GREAT WHITE - Jack Russellnek le kell állnia a drogokkal és a piával

Az énekesük új felállású Great White-ja kiakasztotta a bandát

2011. december 14. (szerda) 07:44


 

Ahogy az várható volt, a lassan másfél éve Terry Ilous énekessel (XYZ) koncertező Great White tagjait kiakasztotta az eredeti frontemberük, Jack Russell bejelentése arról, hogy létrehozott egy másik Great White-ot, amellyel már a jövő év elején színpadra is áll. Mark Kendall gitáros, Scott Snyder basszer, Audie Desbrow dobos, Michael Lardie gitáros/billentyűs és Terry Ilous énekes keményen kipakolt Jack Russellről:
"Először is, a legfőbb aggályunk a rajongóinkkal kapcsolatos.
30 éven keresztül igyekeztünk a lehető legjobbak lenni és csúcsminőségű zenével szolgálni a rajongóinknak, akik ehhez szoktak hozzá és akik ezt is érdemlik. Elkeserít bennünket, hogy a mai napon Jack Russell bejelentésére kell válaszolnunk.
Jack Russell a Facebookon tette közzé, hogy egy új felállással tér vissza a Great White-hoz. Ezzel totálisan sokkolta a teljes Great White családot. Ez ugyanis távolabb már nem is lehetne a valóságtól.
Mindannyian tudjuk, hogy Jack Russell már sok-sok éve küzd a drog- és alkoholfüggőséggel. Számos alkalommal megjárta a különféle gyógyintézeteket és kórházakat. 2010-ben Jack fizikai állapota már annyira legyengült, hogy rutinszerűen esett be a színpadra és le onnan, elfelejtve a szövegeket. Kénytelenek voltunk koncerteket is lemondani amiatt, mert képtelen volt színpadra lépni...

...Az utóbbi két évben Jacknek öt komoly műtétje volt, három alkalommal csaknem meg is halt. A drogozása miatt a szervezete már elkezdett leállni és végül egy perforált bél miatt vastagbélműtétre szorult (közben csaknem elhunyt), ami megmentette az életét, de egy éven át sztóma-zacskót kellett viselnie. Kiálltunk Jack mellett, támogattuk, hogy józan maradjon és nagyon vártuk a visszatérését.

Jack eredetileg ezen a nyáron jött volna vissza, de sajnos a gyengélkedő szervezete és droghasználata ezt lehetetlenné tette. A következő hónapok során Jacknek három újabb műtétje volt, ami tovább késleltette a visszatérését. Végül 2012 februárját tűzte ki határidő gyanánt.

5 világos feltételt szabtunk neki:
1. Le kell állnia a drogozással, gyógyszerezéssel.. Semmi opiát, metadon, Válium vagy Xanax.
2. Le kell állnia a prednisone-nal (ez egy szteroid, ami felzabálta a belső szerveit, ez vezetett a bél perforációjához).
3. Józannak kell lennie és le kell állnia a crack kokainnal és mindenféle piával.
4. Hetente drogtesztre kell mennie.
5. Hetente meg kell jelennie az Anonim Alkoholisták és az Anonim Droghasználók találkozóin.

A múlt héten Jack arról tájékoztatta a menedzsmentet, hogy 2012 februárjában még nem fog visszatérni. A szakorvosának véleményére hivatkozva jelezte, hogy erre még nem áll készen. Csak most kezdte el a fizikai rehabilitációt és a lábainak, valamint a hátának még erősödnie kell, hogy bírja a kemény turnézást. Jack úgy gondolta, hogy májusra már rendbe jöhet, így a nyári koncertszezonba már bevethetjük magunkat. Abban azonban nem volt biztos, hogy a metadonról lejön addigra, vagy hogy egyáltalán felhagy vele. A menedzsment erre azt válaszolta, hogy a visszatérésekor már teljesen drogmentesnek kell lennie. Ezzel tartozik a rajongóknak. És nekünk. És magának is.

Szombaton aztán teljesen váratlanul kaptunk egy emailt, amelyben az állt, hogy visszatér és hogy beindítja a saját (más felállású) Great White-ját. El lehet képzelni, milyen sokkoló volt ez számunkra, hogy finoman fogalmazzunk. Elkeserítő és fájdalmas is volt ez a sokkoló bejelentés. Mi csupán a rajongóinknak akarunk kedvezni. Igyekszünk a lehető legjobb bulikat adni, hogy minden egyes rajongó úgy távozzon a koncertről, hogy a show, amit látott, megérte a belépő árát.

Ez a banda józan arcokból áll, akiknek a zene a szenvedélye. Minthogy Jack Russell nem állt le a drogokkal és fizikálisan is képtelen a színpadi előadásra, csak kiábrándítja a rajongókat.

Jack Russell időről időre cserben hagyja a bandáját és a rajongókat. Szenvedélybetegsége az utóbbi nyolc évben tönkretette az életét. Nem fogunk karba tett kézzel ülni és nem fogjuk lehetővé tenni, hogy a tesónk drog és alkohol fogyasztásával megölje magát. Már így is túl sok szerettünket vesztettük el ennek az őrültségnek köszönhetően. Kedves barátunk, a tehetséges Jani Lane halála csak még világosabbá tette, hogy ennek véget kell vetni. Ennek be kell fejeződnie.

Jack tavaly augusztusban bekövetkezett távozása óta csaknem 100 koncertet adott a Great White. Nem voltak rövidített programok, nem volt lemondott buli és nem volt kényszerprogram sem különféle torokproblémák miatt. Ebben a küzdelmes gazdasági helyzetben a rajongóknak több kell és többet is érdemelnek - nem pedig kevesebbet. Tartozunk azzal a rajongóknak és a promotereknek, hogy nem engedjük Jack Russellnek és egy akármilyen garázszenekarnak, hogy csorbítsa a Great White klasszikus rock örökségét és a csapatunk fényes jövőjét.

Jack Russellnek nincs joga beindítani a saját Great White zenekarát, sem a nevet használni úgy, hogy a mi neveink nem szerepelnek a zenekar felállásában. Pert fogunk indítani mindazon promotorek ellen, akik koncertet szerveznek a Jack Russell's Great White számára vagy bármilyen olyan logót használnak fel, amelyben szerepel a Great White név.

A szavunkat adjuk arra, hogy 2012-ben és azután is folytatni fogjuk a csúcsminőségű előadásokat, amelyekhez hozzászokhattatok és amelyeket megérdemeltek.

Reménykedünk abban, hogy Jack egészsége rendbe jön és imádkozunk is ezért, valamint azért, hogy boldog és józan legyen. Egyedül az egészségi állapota számít."


GREAT WHITE - Face The Day (Terry Ilous énekessel, Brixton, 2010/08/12)
 


 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS