MÖTLEY CRÜE - Vince Neil a kilépésen filózik?

Vagy ez csak a szokásos Mötley-drámák újabb fejezete?

2011. december 21. (szerda) 08:22

A december első felében a Def Leppard és a Steel Panther társaságában Angliában turnézott Mötley Crüe énekese, az 50 éves Vince Neil a Las Vegas Sunnak adott minapi interjújában azt mondta, hogy komolyan gondolkodik a zenekarból való távozásán.
"Ez nem egy eldöntött tény, de komolyan gondolkodom rajta... Arról szól ez az egész, hogy filózom az életem második felén, a jövőmön és azon, hogy a vegasi bulik után ebben a jövőben talán nincs benne a Mötley Crüe. Számos olyan lehetőség fekszik előttem, amelyek valódi izgalommal töltenek el. Nem akarok később úgy visszatekinteni, hogy közben sajnálom a kihagyott lehetőségeket. Nem vagyok biztos abban, hogy kellő időt és erőfeszítést tudok szánni mindezekre, miközben a bandával is folytatom a dolgot. Ez egy óriási utazás volt és élveztem is minden másodpercét, de most hogy egy csodás helyen pihenek, megadatott a lehetőség, hogy eltöprengjek azon, milyen irányt akarok venni az életem hátralevő részében. Valóban sokat gondolkodom ezen."
Az persze nagy kérdés, hogy mennyire kell komolyan venni Vince Neil szavait. A Def Leppardos brit turné teltházas volt, a 30 éves banda pedig Amerikában  még komolyabb húzóerőnek számít, valamint a február 3. és 19. közti különleges Las Vegas-i bulik is nagy sikernek ígérkeznek. Ugyanakkor Vince 1992-ben már kiszállt egyszer a bandából, igaz, öt évvel később újra együtt dolgozott a négyes. Mindenesetre a Mötley Crüe-nak máris van két biztos európai dátuma 2012 nyarára: június 7-én a finn Kaisafesten lépnek fel Helsinkiben, két nappal később pedig a Sweden Rock fesztiválon játszanak
Ugyanakkor az is biztos, hogy a mai Mötley Crüe nem országos cimborák gyűjtőhelye, a tagok maximálisan külön utakat járnak és a fellépéseken, próbákon kívül nem keresik egymás társaságát. Ráadásul a többieknél egy generációval idősebb gitáros, a 60 éves Mick Mars egészségi állapota is kétségessé teszi, hogy a zenekar még sokáig képes lesz turnézni. Mars fiatal kora óta küzd egy ankylosing spondylitis nevű betegséggel, ami csigolyák közti gyulladást, később meszesedést jelent és előrehaladott formában, mint a gitárosnál is, botmerev gerinc kialakulásához vezet. Mick Mars lényegében képtelen előre és hátra mozgatni a fejét.

A Mötley működésének nehézségeiről a basszer Nikki Sixx ezt mondta a Classic Rocknak pár hete:


"Mi vagyunk a bolygó legkevésbé működőképes csapata. Nemrég a bandán belüli barátságról és családias kötődésről beszélgettem Joe-val a Def Leppardból, és hozzájuk képest mi pont az ellentétes pólust képviseljük.  De valami fura módon nálunk mégis ez működik. A zenénk a feszültségtől, a stressztől és a drámáktól elevenedik meg, valami kib...ott oknál fogva. Van egy csomó más tevékenységem, amelyek mentesek minden drámától, de a Mötley valahogy nem ezen a nyomvonalon halad. Nem tudom, hogy miért. De ez így megy nálunk már az első naptól fogva. Ez egy elb...ott gépezet, de valamiért pont ez a vonzó benne."

Mick Mars gitáros ennél is markánsabb módon fogalmazta meg a véleményét a Mötley Crüe által is vágyott stabilitásról, hosszú életről és tiszteletről:

"Szerintem megvan bennünk a potenciál, hogy elérjük mindezt, de ehhez a megfelelő döntéseket kellene meghoznunk. És mindeddig nem tapasztaltam, hogy a helyes döntéseket hoznánk meg. Lehetnénk olyanok, mint a Stones. Mint az Aerosmith. Mint a U2. Lehetnénk. De ha a korrekt döntéseket nem tudjuk mind a négyen meghozni, akkor ez nem jön össze."

És milyen területen kéne meghozni ezeket a helyes döntéseket?


...Hmmm ...fel kéne nőni. Van pár dolog, amiről azt gondolom... Tudod, ott van Mick Jagger... Vegyük elő őt a példa kedvéért. Nagyon szigorú a bandájával. Ő például azt mondja, hogy 'Ronnie, ne piálj ez és ez meg ez előtt. Ők profik. Amikor a színpadon vannak, roppant módon összeszedettek. Szerintem az én bandám nagyon fiatal volt, amikor sikeres lett, és még ma is azt gondolják, hogy ugyanolyan fiatalok, pedig nem. Nem értik meg, hogy 50 éves emberek. Még mindig azt hiszik, hogy 16 évesek.

Nem azt mondom, hogy a Mötley Crüe nem lesz hosszú életű. Csak azt, hogy... Ha megnézel egy színészt vagy egy színésznőt... Ott van példának Johnny Depp, akit csak a filmvásznon látsz. És ott fent olyan, mintha nem is lenne valóságos. Mintha érinthetetlen lenne. Olyan, mintha... És erről van szó. A Stonesnál is ugyanez van. Meg az Aerosmithnél. A U2-nál."

Ez olyan, mint egy aura?

"Igen! Erről van szó, a karizmáról, erről a szarságról, a hűháról! És ugy érzem, hogy van pár olyan dolog, amit rendbe kéne hoznunk. Gyerekes dolgok. Része ugyan a Mötley-nak, amit csinálnak, de mégis azt kívánom, hogy bárcsak néha ne tennék. Akkor több tiszteletben lenne részünk... Mint a Stonesnak, Paul McCartney-nak és a többi hasonlónak. Ez az a szint, amit szerintem el tudna érni a csapat, ha néhány dolgot másképp kezelnénk vagy megváltoztatnánk vagy... közben persze továbbra is magunkat adnánk, továbbra is megmaradna a lázadó jelleg, az őrület, a minden határt átlépő hozzáállás. Ez lehetséges is, ott van Iggy Pop. Az egy jó példa erre. Iggy Pop ma is átlépi a határokat, ma is őrült, bolond, ma is megvágja magát az üvegekkel, minden szart megcsinál, mégis amikor őt látod, az van benned, hogy hűha..."

Vince Neil természetesen nem nagyon örült annak, hogy egy 16 éveshez hasonlította a gitáros:

"Tényleg nem tudom, hogy miről beszél. Ez a legutóbbi turné, Japánban, Ausztráliában... a bulik mindenhol jók voltak. Én úgy látom ezt az egészet, hogy a magánélet az magánélet. És az számít igazán, ami a színpadon történik. Felmész oda és a legjobbat nyújtod. Ezért szeretnek az emberek, mert a színpadon akarnak látni..."

Nikki Sixx ennél azért árnyaltabban fogalmazott:

"Mick valójában arról beszélt, hogy keményen próbáljuk meghozni a bölcs döntéseket, amikor arról van szó, hogy a banda öröksége szempontjából mi a helyes. Számomra ez már nem a pénzről szól. Sokkal inkább az örökségről. Arról, hogy milyen lábnyomokat hagyunk magunk után. A pénz, a hírnév már mind megvolt, a csajok is, a csúcspontok meg a mélypontok szintén. Ez már mind megtörtént. A lényeg most az az örökség, amit magunk után hagyunk, ha kiszállunk, akár 5, akár 10, akár 20 év múlva.

És most arról a témáról van szó, ami minden egyes nagy bandánál előkerült, amikor leültek elgondolkodni azon, hogy miért is csinálják ezt az egészet. És arról, hogy milyen képet akarnak láttatni magukról. Ahelyett, hogy csupán annyit mondanak, hogy 'Hé, csak nyomjuk a rockot!'. Ezt a megbeszélést nekünk is meg kell ejtenünk. Erről beszélt Mick." 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KYLFINGAR - Klippremier: Istenek hangja
2020. augusztus 5. (szerda) 18:00

Új videoklipet készített a Kylfingar zenekar a Világok határán című legutóbbi albumuk két éves évfordulója alkalmából az Istenek hangja dalhoz. Egyúttal az első lemezen hallható Helheim daluk is átesett egy korszerűsítésen, akárcsak a remaszterizált Istenek hangja. "Az Istenek hangja című számunkhoz régóta tervben volt egy harci jelenetekkel megtűzdelt, nagyszabású klip, viszont a megvalósításához sokáig nem találtuk meg a megfelelő partnereket. Szerencsére megismerkedtünk az Aurora Borealis hagyományőrző egyesület és a Flokken csapatának vezetőjével, Sebő Bélával, aki nyitott volt az együttműködésre. Egyébként már a 2019-es Rockmaratonon is ők emelték a bulink hangulatát a színpadon. Az operatőrünket, Regős Bálintot is Béla ajánlotta, Bálint pedig nagy lelkesedéssel és szakértelemmel segített kidolgozni a klip jeleneteit. A kisfilm történetének alapja, hogy egy fiatal viking harcos egy talizmánt kap...

SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri
SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri

Endless Twilight Of Codependent Love címmel november 6-án jelenik meg az izlandi pagan metalos Sólstafir hetedik albuma, a 2017-es Berdreyminn lemez utódja. A friss anyagról máris itt az...

METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame
METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame

S&M²: Metallica And San Francisco Symphony Together Again. Live címmel augusztus 28-án jelenik meg a Metallica új kiadványa, a tavaly szeptemberben a San Francisco-i szimfonikusokkal...

GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World
GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World

Another World címmel, egy animációs klip kíséretében mutatta be új dalát a francia Gojira. A 2016-os Magma lemez óta ez az első friss nótájuk, a producer maga a frontember Joseph...

MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?
MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?

Pár héttel ezelőtt mutatta be első dalát az a MoneyRoll nevű új csapat, amelyet a debreceni P. Box zenészei alapítottak, most pedig itt a folytatás, a második nótájuk, a Mitől jó?,...

THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!
THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS