VERISMO - A Tankcsapda brooklyni vendégei

5 kérdés - 5 válasz

2011. december 27. (kedd) 08:45 | utoljára módosítva: 2011. december 27. (kedd) 08:50

A dabasi Diego Sportcsarnokban a mai napon kerül megrendezésre a Pallai Produkció szervezésében a monstre Metal Karácsony rendezvény, amelyen fellép a Tankcsapda, az Ossian, a Depresszió, a Road, a Kalapács (Rudán Joe vendégeskedésével), a Dalriada, valamint egy brooklyni csapat, a magyar dobossal rendelkező Verismo, akik a Tankcsapda különleges vendégeiként koncerteznek Magyarországon. A buli teljes programja így fest:

14:00: Kapunyitás
14:35: A Bandák csatájának győztese
15:20: Verismo
16:10: Dalriada
17:30: Road
19:00: Depresszió
20:30: Ossian
22:00: Tankcsapda
00:00: Kalapács, vendég: Rudán Joe


A tengerentúlról érkezett Verismo már két bulin is fellépett a Tankcsapdával az utóbbi napokban, Szombathelyen és Budapesten, az A38 Hajón, de a power trió ott lesz a nagy évzáró Csapda bulin is a Főnix Csarnokban, december 29-én, ahol a Leander zenekar lesz Lukács Laciék másik vendége.
A magyar bulik kapcsán Vajda Tamás dobost kaptuk mikrofonvégre egy kis bemutatkozás erejéig.

VERISMO (b-j):
Stephan Laboccetta énekes/gitáros
Vincent Cruz basszer/énekes
Tamas Vajda dobos


www.facebook.com/verismetal

www.verismetal.com

 
1. Tamás, mikor kezdtél dobolni és hogyan keveredtél ki Brooklynba?

"Már a középiskola első éveiben elkezdtem dobolni. Lemezekkel játszottam együtt, ez volt az alapképzés... Igyekeztem minél jobban megtanulni a számokat. Az eredeti inspirációt amúgy az 1992-es Freddie Mercury emlékkoncert jelentette - a Wembley Stadionban tartott bulit otthon, a tévében néztük. Akkor láttam először a színpadon a Metallicát. Attól fogva már tudtam, hogy metal dobos akarok lenni.

Az első zenekarom a Missing Link volt, amit az osztálytársaimmal alapítottunk meg a kőszegi középiskolában. Ez egy punk rock, alternatív, grunge stílusú zenekar volt, és leginkább Szombathelyen meg a környéken játszottunk elég sokat. Viszont ki kellett lépnem a csapatból, amikor az ikertestvérem, Gábor felajánlott egy olyan lehetőséget, hogy csatlakozzam a golyóval kombinált ugródeszka számához. Ez ugyanis Budapesten, az Állami Artistaképzőben kezdett formát ölteni.

Mivel sokáig tornáztam, így igazából nem jelentett nagy gondot a betanulás. A középiskola utolsó évében tehát irány Budapest, ahová persze a dobfelszereléssel együtt költöztem. Igaz, ottani zenekarban nem volt módom játszani, de azért a gyakorlást keményen folytattam a Patkánylyuk nevezetű akkori klub pincehelyiségében.

Nem sokkal később a Sallay Junior ugródeszka csoport megkapta a Budapesti Cirkusz Fesztivál különdíját, majd a bemutató után egy amerikai ügynök rögtön le is szerződtetett minket. Így kerültünk a világ egyik legnagyobb showműsorába, a Ringling Brothers-ba, ahol nagy sikerrel dolgoztunk együtt olyan honfitársakkal, mint például a Rippel fivérek. Egy szezont még otthon nyomtunk végig a Fővárosi Nagycirkuszban, majd jött az USA. Ez 1996-ban történt. Négy évnyi kemény, non-stop turnézás után döntöttem úgy, hogy New Yorkba költözöm és ott folytatom a zenei tanulmányaimat."

2. Miért gondoltad úgy, hogy leginkább az óceán túlpartján volna keresnivalód?

"Ahogy a sztorimból kiderülhetett, a sors juttatott el az USA-ba, amiért egyébként nagyon hálás vagyok. Tudat alatt mindig is szerettem volna valahogy kijutni oda! A cirkuszt is azért vállaltam el, mert mindenképpen szerettem volna szerencsét próbálni külföldön is, hogy lássam a lehetőségeket!


VERISMO - Greed
A legfőbb tapasztalat az, hogy az USA-ban hatalmas a verseny és ez különösen igaz New York városára. Ahhoz, hogy igazán kitűnj a számtalan zenekar közül, nagyon jó teljesítményt kell nyújtani. Közben beindult a Savaria Studio is, amit én vezetek, és ezen keresztül igyekszünk felépíteni a saját színterünket... Különféle rendezvényeket szervezünk, főként Brooklynban és Manhattanben."
3. Mesélj egy kicsit bővebben erről a stúdióról!

"A Savaria Studio egyben egy próbahely komplexum is, 25 próbateremmel, amelyekben elsődlegesen rock zenekarok próbálnak. A helyiségeket bérelni lehet, havi vagy óránkénti jelleggel. De időközben építettünk ezek mellé egy felvételi stúdiót is, ahol főleg demókat és ún. pre-production anyagokat lehet rögzíteni. Az utóbbi annyit tesz, hogy az adott zenekar a producerével együtt felveszi az anyagát, még mielőtt bevonulna egy nagyobb stúdióba, hogy ott rögzítse a végleges anyagot. Pro Tools rendszerrel dolgozunk. Persze az is gyakran előfordul, hogy a nálunk elkészült nyersanyag végül az albumra is felkerül.

A Verismo mellett egyébként session-dobosként is dolgozom. Ez azt jelenti, hogy különböző rock és metal zenekarok meg producerek számára stúdiómunkákat végzek, de ha épp arra van szükség, akár koncerteket vagy turnékat is vállalok... Music is my business... Azaz a zenélésből élek!" (nevet)


VERISMO - The Last Words (a City Of Kings albumról)

4. Mióta létezik a Verismo és mit kell tudnunk a csapatról?


"Először egy Drummers Collective nevű dobsulit végeztem el, majd amikor 2005-ben épp egy bandával dolgoztam, Stephan (Stephan Laboccetta énekes/gitáros) lejött hozzánk a stúdióba egy meghallgatásra, ugyanis szólógitárost kerestünk. Igazából csak nekem tetszett a játéka, és mivel sok fantáziát láttam az ötleteiben, úgy döntöttem, hogy alapítsunk meg egy közös egy zenekart.

A Verismo név meg úgy jött, hogy egyszerűen felcsaptunk a zenei szaklexikont, és azon az oldalon, ahol kinyílt, a 'verismo' szó tetszett meg a legjobban! (nevet) De van mondanivalója, mögöttes tartalma is: 'A verizmus (az olasz vero, azaz igazság szóból): a valószerűség túlhangsúlyozása az irodalomban, képzőművészetben, zenében. A 'verizmus' a naturalisztikus törekvések gyűjtőneve.

Nálunk sincs megjátszás, színlelés, semmi popzenei gagyiság, itt csupán három Brooklynban élő arc nyomja keményen a groove-orientált thrashes rockot, egy olyan veszélyes elegyet, amit nemigen hallani máshol vagy másoktól. Mindhárman olyan zenéken nőttünk fel, mint a Pantera, a Metallica, az Anthrax, a Megadeth, a Slayer... Úgy szoktunk fogalmazni, hogy ami megkülönböztet bennünket másoktól az az, hogy mertünk eltávolodni a merev stílusjegyektől, de megtartottuk a zenei bátorságot, merészséget és az energiát is. Melodikus basszustémák, mennydörgő dobok, páratlan ritmusok keverednek a masszívan horzsoló gitárral és az erős énekkel.

2007-ben jött ki a City Of Kings című bemutatkozó albumunk, amit az USA-ban rendkívül elterjedt egyetemi rádiós hálózat is azonnal befogadott. Nagyon jó kritikákat kaptunk az anyagra, de nemcsak ott hanem a média más területein is. Az első lemezt 2009-ben követte a Greed EP, a legutóbbit pedig idén nyáron adtuk ki Falling Up The Stairs címmel. A színpadon pedig intenzív, agresszív, erős előadásmód jellemzi a zenekart, amit a közönség is díjaz."

Egyelőre független kiadásban dolgozunk, saját menedzseléssel, ami nem egyszerű, főleg a mai világban, de így legalább minden döntés a mi kezünkben van és a saját anyagainkat mi magunk birtokoljuk. De azért a nagyon közeli jövőben szeretnénk egy megfelelő segítséget találni menedzsment szinten. Közben turnézgatunk, koncertezünk az észak-keleti oldalon, kisebb-nagyobb bulikon, fesztiválokon lépünk fel. Magyarországra is hoztunk magunkkal CD-ket, amiket a koncerteken lehet megvásárolni, kedvező áron."
5. A Tankcsapdával hogyan ismerkedtetek össze?


"A megismerkedésünk idén januárban történt a NAMM Show-n, Los Angelesben, egy közös baráton keresztül. Cseresznyével aztán kapcsolatban maradtam és azt is megemlítettem neki, hogy ha adódna valamikor előzenekari lehetőség, azt szívesen vállalnánk.

Annak idején persze mi is üvöltöttük a Rock and Roll rugóját Szombathelyen és ha jól emlékszem a Végállomásban még játszottunk is egy színpadon a régi bandámmal, még a '90-es évek elején!

Amikor Amerikába kerültem, egy kicsit elszakadtam a hazai dolgoktól, így a Csapdától is, de később megint hallgattam őket és azt is örömmel hallottam, hogy mekkora fejlődésen ment át a zenekar. Ezt azért is nagyon díjazom, mert még több metal téma került a számaikba. Szóval mindig is tetszettek, tehetséges és egyéni a brigád, a pályafutásuk töretlensége és a hozzáállásuk miatt nem véletlen, hogy sok helyen és sokan a Metallicát emlegetik velük kapcsolatban.

Nekem mindig is nagy tervem és egyben álmom is volt, hogy itthon is bemutassam a tengerentúli bandámat. Ez a kis turné a bemutatkozásunk, erre pedig nem is létezhet kedvezőbb lehetőség, mint fellépni Magyarország legjobb rockbandája előtt. Remélhetőleg lesz folytatása is, valamikor a közeljövőben!"
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS