MOTÖRHEAD - Kötéltánc a Niagara fölött

Lemmynek még nagy tervei vannak...

2012. február 3. (péntek) 10:27 | utoljára módosítva: 2012. február 3. (péntek) 10:30

A már országszerte kapható Cliff Burton borítós februári HammerWorldben többek között egy alapos Mikkey Dee interjút is találsz, amelyben a Motörheadben hivatalosan épp 20 éve játszó görög származású dobos nemcsak Lemmyékről nyilatkozik, hanem a King Diamond zenekarban és Don Dokken mellett töltött éveiről is.
A 35 éve létező és jelenleg az amerikai Gigantouron koncertező Motörhead nemrég adta ki a The Wörld Is Our Vol.1. koncert DVD-t, amelynek kapcsán Lemmy adott egy rövidebb interjút a Noisecreepnek.

Lemmy, elégedett vagy ezzel a koncertanyaggal?
"Igen, meglehetősen. Ilyenek vagyunk. Úgy értem, hogy reméljük, nagyon tetszik a rajongóknak, nekünk mindenesetre bejön. Bennünket mutat."

Kissrácként milyen lemezek fogtak meg elsőként?
"Buddy Holly és Elvis."

Tehát a klasszikus rock'n'roll?
"Nos, akkoriban még nem volt klasszikus - egyszerűen csak rock'n'roll!" (nevet)

A space rockos Hawkwindben jól érezted magad?
"Egy ideig nagyon jó kis banda volt az, de sajnos egy csomó szarság is történt. De végül is minden jól alakult, mert anélkül nem jutottunk volna el a Motörheadhez."


A Motörhead dalt még a Hawkwindnek írtad, igaz?

"Igen, az egy kislemez B oldalára szánt cucc volt. Az utolsó dal, amit megírtam, mielőtt kirúgtak volna."


Egy sor online aláírásgyűjtés folyik azért, hogy a Motörheadet is iktassák be a Rock'n'Roll Hall Of Fame-be. Érdekel egyáltalán a dolog?

"Egyáltalán nem. Jártál már ott? Micsoda monumentális helypocsékolás! A legnagyobb helyiségük a kicseszett ajándékbolt. Érted, mire gondolok? Ez mind csak mesterkedés, az egész hely. Egy nagy rakás kib...ott politika."


Közismert, hogy micsoda gyűjtője vagy a II. világháborús és náci emléktárgyaknak. Van még valami, amit nagyon szeretnél megszerezni?
"Rengeteg jó cucc van még. Nagyon szeretnék még egy sor Hermann Göring cuccot. Volt egy rakás kése és kardja, amikre szeretném rátenni a mancsomat. Néhány igazán ritka és gyönyörű darab..."


Melyik a gyűjteményed legféltettebb darabja?
"Van egy csinos késkészletem damaszkuszi acél pengékkel, ami elég ritka. Mindössze 10 darab készült belőle."


Emlékszel még a '90-es évekre, amikor Beavis és Butthead annyira rá volt kattanva az Ace Of Spades videóra?
"Sokan mondták akkoriban, hogy Beavis és Butthead nagyon szeret titeket. Egy ideig azt is hittem, hogy élő emberekről van szó, fogalmam sem volt, hogy csak rajzolt figurák. De aztán láttam párszor a műsort és tetszett."


A mostani turnén mire számíthatnak tőletek a rajongók?
"Ez egy elég rövid szett, hiszen nem főbanda vagyunk, nagyjából 50 percről van szó. De ebbe az 50 percbe elég sok mindent bele tudunk pakolni - néhány újabb dalt és persze a régieket is."


Hogy érzed magad, amikor megannyi metal legenda inspirációs forrásként hivatkozik rád?
"Öregen! (nevet) Jó dolog ez, de azért két lábbal kell állni a földön és nem szabad, hogy az ilyesmi változtasson azon, ahogy élek vagy ahogy a zenéhez viszonyulok."


Mi az, amit még meg akarsz tenni az életben, de eddig nem került rá sor?
"Át akarok sétálni egy kifeszített kötélen a Niagara fölött. Tényleg! Pápa is szerettem volna lenni, de úgy néz ki, ahhoz nem a megfelelő vallást választottam."


 

Hozzászólások

[009483]
kilmister
Lemmy te vén fasz igyad a wishkid és sokáig nyomd még a rock and roll-t!!!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TALES OF EVENING - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Vérszerződés
2020. október 26. (hétfő) 16:04

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a Tales Of Evening zenekar Kalapács feldolgozásával! A Vérszerződés című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2008-ban kiadott Mítosz albumán jelent meg.   TALES OF EVENING - Vérszerződés (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) A TALES OF EVENING ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács zenekar: "Sok-sok fontos információ egy helyen - kérjük, olvassátok végig,...

AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark
AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark

Az előzetesek után végre itt az AC/DC jivatalos klipje az új album első előzetes dalához, a Shot In The Darkhoz. November 13-án jön ki a Power Up című új lemezük. Az új AC/DC...

LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?
LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?

Október 30-án, pénteken jelenik meg a negyedik Leander Kills album, amelynek legfrissebb előzetes dala 'A karma mit akar ma?' címet viseli. Ismerkedj meg vele! "Leander Kills IV! Október...

KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen
KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen

Az októberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a Killer Surprise zenekar új albuma, a Vagyok, aki vagyok című lemez Megemészthetetlen dalához pedig most egy klip...

KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre
KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre

Világvégre címmel november 6-án jelenik meg az új Kalapács stúdióalbum, harmadik előzetes dalként pedig már itt is van a címadó nóta. A 12 dalos friss lemez előrendelhető a zenekar...

BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám
BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám

Forog a kocka címmel jelent meg szeptember végén a debreceni Bad Habit zenekar új albuma, az Élet a kurvám című dalhoz pedig most egy friss klip született. "Az első magyar nyelvű...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS