SLASH - Interjú a májusban érkező új album kapcsán

Lemezcím még nincs, de május 22-én jelenik meg

2012. február 6. (hétfő) 19:47

Egyelőre még nincs címe Slash új szólóalbumának, de a stúdiómunkálatok már lezárultak, és a lemez május 22-én lát majd napvilágot az ex-Guns gitáros saját kiadójánál, a Dik Hayd International-nél.
A 2010-ben megjelent és a Billboard lista 3. helyén debütált Slash lemez idei folytatásának terjesztését az EMI végzi majd.
Slash a turnétársai, azaz Myles Kennedy énekes (Alter Bridge), Brent Fitz dobos és Todd Kerns basszer társaságában írta meg és rögzítette az új lemez dalait, az anyag producere pedig ezúttal is Eric Valentine volt.
"Így sokkal inkább a sofőr pozíciójába kerülök - mondta Slash a saját kiadó kapcsán. - Rendes terjesztést akarok a lemeznek, és ami még ennél is fontosabb, nem adom oda az album bevételeinek felét a kiadónak."
A múlt héten országszerte megjelent, Cliff Burton címlapos februári HammerWorld magazinban egy stúdióinterjút is találsz Slash-sel.

Mostanában a fél világ azon rágódik, vajon mennyi az esélye annak, hogy akár egyetlen különleges alkalomra, de összeáll a klasszikus Guns N'Roses az áprilisban esedékes Rock'N'Roll Hall Of Fame beiktatási ceremónia alkalmával, amikor a Guns is a Halhatatlanok közé kerül. Slasht azonban ennél sokkal jobban érdekli a második szólóalbuma. A 2010-es Slash lemez folytatása is tavaszra várható, és hogy az Alter Bridge énekes Myles Kennedyvel készülő anyag milyen is lesz, arról beszélgettünk a Les Paul mesterével.

Amikor először hallottam arról, hogy máris stúdióban vagy és készül a második szólólemezed, alig akartam hinni a fülemnek. Hiszen mintha csak most fejezted volna be a turnézást. Mikor volt időd új dalokat írni?


"Tudod, ha nekilátok a dolgoknak, elég gyorsan dolgozom. Nem szeretek túl sokat pöcsölni, ez elég közismert. A feleségem szerint alapból nagyon türelmetlen vagyok, és ebben van is igazság. Néha mérges is vagyok magamra, hogy nem ügyelek eléggé a részletekre, de nem tudok mit tenni, ez van a génjeimben. Az első dalokat egyébként már a turnézás közben összeraktuk Myles-szal (Myles Kennedy), mégpedig egy mobil stúdió segítségével. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy van egy elég komoly időbeosztás, amihez tartanunk is kell magunkat. Ezt még Markkal és Myles-szal okoskodtuk ki."Mark alatt az Alter Bridge és Creed gitáros Mark Tre­montit érted?


"Pontosan. Megbeszéltük, hogy amint lezárul az Alter Bridge Európa-turnéja, Myles csatlakozik hozzám, Mark pedig nekiláthat a Creed dolgainak, vagy ami éppen eszébe jut. De amíg Myles koncertezett, Todd (Todd Kerns basszer), Brent (Brent Fitz dobos) és jómagam addig is dolgoztunk az új dalokon, hogy aztán pikk-pakk felvehessük a lemezt. Mivel eleve az volt az elképzelés, hogy amennyire csak lehet, élőben rögzítsük az anyagot, nagyon durva próbákat tartottunk. És egyelőre tartjuk is a határidőket. Most január eleje van és a hónap végére el fogunk készülni a felvételekkel. Szerintem még tavasszal ki is jön majd a lemez."Lemezcím van már?

"Van a fenét! Ezen még nem volt időnk agyalni, de az biztos, hogy nem Slash II és nem is Slash IV lesz a címe! (nevet) Bár az utóbbival rávernénk egy kicsit a Chickenfootra!" (nevet)


SLASH - A stúdiózás - I. rész
1996-ban szálltál ­­­ki a­­­­­­­­­­­­­­­­ ­­­­Gunsból, aztán jött a Sna­kepit, számos vendégsze­­­rep­­­­­­­­lés, jammelés, majd a Vel­­vet­­­ Revolver. Ezek miatt nem készült korábban szólóle­­mezed?


"Kevesen tudják, de a Velvet Revolver előtt épp egy szólóalbumra készültem, nagyjából azzal a koncepcióval, amellyel végül is a Slash lemez megszületett. Tehát vendégénekesekkel akartam dolgozni és már írtam is a nótákat, amikor váratlanul felbukkant Matt meg Duff, és így a tervezett szólóanyag helyett összeállt a Velvet. A Black Crowes dobosával, Steve-vel jammeltem akkoriban a dalokon. Akkortájt született például a Fall To Pieces, ami végül is Velvet Revolver nóta lett, de voltak más számok is. De az egy elég zűrös időszak volt. Kórház, elvonó, ilyesmi..."


 
Ami az első szólóalbumot illeti, mai füllel elégedett vagy vele? Esetleg van valami, amit ma már másképp csinálnál?

"Nem vagyok az a típus, aki ilyesmiken agyal. Megírtuk, felvettük, fantasztikus vendégénekesek szerepelnek rajta, jó alaposan meg is turnéztattuk és a népek láthatóan szeretik. Nekem ennyi elég is. Nem kacsintgatok visszafelé, ezért is vagyok most a stúdióban."
 

Ezen az új albumon már kizárólag Myles fog énekelni, igaz?

"Pontosan. Egy olyan poént, mint amilyen az első lemez volt, csak egyszer szabad elsütni. Meg aztán a turné közben annyira jól összejöttünk Myles-szal, hogy eszem ágában sincs mással dolgozni. Remek hangja van és óriási muzsikus. Vele sokkal jobban tudok dolgozni, mint Scott Weilanddal. Megvan köztünk a szükséges kémia. De ez a többiekre is igaz a turnécsapatból. Ugyanazokkal a srácokkal készül a lemez, akikkel az utóbbi időben koncerteztem. Egyedül a ritmusgitáros Bobby Schneck maradt ki a szórásból, de ő eredetileg is csak a turnéra csatlakozott hozzánk. Vannak ugyan két gitárt igénylő témák is, de Myles nemcsak egy kiváló énekes, hanem gitározni is nagyon tud, úgyhogy ezt a kérdést is meg tudjuk oldani vele."Azon túl, hogy Myles énekel minden dalban, miben fog különbözni az új album az első szólólemeztől?


"Eleve már attól jobb lesz, hogy egy összeszokott banda készíti el. Egy igazi rock'n'roll brigád. Együtt írtuk a nótákat és együtt is vesszük fel. Igaz, hogy az én nevem alatt fut a dolog, de valójában ez már egy zenekari anyag lesz. Szerencsém van, mert kib...ott jó társakra akadtam, és ez igaz a dalszerzésre is. Megmondom őszintén, hogy nagyon rég nem élveztem ennyire egy új album összerakását. Lényegében úgy készültek el a nóták, mint annak idején a hőskorszakban. Összejött nálam az egész banda, aztán reggeltől estig csak jammeltünk."

A teljes interjút a Casketgarden CD-vel megjelent februári Hammerben olvashatod el, amit megtalálsz országszerte az újságosoknál, de itt is megrendelheted.

 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DROW - Dalpremier a nyírbátori csapattól: DROW - Unh:ly II. / Hitetlen
2020. április 4. (szombat) 12:20

Unholy címmel a júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelenik meg a nyírbátori Drow új EP-je, első előzetesként pedig máris megismerkedhetsz a szöveges videóval kísért Unh:ly II. / Hitetlen dalukkal. "Magyar nyelven, nyers death metal riffek és súlyos doom/groove szólamok kíséretében egy új dal a nyírbátori Drow-tól." Szabó Szabolcs énekes: "Elkészült a vadonatúj Drow EP, és alig várjuk, hogy hallhassátok! Hatalmas dolog számunkra, hogy ennyi emberhez eljuthat a zenénk a Nail Records gondozásában. Tagságban és zenében is változott a zenekar az utóbbi három évben, de a mostani felállás nagyon markáns. Igazán jól mennek a dolgok, nagyon jó a hangulat. Az EP anyaga is nagyon fesztelen hangulatban, könnyen állt össze és a felvételek is lazán zajlottak. Nagy köszönet érte Kovács Balázs úrnak és a Jajj Stúdiónak Mátészalkán...   www.facebook.com/drowband   ...A Hitetlent...

SZIJÁRTÓ ZSOLT - Klippremier: Ha felhő jön, Zsolti megy!
SZIJÁRTÓ ZSOLT - Klippremier: Ha felhő jön, Zsolti megy!

Egy Amerikában forgatott új klippel jelentkezett a Kárpátia soraiból ismert, de korábban az ex-Judas Priest énekes Tim 'Ripper' Owens-szel is turnézó Szijártó Zsolt gitáros. A Stoppos a...

BEYOND THE BLACK - Dalpremier Jennifer Habenéktől: Golden Pariahs
BEYOND THE BLACK - Dalpremier Jennifer Habenéktől: Golden Pariahs

November közepén közös headliner turnéra indul Európában az Amaranthe és a Beyond The Back, a túrának pedig lesz hazai állomása is, a Barba Negrában. Az Amaranthe és a Beyond The...

MEZMERIZED - Hazai elektro-metal, új dal és klip: Hybrid
MEZMERIZED - Hazai elektro-metal, új dal és klip: Hybrid

Hybrid címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a hazai elektro-metal projekttől, a Mezmerized. A Mezmerized bemutatkozó EP-je január 20-án jelent meg Enter címmel. Az eddig...

TESTAMENT - Gróf Balázs készítette az új klipjüket, premier: Children Of The Next Level
TESTAMENT - Gróf Balázs készítette az új klipjüket, premier: Children Of The Next Level

A 2016-os Testament album, a Brotherhood Of The Snake lemez folytatása a mai napon jelent meg Titans Of Creation címmel. Máris megnézheted a legfrissebb klipjüket, amelyet Gróf Balázs...

AUGUST BURNS RED - Végighallgatható az új albumuk: Guardians
AUGUST BURNS RED - Végighallgatható az új albumuk: Guardians

Guardians címmel a mai napon jelent meg az új August Burns Red album, amit azonnal végig is hallgathatsz.   www.facebook.com/augustburnsred AUGUST BURNS RED - Guardians (a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS