KILLSWITCH ENGAGE - Elment az eszem, mondja a visszatért énekes, Jesse

Nagyon meg fogunk lepődni az új album hallatán

2012. február 12. (vasárnap) 12:22 | utoljára módosítva: 2012. február 12. (vasárnap) 12:24

Killswitch Engage rajongók számára mindenképpen a hét örömhíre volt, hogy a kilépett énekes, Howard Jones helyére a csapat eredeti frontembere állt, az első két albumon szerepelt Jesse Leach, aki Adam D gitárossal tavaly összehozta a Times Of Grace zenekart és albumot. Jesse Leach pár napja egy alaszkai rádiónak részletesebben is beszámolt az örvendetes esemény hátteréről.

A hír fogadtatásról ezt mondta az énekes:
"Amikor már tudtam, hogy be fog következni, ott hagytam a netet, mindent kikapcsoltam, mert nem akartam semmit hallani. De azért az összes barátom el tudott érni, és nagyon pozitív volt a hír fogadtatása. Szóval most mindent megteszek annak érdekében, hogy a melóra koncentráljak. Függetlenül attól, hogy mit gondolnak erről az emberek!" (nevet)

Arról, hogy hogyan is történt a visszatérése:
"Amikor elolvastam a sajtónyilatkozatot arról, hogy Howard hivatalosan kiszállt, azt hiszem, akkor jött ez a dolog... az, hogy esetleg ezen el kéne gondolkodnom. Volt néhány dolog, ami tétovázásra késztetett, ezek közül az egyik az volt, hogy Howard dalait sosem hallgattam meg úgy, hogy 1, El akarnám-e énekelni őket?, 2, El tudnám-e énekelni őket, vagy még inkább hogyan tudnám elénekelni ezeket a nótákat?
De azért felhívtam Adamet azzal, hogy 'Tudod, mi az ábra? Bármit is csináltok a meghallgatásokon, egy Alive Or Just Breathing újjáalakuló turnéban mindenképpen benne lennék. Ezt csak úgy tudatni akarom...' Ez volt az első lépés, az első kapcsolatfelvétel Adammel. Nem sokkal később aztán újra rácsörögtem azzal, hogy azt hiszem, benne lennék a dologban. Aztán a feltételezések helyett felhívtam a menedzserüket is, hogy tegyen fel a jelöltek listájára, hadd csináljam rendesen, hadd legyek én is azok között, akiket meghallgatnak. Végig akartam csinálni az egészet.
Úgy voltam vele, hogy még ha meg is kapom az állást, nem ez a rendes módja a dolognak. Mert azért, legyünk őszinték, ez a zenekar kilenc és fél évet nyomott le nélkülem, és közben sikerdalokat írtak, bejárva az egész világot. A lényeg azonban az volt, hogy hogyan tudom majd elénekelni Howard dalait. Úgy értem, hogy a saját dalaimat el tudom énekelni, az könnyű, de magamnak is bizonyítanom kellett, és nekik is.
Végül is én voltam az utolsó ember a meghallgatottak közül. A legutolsó a sorban. Hét dalt énekeltem el, és nagyon jól éreztem magam közben, azóta rendesen bele is szerettem ezekbe a dalokba. Ugyanis egészen máshogy közelítettem hozzájuk, nem csak úgy hallgattam őket. Azzal hallgattam meg a nótákat, hogy okés, most ezeket fogom elénekelni. Mit is érzek velük kapcsolatban? Újra és újra végighallgattam őket, aztán elkezdtem ráérezni, hogy miről szólnak, igyekeztem a lehető legjobban kapcsolódni hozzájuk, majd néhány részt egy kicsit át is igazítottam a magam stílusához.
Amikor elhatároztam ezt a dolgot, kihívást láttam benne. Azt láttam, hogy egyrészt élvezet is lehet benne, másrészt ez egy bölcs lépés lehet számomra. Ez volt a kiindulópont. A turnék között rendesen dolgoztam, az utóbbi négy hónapban például itt, New York Cityben melóztam a bárpult mögött, és a robot azért egy idő után az ember agyára megy. Így aztán, amikor ez az egész felmerült, úgy voltam vele, hogy itt az ideje egy új melónak!" (nevet)


A 2002-es kilépése kapcsán elterjedt pletykákról ezt mondta Jesse:

"Ez azért volt, mert hallgatnom kellett. Igazodnom kellett ahhoz, amit a kiadó akart hallani tőlem, azaz, hogy lényegében a hangomra kenjek mindent. Valóban voltak problémáim a hangommal, de szerencsére semmi komoly, csak meg kellett tanulnom rendesen bánni vele. Szóval ez volt az az ok, ami megjelent a sajtónyilatkozatban, de ez valójában csak egy apró részlete volt az okoknak.

Úgy fogalmaznék, hogy három, vagy négy dologról is szó volt. Egy kicsit depressziós voltam akkoriban, mert épp megnősültem és hiányzott a feleségem. Igyekeztem elnyomni ezeket az érzéseket, és a többieknek sem szívesen beszéltem volna róluk. Épp az első igazán komoly turnénkon voltunk, és nyilván nem azt akarták volna azt hallani, ahogy az énekesük a problémái miatt nyafog. Az pedig, hogy nem tudtam hangot adni ezeknek a témáknak, és ráadásul egy fiatal fickó voltam, lényegében még egy kölyök, összezavarta a fejemet. Az agyam is elkezdett szétesni egy kissé.

Ráadásul úgy gondoltam, hogy a hangnak jót tesz, ha az ember nem iszik meg ilyesmi, ami orvosilag talán igaz is, de egy turnén néha jót tud tenni az idegeknek egy-két ital, meg az, hogy az ember együtt lóg és szórakozik a srácokkal. A turnén az idő nagy része utazással telik, ami fárasztó, idegesítő. Aztán jön a buli, meg a koncert utáni lazulás, amit az embernek ki kéne élveznie. De ezekben nem vettem részt, igyekeztem magam távol tartani ezektől. Végül is mindez elvezetett oda, hogy egy nagyon sötét helyen találtam magam. Képtelen voltam együtt létezni ezzel, így aztán kiszálltam. Elment az eszem."Arról, hogy miben más a mostani helyzet az akkorihoz képest:


"Csaknem egy évtized telt, közben felnőttem, ez az első. Másodszor pedig végeredményben kiokoskodtam már, hogy énekesként ki is vagyok és hogyan használjam a hangszeremet, a hangomat, és hogy melyik az a stílus, amelyben otthonosan érzem magam, és melyik az, amelyikben nem. És ami még ennél is fontosabb, ma már tudom, hogyan tudom mindezt a turnén is megőrizni. Mi az, amit lehet, mi az, amit nem, plusz megtanultam az összes technikát is. Amikor kiszálltam, nem tudtam, hogy ez milyen hatással lesz a Killswitchre, valamint milyen hatással lesz a pályafutásomra. De azóta rengeteget tanultam.

A feleségemmel most már tíz éve vagyunk együtt. És az biztos, hogy bárki, aki ilyen helyzetben van, mint mi, pontosan el tudja mondani, hogy a szerelem valami olyasmivé alakul át, ami megmagyarázhatatlan, egyfajta elismert, tudott dologgá. De amikor az ember még friss házas, az amolyan megszállottság, egy igazán szoros kötelék, amikor az ember állandóan együtt akar lenni a párjával. És ez ma is megvan nálam, ez kétségtelen, nagyon is imádjuk egymást a feleségemmel.

De az is számít, hogy kissrác korom óta ez volt az álmom, és most hogy adódott ez a lehetőség, ő volt az első, aki azt mondta, hogy ebbe bele kell vágnom. Szóval, amikor már ez is megtörtént, csak azt kellett kitalálnom, hogyan is fogom mindezt összehozni. Még a Times Of Grace turné is, ami nem volt túl hosszú, elég kemény volt. Főleg amikor az ember a tengerentúlon van, nagyon távol az otthonától - az fájdalmas tud lenni. De ez már csak ezzel jár. És valahogy meg kell oldani. Ha mindketten szeretitek egymást, akkor egyszerűen csak meg kell oldani."

A Killswitch új anyagáról:


"14 demófelvételem van az új lemezhez és hadd mondjam azt, hogy örülök, hogy ezekből nem Times Of Grace dalok lettek. És örülök annak is, hogy a Killswitch előtt most ott a lehetőség, hogy egy újabb album készüljön velem, vagy még több is, ha a Jóisten is így akarja. A demók alapján azt mondhatom, hogy az emberek nagyon meg fognak lepődni, mert ezek a nóták újra magasra teszik a lécet. Három napja ezeket hallgatom és közben igyekszem részletesen megnézegetni őket. Igazán gyors és súlyos dalokról van szó. Az emberek nem erre lesznek felkészülve, az biztos. Már attól libabőrös vagyok, hogy beszélek róluk! Szétrobbantják majd az ajtókat! Hatalmas lesz!"


A KSE tervei között egy februári-márciusi stúdiózás szerepel, erről egyelőre nincs friss infó, de a nyáron Európában, így többek között a Nova Rock fesztiválon is felbukkanó csapat legközelebbi koncertje április 22-én lesz a New England Metal & Hardcore Festivalon.

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARCHAIC - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Dühös nemzedék
2020. október 19. (hétfő) 17:44

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a thrasher Archaic zenekar Kalapács feldolgozásával, amelyben Köhler Ági (InSeason) a különleges vendég. A Dühös nemzedék című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2010-ben kiadott Dühös nemzedék albumán jelent meg.   ARCHAIC feat. Köhler Ági - Dühös nemzedék (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) AZ ARCHAIC ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács...

CORONER - Hivatalos: keményen dolgoznak egy új anyagon!
CORONER - Hivatalos: keményen dolgoznak egy új anyagon!

A thrash metal progresszív ágát képviselő svájci Coroner még 1995-ben oszlott fel, de 2010 óta ismét aktív a csapat. Ron Royce basszer/énekes és Tommy T. Baron gitáros mellé Diego...

ARTILLERY - Dal született az egy éve elhunyt Morten Stützer gitáros emlékére: The Last Journey
ARTILLERY - Dal született az egy éve elhunyt Morten Stützer gitáros emlékére: The Last Journey

Tavaly októberben hunyt el a dán thrasher Artillery egyik alapítója, Morten Stützer gitáros, a Stützer gitárduó egyik fele, Michael Stützer testvére. Morten emlékére egy The Last...

EDDIE VAN HALEN - Az Olympique Marseille fantasztikus megemlékezése a legendás gitárosról
EDDIE VAN HALEN - Az Olympique Marseille fantasztikus megemlékezése a legendás gitárosról

Szombat este a marseille-i Orange Vélodrome-ban csapott össze az Olympique Marseille és a Bordeaux a Francia Bajnokság keretében, a pandémia miatt üres stadion lelátóján pedig egy...

AZARATH - Dalpremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Sancta Dei Meretrix
AZARATH - Dalpremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Sancta Dei Meretrix

Saint Desecration címmel november 27-én jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es In Extremis...

ORDEN OGAN - A korona velük is kiszúrt, az új album csak márciusban jön majd ki
ORDEN OGAN - A korona velük is kiszúrt, az új album csak márciusban jön majd ki

Eredetileg úgy volt, hogy a power metalos német Orden Ogan szeptemberre tervezett új albuma a járvány miatt csak november 13-án lát majd napvilágot, most azonban egy még újabb kiadási...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS