METALFEST 2012 - Amiért jövőre nálunk nem lesz

A szervezők közleménye után most már sajnos biztos

2011. december 16. (péntek) 16:21 | utoljára módosítva: 2011. december 16. (péntek) 16:26

2012-ben utoljára kerül megrendezésre a pécsi Rockmaraton, ami nagyon rossz hír, akárcsak az, hogy a hazai MetalFest sorozat is megszakad a jövő évben. A szervezők hivatalos közleménye:

"Azt bizonyára sokan láttátok, hogy gőzerővel folyik a 2012-es MetalFestek szervezése és jövőre még bővül is azon országok sora, ahol megrendezésre kerül a fesztivál. Ami Magyarországot illeti, a MetalFesttel kapcsolatos infóhiánynak megvan a szomorú oka. Rendkívül hosszas egyeztetések után sajnálattal kell bejelentenünk, hogy 2012-ben megszakad a magyar MetalFest sorozat. Még annak ellenére is, hogy a 2011-es fesztivállal kapcsolatban jószerivel csakis pozitív visszajelzéseket kaptunk, mind a fellépők, mind a rendezvény látogatói részéről.
A júniusi fesztiválzárás óta azon dolgoztunk, hogy egy vonzó fellépőlistával és elfogadható áron 2012-ben is megvalósíthassuk a fesztivált, úgy, hogy az képes legyen megállni a lábán a nyilvánvalóan tovább súlyosbodott feltételek közepette.
2010-ben és 2011-ben a Hammer Concerts és a Rock The Nation rengeteg energiát, időt és pénzt fektetett a MetalFest hazai megszervezésébe, annak érdekében, hogy Magyarországon is megvalósuljon egy nemzetközi fellépőkre építő, évente megrendezésre kerülő metal fesztivál. A magyar MetalFest megbízható partnere volt a nemzetközi ügynökségeknek, a hazai beszállítóknak és szponzoroknak, ám a rendezvény a jelen viszonyok közepette sajnos nem bizonyult életképesnek.
Mi is úgy látjuk, hogy a mai gazdasági helyzetben a magyar fesztivállátogatók lehetőségei roppant szűkösek. 2011-ben például a cseh MetalFest - közel azonos programmal - jóval több látogatót vonzott, alaposan megfejelve még a 2010-es eredményeket is. Míg az anyagi terhek - a zenekari gázsik, a technikai költségek - nagyjából azonosak mindkét helyen, a gazdasági körülmények, ide értve az adóterheket is, nálunk lényegesen kedvezőtlenebbek, mint bárhol a környező országokban.
Köszönjük az első két MetalFest minden látogatójának a támogatást, és reméljük, hogy a későbbiekben még találkozunk! Addig is javasoljuk, hogy támogassátok jelenlétetekkel a hazai fesztiválokat, a Rockmaratont, a Hegyalját, a Szigetet, a Fezent, amelyek színpadaira 2012-ben is igyekszünk minél több remek nemzetközi bandát eljuttatni.
Az osztrák és a horvát MetalFesten pedig örömmel látott vendég minden magyar MetalFest-barát!"  - a MetalFest szervezői.

 

Hozzászólások

[009423]
EvaTunde
Ááá!!! Olyan neveket írnak ki, hogy elképzelni sem tudom, hogy lenne veszteséges itthon ez a rendezvény :'(
[009254]
Saxon
Én megköszönöm a fáradozást a Metalfest szervezőknek!!!
Tiszteletünket tettük a haverokkal 2010,és 11-es fesztiválon,és nagyon jól éreztük magunkat.Azt kívánom hogy folytatódjon pár év múlva,úgyhogy ne adjátok fel.Ezeken a bulikon otthon éreztük magunkat,ez volt a mi világunk.Ha valaha lesz még ilyen metál összeröffenés én annyival tudok segíteni, hogy megveszem a jegyet és ott leszek újra. Örültem hogy vendégül láttatok minket.KÖSZI
[009250]
kecskeszabo
ÚÚ...most nézem az új Hypocrisy Dvd-t ami Szófiában készült...mostmár látom milyen egy hangulatos koncert és a metálfeszten sajnos ebből kevés volt...tényleg kevesen vagyunk igazi metálosok...
[009245]
farkaslaci
Szomorúan vettem hírét a Metalfest megszűnésének. Eddig sajnos nem tudtunk elmenni, de most nagyon készültünk...sajnálom, hogy így alakult. A magyar nép ízlését valóban az RTL /TV2 médiakombó irányítja. Sajnos (ahogy tapasztalom) még mindig (már megint) ufónak számít az, aki egy Hammerworld weboldalt látogat, vagy Metal Hammert lapozgat, ne adj isten metal koncertre megy. Na nem mintha ez engem 40 évesen zavarna, de amikor Nagy Feró és Kicska Laci is a médiában áztatja a seggét, mit is várhatunk az igazi rock/metal műfaj megítéléséről?! A Rocktenors lett a metal, mi pedig ismét undergroundba szorultunk, ezt sajnos be kell látni. A számtalan pesti klubkoncert pedig megmarad a pesti lakosság szórakozásának, vidékiek számára kivitelezhetetlen egy kedd/szerda éjjeli mulatozás (vonatjegy, szabadnap, koncertjegy, kaja-pia...), de ezen sajnos nem sokat tud segíteni a szorgos szervező brigád. Remélnykedjünk a Hegyaljában, és a még megmaradt fesztiválok kínálatában. A cseheknél bezzeg működik a Brutal Assault és a Masters of Rock! Őket viszont szerintem a lengyel testvérek és a német tankardok is kisegítik a fesztiválozás terén.
[009244]
Dragonflame
Ne már, a rockmaraton után még ez is?? :'( Ezek voltak Magyarország két legjobb fesztiválja :'(
[009240]
HartmannKristof
Merült fel koncert termes vagy például Pecsás (ahol szabadtér is van) verzió is, de ez lényegében nem változtatott volna az eredményen (a magasabb produkciós költségeket a vendéglátás és szponzorok kompenzálták Csillebércen), viszont a fesztivál jellegét öli meg, valamit a fesztiválozók nem tudnak hol táborozni, ami újabb költséget jelentene a jegyár mellett, azaz végülis több kiadást - ennek következményeképp pedig kevesebb embert a fesztiválon.

Nagyon alaposan körbejártunk minden verziót, mert nagyon szerettük volna életben tartani a fesztivált.

A tény viszont, hogy Magyarországon jelenleg az a fesztivál működik, amelyik valamilyen speciális helyzetnek (2010 Rockmaraton, Pécs Kultúrális Főváros, 2011 Fezen kiemelt városi támogatás) köszönhetően nagyon olcsón tudja kínálni a jegyet, ezzel elvonva a közönséget a többi buliról. Ugyanis az emberek többségének jó esetben is egy fesztiválra van pénze egy idényben, szerintem az itt megszólalók többségének is. Így értelemszerűen a legjobb / legolcsóbb ajánlatot tevő rendezvényt választják - legalábbis tömeges szinten.

Az is igaz, hogy sajnos a magyar néplélek "operett", magyarral azonos népességű Csehországban (mindkét Metalfest évben a magyarral közel azonos program, azonos hétvége) egy egy metal buli 3-5X több ember vonz legyen szó fesztiválról, vagy akár például a Black Sabbath előző újjáalakuló koncertjéről. Nálunk tisztelet a kivételnek "kiöregednek, kiházasodnak" az emberek a metalból, a koncertre, fesztiválra járásból, addig cseh kollégáinknál erős a rockzenei tradíció, sokkal inkább szocializálódtak az emberek a koncertre, fesztiválra járásra.

Bár az újabb 2% áfa emelés és tartósan 300 Ft feletti és ráadásul totál instabil EUR sem tesz jót, ezzel együtt ez nem egy (aktuál) politikai kérdés. Magyarországon évek óta kiemelkedően magas a jegyeken lévő ÁFA, míg az EU többségében a kulturális szolgáltatásokat kedvező (2,1 - 10%-os) adókulcs terheli. Függetlenül a nyereségességtől 2% iparűzési adó is a rendezvényeket terheli.
[009238]
apolo
Na koniec rockmaraton,koniec metalfest...talán ez a pofon kellett,hogy sokaknak felnyíljon a szeme,tényleg szar van.a nemzetekfeletti politikai és gazdasági döntéshozók szopóágra tettek minket.De ugyanakkor van egy más,kisebb-de fontos- vetülete is a dolognak,mégpedig hogy ha senki nem vesz cdt/vinylt(hail vinylfanatic),dvdt,koncertjegyet,akkor min csodálkozunk.Természetesen akinek nem inge...Havi 1-2 eredeti hanghordozót-persze a nekünk legfontosabb bandáktól-,meg havi egy koncertjegyet szerintem a legtöbbünk megengedhet magának,de azért emlékszem a tavalyi metalfestes kommentekre,ahol sokan elégedetlenkedtek,meg írták hogy el sem mennek,itt,ezen az oldalon.Azért kívánom a szervezőknek,hogy sikerüljn valamiféle alternatívát találniuk a jövőben.
[009237]
pekka
Azt is elképzelhetőnek tartanám, hogy megszavaztatni az embereket a zenekarokról.
Facebook-on megoldható lenne szerintem.
[009235]
RockerMartin
Teljes mértékben egyet értek vinylfanatic-kal. Lehetne egy kisebb helyen (pl. PeCsa) megrendezett kisebb szabású fesztivál, ahol csak olyan zenekarok lépnek fel, mint a MetalFest-en a főbandák voltak, tehát a híresebbek (Sabaton, Hammerfall, Arch Enemy, Kreator, stb...). És olyan híresebb zenekarokat is meg lehetne hívni, akik kevesebb alkalommal látogatnak el hazánkba (pl. Legion Of The Damned, Exodus, Testament, Airbourne, Accept, U.D.O. stb...), az biztos sok embert vonzana, legalábbis az én véleményem szerint.
[009234]
vinylfanatic
Kristóf teljesen igazad van,valóban itthon ezekre a bandákra nincs tömeg igény sajnos.Én a KIT fesztivált példaként említettem mint formát. Ezt egy kisebb sportcsarnokban rendezik meg minden évben egy helyen.Nincs több színpad,hatalmas terület stb.Én úgy gondolom,hogy egy ilyen kisebb helyen megrendezendő fesztiválban kéne gondolkodni.
[009233]
Hajassss
Hát Winternightnek igaza van abban, hogy az emberek nem igazán járnak a már jól befutott magyar zenekarok koncertjein kívül másra tömegével. Nagykanizsán pl. az egyik helyi banda koncertjén kb 5-en ücsörögtek, pedig nagyon jó stoner metált nyomtak és igenyes volt a tálalás is. De ugyanez érvényes a nagyobb zenekarokra is! Max 30 fő. A klubkoncertekkel meg sajnos nem tudok mit kezdeni, mert azért nem adok ki 6000 forintot tömegközlekedésre, hogy utána még megvehessem az 5000 forintos belépőt. És akkor még nem is vedeltem semmit és azt sem tudom, hogy hol alszom, vagy hova megyek a koncert után. Sz.r ez így, mert a Metalfestre nem álltak ezek a feltételek. Ráadásul két szinte koncert árából kijött a bérlet. Alapvetően az a meglátásom, hogy tényleg nagyon rossz időpontban rendezték meg, ezért nem mentek el sokan. Az elsőnél basztam a vizsgaidőszakra, de a második Metalfestet már muszáj volt kihagynom, hogy tanulhassak. CSak remélni tudom, hogy nem marad annyiban ez a rendezvény és majd valamikor újra megnyitja kapuit ez a fémtemplom! Én nem adom fel a reményt!!!!
[009232]
HartmannKristof
A KIT a tradicionális metal, kultikus bandáinak egyedi fesztiválja, egy 80 milliós piacon, ahol a a hetvenes / nyolcvanas években is már koncertre járó generáció 40-60-as korosztálya a mai napig tömegesen jár koncertre.

A KIT headliner jellegű bandák Magyaroroszágon 30-100 embert vonzanak klubbulikon (lásd Lizzy Borden, Anvil, stb).

[009230]
vinylfanatic
Nunu és Winternight tökéletesen látja a dolgot maximálisan egyetértek velük.Sajnos ez van.Szerintem kár is ezt erőltetni.Illetve szerintem egy kisebb terjedelmű rendezvényben kellene gondolkodni.Ajánlom a figyelmébe a szervezőknek a Keep It True fesztivált mint mintát.
[009229]
kecskeszabo
A cseh metálfesztről annyit hogy én a metalfest hivatalos oldalán néztem és ott még semmit nem irtak azon kívül hogy coming soon...na a magyar metalfest is coming soon...mármint a metalfest.eu-n...Azt viszont nem értem hogy maradhat el a paganfest mert ott azért mindig megtelik a pecsa...
[009228]
kecskeszabo
Amúgy meg klub buli hiába van sok, ha vagy nincs rá pénzünk vagy nem kapunk szabit...és talán túl sok is van ezért sokszor csak félház jön össze és ezekre mind re sok példát tudnék írni...
[009227]
kecskeszabo
Wintwrnight-al majdnem teljesen egyet tudok érteni...csak azzal nem hogy nem vagyunk metálos nemzet, én inkább azt mondanám hogy a média nem engedi ezt nekünk(nézzük meg csak a rádiók kínálatát vagy a zenei vagy akár nem zenei tvkét)!A köznép meg csak azt eteti amit adnak neki könnyen emészthető számítógéppel összerakott fost vagy semmilyen hanggal megáldott y faktort...de ez már egy más témakör
[009226]
pekka
Szia, Kristóf.
Mint az írtam, lehet, hogy nincs igazam, nem vagyok mindentudó, írtam amit naponta hallok a környezetemben.
Amit leírtál az teljesen egyértelmű, és érthető, így már okés a háttér.
Szerintem Winternight megfogta a lényeget, ilyen ez a Magyar nemzet.
Depresszió, Road, Ossian, Tankcsapda meg a Kárpátia, erre vannak hangolva az emberek, de ebben nagy szerepe van annak is amit én írtam.

Köszönöm az egyértelmű választ.
Üdv.:
Pekka

[009225]
Winternight
Annak, hogy jövőre nem lesz Metalfest, nem sok köze van a politikának, az adóknak, a nyomorúságos helyzetet az előzőtől örökségül kapó jelenlegi kormánynak meg legkevésbé.
A Metalfest háromnapos elővételes bérlete nem volt sokkal drágább, mint egy félestés Wigwam-os koncert jegyára.
A gond az, hogy Magyarországon kevés az igazi metalos. Az olyan, aki érdeklődik az underground bandák iránt is.
A többséget nem a zene, hanem a buli és a mulatozás érdekli. (operett ország, operett nép, ahogy Feró énekelte több mint 20 évvel ezelőtt). Ezért aztán inkább elmegy olyan fesztiválra, ahol két-három külföldi banda mellett megnézheti sokadszor is a Depressziót, Roadot, Rómeó Vérziket és persze a Tankcsapdát meg a Kárpátiát, sokszor akár a Metalfestnél magasabb jegyárat kifizetve is.
Emlékezzetek vissza a Szigetre. Depresszió koncerten csorgott ki a nép a tömött Hammer sátorból, Morbid Angelt, Cathedralt, Carcasst meg gyenge félház nézte.
Túl kevesen vagyunk igazi elkötelezett metalrajongók, akiknek igénye lenne egy punk, hc, motorosbanda mentes igazi metalfesztiválra. Ennyi embernek nem éri meg ilyen nagyszabású fesztivált csinálni, ezt sajnos be kell látni. A kínálatot felhigítani meg értelmetlen lenne, mert azzal éppen a rendezvény lényege veszne el.
Maradnak tehát a klubkoncertek, amiből szerencsére van bőven, erre igazán nem lehet panaszunk.
[009224]
EvaTunde
cöh... elsőre nem sikerült kulturált szavakat kipréselni magamból... nem is tudom, annyi közösségi oldal van, nem lehetett volna felmérést végezni, hogy mennyire van rá igény? Az egyetlen értelmes fesztivál volt, sajnálom, hogy 2012-ben nem lesz, azt hiszem most leiszom magam, de úgy rendesen...
[009223]
Nunu
Sajnos itt sok mindent lehetne szidni, de istenigazából egyetlen egyet:
a magyar nemzetet. Ugyanis, mi magyarok vagyunk azok, akik nem mentünk el a Metalfestre. 2010-ben én is voltam, 2011-ben már én sem jutottam el. Sajnos el kell ismernünk, hogy a Metalfest zenei tematikája kevés magyar embert mozgat meg. Ezek vagyunk, ilyenek vagyunk, mi magyarok, nem igazi metal-nemzet a miénk.
[009221]
HartmannKristof
Kedves Pekka,

a Metalfest egy nemzetközi bandákra építő fesztivál (volt), kizárólag hazai zenekarokra építő fesztivál (Pannonia) és döntően hazaikra építő (Rockmaraton, Hegyalja, Fezen) több is van az országban, reméljük maradnak is, nem volt cél hogy az ő tematikájukkal csináljunk egy újabb fesztivált.

Ennek ellenére a hazai MF-n minden más kiadásnál több hazai zenekar lépett fel, külön színpad volt a hazai bandáknak, és a nagyszinpadon is léptek fel hazaiak, sőt 2010-ben tehetségkutatót is (természetesen a zenekarok számára ingyenest)szerveztünk.

A Hammer Concerts 12 éve szervez bulikat, rengeteg tematikus fesztivált (Progfeszt, Heavy Metal 200x, Nagy Októberi Forradalom, Húsvéti Metalfest, Gothica, stb) szerveztünk ahol szintén vegyesen léptek fel hazai és kinti bandák, amennyiben a nemzetközi partnereink engedik a nemzetközi koncertjeinken is fellépnek hazai zenekarok (House Of Lords - Avatar, Rubicon Stellwing/ Skullfist -Demonlord, Lizzy Borden - Twister)csak hogy az aktuálisakat említsem a Hammer / Nail / Edge Records, ami szintén Hammeres projekt, több mint 500 hazai banda lemezét adta ki mindenféle rock / metal stílusban, és reklámozta lehetőségei szerint, többek között a csapatok fesztiválokon, koncerteken való felléptetésével (pl Metalfest is).

üdv,

Hartmann Kristóf / Hammer Concerts - Hammer Records
[009217]
vinylfanatic
Hát pekka szerintem jó helyen kapisgálsz ,nagyon sok igazság van abban amit mondasz.
[009216]
pekka
Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem sokminden bukott itt a híres Magyar hozzáálláson is. Ebben az országban mindenki gyorsan akar sok pénzt keresni, ezért mit csinálnak a szervezők ? - hát elhívnak ezer külföldi zenekart, (akiknek persze rengeteg gázsit kell fizetni), annak reményében, hogy az közönségvonzó lesz, és sok belépőt eladnak! Holott rengeteg tehetséges Magyar zenekarra is lehetne feszteket alapozni, persze itt ezt már régen elbaltázta maga a szervezőség, akik Magyar zenekarnak az utóbbi 10 évben nem adtak nagyon reklámot a 4-5 30 éves zenekaron kívül! Ha más lett volna, vagy lenne a mentalitás, a zenekarokhoz való hozzáállás, média-reklámok és egyebek tekintetében, akkor már régóta lehetne nagyon jó fesztiválokat csinálni több Magyar zenekarral, és kevesebb külföldivel, így kevesebb pénz menne el gázsira is, és nagyon jó bulik lehetnének!
Lehetségesnek tartom, hogy nincs igazam, de ezek a gondolatok nemcsak az enyémek, ugyanezt hallom a fesztiválozók 80 százalékától!
[009215]
Drax
Nagyon sajnálom :( Mindkét feszten ott voltam, és cseppet sem bántam meg, legnagyobb élményeim közé tartoznak...Köszönöm a szervezőknek és remélem, találkozunk még!
[009214]
savafan
Kecskeszabo: A cseh Metalfest nem marad el, épp a héten jelentették be, hogy a Blind Guardian lesz az egyik headliner:)
[009212]
kecskeszabo
A mi fesztiváljaink nagy gondja a szponzor hiány...ami nem értem, hogy miért van mert ha egy szesz vagy söripari cégem lenne biztosan szponzorálnák egy metál fesztivált mert abból nekem is rengeteg pénz folyna be...hát mekkora alkohol fogyasztást tudunk mi produkálni kérem szépen...
[009211]
kecskeszabo
Sőt most néztem, hogy az Olaszországi metalfest is kimarad...
[009210]
kecskeszabo
Nos a jelenlegi magyar kormánynak nincs semmi köze a Metalfest és a Rockmaraton megszünéséhez és a metál műfaj médiából való kirekesztetségéhez...Ha bele gondolsz az előző és más kormányok alatt se volt csak futólag rendes magyar metál fesztivál kivétel a maratont...A környező országokat is megviselte a válság, mert nem csak a magyar metalfest marad el hanem a cseh és lengyel is, ezekről meg azért már csaknem a magyar kormány tehet...és ők gazdaságilag sokkal jobban állnak mint mi, mondjuk a cseheket vigasztalhatja hogy van egy Brutal Assault-juk...
[009209]
nightwica
Én ezt nem hiszem el! Magyarországi Metalfest megszűnt, Maratonból is most jön a legutolsó!! Nagyon csúnyán tudnék most káromkodni... Köszönjük, állambácsi...
[009208]
Frost
Nem lesz Metalfest, nem lesz rockmaraton 2013-ban de Paganfest sem lesz...
[009206]
RockerMartin
Hát, azt kell, hogy mondjam, hogy semmi sem tudott volna lehangolni jobban, mint ez a szomorú hír. Nagyon el vagyok keseredve. :( Mindkét MetalFest-en ott voltam, és feledhetetlen élmények fűznek mind a kettőhöz. Nagyon sajnálom, hogy nem lehet több ilyen színvonalas, Metal zenei fesztivál, ennyire korrekt, elérhető áron (legalábbis, amíg a gazdasági helyzetünk nem javul). :(
Úgyhogy köszönöm szépen Magyarország kormányának, hogy miattuk nem lehet többször ilyen jókat bulizni! És ezzel is megnyugodhatnak, hogy mégjobban kiszorul a Rock zene a közéletből, mert az egyértelmű, hogy az ország vezetői nem igen támogatják a Metal zenét (legalábbis én így érzem a mindennapokban), ugyanis akkor a rádiókban is lehetne több rock zenét hallani, nem csak a már agyonra nyomatott lazább Tankcsapda, Bikini és Edda számokat...
Bocsánat a kicsi hosszabb kirohanásomért, de most ki kellet adnom magamból...
[009205]
Antichrist
Ejj, de sajnálom :(
[009203]
kecskeszabo
Összegezve a dolgokat, a 2012-es Rockmaraton után kitudja mikor lesz Rock/Metál zenei fesztivál?!Mire szórom el a munkából megspórolt pénzem?!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KYLFINGAR - Klippremier: Istenek hangja
2020. augusztus 5. (szerda) 18:00

Új videoklipet készített a Kylfingar zenekar a Világok határán című legutóbbi albumuk két éves évfordulója alkalmából az Istenek hangja dalhoz. Egyúttal az első lemezen hallható Helheim daluk is átesett egy korszerűsítésen, akárcsak a remaszterizált Istenek hangja. "Az Istenek hangja című számunkhoz régóta tervben volt egy harci jelenetekkel megtűzdelt, nagyszabású klip, viszont a megvalósításához sokáig nem találtuk meg a megfelelő partnereket. Szerencsére megismerkedtünk az Aurora Borealis hagyományőrző egyesület és a Flokken csapatának vezetőjével, Sebő Bélával, aki nyitott volt az együttműködésre. Egyébként már a 2019-es Rockmaratonon is ők emelték a bulink hangulatát a színpadon. Az operatőrünket, Regős Bálintot is Béla ajánlotta, Bálint pedig nagy lelkesedéssel és szakértelemmel segített kidolgozni a klip jeleneteit. A kisfilm történetének alapja, hogy egy fiatal viking harcos egy talizmánt kap...

SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri
SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri

Endless Twilight Of Codependent Love címmel november 6-án jelenik meg az izlandi pagan metalos Sólstafir hetedik albuma, a 2017-es Berdreyminn lemez utódja. A friss anyagról máris itt az...

METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame
METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame

S&M²: Metallica And San Francisco Symphony Together Again. Live címmel augusztus 28-án jelenik meg a Metallica új kiadványa, a tavaly szeptemberben a San Francisco-i szimfonikusokkal...

GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World
GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World

Another World címmel, egy animációs klip kíséretében mutatta be új dalát a francia Gojira. A 2016-os Magma lemez óta ez az első friss nótájuk, a producer maga a frontember Joseph...

MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?
MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?

Pár héttel ezelőtt mutatta be első dalát az a MoneyRoll nevű új csapat, amelyet a debreceni P. Box zenészei alapítottak, most pedig itt a folytatás, a második nótájuk, a Mitől jó?,...

THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!
THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS