SLASH - Interjú a májusban érkező új album kapcsán

Lemezcím még nincs, de május 22-én jelenik meg

2012. február 6. (hétfő) 19:47

Egyelőre még nincs címe Slash új szólóalbumának, de a stúdiómunkálatok már lezárultak, és a lemez május 22-én lát majd napvilágot az ex-Guns gitáros saját kiadójánál, a Dik Hayd International-nél.
A 2010-ben megjelent és a Billboard lista 3. helyén debütált Slash lemez idei folytatásának terjesztését az EMI végzi majd.
Slash a turnétársai, azaz Myles Kennedy énekes (Alter Bridge), Brent Fitz dobos és Todd Kerns basszer társaságában írta meg és rögzítette az új lemez dalait, az anyag producere pedig ezúttal is Eric Valentine volt.
"Így sokkal inkább a sofőr pozíciójába kerülök - mondta Slash a saját kiadó kapcsán. - Rendes terjesztést akarok a lemeznek, és ami még ennél is fontosabb, nem adom oda az album bevételeinek felét a kiadónak."
A múlt héten országszerte megjelent, Cliff Burton címlapos februári HammerWorld magazinban egy stúdióinterjút is találsz Slash-sel.

Mostanában a fél világ azon rágódik, vajon mennyi az esélye annak, hogy akár egyetlen különleges alkalomra, de összeáll a klasszikus Guns N'Roses az áprilisban esedékes Rock'N'Roll Hall Of Fame beiktatási ceremónia alkalmával, amikor a Guns is a Halhatatlanok közé kerül. Slasht azonban ennél sokkal jobban érdekli a második szólóalbuma. A 2010-es Slash lemez folytatása is tavaszra várható, és hogy az Alter Bridge énekes Myles Kennedyvel készülő anyag milyen is lesz, arról beszélgettünk a Les Paul mesterével.

Amikor először hallottam arról, hogy máris stúdióban vagy és készül a második szólólemezed, alig akartam hinni a fülemnek. Hiszen mintha csak most fejezted volna be a turnézást. Mikor volt időd új dalokat írni?


"Tudod, ha nekilátok a dolgoknak, elég gyorsan dolgozom. Nem szeretek túl sokat pöcsölni, ez elég közismert. A feleségem szerint alapból nagyon türelmetlen vagyok, és ebben van is igazság. Néha mérges is vagyok magamra, hogy nem ügyelek eléggé a részletekre, de nem tudok mit tenni, ez van a génjeimben. Az első dalokat egyébként már a turnézás közben összeraktuk Myles-szal (Myles Kennedy), mégpedig egy mobil stúdió segítségével. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy van egy elég komoly időbeosztás, amihez tartanunk is kell magunkat. Ezt még Markkal és Myles-szal okoskodtuk ki."Mark alatt az Alter Bridge és Creed gitáros Mark Tre­montit érted?


"Pontosan. Megbeszéltük, hogy amint lezárul az Alter Bridge Európa-turnéja, Myles csatlakozik hozzám, Mark pedig nekiláthat a Creed dolgainak, vagy ami éppen eszébe jut. De amíg Myles koncertezett, Todd (Todd Kerns basszer), Brent (Brent Fitz dobos) és jómagam addig is dolgoztunk az új dalokon, hogy aztán pikk-pakk felvehessük a lemezt. Mivel eleve az volt az elképzelés, hogy amennyire csak lehet, élőben rögzítsük az anyagot, nagyon durva próbákat tartottunk. És egyelőre tartjuk is a határidőket. Most január eleje van és a hónap végére el fogunk készülni a felvételekkel. Szerintem még tavasszal ki is jön majd a lemez."Lemezcím van már?

"Van a fenét! Ezen még nem volt időnk agyalni, de az biztos, hogy nem Slash II és nem is Slash IV lesz a címe! (nevet) Bár az utóbbival rávernénk egy kicsit a Chickenfootra!" (nevet)


SLASH - A stúdiózás - I. rész
1996-ban szálltál ­­­ki a­­­­­­­­­­­­­­­­ ­­­­Gunsból, aztán jött a Sna­kepit, számos vendégsze­­­rep­­­­­­­­lés, jammelés, majd a Vel­­vet­­­ Revolver. Ezek miatt nem készült korábban szólóle­­mezed?


"Kevesen tudják, de a Velvet Revolver előtt épp egy szólóalbumra készültem, nagyjából azzal a koncepcióval, amellyel végül is a Slash lemez megszületett. Tehát vendégénekesekkel akartam dolgozni és már írtam is a nótákat, amikor váratlanul felbukkant Matt meg Duff, és így a tervezett szólóanyag helyett összeállt a Velvet. A Black Crowes dobosával, Steve-vel jammeltem akkoriban a dalokon. Akkortájt született például a Fall To Pieces, ami végül is Velvet Revolver nóta lett, de voltak más számok is. De az egy elég zűrös időszak volt. Kórház, elvonó, ilyesmi..."


 
Ami az első szólóalbumot illeti, mai füllel elégedett vagy vele? Esetleg van valami, amit ma már másképp csinálnál?

"Nem vagyok az a típus, aki ilyesmiken agyal. Megírtuk, felvettük, fantasztikus vendégénekesek szerepelnek rajta, jó alaposan meg is turnéztattuk és a népek láthatóan szeretik. Nekem ennyi elég is. Nem kacsintgatok visszafelé, ezért is vagyok most a stúdióban."
 

Ezen az új albumon már kizárólag Myles fog énekelni, igaz?

"Pontosan. Egy olyan poént, mint amilyen az első lemez volt, csak egyszer szabad elsütni. Meg aztán a turné közben annyira jól összejöttünk Myles-szal, hogy eszem ágában sincs mással dolgozni. Remek hangja van és óriási muzsikus. Vele sokkal jobban tudok dolgozni, mint Scott Weilanddal. Megvan köztünk a szükséges kémia. De ez a többiekre is igaz a turnécsapatból. Ugyanazokkal a srácokkal készül a lemez, akikkel az utóbbi időben koncerteztem. Egyedül a ritmusgitáros Bobby Schneck maradt ki a szórásból, de ő eredetileg is csak a turnéra csatlakozott hozzánk. Vannak ugyan két gitárt igénylő témák is, de Myles nemcsak egy kiváló énekes, hanem gitározni is nagyon tud, úgyhogy ezt a kérdést is meg tudjuk oldani vele."Azon túl, hogy Myles énekel minden dalban, miben fog különbözni az új album az első szólólemeztől?


"Eleve már attól jobb lesz, hogy egy összeszokott banda készíti el. Egy igazi rock'n'roll brigád. Együtt írtuk a nótákat és együtt is vesszük fel. Igaz, hogy az én nevem alatt fut a dolog, de valójában ez már egy zenekari anyag lesz. Szerencsém van, mert kib...ott jó társakra akadtam, és ez igaz a dalszerzésre is. Megmondom őszintén, hogy nagyon rég nem élveztem ennyire egy új album összerakását. Lényegében úgy készültek el a nóták, mint annak idején a hőskorszakban. Összejött nálam az egész banda, aztán reggeltől estig csak jammeltünk."

A teljes interjút a Casketgarden CD-vel megjelent februári Hammerben olvashatod el, amit megtalálsz országszerte az újságosoknál, de itt is megrendelheted.

 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LEAVES' EYES - Viking Spirit címmel dokufilm született az új album mellé, itt az első rész
2020. október 22. (csütörtök) 08:37

The Last Viking címmel holnap jelenik meg a szimfo-metalos Leaves' Eyes új stúdióalbuma, amely már a második nagylemezük lesz a finn Elina Siirala énekesnővel (EnkElination). 2016 tavaszán váratlanul megváltak Liv Kristinétől, Elinával pedig már 2016 őszén kiadtak egy Fire In The North című EP-t. 2018-ban-jött ki a Sign Of The Dragonhead album, tavaly decemberben kihozták a Black Butterfly EP-t, amelynek három friss dala is felkerül majd az új lemezre. Az új lemez mellé készült egy Viking Spirit című 3-részes, 95 perces dokufilm is a vikingek világáról és az északi mitológiáról. A teljes doku az új CD limitált Artbook kiadására is felkerül, de idővel a Youtube-ra is kiteszik majd, részenként. Az első epizód már meg is nézhető. Az új nagylemez producere Alexander Krull énekes volt, a borítót Stefan Heilemann (Lindemann, Epica, Kamelot stb.) készítette.     www.facebook.com/leaveseyesofficial...

THE DAMNED - A legendás punk rockerek az eredeti felállásban lépnek színpadra jövő nyáron
THE DAMNED - A legendás punk rockerek az eredeti felállásban lépnek színpadra jövő nyáron

Eredeti felállásában tér vissza a színpadra a legendás brit punk banda, a The Damned. Dave Vanian énekes, Brian James gitáros, Captain Sensible basszer és a dobos Rat Scabies négy...

ROTOR - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Jekyll és Hyde
ROTOR - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Jekyll és Hyde

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb...

TOMBS - Vámpíros klippel kísért új dal a brooklyni banda novemberi albumáról: The Hunger
TOMBS - Vámpíros klippel kísért új dal a brooklyni banda novemberi albumáról: The Hunger

Under Sullen Skies címmel november 20-án jelenik meg a black metalos brooklyni Tombs új albuma, a klippel kísért harmadik előzetes dallal, a The Hungerrel pedig már lehet is ismerkedni. A...

TROLLFEST - A Napalmhoz szerződött a norvég bulibrigád, új videó: Der Jegermeister
TROLLFEST - A Napalmhoz szerződött a norvég bulibrigád, új videó: Der Jegermeister

A Napalm kiadóhoz szerződött a folk metalt híresen bizarr formában, balkáni hatásokkal játszó norvég Trollfest, ebből az alkalomból pedig egy új videóval is jelentkeztek. A Der...

GHOST - Leghamarabb jövő ősszel érkezik az új album, a felvételek januárban indulnak majd
GHOST - Leghamarabb jövő ősszel érkezik az új album, a felvételek januárban indulnak majd

Eddig úgy tudtuk, hogy a svéd Ghost új albuma, a 2019-es Prequelle lemez utódja, valamikor 2021 elején jön majd ki, most azonban egy friss interjúból, amit a Sweden Rock magazin október...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS