PANTERA - Vinnie Paul az eddig kiadatlan Piss című dalról

A Vulgar idei újrakiadásának részeként jön majd ki

2012. február 6. (hétfő) 07:43 | utoljára módosítva: 2012. február 6. (hétfő) 07:45

Mániákus Pantera rajongók talán emlékeznek még arra, hogy 2010 decemberében az amerikai Headbanger's Ball egy 15 másodperces részletet mutatott be egy eddig kiadatlan Pantera nótából - hamarosan azonban a teljes Piss dalt megismerhetjük.
Ahogy az az 1990-es kiadású Cowboys From Hell lemez esetében történt, a kereken 20 éve, 1992. február 25-én kiadott Vulgar Display Of Power albumnak is megjelenik majd egy jubileumi újrakiadása, és ez a Piss című nóta ennek részeként lát majd napvilágot. A Cowboys From Hell két évvel ezelőtti újrakiadására is felkerült egy még ismeretlen demós nóta The Will To Survive címmel, de Vinnie Paul dobos szerint már nincs több kiadatlan teljes daluk.
"A Vulgar lemez újrakiadására kerül fel a Piss című dal, amiről eredetileg teljesen el is feledkeztem. Néhány részlete más számokba került át, és abban az időben ez volt az egyetlen nótánk, ami nem került fel az albumra. A Panterát az is jellemezte, hogy nem igen voltak lemezről lemaradt dalaink. Ha 11 dalt terveztünk megírni egy új albumhoz, akkor 11 minőségi nótát írtunk meg. Egyes csapatok inkább összeraknak 40 nótát is, azt remélve, hogy csak lesz majd köztük 9 jó is. Ez tök szívás. Miért nem koncentrálnak inkább arra, hogy megírjanak 9 óriási számot, aztán a másik 31-et el is felejthetik... Mindegy, a lényeg, hogy ezt a dalt akkor valamiért nem éreztük a lemezre illőnek, ezért inkább felraktuk a polcra.
Amikor elkezdtem átrágni magam a zenekari archívumon, előkerült a Piss, és mindenki elégedett volt vele. Ez az egyetlen olyan Pantera dal, ami teljes és eddig még nem került kiadásra. Szerintem király dolog, hogy 2000 óta az első igazán új dolgot lehet majd hallani a Panterától."
A Vulgar Display Of Power újrakiadásáról egyelőre csak annyit tudni, hogy idén lát majd napvilágot. A Vulgar a csapat legsikeresebb és sokak szerint a legjobb albuma volt, olyan meghatározó dalokkal, mint a Walk, a Fucking Hostile, a This Love vagy a Mouth For War. Csak az Államokban több, mint kétmillió példány kelt el belőle az utóbbi 20 év során.
Vinnie Paul jelenleg a Hellyeah harmadik albumának keverésén dolgozik, a lemez megjelenése tavasz végére, nyár legelejére várható, és hogy mire is lehet számítani, arról a Loudwire-nek nyilatkozott a dobos.
 


"A lemez felvételei lezárultak, a múlt héten már a keverésén dolgoztam Las Vegasban. Az első két albumunkon még új csapatnak számítottunk. Igyekeztünk különféle stílusok felé is nyitni, kinyújtózni egy kicsit. Mindannyian hagyományos metal bandákból jöttünk, ilyesfajta zenei háttérrel, úgyhogy egy jó nagy adag friss levegőt jelentett számunkra, hogy egy olyan csapatban zenélhetünk, ahol a rock'n'roll, a blues és a southern rock elemei is keverednek. Mindezt ki is adtuk a rendszerünkből, így most valóban arra összpontosítottunk, hogy visszamenjünk a metal gyökereinkhez. Súlyos lesz, összefogott, groove-központú és izgatott is vagyok miatta."Ezek szerint teljesen elhagytátok a bluesos, southern rockos elemeket? Vagy szerényebb formában azért ezek is megmaradtak?

"Van azokból is valamennyi, de amikor nekiláttunk a dalszerzésnek, azt mondtuk magunknak, hogy 'Igyekezzünk oda eljutni, ahol még nem jártunk'. Korábban szuperváltozatosak voltunk, elég csak az Alcohaulin' Ass vagy a Better Man dalokra gondolni, de ez az anyag az elejétől a végéig nagyon mocsok lesz."Mocsok, igen? Ez tetszik.

"Arról szól, hogy pakold oda a groove-jaidat - ez az, amit régen is csináltunk. Az első két Hellyeah album lehetőséget adott a kiterjeszkedésre, a kinyújtózásra és hogy olyasmit alkossunk, amire a múltban, más bandáinkban nem volt módunk. Ha a Panterából, a Mudvayne-ből és a Nothingface-ből raksz össze arcokat, ez a végeredmény. Egyszerűen csak mocsok nagy lesz."Valami mást is elárulhatsz már? Esetleg a lemezcímet?

"A lemezanyag kész, de a címet még ki kell találnunk. Néhány hónapja már ezen vitázunk. Előbb vagy utóbb ki fogjuk találni."Demokratikusnak számít egy ilyen döntés a csapatban? Miért nem bízzátok rá a rajongókra?

"Kaptunk néhány óriási javaslatot. Meg fogunk állapodni. Mindannyian tudni fogjuk, amikor beüt majd az igazi cím."A közvetlen jövőt tekintve mi vár a Hellyeah-re?


"Fellépünk Ausztráliában a Soundwave fesztiválokon. Sosem játszottam még ottani fesztiválokon, a Panterával mindig arénákban léptünk fel Ausztráliában. Áprilisban pedig csinálunk egy önálló turnét, és remélhetőleg május végén már boltokban is lesz a lemez."Most, hogy itt állsz a harmadik Hellyeah album előtt, szerinted a Pantera rajongók hogyan vélekednek erről a csapatról? Egyszer azt mondtad nekem, hogy ez a banda vett rá arra, hogy újra zenélni akarj, a tesód, Dime elvesztése után. Ami az esetedben nem csekélység...

"Ez kétségtelen. Néhány Pantera rajongó még mindig nem döntött a Hellyeah kapcsán és ezt meg is értem. A Pantera egy elsőligás banda, kőkemény rajongókkal. Több, mint 20 millió lemezt adtunk el az MTV vagy a rádió támogatása nélkül. Vannak emberek, akik számára ez az egyetlen elfogadható zenekar. Ugyanakkor rengetegen vannak olyanok is, akik tisztában vannak ezzel és felsorakoztak a Hellyeah mellé. Óriási rajongóink vannak. Egy sörivó, bulizós csapat vagyunk, akik élőben is szétrúgják a seggeket. Szeretem mind a két lemezt. Jól esik olyan dalokat játszani, amelyek nem kizárólag a folyamatos zúzásról szólnak. De ez az új album egy hatalmas keveréke lesz mindannak, amit korábban csináltunk, csak több metallal."A Hellyeah új albumának felvételei Vinnie Paulnál zajlottak a texasi Arlingtonban, a keverést pedig Jeremy Parker irányítja. A lemezre olyan dalok kerülnek majd fel, mint a Call It Like I See It, a War In Me, vagy a Drink, Drank, Drunk.

 

 

PANTERA - Piss (a 2010 decemberében nyilvánosságra került apró részlet)

 
 

Hozzászólások

[009488]
NOLA
A Pantera az egyik legnagyobb banda, akik ezen a szutykos Foldon zajongtak.
Valahogy a Hellyeah nem tud nagyon megfogni. Mindkét albumhoz volt szerencsém, de egy pár hallgatás után el is felejtettem oket.
A Vulgar újrakiadását viszont tutti, hogy bezsebelem.:-)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TALES OF EVENING - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Vérszerződés
2020. október 26. (hétfő) 16:04

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a Tales Of Evening zenekar Kalapács feldolgozásával! A Vérszerződés című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2008-ban kiadott Mítosz albumán jelent meg.   TALES OF EVENING - Vérszerződés (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) A TALES OF EVENING ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács zenekar: "Sok-sok fontos információ egy helyen - kérjük, olvassátok végig,...

AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark
AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark

Az előzetesek után végre itt az AC/DC jivatalos klipje az új album első előzetes dalához, a Shot In The Darkhoz. November 13-án jön ki a Power Up című új lemezük. Az új AC/DC...

LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?
LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?

Október 30-án, pénteken jelenik meg a negyedik Leander Kills album, amelynek legfrissebb előzetes dala 'A karma mit akar ma?' címet viseli. Ismerkedj meg vele! "Leander Kills IV! Október...

KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen
KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen

Az októberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a Killer Surprise zenekar új albuma, a Vagyok, aki vagyok című lemez Megemészthetetlen dalához pedig most egy klip...

KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre
KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre

Világvégre címmel november 6-án jelenik meg az új Kalapács stúdióalbum, harmadik előzetes dalként pedig már itt is van a címadó nóta. A 12 dalos friss lemez előrendelhető a zenekar...

BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám
BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám

Forog a kocka címmel jelent meg szeptember végén a debreceni Bad Habit zenekar új albuma, az Élet a kurvám című dalhoz pedig most egy friss klip született. "Az első magyar nyelvű...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS