SCERRA - Villáminterjú a Tövistánc című lemezelőzetes kapcsán

5 kérdés - 5 válasz

2012. február 5. (vasárnap) 10:01 | utoljára módosítva: 2012. február 5. (vasárnap) 10:05

A januári Stagediving fesztiválra jelent meg a 2010-es MetalFesten bemutatkozott budapesti extrém metal csapat, a ScerrA lemezelőzetes CD-je, a Tövistánc.
"A kiadványunk különlegessége, hogy az egyik nótában Török-Zselenszky Tamás (ex-Eleven Hold, Zselenszky) vendégénekét is hallhatjátok, a címadó tételt pedig közkívánatra angol nyelven is rögzítettük. Ráadásul a 2 + 1 dalt tartalmazó korong mellé hozzácsaptuk a legelső anyagunkat, a 2010-es Kétségekkel vagy anélkült is! A dupla CD beszerezhető a koncertjeinken vagy megrendelhető tőlünk 1000 Ft + pkg minimáláron!"
A dupla CD-t a scerra-music@hotmail.com címen rendelheted meg.A 2009-ben alakult ScerrA a tavalyi évet a Watch My Dying-gal koncertezte végig, de az Imago című dalra egy hivatalos klipet is készített, az új videójuk rögzítésére pedig a Stagediving fesztiválon került sor. A Tövistánc című dalhoz forgatott koncertvideó valamikor a tavasz végén kerül majd bemutatásra. A 2012-es évet egy tagcserével kezdte a ScerrA, Száraz Bence gitáros (a képen még ő látható) helyére Schiller András került, a csapat egyik régi barátja.
Az új nagylemezét őszre tervező ScerrA frontemberével, Virágos Ádámmal egy villáminterjút is készítettünk a Tövistánc megjelenése kapcsán.
1. Mit kell tudni erről a Tövistánc anyagról?

"A Kétségekkel vagy anélkül 2010 elején látott napvilágot, azóta pedig eltelt majdnem két év. Úgy gondoltuk, ha már annak a pár tételnek ekkora sikereket köszönhetünk, akkor nem kéne a rajongókat tovább váratni, felveszünk egy pár számos lemezelőzetest, ez lett a Tövistánc.

A korong összesen 2+1 tételt tartalmaz, ebből az első a címadó nóta, a második a Függőség, Török-Zselenszky Tamás közreműködésével, valamint sokak kívánságára egy angol nyelvű dal is helyett kapott, ami a magyar Tövistáncnak felel meg. Véleményünk szerint ezek a dalok kellően tükrözik, hogy mire is lehet tőlünk számítani az első nagylemezt illetően."


2. Török-Zselenszky Tamás hogy került a Függőség dalba?

"Szeretnénk hagyományt csinálni abból, hogy ahogy eddig is, minden ScerrA lemezen szerepeljen egy ismertebb hazai előadóművész. Tamás barátommal még tavaly ismerkedtem meg egy Zselenszky bulin, ahol pár sör elfogyasztása és pár zenésztéma boncolgatása után arra lyukadtunk ki, hogy bizony a látszat csal, ő is hatalmas metal fan! Szóval elég gyorsan megtaláltuk a közös hangot! Kis idő elteltével megmutattam neki, hogy mi a srácokkal mit művelünk zenélés címszó alatt, aztán már csak a kérdés hiányzott…

Szerencsére nagyon bejött neki az anyag, úgyhogy egyből kaptunk egy határozott igent! Ezúton is köszönjük neki, hogy produkciójával emelte az anyag színvonalát, megtisztelő! Miért éppen ő? Akárhonnan is próbáljuk megközelíteni, Tamás egy nagyon egyedi színfoltja a magyar zenei életnek. Olyan dolgokat tett már le itthon az asztalra, amivel más nem sűrűn büszkélkedhet és itt nem csak az Eleven Holdra vagy a Zselenszkyre gondolok. Nem utolsó sorban Tamásnak igen egyedi mind a stílusa, mind az énekhangja, ezért úgy gondoltuk igazán különlegesen hatna, ha ezeket ötvöznénk némi metal zenével! Véleményünk szerint az eredmény magáért beszél!"


SCERRA - Függőség feat. Török-Zselenszky Tamás (a 2012-es Tövistánc lemezelőzetesről)

3. Bence kilépése mennyiben módosít a Scerrán?


"Természetesen valamennyit módosít rajta, hiszen akárhonnan nézzük, egy feltörekvő zenekar életében 3 év nem rövid idő. Bence egy meghatározó egyén volt itt, de a tőle való megválás már elkerülhetetlenné vált. Helyére Schiller András érkezett, akivel az ismeretségünk már elég régre nyúlik vissza, régi jó barátunk és a ScerrA előtt már dolgoztunk is együtt vele.

Azzal, hogy ő került a képbe sok újdonságra lehet számítani, a munkafolyamatok jócskán meggyorsultak, az új dalok gitárcentrikusabbak lettek/lesznek, de természetesen az eddig képviselt stílus és a színvonal is megmarad. Úgy érezzük nagyon jól kiegészítjük egymást,a csapat most erősebb, mint valaha, és ez szerintem látható volt a 9. Stagediving Fesztiválon is!"


SCERRA - Tövistánc (a 2012-es Tövistánc lemezelőzetesről)
4. Hogy sikerült a klipforgatás, mikorra várható az eredmény?

"Épp ma néztünk meg belőle egy vázlatot és szerencsére nagyon jól! Az egészet egy ember, Sthurm Attila készíti, tehát ő kamerázta, vágja..stb. Semmi cicoma, egy vérbeli koncertvideóra lehet majd számítani, amit tavasz végén, nyár elején publikálni is fogunk!"


5. 2011 milyen volt a Scerra számára és mit terveztek 2012-re?


"Szerencsére ismét azt mondhatjuk, hogy az utóbbi a legsikeresebb évünk. Alig volt megállás, egész évben koncerteztünk, ott voltunk jó pár fesztiválon, elkészült az első hivatalos klipünk, stúdióztunk, nem pihentünk. 2012-ben sem szeretnénk megtörni ezt a lendületet, de így év elején kell tartanunk egy kisebb dalírós szünetet. Ez kőkeményen márciusig tartani is fog, aztán ismét mélyvíz, folytatjuk a koncertezést ott, ahol abbahagytuk.

Igaz, most már nem leszünk teljesen magunkra utalva, mert az év elejétől a ScerrA is a Powerground Management sorait erősíti. Miközben járjuk majd az országot – ahogy azt tőlünk már szinte megszokott – elkezdjük az újabb stúdiózást, mivel mostmár jócskán ideje felvenni a nagylemezt..."SCERRA - Imago feat. Lili Rabie (a 2010-es Kétségekkel vagy anélkül anyaghoz)

 


ScerrA zenekar - Facebook
ScerrA - Facebook
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TALES OF EVENING - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Vérszerződés
2020. október 26. (hétfő) 16:04

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a Tales Of Evening zenekar Kalapács feldolgozásával! A Vérszerződés című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2008-ban kiadott Mítosz albumán jelent meg.   TALES OF EVENING - Vérszerződés (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) A TALES OF EVENING ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács zenekar: "Sok-sok fontos információ egy helyen - kérjük, olvassátok végig,...

AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark
AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark

Az előzetesek után végre itt az AC/DC jivatalos klipje az új album első előzetes dalához, a Shot In The Darkhoz. November 13-án jön ki a Power Up című új lemezük. Az új AC/DC...

LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?
LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?

Október 30-án, pénteken jelenik meg a negyedik Leander Kills album, amelynek legfrissebb előzetes dala 'A karma mit akar ma?' címet viseli. Ismerkedj meg vele! "Leander Kills IV! Október...

KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen
KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen

Az októberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a Killer Surprise zenekar új albuma, a Vagyok, aki vagyok című lemez Megemészthetetlen dalához pedig most egy klip...

KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre
KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre

Világvégre címmel november 6-án jelenik meg az új Kalapács stúdióalbum, harmadik előzetes dalként pedig már itt is van a címadó nóta. A 12 dalos friss lemez előrendelhető a zenekar...

BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám
BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám

Forog a kocka címmel jelent meg szeptember végén a debreceni Bad Habit zenekar új albuma, az Élet a kurvám című dalhoz pedig most egy friss klip született. "Az első magyar nyelvű...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS