EVAN SEINFELD - Hitelesen nyomják majd a sittes metalt

Egyedül Tony Campos basszer nem ült még börtönben...

2012. február 10. (péntek) 15:45

Az idei Hegyaljára már bejelentkezett Biohazard egykori frontembere, a nemrég kiadott Reborn In Defiance albumon még szerepelt, de a klasszikus felállásban felvett lemez rögzítése után kiszállt Evan Seinfeld basszer/énekes a héten stúdióba vonult új bandájával, az Attika 7-nel. A Los Angelesben dolgozó csapatban Evan csak énekel, a basszer Tony Campos (Soulfly, Static-X, Ministry stb.), a dobos Dustin Schoenhofer (Walls Of Jericho), a dalszerző/gitáros pedig Rusty Coones. 

Coones igazi kemény figura, a Hell's Angels Los Angeles-i chapterjének volt a főnöke, amikor 1999-ben drogügyletek miatt letartóztatták. Nyolc évet kapott, amiből öt és felet le is töltött a rács mögött. Noha már gyerekkorában is gitározott, igazából a sitten kezdte komolyan venni a dolgot, majd szabadulása után nem sokkal össze is hozta ezt a bandát. Az Attika 7 nyárra akarja kihozni a bemutatkozó albumát, amelynek Mudrock a producere (Avenged Sevenfold, Godsmack stb.).
"Amikor elindultam a zenei és személyes megújulásom útján, az első lépés egy változatos stílussal rendelkező és hihetetlenül jó zenészekből álló csapat összerakása volt, akik egységes vízió alapján képesek arra, hogy időtlen heavy metalt írjanak, rögzítsenek és előadjanak, hiteles törvényenkívüli életstílussal. A második lépés a szívből jövő dalok megírása és feldemózása volt, majd a megállapodás a THC/Rocket Science csapattal az első lemez kiadásáról..."
"Elég fura egy olyan bandábal zenélni, ahol én vagyok az egyetlen, aki még nem ült börtönben - tette hozzá Campos. - A zene pedig kib...ott súlyos!"Evan Seinfeld mindeddig nem részletezte, hogy miért is szállt ki a Biohazardból olyan váratlanul, de most erre is kitért:

"Valójában annyit mondhatok, hogy életem javát annak szenteltem, hogy megalapítsam, létrehozzam és frontemberévé váljak annak a valaminek, amit a Biohazard 25 éven keresztül jelentett, és hogy mindebből egy ikonikus márkanevet építsek.

Végtelenül sok időt és erőfeszítést fektettem a játékba, a zeneszerzésbe és az éneklésbe az új Biohazard albumon, amire nagyon büszke vagyok - szerintem hosszú évek óta ez a banda egyik legjobb albuma. És noha, a dolgok jelen állása szerint nem lesz amerikai megjelenése, biztos vagyok abban, hogy azok a rajongók, akik be tudják szerezni, szeretni fogják. Egyben ez lesz az eredeti banda legutolsó lemeze.

Annak kapcsán, hogy miért is szálltam ki, most csak annyit mondok, hogy 100 százalékosan személyes okom volt erre, és hogy ez nem csupán egy rég esedékes változást hozott számomra, de katalizátora is volt vannak, hogy csatlakoztam az Attika 7-beli társaimhoz, akikkel aláírtuk ezt a remek szerződést és elkezdtük felvenni a debütáló lemezünket a Mudrock néven ismert szónikus ninjával, mesterproducerrel.

A Biohazarddal készített 10 album, valamint a több mint 90 orszégban adott nagyjából 4 ezer koncert után az egyetlen állandó dolog az életemben a változás, ami nélkül csak a pangás és az unalom várható. Az, hogy Rustval és Tonyval zenélhetek egy ilyen kreatív helyzetben, nagyban elősegíti, hogy a kreativitásom ne apadjon el, továbbá lehetővé tette számunkra, hogy valami súlyosat, hiteleset, újat és izgalmasat építsünk fel a nulláról. Ez többről szól, mint a puszta zenéről, a bajtársiasságról is.

Annak részleteit, hogy valójában miért is hagytam ott a Biohazardot, minden érdeklődő elolvashatja majd a most készülő önéletrajzomban, amelyből élettörténetem minden apró részlete kiderül majd. Addig is várjátok az Attika 7 bemutatkozó albumát, amely nyár elején jön majd ki."ATTIKA 7 - Serial Killer (élő felvétel, 2011) 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARTILLERY - Dal született az egy éve elhunyt Morten Stützer gitáros emlékére: The Last Journey
2020. október 19. (hétfő) 16:11

Tavaly októberben hunyt el a dán thrasher Artillery egyik alapítója, Morten Stützer gitáros, a Stützer gitárduó egyik fele, Michael Stützer testvére. Morten emlékére egy The Last Journey című dal született, két korábbi énekesükkel, Flemming Rønsdorffal és Søren Adamsennel. A The Last Journey nóta digitális kislemezen is megjelent, a B oldalra pedig egy 1984-es Metallica klasszikus, a Trapped Under Ice feldolgozását tették fel. "Amikor tavaly októberben elveszítettük Mortent, eldöntöttük, hogy az emlékére készítünk majd egy dalt. A The Last Journey egy nagyon epikus nóta lett, és két korábbi énekesünk is szerepel benne. A B oldalra azért tettük fel a Trapped Under Ice feldolgozását, mert ez volt Morten egyik kedvenc dala, és nálunk is nagy kedvenc. Ráadásul a Metallica ezt a nótát a Mercyful Fate-tel közös koppenhágai próbatermünkben fejezte be, még mielőtt bevonultak volna a Sweet Silence stúdióba, hogy...

EDDIE VAN HALEN - Az Olympique Marseille fantasztikus megemlékezése a legendás gitárosról
EDDIE VAN HALEN - Az Olympique Marseille fantasztikus megemlékezése a legendás gitárosról

Szombat este a marseille-i Orange Vélodrome-ban csapott össze az Olympique Marseille és a Bordeaux a Francia Bajnokság keretében, a pandémia miatt üres stadion lelátóján pedig egy...

AZARATH - Dalpremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Sancta Dei Meretrix
AZARATH - Dalpremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Sancta Dei Meretrix

Saint Desecration címmel november 27-én jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es In Extremis...

ORDEN OGAN - A korona velük is kiszúrt, az új album csak márciusban jön majd ki
ORDEN OGAN - A korona velük is kiszúrt, az új album csak márciusban jön majd ki

Eredetileg úgy volt, hogy a power metalos német Orden Ogan szeptemberre tervezett új albuma a járvány miatt csak november 13-án lát majd napvilágot, most azonban egy még újabb kiadási...

KING CRIMSON - Elhunyt Gordon Haskell énekes-basszusgitáros
KING CRIMSON - Elhunyt Gordon Haskell énekes-basszusgitáros

74 éves korában elhunyt a King Crimson egykori énekese/basszusgitárosa, Gordon Haskell. Robert Fripp iskolai barátjaként Gordon Haskell és Fripp már a 60-as évek közepén is együtt...

PRETTY MAIDS - Ronnie Atkins énekes rákja visszatért, 4-es stádiumban van
PRETTY MAIDS - Ronnie Atkins énekes rákja visszatért, 4-es stádiumban van

Februárban még jó hírrel jelentkezett a Pretty Maids frontembere, Ronnie Atkins, akkor azt közölte az 55 éves énekes, hogy a szervezetéből eltűntek a daganatos elváltozások. Tavaly...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS