DEPRESSZIÓ & ROAD - Interjú a ma induló közös turné kapcsán

A gödöllői Trafóban indul az Ember-választó Tour 2012

2012. február 10. (péntek) 14:18 | utoljára módosítva: 2012. február 10. (péntek) 14:24

Hóolvasztó, hidegűző turnéra indul a mai napon a Depresszió és a Road legénysége, a túra nyitóbulija a gödöllői Trafóban lesz, holnap pedig Dombóváron lép fel a Depi, ahol az állandó vendégcsapat, a Csakazértis mellé a Hátsó Ajtó és az Insane is felsorakozik. 

A két brigád közti baráti kapcsolat jól ismert, számtalan közös koncerten és turnén vannak már túl, így a jó hangulat eleve garantált. A Depresszió a 2011-es Vízválasztó lemez turnéját folytatja most, amelynek tavalyi állomásain összességében közel 10 ezer rajongó hajította messzire az agyát. A Vízválasztó az eddigi legsikeresebb albumuk, amely a Mahasz-lista első helyén nyitott, majd azt követően is heteken át a Top 10-ben szerepelt. A lemez első klipje a Te vagy a szerem című dalhoz készült, a videót az elmúlt öt hónap során 150 ezren láttak.
Ami a Roadot illeti, ők a 2010-es Emberteremtő albumot mutatják be ezen a turnén is, és a koncertezés mellett hamarosan egy új klippel is jelentkeznek majd.
Az Ember-Választó Tour 2012 külön meglepetése, hogy a Csakazértis mellett a nyíregyházi, a hódmezővásárhelyi és a budapesti állomásokon az Alvin és a mókusok is csatlakozik a főzenekarokhoz.
A turné kapcsán a Depi és Road frontembereit kerestük meg néhány kérdéssel.

Hólapátok, hóláncok mellett mivel készültök erre a fagyos turnéstartra?

Halász Feri: "Sok energiával, nagy lelkesedéssel vágunk bele a turnéba, a hideg ellenére is. Már nagyon hiányzik a közönség és a színpad! Előkapunk majd eddig még nem játszott új dalokat, valamint régen hallott darabokat is, és bízunk benne, hogy a koncerttermekben forró lesz a hangulat.
Nem nagyon szeretünk fagyban, hóban utazgatni, de most sok helyre el akartunk jutni, és ezért is kezdünk turnézni már februárban turnézni.
Régebben azért voltak kalandjaink... Többször is előfordult, hogy utolsónak estünk be egy adott városba, még mielőtt teljesen lezárták az utakat, de olyan is volt, hogy órákig álltunk valahol behavazva. Mentünk már 30-cal is 200 kilométerre lévő településekre...
Az pedig még a kezdeti időkben történt, hogy autóra se volt pénzünk, ezért vonattal utaztunk a koncertünkre! Szerencsére csak kiegészítőket kellett vinnünk. A januári -15 fokban kiraktak minket fél 1-kor a művházból és fél 4-ig bolyongtunk Békéscsabán..."

Molnár Máté:
"A városokban sokkal inkább ledöbbennek az emberek, hogy télen esik a hó és mondjuk kicsit nehezebb a közlekedés... Tudod, itt a Mátra lábánál nem meglepő dolog ez. Gyerekkorunk óta ebben élünk. Tél, nagy hó. Persze ez azért nem az Alpok, de eddig olyan nagy meglepetés még nem ért bennünket."
Melyik a kedvenc dalod a másik csapattól?

H.F.: "Mostanában a Felpörögve tetszik a legjobban a Roadtól, és örülök, hogy erre forgatnak klipet. Tökös, jól szóló nóta, jó refrénnel."

M: "Ez nálam időközönként váltakozik... Most épp a Te vagy a szerem, ami egy jól elkapott nyári dal és valahányszor meghallom, eszembe jut a klipje. Nyár, vízpart, forróság. Pont, ami hiányzik mostanság a hétköznapokból!"


DEPRESSZIÓ - Te vagy a szerem (az első klip a tavalyi Vízválasztó lemezhez)

A turné mellett mindketten készültök új klipre is, ezek mikorra várhatóak?

H.F.: "Későbbre toltuk a Jön a reggel videónk elkészítését, mert nem akartunk kompromisszumot kötni. Minden eddigi klipünket felül akarjuk múlni, minőség és tartalom szempontjából is, és most lehetőségünk nyílt ennek megvalósítására. Ismert színészek bevonásával szeretnénk egy vérbeli thrillert forgatni, ezért várnunk kell, amíg ráérnek, valamint még a forgatókönyvet is csiszolgatjuk.
Úgy döntöttünk, hogy most nem igazítjuk turnéhoz a klipet. Szeretnénk a tavasz végén bemutatni, de ha csak nyárra készül el, az sem baj, mert a lényeg, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle."

M: "A Felpörögve című dalra készül a klip, a múlt héten forgattunk a Monte Carlo Historique Rallye alkalmával, mégpedig azzal a Kőváry Barnával, aki egy Trabanttal vágott neki a versenynek. Egyébként más klip elképzelésünk volt tavaszra, de egyszer csak csörgött a telefon, hogy 'Helló! Nincs kedvetek lemenni a versenyre? Van kaja, pia, szállás és belépő... Ha akartok még akár klipet is tudtok forgatni!' Nem tudom, van-e olyan őrült, aki erre nemet mondana! (nevet)
Szóval, lementünk, forgattunk és életre szóló élményeket gyűjtöttünk be! Nem hiába, megszállott benzingőz-imádók vagyunk! Óriási hét volt, köszönet a lehetőségért Barnának, a csapatának és az XLavinának! A klipre azonban még legalább egy hónapot kell várni szerintem - de reméljük, megéri a várakozás! A PixelFilmék mindenesetre igen elégedettek a 100 gigányi nyersanyaggal..." (nevet)


ROAD - Felpörögve (a 2010-es Emberteremtő albumról)

Mi volt a legfurább vagy legérdekesebb ajándék, amit valaha is kaptatok egy rajongótól?

H.F.: "Sok figyelmességgel leptek meg már minket az évek során a rajongók és ezeket mind nagy becsben tartjuk, mert ezekkel a szeretetüket mutatják ki. Az arcképünkkel felcímkézett italoktól a bögréken, rajzokon, festményeken át különböző ruhadarabokig és kiegészítőkig terjed a skála.
Volt olyan is, hogy a tiszteletünkre egy-egy zenekar az általuk készített Depresszió feldolgozást adta oda CD-n, és akadt, aki verseket írt rólunk. Az is megható, amikor ballagásokon a mi dalainkat éneklik egyes osztályok, vagy érettségi tablókon idéznek tőlünk.
Az viszont egy meredekebb kategória, amikor a lakóhelyünkre látogat el valaki ajándékokkal. Nem arról van szó, hogy nem becsüljük a jó szándékot, csak az már a privát szféránk, a magánéletünk, amit szeretünk jól elkülöníteni a nyilvánosságtól."

M: "Egy 'csipegetős' IFA! (nevet) Egy idősebb szaki pár éve valamelyik nyári buli után kicsit ittasan beszédbe elegyedett velem, és persze én sem voltam már nagyon szomjas... Elmesélte az élete történetét, asszony, kecó, gyerekek stb., és mondta, hogy csak a mi zenénk tartja benne a lelket és hogy mennyire szeret minket. Szeretne egy ajándékot adni nekünk. Árufuvarozó vállalkozó és az egyik IFA-tehergépkocsit nekem szeretné adni. Válasszak, melyik kell... Van fixes, terepes, csipegetős... 'Na állj! Milyen az a csipegetős?' 'Hát amelyiken van az a kis markoló a platón, a fülke mögött... 'Na, akkor a Road zenekarnak az kell!'
Természetesen nem hoztuk el, mert aznap este sokat ittunk, és nem mert senki vezetni. Erik azóta is rendszeresen a fejemhez vágja, hogy lehetett volna egy zenekari csipegetős IFA-nk, de én elszartam az egészet.."


DEPRESSZIÓ - Jön a reggel (a 2011-es Vízválasztó albumról)
Melyik volt a legutóbbi koncert, ahol nézőként, rajongóként egy jót őrjöngtetek, villáztatok, énekeltetek?

H.F.: "A Szigetes Deftones bulin már azokat a dalokat is énekeltem, amiknek nem is tudom a szövegét! (nevet) Ott tehát eléggé emelkedett hangulatban voltam... És persze az ugrálás meg a headbang sem maradt el!"

M: "A legutóbbi ilyen egy Rómeó Vérzik bulin történt, tavaly télen Verpeléten."
Mi volt életetek legpocsékabb melója?

H.F.: "Mivel mindig is a zenekarozással, illetve a zenekar körüli dolgokkal voltam elfoglalva, ezért alkalmazottként sosem csináltam mást, de magánemberként természetesen én is kivettem a részem sok munkából. Azt elmondhatom, hogy a 40 fokban árokásás, valamint a sittes zsákok cipelése nem egy leányálom, ahogyan a csatornatisztítás sem az.
Persze a zenekar körül is van jó pár olyan feladat, ami nem tartozik életem csúcspontjai közé. A kezdeti időkben még nehezebb volt a dolog. Például 2 éven keresztül jártam úgy próbálni, hogy két gitárt, egy Marshall kombó erősítőt, egy mikrofonállványt és egy kábeles táskát cipeltem magammal. Így felszerelkezve kellett megtennem egy 70 perces utat a próbateremig, de úgy, hogy 50 percnyi tömegközlekedés után még várt rám egy 20 perces túra, emelkedőn felfelé, földúton... Mindez heti 2-3 alkalommal, télen-nyáron, és persze ugyanez hazafelé is."

M: "Különféle létesítményeket látogattunk meg téli tüzelő ellátás és feltöltés céljából. Volt egy teherautó sofőr, meg egy szénpakoló. Nem én voltam a sofőr... (nevet)
Az orrom, a szemem és mindenem tele volt szénporral. Mocsok egy meló volt. Pár hétig bírtam, aztán kerestem mást."


Ember-választó Tour 2012 - Trailer
Ha nincs a zenekar, most mivel foglalkoznátok?

H.F.: "Lehet, hogy családi mintára egészségügyi, vagy jogi pályán dolgoznék, esetleg egy filmes irányba indultam volna el. Vagy egy olyan területen működnék, ahol kamatoztatni tudom a szervezői készségemet... De az tény, hogy a zenélés nekem nemcsak munka vagy hobbi, hanem hivatás is, és ez a személyiségemhez leginkább passzoló életforma."

M: "Hát, nagyon remélem, hogy nem szén szállítással... Bár mondjuk ha lenne egy jó csipegetős IFA-m, talán."
A két csapat tagjai közül ki az igazi party animal, aki elsőként kapja elő a pálinkásüveget?

H.F.: "Azt gondolom, hogy ez alkalomfüggő, de mindkét zenekar szeret és tud is bulizni. Igyekszünk érettebben kezelni a koncertek utáni mulatást, de néha azért szépen el tudunk hajlani... Pláne, ha mindezt közösen műveljük! Részben ezért is szeretünk együtt játszani."

M: "Nálunk Erik és Goya a két kezdeményező. A Depi inkább light kóla, zöld tea és Omega3-as kétszersült! (nevet) Náluk szerintem Dávid az, aki beindítja a zenekar party-motorját."

Előfordult már veletek, hogy elfelejtettétek a színpadon a saját szövegeteket?

H.F.: "Szerencsére ez viszonylag ritkán fordul elő, de néha megesik. Ez nem a felkészültség, vagy a kellő odafigyelés hiánya. Annyi erős impulzus éri az embert a színpadon, hogy 1-2 pillanatra néha leblokkol az agy. Általában csak 1-2 sor marad ki, amit rutinos zenészek általában közönségénekeltetéssel hidalnak át...
Erre szokták azt mondani, hogy az élő zene varázsa. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nálunk a közönségénekeltetés erről szól. Az esetek 99 százalékában a műsor része, hogy velünk énekelnek."

M: "Aki azt mondja, hogy nem, az hazudik. Én mondjuk rendszerint sorokat cserélek meg. Tehát megvan az a sor abban a dalban, amit éppen játszunk, csak egy kicsit később jön. Úgy refrén után... (nevet)
Persze olyan is volt már, hogy totál kiesett egy versszak és jellemzően egy olyan dalnál, amit pár százszor már elnyomtunk. Ilyenkor vagy elröhögöm magam, vagy kamuzok valamit a mikrofonba."
Mi volt az eddigi legkínosabb színpadi élményetek?

H.F.: "Az esések és bakik szerintem inkább viccesek, tehát ezeket nem sorolnám ide, azt pedig tudatosan kerüljük, hogy vállalhatatlan állapotban lépjünk színpadra. A kezdeti időszakban fordult csak elő olyan, hogy minősíthetetlen technikai körülmények között kellett fellépnünk. Az elmúlt 8-9 évben már szinte csak megbízható és profi cégekkel dolgozunk együtt.
Nagy ritkán előfordul, hogy közbeszól a technika ördöge, ami bosszantó tud lenni és alaposan ki is zökkenti az embert, de ezeket már megtanultuk kezelni."

M: "Párszor a Depi előtt játszottunk... (nevet) A viccet félre: egyszer az egyik koncertszerződés megkötésénél nem tértünk ki a hang- és fénytechnika pontra. Valahogy kimaradt. Kapkodtunk, siettünk, mindegy, a lényeg az, hogy leértünk a helyszínre és sírtunk... Minősíthetetlen cuccok a színpadon, nem is nevezném hangosításnak, de hát szerződés aláírva, játszani kellett. Keserves volt.
Hihetetlen, hogy manapság is vannak még olyan minőségen aluli, koncerthangosításra totálisan alkalmatlan cuccok, amikkel emberek munkát vállalnak és még ezért pénzt is kapnak. Azóta még inkább odafigyelünk a szerződések megkötésekor a technikára."
Ugrottatok már be a színpadról a közönség közé?

H.F.: "Már nagyon régóta nem csinálok ilyesmit, bármennyire is csábító néha, mert eléggé balesetveszélyes. Régen volt 1-2 ilyen élményem, amiket megúsztam sérülés nélkül, de ezzel ki is éltem magam. Bőven kárpótolt, amikor a 2010-es Royal Flush Fesztiválturné zárásán a fellépő zenekarok a színpadon emeltek a magasba!"

M: "Eddig még nem volt rá példa. Vagy csak nem emlékszem!" (nevet)


Meséljetek a legutóbbi vagy a legsúlyosabb rémálmotokról!

H.F.: "Mostanában kevés ilyen van, és az is a hétköznapok problémáihoz kapcsolódik, de gyerekkoromban volt egy olyan visszatérő rémálmom, hogy a metró peronja hirtelen megdől és a sínekre csúszom..."

M: "Egy csipegetős IFA-val szenet szállítok, nincs rakodóm és nekem kell lapátolnom, miközben egy Eurovíziós dalfesztiválon fellépő hazai sztárnak a dala szól az összes rádióban egyszerre!"


ROAD - Nem elég (a 2010-es Emberteremtő albumhoz)
Elindulnátok az Eurovíziós Dalfesztiválon?

H.F.: "Nem. Esély sincs a valós megmérettetésre, ezért megkíméljük magunkat ettől a procedúrától. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem egy minden műfaj számára nyitott fórum, amit amúgy nem érzünk helyesnek. Egy pillanatig sem kesergünk ezen, mert vannak nagyobb és lényegesebb problémák is a hazai zenei élettel, de sokat elárul erről a versenyről, hogy egy hosszú távon sikeres, hiteles, közkedvelt, szélsőségektől mentes, befogadható, de ízig-vérig rockzenekar be sem adja a jelentkezését."

M: "Kurvára nem. Egészen másról és egészen másoknak szól az a hacacáré. Nem hinném, hogy bármilyen tekintetben is több lehetnék, ha ott voltam. Nekem is van egy aranyos kis szemétdombon, vígan elkapirgálok azon, és ők is elvannak a saját világukban."
Ha nagyon pocsék a kedvetek, melyik lemezt teszitek be?

H.F.:
"Valami agresszív dolgot. A Slipknot például nagyon jól működik dühkezelésre. A Sepultura, a Hatebreed és az Unearth is alkalmasak erre. Néha nem is számít, hogy melyik lemez szól tőlük, csak üvöltsön valami. Van úgy, hogy megkeresem a legpörgősebb dalt és annyi elég. Néhány dal után általában megnyugszom. Számomra nem destruktívak ezek a zenék, hanem inkább erőt adnak.
Sokszor előfordul, hogy inkább saját magam zenélgetek valamit és a negatív hangulatot úgy fordítom pozitívba, hogy közben még alkotok is valamit. Amúgy a próbák és koncertek alatt rendkívül jól ki tudom ereszteni a gőzt, ezért eléggé kiegyensúlyozott és jókedvű vagyok többnyire."

M: "Valamelyik Motörhead. Mert mindig visszahúz a valóságba az a szenvtelen, őrült, pörgős, laza, életbe-szarás! Eszembe jutnak a személyes Motörheades élmények, a tavalyi Sziget például, és rájövök arra, hogy tényleg egy nagy rock'n'roll az élet. Könnyebb visszanyerni a jókedvemet és a pozitív életszemléletet.
Na persze nem azért hallgatom Lemmyéket, mert olyan sokat vagyok lent, de ha nagy ritkán így is lenne, az öreg 'segít'!" (nevet)


Van olyan lemez a gyűjteményetekben, amit kínos beismerni?


H.F.: "Olyan nincs, amit szeretek és ciki lenne felvállalni, viszont sok promóciós anyag landol nálam hazai és külföldi előadóktól, és ezek közt vannak nagyon jó zenék, de van jó pár siralmas is. Ahogy Szabika, a hangmérnökünk szokott fogalmazni: 'megértek a pályaelhagyó ív kiosztására...'
Persze érkeznek hozzám amatőr zenekarok kezdeti felvételei is. Ezekhez általában jóindulattal közelítek, mert tudom, hogy egy ilyen felvétel nem tudja megmutatni, hogy mire lesznek képesek pár év múlva. És azt is tudom, hogy a hibáiból tanul az ember.
Aztán ott vannak azok az ultraciki hazai és világslágerek, amiket hazafelé szoktunk énekelni a buszban, de az más kategória! (nevet) A sértődések elkerülése végett nem nevesíteném őket..."

M: "Nem tudom, de egy ideje rákattantam a komolyzenére. Na mindenkit nem szeretek (még), de Brahms és Liszt például elég menő most nálam."


Az utóbbi hónapokban, vagy akár a tavalyi évben melyik volt az a film, amire azt mondtátok, hogy 'hűha, ez nagyon állat volt!'?

H.F.: "Technikai szempontból egyértelműen a Transformers 3 volt a bajnok. Sokak véleményével ellentétben nekem nagyon tetszett A dolog (The Thing) 2011-es előzményfilmje, ami jól eső borzongásával hozta a régi hangulatot. Most még a Majmok bolygója remek sztorija, a Super 8 ötletessége és színészi alakításai, valamint az Ismeretlen férfi lendületes és feszültségekkel teli cselekménye jut eszembe így kapásból. Volt sok jó film 2011-ben.
Úgy látom, hogy ötletek szintjén kezd magához térni a filmipar. 2012 is izgalmasnak ígérkezik. Az új Batman filmet és a Prometheust is nagyon várom. "

M: "Csúcshatás. És a film címében benne is volt az élmény. Remekül volt fényképezve, kiválóan együtt volt a kép a témával. Rég láttam ennyire eltalált dolgot."
A Depi és a Road dalait miért nem játsszák gyakrabban a rádiók?

H.F.: "Tény, hogy a nagy kereskedelmi rádiókból nem mi folyunk, de néha azért előfordulunk ott is. Sok vidéki és online rádió már régóta nagyon jó fej módon viszonyul hozzánk és mostanában az MR2 is rendszeresen műsorra tűzi a dalainkat, aminek mi is és a jelek szerint a hallgatóik is örülnek. A nagy kereskedelmi rádiók - érthető okoknál fogva - nehezebben mernek kockázatot vállalni azzal, hogy a szokásostól eltérő stílusú zenét tesznek adásba, de 1-2 sikerdalunk üde színfoltot jelent nekik is.
A sokrétűség és a nyitottabb gondolkodás általában jót tesz egy rádiónak, mert növeli a hallgatottságát. Mi úgy kezeljük a kérdést, hogy nem baj, ha így több emberhez jut el a zenénk és az üzenetünk, de a művészeti elképzeléseinken nem vagyunk hajlandóak ezért változtatni és számunkra hiteltelen dolgokba sem megyünk bele."

M: "Azért, amiért a Hammer nem ír Madonnáról, meg mittomén kiről még... Szerintem egyáltalán nem vagyunk valók a mainstream zenét játszó rádiókba. Aki meg játszik mást is, ott néha-néha el lehet csípni finomságokat."
Szerintetek kik most a legnagyobb ígéretek a magyar rock színtéren?

H.F.:
"Sok jó zenekart látni mostanában, de azt nem tudnám megmondani, hogy kik lesznek pár év múlva a vezető csapatok, mert önmagában az még kevés, hogy valakinek van egy jól elkapott dala és egy épkézláb színpadi produkciója. Sok múlik azon, hogy mennyire kitartóak, van-e folyamatosan mondanivalójuk, és hogy miként élnek a lehetőségeikkel.
A tavaszi turné vendégét, a Csakazértist is említhetném, akik most egy elég jó anyaggal és nagyon nagy lendülettel indulnak neki az országjárásnak - szerintem érdemes figyelni rájuk. Az, hogy sikertörténet lesz-e a törekvéseikből, csakis rajtuk és a közönségen múlik."

M: "Los Vegas. És nem csak azért mondom ezt, mert pár dalszöveget írhattam a lemezükre, hanem meggyőződésem, hogy hamarosan méltó helyükre kerülnek a fiúk! De pár év múlva úgyis kiderül!"

A legfontosabb tanács, amit egy most induló csapatnak adnátok?

H.F.: "Fúúú… erről lassan könyvet is írhatnék, amit lehet, hogy meg is teszek! (nevet) Pár közhelyes, de használható tanácsot azért mondhatok. Fontos tudni, hogy amellett, hogy ez alapvetően egy jó móka, azonkívül egy szakma is, amit ugyanúgy tanulni kell, mint bármi mást. Kitartónak és türelmesnek kell lenni, valamint nyitott szemmel és füllel járni. Tisztában kell lenni a saját értékeinkkel és megőrizni azokat. Bizonyos kérdésekben pedig ösztönösen kell cselekedni, ha a szituáció úgy kívánja."

M:
"Türelem és kitartás!"
Meglepett titeket, hogy Cseresznye és a Tankcsapda útjai elváltak? Szerintetek kit kéne bevenniük Lukácséknak?

H.F.: (nem kívánt válaszolni)

M: "Goyát! Soha nem látott csend, rend és fegyelem lenne végre a Road zenekarban! De nem lesz olyan szerencsénk..." (nevet)
 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TALES OF EVENING - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Vérszerződés
2020. október 26. (hétfő) 16:04

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a Tales Of Evening zenekar Kalapács feldolgozásával! A Vérszerződés című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2008-ban kiadott Mítosz albumán jelent meg.   TALES OF EVENING - Vérszerződés (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) A TALES OF EVENING ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács zenekar: "Sok-sok fontos információ egy helyen - kérjük, olvassátok végig,...

AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark
AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark

Az előzetesek után végre itt az AC/DC jivatalos klipje az új album első előzetes dalához, a Shot In The Darkhoz. November 13-án jön ki a Power Up című új lemezük. Az új AC/DC...

LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?
LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?

Október 30-án, pénteken jelenik meg a negyedik Leander Kills album, amelynek legfrissebb előzetes dala 'A karma mit akar ma?' címet viseli. Ismerkedj meg vele! "Leander Kills IV! Október...

KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen
KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen

Az októberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a Killer Surprise zenekar új albuma, a Vagyok, aki vagyok című lemez Megemészthetetlen dalához pedig most egy klip...

KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre
KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre

Világvégre címmel november 6-án jelenik meg az új Kalapács stúdióalbum, harmadik előzetes dalként pedig már itt is van a címadó nóta. A 12 dalos friss lemez előrendelhető a zenekar...

BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám
BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám

Forog a kocka címmel jelent meg szeptember végén a debreceni Bad Habit zenekar új albuma, az Élet a kurvám című dalhoz pedig most egy friss klip született. "Az első magyar nyelvű...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS