SABATON - Minden fontos infó a Carolus Rex albumról!

Május 25-én vehetjük a kezünkbe

2012. február 15. (szerda) 13:59 | utoljára módosítva: 2012. február 15. (szerda) 14:00

Befejeződtek az új Sabaton album munkálatai, a lemez pedig május 25-én jelenik meg Carolus Rex címmel a Nuclear Blast gondozásában.
A Svéd Királyság 1561 és 1721 közé eső szakaszával, a Svéd Birodalommal foglalkozó szövegek ezúttal kivétel nélkül a csapat anyanyelvén, azaz svédül szólalnak majd meg.
"Ez a legelső alkalom, hogy egy valódi szakértő segített ki minket a lemez témájával kapcsolatban, a jól ismert svéd történész, Bengt Liljegren. Itt volt az ideje, hogy a saját szülőhazánkban lezajlott háborúkról is írjunk!
Rá is húztunk egy kicsit a stúdiózásra, hogy a lehető legtökéletesebb hangzást biztosítsuk az anyagnak, és a producerünk, Peter Tägtgren szerint ez az album új sztenderdet képvisel majd annak tekintetében, hogy hogyan is kell megszólalnia egy heavy metal albumnak!
Ez az első alkalom, hogy Peterrel dolgoztunk, aki hangmérnök és producer is volt egyben, társproducerként pedig felsorakozott mellé a tesója is, Tommy. A Sabaton karrierje során ez volt az első alkalom, hogy elegendő stúdióidő állt a rendelkezésünkre, valamint egy remek háttérstáb, így egy valóban különleges lemezre lehet számítani!"
Bengt Liljegren korábban Adolf Hitlerről és XII. Károlyról is elismert életrajzi köteteket írt, de született könyve a Pink Floydról is.
Az új album kiadását követően a Sabaton egy két éves turnéra indul.
A svéd csatametalosok első koncertalbuma tavaly augusztusban jelent meg World War Live: Battle Of The Baltic Sea címmel.
SABATON - Carolus Rex
(05/25 - Nuclear Blast)

01. Dominium Maris Baltici
02. Lejonet Från Norden
03. Gott Mit Uns
04. En Livstid I Krig
05. 1648
06. Karolinens Bön
07. Carolus Rex
08. Ett Slag Färgat Rött
09. Poltava
10. Konungens Likfärd
11. Ruina ImperiiSABATON - A stúdióban ISABATON - A stúdióban IISABATON - A stúdióban III
 


 

Hozzászólások

[009569]
AngyalGyula
Szerintem teljesen oké, ha svédül (is) énekel egy csapat. A Finntroll sikerét sem akadályozza. Úgyis lesznek a neten leírva angol fordítások, egy idő után pedig a Tecsőn is fogunk majd látni angol fordítást.
A "Gott mit uns" pedig nem svédül hanem németül van, de nem minden dolog náci, ami német. Amikor voltam Berlinben pár éve, láttam milyen primitíven sulykolják beléjük a "bűnös nemzet" képét. Felesleges. A német kultúra nemcsak Adolf Hitlerből áll, na. A "Gott mit uns" mottóról itt egy ismertetés, az pedig már csak hab a tortán hogy a héber Immanuel egyenes fordítása. :-) Szóval ezt a félrekanyart zárjuk le.
http://de.wikipedia.org/wiki/Gott_mit_uns
[009568]
Sabatonno1
Én úgy gondolom, hogy a Carolus Rex dalai angol és svéd nyelven is meg fognak jelenni. Eredetileg az együttes honlapján is ezt lehetett olvasni, ott is voltak a svéd számcímek mellett az angolok (már nincsenek, nem tudom miért). És nem írták azt, hogy teljes egészében svéd nyelvű lesz a lemez. Érdekes, hogy ennek ellenére szinte minden oldalon ezt olvasom.
A harmadik videóban angolul hallható az egyik dal (feltehetőleg a Carolus Rex című) részlete, a negyedik, legújabb videóban pedig ugyanebből a dalból hallhatunk svéd és angol nyelven is részleteket. Mindenképp kíváncsi vagyok rá, hogy milyenek lesznek svéd nyelven a dalok, de szerintem angolul is ki lesz adva az album.
A 'Gott mit uns' dal pedig itt csakúgy, mint a többi a svéd történelemhez kapcsolódik, nevezetesen a 30 éves háborúban (1618-1648) is használták ezt a kifejezést.
Várom már a lemezt nagyon, bár május 25 még messze van. Addig is remélem, szorgoskodnak a magyar szervezők is, mert a 2 éves világ körüli turnéból nem szabad kimaradnunk, és nem is csak egyszer kéne őket látni itthon a 2 év alatt. Valamelyik nyári fesztivál igazán csatasorba állíthatná már őket itthon is (gondolok itt elsősorban a Hegyaljára, Fezenre, vagy Rockmaratonra, esetleg a Szigetre), mert olyan fesztiválokon lesznek már főbandák idén, mint a Masters of Rock, vagy a Metalcamp.
Nem beszélve az újjáéledt Pecsáról, szerintem már van olyan rajongótábora itthon a Sabatonnak, hogy a Pecsába is elhívhatnák őket teljes műsorral (mondjuk pont a Carolus Rex lemezbemutató turné alkalmával).
[009566]
Rockazelet
Bár, ott az egyik tétel, Gott Mit Uns. Ez egy második világháborús náci jelmondat. Ez talán jelent valamit.
[009556]
PetiFilth
Hát angolul talán tényleg jobb lenne ismét. De lehet hogy most a hazájuknak akarnak inkább kedvezni, úgy meg azért érthető.
[009553]
Rockazelet
Jó ez, jó ez. Bár sajnálom hogy svéd szövegek lesznek...Nem nagyon kell akkor abból megérteni dolgokat.
[009552]
Rockazelet
Jó ez, jó ez. Bár sajnálom hogy svéd szövegek lesznek...Nem nagyon kell akkor abból megérteni dolgokat.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TALES OF EVENING - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Vérszerződés
2020. október 26. (hétfő) 16:04

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a Tales Of Evening zenekar Kalapács feldolgozásával! A Vérszerződés című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2008-ban kiadott Mítosz albumán jelent meg.   TALES OF EVENING - Vérszerződés (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) A TALES OF EVENING ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács zenekar: "Sok-sok fontos információ egy helyen - kérjük, olvassátok végig,...

AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark
AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark

Az előzetesek után végre itt az AC/DC jivatalos klipje az új album első előzetes dalához, a Shot In The Darkhoz. November 13-án jön ki a Power Up című új lemezük. Az új AC/DC...

LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?
LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?

Október 30-án, pénteken jelenik meg a negyedik Leander Kills album, amelynek legfrissebb előzetes dala 'A karma mit akar ma?' címet viseli. Ismerkedj meg vele! "Leander Kills IV! Október...

KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen
KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen

Az októberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a Killer Surprise zenekar új albuma, a Vagyok, aki vagyok című lemez Megemészthetetlen dalához pedig most egy klip...

KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre
KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre

Világvégre címmel november 6-án jelenik meg az új Kalapács stúdióalbum, harmadik előzetes dalként pedig már itt is van a címadó nóta. A 12 dalos friss lemez előrendelhető a zenekar...

BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám
BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám

Forog a kocka címmel jelent meg szeptember végén a debreceni Bad Habit zenekar új albuma, az Élet a kurvám című dalhoz pedig most egy friss klip született. "Az első magyar nyelvű...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS