LUCA TURILLI - Az első interjú az új zenekar kapcsán

Az énekes személye továbbra is szigorúan titkos

2011. december 20. (kedd) 12:44 | utoljára módosítva: 2011. december 20. (kedd) 12:45

A szimfonikus power metal és az überbombasztikus hangszerelések hívei máig is csak vakargatják a fejüket annak kapcsán, hogy miért is vált ketté a nyár végén a Rhapsody Of Fire zenekar.
Alex Staropoli billentyűs és Fabio Lione énekes a jövőben is a Rhapsody Of Fire nevet használja majd, és kettejük mellé Alex Holzwarth dobos, Oliver Holzwarth basszer, valamint két gitáros sorakozott fel, az amerikai Tom Hess és az olasz Roberto De Michaeli, azonban a gitáros Luca Turilli pontos tervei homályban maradtak - egészen mostanáig.
A Luca Turilli's Rhapsody nevet használó gitáros már javában dolgozik a 2012. júniusára várható friss lemezen, méghozzá szintén Alex Holzwarth dobossal, valamint Dominique Leurquin gitárossal és Patrice Guers basszerrel, de azt egyelőre nem tudni, hogy ki is lesz az új zenekar frontembere.
Luca Turilli most egy exkluzív interjút adott a Nuclear Blast kiadó promóciós részlegét vezető Markus Wosgiennek, és ugyan azt továbbra sem árulta el, hogy ki lesz a csapat énekese, néhány érdekes részlet azért kiderül a beszélgetésből.

MW: Szia Luca! Köszönet az interjúért és hogy időt szakítasz rá. Jöjjön is az első kérdés... a Rhapsody Of Fire hivatalos kettéoszlását követően számos pletyka jelent meg a neten. Akarsz a kettéoszlás kapcsán további részletekről is beszélni?LT: "Szia Markus! Igazi öröm, hogy szót válthatok veled és ugyanakkor néhány információt is megoszthatok a rajongókkal. Először is hadd mondjam el, hogy Alex (Staropoli billentyűs) és jómagam jókat szórakoztunk a baráti kettéoszlást követő kommentek láttán. Pláne, hogy elég fura dolgokat hallottam arról, hogy én voltam az, aki kilépett, ezért vagy azért. Őszintén mondom, hogy ez nagyon abszurd és mindennél távolabb áll az igazságtól.

A valóság az, hogy 2010 végén Alex és én, együtt - és aláhúznám, hogy együtt - egyetértettünk abban, hogy a From Chaos To Eternity album után (a tizedik hivatalos Rhapsody Of Fire lemez, amely lezárta a sagával kapcsolatos kiadványok sorát) külön utakon folytatjuk tovább a munkát. Mindez azért történt, mert 20 évnyi egyedi és óriási együttműködés után a közös munka már nem eredményezte ugyanazt az érzést. Az egymás iránti erős tisztelet miatt hoztuk meg ezt a fontos döntést.

Abban is megállapodtunk, hogy hogyan osztjuk el a bandát, valamint abban is, hogy mindketten megtartjuk a Rhapsody nevet, arra tekintettel, hogy az évek során milyen különleges erőfeszítéseket, valamint személyes befektetéseket tettünk annak érdekében, hogy ez a név egyre markánsabb legyen a piacon. Szóval, ismétlem, mindez valóban baráti úton zajlott le két olyan ember között, akik minden szinten tisztelik egymást. Emiatt aztán nincs is értelme az összeesküvés elméleteknek vagy hasonlóknak (nevet), itt pusztán az az őszinte akarat munkált bennünk, hogy új művészi ingerekre leljünk. Abban is mindenki biztos lehet, hogy a két Rhapsody zenekar között nem lesz versengés, az ilyen játékokhoz már túl öregek vagyunk! (nevet) Szeretem Alexet és a legnagyobb sikereket kívánom neki. Egyúttal a legjobbakat kívánom az új Rhapsody Of Fire tagoknak is, Tom Hessnek és Roberto De Michelinek. Hatalmas formák és ultraképzett zenészek, akik biztos garanciát jelentenek arra nézve, hogy Alex és Fabio zenekara a legmagasabb művészi színvonalat képviselő óriási muzsikát nyújt majd az összes rajongónak!"

MW: Beszéljünk az új albumodról! Mi az, amit elmondanál róla?


LT: "Őszintén, ez a lemez nagyon fontos számomra, továbbá Alex Holzwarth, Patrice és Dominique számára és személyesen is azt mondom, hogy ez az az anyag, amelynek felvételéről mindig is álmodtam. Az alapok megírása úgy öt hónapot vett igénybe. Ez idő alatt napi 12-14 órákat dolgoztam rajta és miközben nagyon kemény munka folyt, mentálisan és spirituálisan is igénybe vett a meló, mégis ez volt egész életem egyik legtöbbet nyújtó dalszerzői folyamata. Ritkán fordult elő, hogy ennyire élveztem volna a gitározást, a billentyűs játékot, vagy a szeretett zongorását és az eredeti klasszikus részek, mozis betétek és nagyzenekari hangszerelések megalkotását, meg az összes többit.

Most, hogy az összes dal készen áll, a hangszerelést, a dalok kidolgozását végzem. Mint ahogy te is tudod, nem szoktam külső embereket megbízni a zene meghangszerelésével, mindent magam csinálok, azaz én írom meg a zenekari és kórus részeket. Ez gyakran egy nagyon hosszadalmas és kemény folyamat, ami rengeteg időt és energiát emészt fel.

Nem tagadhatom, hogy ez egy igen ambiciózus album a befektetés, a művészi látásmód stb. miatt, és mindenki osztja ezt a véleményt, aki csak dolgozik a lemezen, ideértve a Nuclear Blastot is. Ezért van az, hogy a következő hónapok intenzív stúdiómunkálatai során erre áldozom majd az éjjeleimet és a nappalaimat, anélkül, hogy bármi másra gondolnék. Az album produkciós munkálatai épp most indultak el és Alex Holzwarth már fel is játszotta a dobtémái többségét. Hónapról hónapra azért tájékoztatást fogok adni a munkák állásáról, mégpedig az új honlapomon, a www.ltrhapsody.com oldalon, 2012 januárjának végétől."MW: A produkcióval kapcsolatban kérdezném, hogy igaz, hogy ennél az új lemeznél teljesen megváltoztattad magad körül a társakat?


"Igen, megannyi Wolfsburgban, Sascha Paeth-tel töltött melós év után úgy határoztam, hogy ezt az új művészi kalandot már másokkal kezdem el. Sascha és a Gate stúdióban dolgozó többi barát (Miro, Olaf, Robert, Simon stb.) egy győztes csapatot alkot és a múltbéli segítségük roppant fontos volt a Rhapsody számra. De már jó sok éve annak, ahogy Alex és jómagam a saját kezünkbe vettük a produkciós munka irányítását, azaz a saját albumaink producerei lettünk, annak ellenére is, hogy hangmérnökként és keverősként Sascha továbbra is alapvető munkát végzett. Sascha keverései továbbra is legendásak maradnak és a köszönetlistáink sosem lesznek elég hosszúak ahhoz, hogy belevegyük mindazt a professzionális segítséget, amit nyújtott nekünk. Az a sok évnyi munka, szórakozás és szenvedés a wolfsburgi Gate stúdióban egyértelműen felejthetetlen marad, örökké belevésődött a szívünkbe.

Ami a LT's Rhapsodyt illeti, és ezt az új zenekari élményt, úgy döntöttem, hogy stúdiót váltok, és új fő arc ül a pult mögött is. Jelenleg a kempteni Backyard stúdióban dolgozunk a lemezen. Az új hangmérnökünk és keverősünk egyben a stúdió tulajdonosa is, a neve pedig Sebastian Roeder. Ő dolgozott a legutóbbi Rhapsody Of Fire világ körüli turnén is, és igazi csodákat hozott létre, miközben a koncerthangzásunkat keverte. Amellett, hogy egy tehetséges hangmérnök, egy óriási személyiség is és ugyanúgy szereti ezt a zenei stílust, mint mi magunk. Összefoglalva tehát, az új lemeznek is én leszek a producere, ahogy ez megszokott már, Sebastian pedig a hangmérnöki, keverési és a maszter készítési munkálatokat végzi."MW: Mi az, amit elmondhatsz az új énekesről?

LT: "Elképzelheted, hogy ez lesz az egyik legfontosabb hír a következő hónapokban, de jelen pillanatban még inkább szigorú titokként kezelnénk a kérdést. És ha már az énekesekről beszélünk, kérlek, engedd meg, hogy pár szót ejtsek Olaf Hayerről, a régi szólóbandám, a Luca Turilli tehetséges hangjáról. Az az igazság, ahogy ezt sokan már ki is agyalták, hogy végérvényesen lezártam a Luca Turilli néven folytatott szólótevékenységemet, hogy minden időmet a LT's Rhapsodyra fordíthassam. Ezért akarok nyilvánosan is köszönetet mondani Olafnak mindazért az alapvető tevékenységért, amit az albumaink elkészítése során nyújtott. A trilógia mindhárom lemeze a listákra került, fontos albumok voltak ezek és mindez főként azért valósulhatott meg, mert ott volt a barátom is, Olaf. Ki tudja, előbb vagy utóbb, megint lesz alkalmunk együtt dolgozni. Sose mond azt, hogy soha."MW: És mi a helyzet a LT's Rhapsody jövőbeni terveivel?

LT: "Nos, a legfontosabb dolog, amit elárulhatok, hogy az All Access ügynökség már keményen dolgozik azon, hogy előkészítsen számunkra egy világ körüli turnét. Tekintetve véve, hogy az új lemez 2012 júniusában fog megjelenni, az a terv, hogy a turné pár hónappal később indul majd el. Elmondhatatlan öröm lesz számomra, valamint Alex, Patrice és Dominique számára, hogy ismét találkozhatunk az összes régi és új rajongóval, és hogy eljátszhatjuk nekik az új LT's Rhapsody dalokat, valamint a régi Rhapsody/Rhapsody Of Fire sikernótákat is. Az is biztos, hogy lesz néhány megglepetésünk mindazok számára, akik szeretik a régi szólólemezeimet is!"MW: Köszönöm Luca és minden jót kívánok neked, Alexnek, Dominique-nak és Patrice-nak ehhez az új művészi élményhez!

LT: "Köszönet neked és a Nuclear Blastos barátoknak amiért ennyire hisztek benne!"
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HEATHEN - Ősszel jön az új lemez, itt a második dal: Empire Of The Blind
2020. augusztus 7. (péntek) 18:21

2010 elején egy méregerős albummal (The Evolution Of Chaos - 18 év kihagyás után) tért vissza a Heathen, a Bay Area egyik kultikus thrash/speed csapata, idén pedig jön majd a folytatás, az új lemezük címe Empire Of The Blind lesz. Az album szeptember 19-én lát majd napvilágot, második előzetesként pedig itt a címadó nóta - szöveges videóval. Vendégek is lesznek a lemezen: Gary Holt (Exodus), Rick Hunolt (ex-Exodus) és Doug Piercy (ex-Heathen), a borítót pedig Travis Smith készítette. A Heathen soraiba az utóbbi év során két új arc érkezett: Jason Mirza basszer (aki már évek óta koncertezik a csapattal) és Jim DeMaria dobos (Toxik), aki Sasha Horn helyét vette. Sasha és Jason Viebrooks basszer az Exhorderbe igazolt át a koncertfronton kevésbé aktív Heathenből.   www.facebook.com/heathen.official   HEATHEN - Empire Of The Blind (szöveges videó a 2020-as Empire Of The Blind albumhoz) HEATHEN...

SKELETAL REMAINS - Új dal és klip a kaliforniai death metal brigádtól: Congregation Of Flesh
SKELETAL REMAINS - Új dal és klip a kaliforniai death metal brigádtól: Congregation Of Flesh

The Entombment Of Chaos címmel szeptember 11-én jelenik meg a kaliforniai death metal gépezet Skeletal Remains negyedik albuma, a 2018-as Devouring Mortality lemez folytatása, második...

VITRIOL - Klippremier a portlandi death metal brigádtól: Hive Lungs
VITRIOL - Klippremier a portlandi death metal brigádtól: Hive Lungs

A death metal vonalas portlandi Vitriol tavaly szeptemberben adta ki a debütáló albumát To Bathe From The Throat Of Cowardice címmel, idén márciusban pedig visszatértek volna Budapestre a...

JOHN PETRUCCI - 10 év után újra együtt dolgozott Mike Portnoy-jal, itt az új szólólemez első dala
JOHN PETRUCCI - 10 év után újra együtt dolgozott Mike Portnoy-jal, itt az új szólólemez első dala

Digitális verzióban augusztus 28-án, CD-n és LP-n pedig majd október 30-án jelenik meg a Dream Theater gitáros, John Petrucci új szólóalbuma, a Terminal Velocity, amely azért is érdekes...

METALLICA - Maszkban és négyesben, videón ahogy már együtt próbálnak
METALLICA - Maszkban és négyesben, videón ahogy már együtt próbálnak

Egy nyúlfarknyi videót tett közzé a Metallica arról, ahogy San Rafaelben, a főhadiszállásukon végre együtt jammelhetnek - maszkokban. Hetfielden ugyan nincs maszk, de hát neki énekelnie...

MOBILMÁNIA - Dal- és klippremier: Holnap a roncsokból
MOBILMÁNIA - Dal- és klippremier: Holnap a roncsokból

A zenekartagok otthonaiban, találkozás nélkül készült el a Holnap a roncsokból című, legújabb Mobilmánia dal. A friss szerzeményhez drónos, otthoni és stúdiós felvételekből...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS