretjük!"       APOCALYPTICA feat. Jacoby Shaddix - White Room (Cream, 2021)  

SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer
SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer

Azt még tavaly jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók...

WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól
WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól

Curse Of Autumn címmel megjelent és végig is hallgatható a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection
AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection

Ahogy ősszel már jeleztük, az Agent Steel egy új album kiadására készül: az UFO-megszállott eredeti énekes, John Cyriis vezette kultikus speed metal banda lemeze No Other Godz Before Me...

EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You
EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey
NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey

At Night We Prey címmel holnap jelenik meg, de már végighallgatható a görög dark metal legenda, az idén éppen 30 éve aktív Nightfall új stúdióalbuma, a 2013-as Cassiopeia lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS