POKOLGÉP - 5 lemez, ami megváltoztatta a dobos Veress Marci életét

A Yestől a Dream Theaterig

2011. december 20. (kedd) 15:06 | utoljára módosítva: 2011. december 20. (kedd) 15:09

Veress Márton, azaz inkább Veress Marci még nincs 20 éves, de máris sokat látott veteránnak számít a hazai rockvilágban, hiszen az év eleje óta a Pokolgép dobosaként ismerhetjük őt, de főhősünk már négy éve játszik egy Poison Of Marvel nevű csapatban is, alkalmanként pedig kisegít a SlipChaos nevű Slipknot tribute zenekarban.
A klasszikus prog és hard rock bandák szeretetét otthonról hozta magával az öt éven keresztül zongorázni tanult, majd 2006 tavaszán dobokra váltott srác, aki persze zenefanatikusként a mai metal világban is alaposan kiismeri magát.
A modern metalos Poison Of Marvel debütáló albuma, a Mitől félsz? hamarosan megjelenik, a Pokolgép pedig várhatóan a jövő év folyamán veszi fel az új lemezét, amelynek nótái már túlnyomórészt alakot is öltöttek a legendás heavy metal csapat próbatermében.
A Pokolgépnek idén már csak egyetlen koncertje lesz, a nagyszabású évzáró bulijuk december 30-án, amely az idén megnyílt budai klubban, a Barba Negrában kerül megrendezésre.


YES
Talk (1994)

"A prog rock alapítóinak egyik legjobb lemeze - szerintem. És a mai napig a legnagyobb kedvenceim közé tartozik. Körülbelül 4 éves lehettem, amikor apukám először megmutatta. A 3 tételes záró nóta feszültsége majd kitisztulása elemi erejű. Trevor Rabin földöntúli gitárhangjai rögtön megfogtak, és ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, az Alan White dobhangzása. Nemigen hallottam azóta sem ilyen lehengerlő erejű dobsoundot, mint ami ezen a lemezen van."


YES  - Endless Dream (az 1994-es Talk album 3 tételes záró eposza)


LINKIN PARK
Hybrid Theory (2000)


"Ezt az albumot szerintem minden korombeli fiatal hallgatta és talán hallgatja ma is. Még általános iskolás voltam, amikor a Linkin Park feltűnt a nu-metal színtéren, mi meg rögtön rákattantunk a hol üvöltözős, hol hip hop hatású énekkel kísért, de mégis slágeres muzsikára. Nemrég megint előszedtem az albumot és mostani füllel hallgatva is azt mondom, hogy ez egy nagyon jól összerakott zene. Egyszerű, de szakítós riffek és nagyon súlyos dobolás jellemzi. Azon kevés lemezek közé tartozik, melyekről majdnem mindegyik számot szeretem."


LINKIN PARK - A Place For My Head (a 2000-es Hybrid Theory albumról)

SLIPKNOT
Slipknot (1999)


"Ezzel a lemezzel először az egyik haveromnál találkoztam. Megnéztem a bookletet, és már az is rögtön lesokkolt! (nevet) Hihetetlenül beteg a design... Aztán beraktuk a lemezt és teljesen lehaltam tőle. Attól kezdve Slipknot fan lettem és minden lépésüket követtem. Joey dobolása is nagy hatással volt rám. A fanatizmusomnak köszönhetően manapság néha helyettesítek is a magyar Slipknot tribute-ban, a SlipChaos-ban!" "


SLIPKNOT - Eyeless (az 1999-es Slipknot albumról)


LED ZEPPELIN
II (1969)


"Legszívesebben az összes Led Zep lemezt felsorolnám itt. A heavy zene alapjait fektették le ezek az arcok, és leginkább csak közhelyeket tudnék most mondani, úgyhogy nem is ragozom túl a dolgot... Dobolásomra mindenesetre John Bonham volt a legnagyobb hatással. A Moby Dick-es dobszólóit vagy ezerszer végignéztem! Valójában ezeken tanultam meg dobolni. Ha valaki rockot szeretne dobolni és engem kérdezne arról, hogy az alapok után milyen zenéket kezdjen el tanulgatni, mindenképpen Bonzo munkásságát ajánlanám neki."


LED ZEPPELIN - Moby Dick (live - Royal Albert Hall, 1970)

DREAM THEATER
Train Of Thought (2003)


"A progresszív zene imádatomért elsősorban Édesapám és a Yes zenekar a felelős, és így ismerkedtem meg a mai prog királyok, a Dream Theater munkásságával. Az összes lemezt szeretem tőlük, és Bonzo mellett a másik legnagyobb példaképem Mike Portnoy, aki hihetetlenül egyéni ízzel játszik a lemezeken. Szerintem ez a legsúlyosabb anyaguk... 7 húros gitárok, sötét, brutális hangzás. A This Dying Soul nóta mindig leviszi a fejemet! (nevet) Érdemes belenézni a Budokanban felvett DVD-jükbe is, akkor épp ezzel az albummal turnéztak."


DREAM THEATER - This Dying Soul (a 2003-as Train Of Thought albumról)


 

Hozzászólások

[009252]
RozsaTomi
Na, és a 10,000 Day's??????
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS