ELFSONG - Rock/metal musical és mellé egy fantasy regény

A márciusi HammerWorld extra CD-melléklete lesz

2012. február 9. (csütörtök) 12:10

A márciusi HammerWorld magazin extra CD-melléklete egy különleges album lesz az Elfsong névre hallgató zenekartól, amelynek főnöke, ötletgazdája, kreatív agya Somlói Ferenc, az utóbbi egy-két évben pihenőre küldött Cross Borns zenekar frontembere.
A Csodák Könyve egy rock/metal musical, amelynek egyik érdekességét az jelenti, hogy Somlói Ferencnek a márciusban a Delta Vision kiadónál megjelenő fantasy regényére épül, és a lemezen olyan vendégek személyesítik meg a könyv szereplőit, mint például Schrott Péter (a Tűzmadár énekese), Szőllősi Dániel (a fehérvári Eclipse Of The Sun énekese), Szebényi Dani (az Avatar billentyűse, vokalistája), Jurásek Balázs (a Demonlord frontembere), Kiss Zoli (az Iron Maidnem énekese), Székely Nóra (a HeavenBlade énekesnője), és még sokan mások. Az album zenei alapjáért Somlói Feca (ének, gitár, szimfonikus hangszerelés), ifj. Somlói Ferenc (gitár, hangszerelés), valamint Racs Attila dobos felelt.
"A Csodák Könyve regény gondolata hét évvel ezelőtt született meg bennem, és ezzel együtt az első zenei ötletek is ekkor körvonalazódtak - mondta Somlói Feca. - Ezt a regényben varázstáncként említem meg, ami arról szól, hogy mindennek van egyfajta saját belső ritmusa, ami jellemzi őt, ami minden mástól eltérő, egyedi. Így a regényben szereplő karaktereknek is van, s ebből a saját belső ritmikából származik a csak az adott egyénre jellemző mágia. Adott volt tehát a gondolat, hogy minden szereplőnek saját mágiája, tánca van, így a zenei megoldásokat is a jól meghatározható ritmusok köré építettük.
Ez hozta aztán magával a több énekes megoldást is, így a Csodák Könyve albumon összességében 15 különféle énekhanggal találkozhatunk. Ez a megközelítés, illetve a zene jellege alapozza meg azt, hogy ez egyfajta rock/metal musical, a megvalósítás folyamán pedig az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy minél jobban megőrizzük egy élő előadás jellegét, így a hallgató szinte látja maga előtt a szereplőket a színpadon."
 
"Ez egy fantasy történet, amennyiben a regény szereplői között találunk tündéreket, koboldokat, törpéket, manókat és persze embereket is, de mindezen túl egy igazi mese. Mese, mégpedig több értelemben is, hiszen a történet arról szól, hogy mi lesz velünk, ha a mesék eltűnnek a világunkból?

Vajon ezek a történetek egyszerű kitalációk, a fantázia szüleményei, vagy többek annál? Bölcsességek, amelyeket így ad tovább az ember a következő, s az azt követő nemzedéknek, egészen addig, amíg el nem felejtjük őket, vagy el nem veszik tőlünk... És mi lesz azután?

Én hiszek a mesék erejében, még így felnőtt fejjel is. Nem szégyellem bevallani, hogy fontosak a számomra. Bizonyára ebben nagy szerepe van annak is, hogy gyerekkoromban rengeteg mesét hallottam a nagyszüleimtől, a szüleimtől, és nekem is az volt a természetes, szülőként, hogy továbbadjam azokat.

Hálás vagyok, hogy a munkálatok során olyan emberekkel dolgozhattam együtt, akik hasonlóan gondolkodnak, és tudom, hogy a végeredményen ez hallatszik is. Ez az album tele van hittel, szeretettel, és csodákkal! Köszönöm mindenkinek!" 


A Csodák Könyve anyag lemezbemutató koncertje április 6-én lesz a tatabányai Roxxxyban, ahol fellép a 1 Kill Embrace és a Dalriada is.


További infó:
www.csodakkonyve.hu

Elfsong - Facebook oldal
ELFSONG - A Csodák Könyve
(részletek a márciusi Hammer mellékleteként megjelenő lemezről)


 

Hozzászólások

[009525]
bogar
Remélem nem Cross Borns kópia lesz.
[009518]
duedhel
Ez valamiért lemaradt a linkek részből - pedig itt két teljes dal meg is hallgatható, hozzáteszem, igen jók!:
http://www.myspace.com/elfsongband
[009510]
Nightwolf5
Érdekesnek tűnik, meglátjuk mi lesz belőle, én kíváncsian várom.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARMORED SAINT - Az új album mellé friss klip John Bushéktól: Missile To Gun
2020. október 24. (szombat) 07:07

Punching The Sky címmel tegnap jelent meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja, a Missile To Gun dalhoz pedig egy friss klip is született. Joey Vera basszusgitáros: "A cél az, hogy igazán jó zenét csináljunk. Tudom, hogy ez nyilvánvaló, de ez a zenekar nagyjából erről szól. Sikerült megszabadulnunk egy csomó elvárástól, amely néha a magunkfajta, ősidőktől fogva létező csapatok esetében olyan, mint a pestis. Az elmúlt időszakban csakis önmagunk vagyunk, ez vált a komfortzónánkká. Olyan szabadsággal rendelkezünk manapság, ami a pályafutásunk korai időszakában nem volt adott; kockázatokat is vállalhatunk és olyan zenét csinálhatunk, amilyet mi magunk hallgatnánk. Ez a lemez pontosan tükrözi, hogy hol is tartunk, jelenleg." Az 1992 és 2005, valamint 2009 és 2010 között az Anthraxben éneklő John Bush, illetve a Fates Warningból is ismert Joey...

OZZY OSBOURNE - Amikor Eddie Van Halen részegen énekesnek hívta a Van Halenbe
OZZY OSBOURNE - Amikor Eddie Van Halen részegen énekesnek hívta a Van Halenbe

A Sirius XM-en futó Ozzy Speaks legfrissebb epizódjában Ozzy felidézte, hogy akár a Van Halenbe is beszállhatott volna énekesnek. Legalábbis felkérést kapott erre a kissé illuminált...

AC/DC - Hétfőn érkezik az új videoklip, előzetese már van
AC/DC - Hétfőn érkezik az új videoklip, előzetese már van

Előzetest tett közzé az AC/DC a Shot In The Dark daluk hétfőn bemutatásra kerülő videoklipjéhez. November 13-án jön ki az új lemezük, annak első hivatalosan bemutatott dala a Shot In...

HATEBREED - Hivatalos videóval az új daluk: Instinctive (Slaughterlust)
HATEBREED - Hivatalos videóval az új daluk: Instinctive (Slaughterlust)

A Hatebreed nyolcadik nagylemeze november 27-én jön majd ki Weight Of The False Self címmel, harmadik előzetesként pedig már itt is van a klip a reggel bemutatott Instinctive (Slaughterlust)...

HAMMERFALL - Itt az új koncertanyaguk, és mellé egy videópremier is: Any Means Necessary
HAMMERFALL - Itt az új koncertanyaguk, és mellé egy videópremier is: Any Means Necessary

Live! Against The World címmel a mai napon megjelent és végig is hallgatható a Hammerfall új koncertanyaga, és van egy friss videoklipjük is hozzá, mégpedig az Any Means Necessary dalhoz....

KORPIKLAANI - Februárban érkezik az új album, klippel az első dal: Leväluhta
KORPIKLAANI - Februárban érkezik az új album, klippel az első dal: Leväluhta

Jylhä címmel 2021. február 5-én jelenik meg a folk metalos finn Korpiklaani új stúdióalbuma, a 2018-as Kulkija lemez utódja, az első előzetes dallal pedig már lehet is ismerkedni. Az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS