RUBICON - Ma este a House Of Lords előtt a Club 202-ben

5 kérdés - 5 válasz

2012. február 14. (kedd) 14:53

Ma este a Fehérvári úto Club 202 színpadán, az amerikai House Of Lords egyik vendégeként lép fel a Rubicon zenekar, amelynek ugyan nem egészen úgy sikerült a tavalyi éve, ahogy a dallamrocker csapat eredetileg tervezte, de jó hír, hogy most már maximálisan sínen vannak, és ezerrel készül a tavaszra várható második album is. Az énekes Orbán-Ducos Tamás betegsége már a múlté, és a zenekarban friss ritmusszekció dolgozik: Kertész József basszusgitáros, valamint Nagymihályi Lajos dobos.
A Rubicont március folyamán a Leander és a Rómeó Vérzik közös turnéján is el lehet majd csípni, mi pedig egy villáminterjút készítettünk a csapat gitárosával, Horváth Imrével, egyrészt a ma esti buli, másrészt a decemberben bemutatott új nótás videóklip, a Te vagy a válasz kapcsán. 
RUBICON - Te vagy a válasz (a 2012 tavaszán érkező új albumhoz)
www.facebook.com/rubiconofficial

www.rubiconrock.hu
 1. Te vagy a válasz címmel készült egy friss klipetek egy új dallal. Ez már az új album előzetesének tekinthető?

"Így van, ez egyfajta kedvcsináló. Jelenleg is nagy erőkkel dolgozunk a második lemezünkön, ami akárcsak az első albumunk, a 2009-ben kiadott A holnap tüze, a HammerWorld CD-mellékleteként jelenik meg a tavasz folyamán."2. Ez egy súlyosabb, komorabb hangvételű dal. Ilyen lesz az új lemez is?


"Ez csak egy színfolt a sok közül az új Rubicon albumról, de természetesen lesz még egy-két ilyen hangvételű tétel, amelyek szövegileg is ennyire elgondolkodtatóak. De szerepelni fognak az albumon teljesen másfajta megközelítésű dalok is. 11 szám alkotja majd a korongot, és az első lemezünkhez képest az már biztosan elmondható, hogy kissé bekeményítettünk! (nevet)  Persze a fülbemászó Rubicon-dallamok ugyanúgy megmaradtak, illetve szimfonikus elemek, betétek is kerültek a nótáinkba."3. A klip ötlete kitől származik?

"Jómagam vagyok az ötletgazda, és úgy gondolom, hogy sikerült a képi megjelenítéssel és a szöveggel elmondani mindazt, amit a dallal közölni szeretnénk: A világban sajnos rengeteg borzalom történt már, gondolok itt többek közt a világháborúkra, olyan történelmi eseményekre, amelyek rengeteg emberáldozatot követeltek.

Szerintem mindennek maga az ember az oka. Az, hogy az emberek nem tudnak egymás mellett békében, nyugalomban élni. És ami talán a legfontosabb, hogy ha az egyik embernek vagy országnak egy picivel is több jutott valamiből, az a másikban azonnali dühöt, haragot, irigységet vált ki, és azon gondolkodik hogyan tudna a másiknak betartani!

A Te vagy a válasz legfőbb üzenete az, hogy ha meg akarjuk változtatni a világot, és azt akarjuk, hogy ezek a szörnyűségek ne történjenek meg újra és újra, akkor magunkkal és magunkban kell elkezdenünk a változtatást..."4. Ma este a House Of Lords vendégeként fogtok játszani a Club 202-ben. Van tőlük kedvenc lemezed vagy dalod?

"Már nagyon várjuk a bulit, ez lesz az első fellépésünk az új ritmusszekcióval. Különösebben kedvenc lemezem vagy dalom nincs a House Of Lords-tól, de a 2004 körüli újraindulás után készült albumaik bármelyikét, bármikor szívesen hallgatom."


5. Milyen terveitek vannak erre az évre?

"Most minden időnket a lemez körüli munkálatok, a dalok csiszolgatása köti le. Viszont márciusban egy hét állomásos miniturnén veszünk részt, ahol a Leander és a Rómeó Vérzik társaságában fogunk játszani. Természetesen az önálló koncerteket sem fogjuk hanyagolni, a turnét megelőzően például, március 2-án a Menta Teraszon tartunk egy saját szervezésű bulit. Nyáron pedig a fesztiválos szereplések mellett tervezünk egy nagyobb szabású lemezbemutató koncertet is, szintén a Club 202-ben. Az idei legfontosabb célunk, hogy sokat koncertezzünk, minél több helyszínen be tudjuk mutatni az új Rubicon lemez dalait!"
 

Hozzászólások

[009548]
Nightwolf5
Nagyon várom már az új lemezt, remélem a többi szám is ilyen jó lesz mint a te vagy a válasz.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARTILLERY - Dal született az egy éve elhunyt Morten Stützer gitáros emlékére: The Last Journey
2020. október 19. (hétfő) 16:11

Tavaly októberben hunyt el a dán thrasher Artillery egyik alapítója, Morten Stützer gitáros, a Stützer gitárduó egyik fele, Michael Stützer testvére. Morten emlékére egy The Last Journey című dal született, két korábbi énekesükkel, Flemming Rønsdorffal és Søren Adamsennel. A The Last Journey nóta digitális kislemezen is megjelent, a B oldalra pedig egy 1984-es Metallica klasszikus, a Trapped Under Ice feldolgozását tették fel. "Amikor tavaly októberben elveszítettük Mortent, eldöntöttük, hogy az emlékére készítünk majd egy dalt. A The Last Journey egy nagyon epikus nóta lett, és két korábbi énekesünk is szerepel benne. A B oldalra azért tettük fel a Trapped Under Ice feldolgozását, mert ez volt Morten egyik kedvenc dala, és nálunk is nagy kedvenc. Ráadásul a Metallica ezt a nótát a Mercyful Fate-tel közös koppenhágai próbatermünkben fejezte be, még mielőtt bevonultak volna a Sweet Silence stúdióba, hogy...

EDDIE VAN HALEN - Az Olympique Marseille fantasztikus megemlékezése a legendás gitárosról
EDDIE VAN HALEN - Az Olympique Marseille fantasztikus megemlékezése a legendás gitárosról

Szombat este a marseille-i Orange Vélodrome-ban csapott össze az Olympique Marseille és a Bordeaux a Francia Bajnokság keretében, a pandémia miatt üres stadion lelátóján pedig egy...

AZARATH - Dalpremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Sancta Dei Meretrix
AZARATH - Dalpremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Sancta Dei Meretrix

Saint Desecration címmel november 27-én jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es In Extremis...

ORDEN OGAN - A korona velük is kiszúrt, az új album csak márciusban jön majd ki
ORDEN OGAN - A korona velük is kiszúrt, az új album csak márciusban jön majd ki

Eredetileg úgy volt, hogy a power metalos német Orden Ogan szeptemberre tervezett új albuma a járvány miatt csak november 13-án lát majd napvilágot, most azonban egy még újabb kiadási...

KING CRIMSON - Elhunyt Gordon Haskell énekes-basszusgitáros
KING CRIMSON - Elhunyt Gordon Haskell énekes-basszusgitáros

74 éves korában elhunyt a King Crimson egykori énekese/basszusgitárosa, Gordon Haskell. Robert Fripp iskolai barátjaként Gordon Haskell és Fripp már a 60-as évek közepén is együtt...

PRETTY MAIDS - Ronnie Atkins énekes rákja visszatért, 4-es stádiumban van
PRETTY MAIDS - Ronnie Atkins énekes rákja visszatért, 4-es stádiumban van

Februárban még jó hírrel jelentkezett a Pretty Maids frontembere, Ronnie Atkins, akkor azt közölte az 55 éves énekes, hogy a szervezetéből eltűntek a daganatos elváltozások. Tavaly...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS