HOUSE OF LORDS - Ma este dallamorgia a Club 202-ben!

5 kérdés - 5 válasz

2012. február 13. (hétfő) 09:07 | utoljára módosítva: 2012. február 14. (kedd) 10:18

Február 14-én, azaz kedden hamisítatlan melodikus rock örömünnep kerül megrendezésre a Fehérvári úti Club 202-ben, a Los Angeles-i House Of Lords vezetésével. A James Christian énekes vezette brigád még a '80-as évek végén startolt a Giuffria nevű AOR, hard rock zenekar nyomdokain, és a KISS-démon Gene Simmons irányítása mellett.
Az arénarockerek három sikeres albumot is kiadtak, mielőtt a grunge hullám elsöpörte őket is, de a 2000-es évek közepén visszatértek egy új felállásban és azóta rendszeresen szállítják le az elsőrangú melodikus rock albumokat, amelyek közül az utolsó, a Big Money tavaly szeptemberben jelent meg.
A House Of Lordsnak négy vendége is lesz ezen a budapesti bulin, a Jordi Sandalinas gitáros vezette spanyol/svéd progos, dallamos Sandalinas, ahol Rick Altzi az énekes (At Vance, Thunderstone, Epysode), valamint három hazai csapat, a második albumát bemutató Avatar, az új lemezen dolgozó Rubicon, valamint a southern rockos Asphalt Horsemen.
A koncert kapcsán a House Of Lords torkával, James Christiannel készítettünk egy villáminterjút.
 


HOUSE OF LORDS (b-j):
B.J. Zampa dobos,
Chris McCarvill basszer
James Christian énekes,
Jimi Bell gitáros

 1. Igaz, hogy annak idején Gene Simmons nevezte el a csapatotokat House Of Lordsnak?

"Maximálisan így van. Mindenképpen jelezni akartuk, hogy ez nem a Guiffria zenekar folytatása, hanem egy vadonatúj csapat, és ugyan több név is felmerült akkoriban, amikor Gene Simmons felvetette a House Of Lords nevet, azonnal azt mondta mindenki, hogy ez az igazi, ne is keresgéljünk tovább!
Kezdetben amolyan szupergruppként indult el a zenekar, Gene és az akkori billentyűs Gregg Giuffria irányítása mellett (ld. a fotót). Gregg korábban egy másik énekessel dolgozott, David Glen Eisley-vel, aki egy hatalmas torok, de Gregg valami más hangot képzelt el ehhez az új csapathoz, és nagy-nagy szerencsémre engem találtak meg."2. Azt lehet tudni, hogy honnan ismertek téged?

"Ott kezdeném, hogy Connecticutban nőttem fel, és 16 éves koromtól már aktívan énekeltem a helyi csapatokban. Az első komolyabb zenekarommal egy csomó feldolgozást is játszottunk, többek között rengeteg Led Zeppelint, mert Robert Plant volt a legfontosabb korai hatásom. Volt egy időszak, amikor a teljes debütáló Led Zeppelin albumot elnyomtuk esténként. Az hatalmas iskola volt!

Connecticut államban azonban esélyünk sem volt, hogy rendes szerződést kapjunk, így vettem egy nagy levegőt és átköltöztem Kaliforniába, hátha találok magamnak valami jó csapatot. Jelentkeztem is a Quiet Riotnál, akik éppen énekest kerestek, de nem kaptam visszajelzést a demómra, így aztán elfogadtam egy másik felkérést. Jeff Scott Soto utódja lettem az LA Rocks nevű zenekarban, amelyik a hollywoodi klubokban akkortájt már elég népszerű volt.

Egy alkalommal a Quiet Riot bőgőse, Chuck Wright ugrott be kisegíteni pár bulin, és amint meghallott énekelni, azt mondta, hogy ismeri a hangomat a demóról és már hetek óta próbál felkutatni, de a megadott connecticuti telefonszámon nem tudott elérni. Végül is Chuck ajánlása nyomán ismerkedtem meg Gregg Guiffriával és Gene Simmons-szal, így kerültem a House Of Lords élére."3. A Big Money című új albumnak milyen elképzelésekkel vágtatok neki, és mit gondolsz a végeredményről?

"Egy dolgot semmiképpen nem akartunk, egy tucat dallamos rock anyagot. Mostanában az a tendencia, legalábbis én így vettem észre, hogy kevés az igazán egyéni anyag ezen a színtéren, mintha a bandák kevesebb gondot fordítanának arra, hogy minél jobb dalokat írjanak. A Big Money anyagra csupa új dal került fel, a legjobbak azok közül, amelyek az utóbbi évben születtek.

Egy változatos, karakteres és nyers hangzású anyag volt a cél, és szerintem ezt sikerült is megvalósítanunk. Ebben óriási szerepe volt Jimi Bell gitárosnak is, akit még az ősidők óta, a klubos korszak óta ismerek. Nem akartunk túlcsiszolt hangzást. A korai Led Zeppelin lemezek például azért állják meg a helyüket a mai napig is, mert egyáltalán nincsenek szétpolírozva. Hallod, hogy azokban a dalokban hús-vér emberek játszanak, frissen, lendületesen. Mintha csak a színpadon lennének. Ez volt a mi elképzelésünk is."
4. Az új albumhoz készült Someday When videóklipben a feleséged, a jól ismert énekesnő, Robin Beck is látható. Ennyire adta magát ez a lehetőség?

"Eredetileg egyáltalán nem lett volna a klipben női szereplő, de a rendező az utolsó pillanatban kitalálta, hogy legyen. Ezek után szinte nem is maradt más választásunk, mint Robin, aki egyébként énekel is a lemezen. A videót a connecticuti Norwalkban forgattuk, egy 1864-ben épült házban, ahol régebben még vámpír- meg horrorsztoris tévésorozatokat is forgattak, mert félelmetes egy hangulata van. Olyan, mintha szellemek laknák. De a forgatás során egyetlen szellemmel sem találkoztunk, sajnos..." (nevet)


HOUSE OF LORDS - Someday When (a 2011-es Big Money albumhoz)


5. Ha jól tudom, a többiek Connecticutban élnek, te viszont Floridában laksz a családoddal. Ez nem nehezíti meg a munkát?

"Egyáltalán nem. Amikor összeáll egy rakás új dal, elautózom hozzájuk és nekilátunk jammelni, zenélni, nótákat összerakni. A dobosunk van van egy kis stúdiója, ahol próbálni is tudunk egy-egy turné előtt. Ma már egész más idők járnak, mint annak idején. Az Internetnek köszönhetően mire a tényleges próbákra kerül sor, már mindannyian ismerjük a dalötleteket, már mindenki hozzájuk tudja tenni a saját elképzeléseit, azaz nem szükséges, hogy egy városban éljünk. Szerintem az a legfontosabb, hogy egy csapat tagjai zeneileg egységesek legyenek és hogy közös célokkal rendelkezzenek. Ha nem így van, azzal rengeteg idő és energia pazarolódik el, és persze számos stresszes helyzet is kialakul. Szerencsére a mai House Of Lords-ban abszolút teljes az egység, mind a színpadon, mind azon túl. És ez nagyon hallatszik. A lemezeinken és a koncerteken is."

 


HOUSE OF LORDS - I Wanna Be Loved (az 1988-as House Of Lords albumhoz)

HOUSE OF LORDS
Lodi, Olaszország, 2012/02/10

01. Sahara
02. I Don't Wanna Wait All Night
03. Big Money
04. Purgatorio Overture No. 2
05. Come to My Kingdom
06. S.O.S. in America
07. Love Don't Lie
08. Cartesian Dreams
09. Blood
10. Basszusszóló
11. I'm Free
12. These Are the Times
13. Drumagogery (dobszóló)
14. Rock Bottom
15. I Wanna Be Loved
16. Pleasure Palace
17. Jimi Bell gitárszóló
18. Slip of the Tongue
---
19. One Foot In the Dark


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARCHAIC - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Dühös nemzedék
2020. október 19. (hétfő) 17:44

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a thrasher Archaic zenekar Kalapács feldolgozásával, amelyben Köhler Ági (InSeason) a különleges vendég. A Dühös nemzedék című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2010-ben kiadott Dühös nemzedék albumán jelent meg.   ARCHAIC feat. Köhler Ági - Dühös nemzedék (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) AZ ARCHAIC ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács...

CORONER - Hivatalos: keményen dolgoznak egy új anyagon!
CORONER - Hivatalos: keményen dolgoznak egy új anyagon!

A thrash metal progresszív ágát képviselő svájci Coroner még 1995-ben oszlott fel, de 2010 óta ismét aktív a csapat. Ron Royce basszer/énekes és Tommy T. Baron gitáros mellé Diego...

ARTILLERY - Dal született az egy éve elhunyt Morten Stützer gitáros emlékére: The Last Journey
ARTILLERY - Dal született az egy éve elhunyt Morten Stützer gitáros emlékére: The Last Journey

Tavaly októberben hunyt el a dán thrasher Artillery egyik alapítója, Morten Stützer gitáros, a Stützer gitárduó egyik fele, Michael Stützer testvére. Morten emlékére egy The Last...

EDDIE VAN HALEN - Az Olympique Marseille fantasztikus megemlékezése a legendás gitárosról
EDDIE VAN HALEN - Az Olympique Marseille fantasztikus megemlékezése a legendás gitárosról

Szombat este a marseille-i Orange Vélodrome-ban csapott össze az Olympique Marseille és a Bordeaux a Francia Bajnokság keretében, a pandémia miatt üres stadion lelátóján pedig egy...

AZARATH - Dalpremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Sancta Dei Meretrix
AZARATH - Dalpremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Sancta Dei Meretrix

Saint Desecration címmel november 27-én jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es In Extremis...

ORDEN OGAN - A korona velük is kiszúrt, az új album csak márciusban jön majd ki
ORDEN OGAN - A korona velük is kiszúrt, az új album csak márciusban jön majd ki

Eredetileg úgy volt, hogy a power metalos német Orden Ogan szeptemberre tervezett új albuma a járvány miatt csak november 13-án lát majd napvilágot, most azonban egy még újabb kiadási...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS