GUNS N'ROSES - Zakk Wylde-dal a színpadon, Adler a Rolling Stone-ban...

Fellép-e az eredeti ötös áprilisban vagy nem? - ez a nagy kérdés

2011. december 11. (vasárnap) 13:32 | utoljára módosítva: 2011. december 11. (vasárnap) 13:34

A Guns N'Roses a BLS-főnök Zakk Wylde vendégeskedésével játszotta el december 8-án Indianapolisban az AC/DC egyik legendás nótáját, a Whole Lotta Rosie-t, és ha kíváncsi vagy Zakk mániákus szólózására, itt a felvétel is:


GUNS N'ROSES & ZAKK WYLDE - Whole Lotta Rosie (Indianapolis, 2012/12/08)


Továbbra is vad pletykákat hallani arról, hogy az április 14-én megrendezésre kerülő 27. Rock And Roll Hall Of Fame beiktatási ceremónián a Guns régi felállása is felbukkan majd, de hivatalosan ezt még semmilyen formában nem erősítették meg. A zenekar jelenlegi és volt tagjai mindenesetre nagy megtiszteltetésnek veszik, hogy áprilisban bekerülnek a Rock'n'Roll Halhatatlanjai közé.
GN'R: "Egyszerre vagyunk közel a beiktatáshoz, mégis távol tőle. Gratuláció minden 2012-es beiktatandónak és legőszintébb köszönetünk a Hall szervezőinek, a bizottsági tagoknak és a szavazóknak, akik támogatták a GN'R beiktatását - ez egy hatalmas megtiszteltetés számunkra."
Ron "Bumblefoot" Thal: "25 évnyi óriási zene, óriási koncertek és óriási rajongók :-) Köszönet mindenkinek, akik ezt lehetővé tették!"
DJ Ashba: "A legőszintébb gratulációm Axl Rose-nak és mindazoknak, akik közben távolra kerültek a banda történelmétől. Itt az ideje, hogy rombolva sújtsunk le a Hallra!"
Slash: "Köszönet az összes R&RHF említésért! Elég komoly megtiszteltetés ez a beiktatás! Egs!"
Steven Adler: "Köszönet mindenkinek a támogatásért, hogy ez bekövetkezhetett. Valóban sokat jelent számomra. Boldog vagyok és izgatott, hogy a részese lehetek!"
Matt Sorum: "Gratuláció magamnak, azt hiszem. Kész csoda, hogy még itt vagyunk és hogy még életben vagyunk. Olyan vad időket éltünk át... de még itt vagyunk, hogy mesélhessünk róla. És az összes srác egészséges."
A beiktatási ceremónia Clevelandben lesz április 16-án és az esemény felvételét pedig valamikor május elején tűzi műsorra az HBO. A Guns N'Roses mellett olyan előadókat iktatnak be aznap, mint a Red Hot Chili Peppers, a Beastie Boys, a Small Faces/Faces (akik az eredeti frontemberrel, Rod Stewarttal lépnek majd fel), valamint Donovan.
A Guns N'Roses eredeti dobosával, Steven Adlerrel készült az alábbi Rolling Stone interjú a csapat áprilisi beiktatása kapcsán.
Mesélj, mi volt az első reakciód, amikor elért hozzád a beiktatás híre!


"Természetesen izgatott lettem és vidám. Mindig is tudtam, hogy ez egyszer be fog következni, szinte már a csapat indulásakor. Mindig tudtam, hogy sikeresek leszünk és véghez visszük, beteljesítjük az álmainkat. Sosem volt bennem kétség. Amikor az Appetite For Destruction lemezt rögzítettük, mind tudtuk ezt. Áldás van rajtam. Együtt nőttem fel, együtt játszottam, dolgoztam és alkottam a generációm Freddie Mercuryjával, Jimi Hendrixével, Keith Richards-jával és John Paul Jones-ával. Szeretem a srácokat, bármi is történt. Minden úgy történt, ahogy történnie kellett. Mindig tudtam, hogy sikerre visszük a dolgot."Rögtön az első évben jogosultságot nyertetek. Ez elég ritka mostanában.

"Annyira monumentális és történelmi volt az a lemez. Az mondjuk kiakaszt, hogy a KISS nincs a beiktatottak közt. Ha nem lett volna a KISS, nem lenne Guns N'Roses sem. Az ilyen bandáknak köszönhetően jött létre a Guns. Öt fickó voltunk, öt különböző személyiség, öt különféle hatással. A csillagok állása épp megfelelő volt számunkra.

Ez a beiktatás rengeteget jelent nekem. Épp nemrég olvastam, hogy Eric Claptont kétszer is beiktatták. 'Hűha, beiktatnak ugyanabba a klubba, ahol már ott van 'Clapton Is God' és a Beatles és Elvis... Megtiszteltetés és egy valóra vált álom."Várod a ceremóniát?

"Az utóbbi három hétben már a beszédemen dolgoztam, amióta csak kiderült, hogy jelöltek vagyunk. Van sátram, hálózsákom, úgyhogy már ott leszek egy héttel korábban."

Szerinted mind az öten ott lesztek majd?

"Egyáltalán nem gondolom ezt. De amennyire csak tudom, van Isten és felsőbb hatalom, és így van esély rá. Azonban megjósolni sajnos nem tudom a dolgot. Az idő képes begyógyítani minden sebet, de néhány ember IGAZÁN őrült haragot táplál magában."Úgy tudom, hogy Axl ma már jóban van Duffal és Izzyvel...

"Slash-sel is jóban kéne lennie. A Guns N'Roses végével kapcsolatban az igazi szégyen nem csupán az volt, hogy engem kirúgtak, hanem az is, hogy Axl és Slash leállt a közös munkával. Ők olyanok, mint Keith Richards és Mick Jagger! Mint Steven Tyler és Joe Perry! 20 éve már... és valami OSTOBA harag miatt, amiről ők maguk sem tudják már megmondani, hogy mi miatt is alakult ki, ezt garantálom! Még ők sem tudják! Két napja együtt ebédeltem Slash-sel. Szereti Axlt. Nincs benne harag Axl iránt. A 20 évnyi óriási muzsikát nem valami ostoba harag hozta létre. Ez szégyen."Érdekes, hogy Axl hajlandó volt kibékülni Duffal és Izzyvel, viszont úgy látszik, hogy a Slash iránti dühe nem szívódott fel. Még ráknak is nevezte egyszer.

"Olvasom a twitter-üzeneteit az összes buliról. A tesóm emailezett is a menedzsernek, hogy kipuhatolja, volna-e mód arra, hogy egy nótát velük játsszak el. Kétszer is megtette ezt nekem és Axl nem válaszolt a mailekre. Rám nem lehet mérges!"


Las Vegasban nem beszéltél vele valamikor?

"Annak már hét éve! De minden rendben ment. Viszont nem tetszett az az interjú, amit a That Metal Show-nak adott. Számomra az nagyon kiábrándító volt. Egyetlen kérdésre sem válaszolt. És garantálom neked - ez Eddie és a többiek arcán is látható volt -, hogy mielőtt Axl felbukkant volna, a menedzsere megmondta a srácoknak, hogy ha erről megkérdezitek, akkor feláll és az interjú közepén kisétál majd. Ezt lefogadom. És a feltett kérdésekre nem válaszolt. Arról kezdett beszélni, amiről csak akart. És mindenki mást hibáztatott. Kit érdekel? Ne másokat hibáztass! Csalódott voltam. Valami jobbra számítottam tőle.

Amikor meg a Rock And Roll Hall Of Fame-ről beszélt... Ezért gondolom azt, hogy nem is fog megjelenni. Akkora harag érződik benne! Még csak nem is válaszolt. Eddie rákérdezett, ő pedig kikerülte az egyenes vlaszt. Csak blablázott.. Aztán mondott valami olyasmit, hogy nem tudja, mit várnak tőle és mit várnak a régi bandától. Mit értesz azalatt, hogy mi az elvárás?! Nem lehetünk szimplán azok a kib...ott arcok, akik együtt zenéltek, akik egy hatalmas célkitűzést valósítottak meg, és akik csak úgy eljátszanak együtt pár dalt? Ez csak rock'n'roll, istenem! Ez nem űrtudomány!"A bandák szívesen jönnek össze a Rock Hall alkalmával.

"Ha a Police újjá tudott alakulni... Sting az egyik legnagyobb f...kalap, akivel valaha is találkoztam. Ha ő képes volt rá, akkor bárki az lehet. Nem olyan nagy ügy. És ott az Eagles is! Ők aztán komolyan gyűlölték egymást. Ez csak rock'n'roll..."Öt régi barát együtt zenél... - ennek nem kéne ennyire bonyolultnak lennie.

"Nem kéne. És ez idegőrlő... Hála istennek, hiszek egy felsőbb erőben, mert ez idegőrlő. Különösen, hogy bármikor elmegyek valahova, mondjuk leugrom a 7-11-be vagy bárhova, valaki csak megkérdezi, hogy mikor fogunk összeállni. Nézd, ha rajtam múlna, már 20 éve megtettük volna! Az emberek veszekszenek, bepipulnak, drogoznak és őrült dolgokat csinálnak. Ha túléled és túljutsz mindezen, akkor képesnek kell lenned arra is, hogy tovább lépj. Más olyan sebekről nem is tudok, amiket az idő ne gyógyított volna be. Nem arról van szó, hogy valaki megkúrta volna a másik feleségét vagy lenyúlta volna az asszonyt, mint a Rolling Stones-nál Brian Jones és Keith Richards esetében. Ilyesmi szarság nem esett meg a Gunsban."Szerintem Axl talán felbukkan és talán beis követhezhet a dolog. Ez az egyetlen alkalom, ami esélyesnek látszik erre.

"Annyira sokat jelentene nekem, ha megtenné. És Izzynek is. Tudom, hogy Slash és Duff ott lesznek. Ők alapból tök normális emberi lények. Izzy egy cigány. Boldog, hogy a maga dolgát csinálhatja és hogy a legteljesebb életet élheti. Nála jobban senkire nem nézek fel. Steven Tyler és Izzy a két legjobb arc, akikkel valaha találkoztam, vagy akikkel kapcsolatban azt akartam, hogy hatással legyenek rám. De Axl... Annyira sokat jelentene nekem. Személyesen azt szeretném, hogy befejezhessem, amit elkezdtem azokkal a recskajancsikkal. Elkezdtünk valamit és fejezzük be úgy a karriert, hogy együtt játszunk, legalább egy alkalommal. Szeretnék egy teljes világ körüli turnét. Én személyesen, és tudom, hogy Slash és Duff is így érzi... tartozunk azzal a rajongóknak, hogy csinálunk egy turnét a világ körül. 20 éve nem léptünk együtt színpadra és ők kitartottak mellettünk, hisznek bennnk. Minden nap kapok olyan twitter-üzeneteket, hogy mennyire imádják az eredeti bandát.

Ami a távozásom után törtéteket illeti, hiszem, hogy Matt Sorumnak és Dizzy Reednek is minden joga megvan arra, hogy őket is beiktassák. Dizzy játszott a Use Your Illusion-ön és hosszabb ideje van Axl mellett, mint bárki más. Megérdemli. Matt Sorum szintén játszott a Use Your Illusion-ön. Szerintem mind a heten megérdemeljük ezt. Nemrég sms-eztem Mattnek, aki most Ausztráliában van. A jövő héten játszom is vele a Roxyban a Camp Freddyvel. Meghívott, hogy menjek és zenéljek velük. Hatalmas figura."Elég jó kis este lesz ez a clevelandi, veletek és a Beastie Boys-zal...

"Clevelandben lesz a beiktatás? Azt hittem, hogy New Yorkban."Most mr minden harmadik évben Cleveland a helyszín. A Public Hallban lesz a ceremónia.

"No nézd csak! Én meg Clevelandben születtem. Így fogok visszamenni oda. Ez csodás!"Ti lesztek ott, aztán a Beastie Boys, a Chili Peppers, Donovan, Laura Nyro, valamint a Faces Rod Stewarttal...

"Ó, Rod Stewart is ott lesz?! Hűha! Azóta nem beszéltem vele, hogy felhívott és leüvöltötte a fejem a volt felesége miatt! (hisztérikusan nevet) Szeretlek Rod.

Tudod, mi a király abban, hogy a Chili Peppers is ott lesz? Az, hogy Slash, Flea és jómagam ugyanabba a középiskolába jártunk. Egy környéken nőttünk fel. Együtt fociztunk az utcán és Flea még trombitált is a nagymamámnak a kertjében. Az is nagyon király volt, hogy Slash, Flea és én egy közös nótát vettünk fel Slash tavalyi lemezéhez. Nagyon izgi volt... De ez! Három punk kölyök Hollywood utcáiról, akik együtt nőttek fel és aztán jól össze is hozták a dolgaikat."Szerinted milyen lesz az a pillanat, amikor fent állsz majd a pódiumon, hogy átvedd a díjat?

"Majd megmondom utólag. De azt elárulhatom, hogy az utóbbi három hétben a beszédemen dolgoztam."Nem tegnap kaptad a hírt a beiktatásról?

"Ahogy kiderült, hogy jelöltek vagyunk, tudtam, hogy győzni fogunk. Ez is olyasmi, ami a bandához kapcsolódik Sosem voltak kétségeim... Kivéve, amjikor kirúgtak. Akkor voltak bennem kételyek. És a kételyek be is igazolódtak! Ez nem olyan volt, mint amikor Bruce Dickinson beszállt az Iron Maidenbe. A banda nem lett nagyobb és jobb. Így kellett volna lennie, de nem ez történt. Az ilyesmi után azt hinnéd, hogy a normális emberek felismerik ezt, de azt hiszem, hogy itt nem normális emberekről van szó."Axl mindig is ilyen volt? Annak idején azért könnyebben ki lehetett jönni vele?

"Szerintem pontosan ilyen volt. A twitter-üzeneteket olvasva semmi sem változott. Annak idején azért időben felbukkant a bulikon. Nem feltétlenül maradt a színpadon ilyen sokáig, de időben kimentünk játszani."Az egészséged hogy szolgál manapság? Tiszta vagy?

"Az egészségem csodás. Gyúrok. Dolgozom. Zenélek. Van egy csodálatos feleségem, szép otthonom, jó verdám, van pénzem a bankban. Van három szép kutyám is, akik szeretnek. Ahogy mondtam, áldás van rajtam, túléltem a dolgokat.  Ha tudni akarod, hogy valójában milyen volt a Guns része lenni a kezdet kezdetétől, be kell szerezned a könyvemet. Meg Slashét és Duffét is. Ha mindet egyberakod, az olyan, mintha mindhármunk legjobb barátja lennél. Izzy könyvét is látni akarom. Tudni akarom, hogy mi történt vele. Ott voltam ugyan, de nem mindig voltam jelen."Tiszta vagy most? Lejöttél a cuccról?

"Igen, tiszta vagyok. Dr. Drew-val dolgozom. Dr. Sophie-val. Bob Forresttel. Úgyhogy most nagyon izgatott vagyok. Van miért élnem."A pályafutásod csúcspontjának tartod ezt a beiktatást?

"Csúcspont, de az igazi csúcspont az volna, ha öten újra a színpadon lennénk. Az lenne a csúcspont. Igen, ez egy óriási doloh. Természetesen. Eric Clapton, John Lennon... Engem is beiktatnak. Ezek a fickók a tesóim lesznek. De az lenne az igazi, ha együtt fel is lépnénk. Ha Axl és a többiek fontolóra vennék, azzal egy álmom válna valóra. Ahogy már mondtam is, szeretném így lezárni mindazt, amit velük elkezdtem."Gyanítom, hogy a következő négy hónapban végtelen drámázást és rengeteg "megteszik vagy nem teszik?" sztorit fogunk látni. Jó sok drámát jósolok...

"A dráma 25 éve nem áll le. Nem látom a végét, de tudom, hogy ötünk között ott a szeretet. Tudom, hogy ott van. Nem csupán négyünk, de ötünk között. Tartozunk ezzel a rajongóknak. A LEGKEVESEBB, amit nyújthatunk nekik, az egy óriási előadás."Nos, én már keresztbe raktam az ujjaimat, hogy összejöjjön.

"Te is meg én is. Az én ujjaim is keresztben vannak. Még a lábujjaim is!"Az eredeti interjút ott olvashatod el.
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában
2020. augusztus 12. (szerda) 10:40

Egészen friss, tegnapi hír, hogy a szeptember 18-án megjelenő Vredesvävd (Wrath-woven) albumának jövő tavaszi Európa-turnéjával Budapestre is eljön a Finntroll. A koncert a Dürer Kertben lesz 2021. április 6-án. Jó hír az is, hogy a turnéra két remek banda kíséri el a Finntrollt, a viking/folk vonalas izlandi Skálmöld, valamint a melodikus, szimfonikus death metalt játszó kanadai Atavistia. A kanadai banda Matt Sippola énekes/gitáros saját projektjeként indult, a 2017-ben kiadott debüt, a One Within The Sun lemez 9 tételének java még instrumentális volt és lényegében mindent Matt jáűtszott fel, a pár hónapja kiadott második albumot (The Winter Way) azonban már egy komplett zenekar káészítette el. A Wintersun világával rokon anyaggal érdemes megismerkedni.     www.facebook.com/officialfinntroll A koncert Facebook oldala Matt Sippola: "Hihetetlenül boldogan jelentjük be, hogy jövő...

TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz
TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz

Az elmúlt hét végén forgatta le legújabb dalának videoklipjét a szimfonikus metalt játszó Tales Of Evening. A Csak én látom című szerzemény a 2021-ben megjelenő ötödik nagylemez...

ARMORED SAINT - Ősszel érkezik John Bushék új albuma, az első dal: End Of The Attention Span
ARMORED SAINT - Ősszel érkezik John Bushék új albuma, az első dal: End Of The Attention Span

Punching The Sky címmel október 23-án jelenik meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. Máris meghallgatható az...

MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof
MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof

Még június közepén egy 2 dalt tartalmazó digitális kislemezzel jelentkezett a Machine Head. A Civil Unrest címet viselő single A oldalára a Stop The Bleeding dal került, amelyben a...

HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget
HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget

Live! Against The World címmel október 23-án egy új koncertanyaggal jelentkezik a Hammerfall, első előzetesként pedig máris itt a Never Forgive, Never Forget dal felvétele a svéd metal...

FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is
FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is

Vredesvävd (Wrath-woven) címmel  nem az eredetileg tervezett időpontban, augusztus közepén, hanem szeptember 18-án jelenik meg a Finntroll hetedik albuma. A finn folk mesterek hét éve...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS