HOLLYWOOD ROSE - Ma este lemezbemutató buli a Club 202-ben!

5 kérdés - 5 válasz

2011. december 9. (péntek) 07:39

A Fehérvári úti Club 202-ben ma este tartja lemezbemutató koncertjét a Hollywood Rose. A külföldön is gyakran koncertező Guns N'Roses tribute csapat már évek óta saját dalokat is ír, a második saját nótás lemezük Piknik a Holdon címmel a júliusi-augusztusi HammerWorld egyik extra CD-mellékleteként jelent meg. 
A lemezről így írt az ekultura.hu: "...És az elkerülhetetlen kérdés, ami valószínűleg az elsők között felmerül az emberben: mennyiben lett Gunsos a végeredmény? Nagyjából semennyire, illetve pont annyira, amennyire bármelyik gitáros által egy Les Paulon eljátszott szóló az lehet, vagy ha valaki valamit kicsit magasabban énekel és másképp hajlít, mint az átlag... Ismét bebizonyosodott, hogy nem ijed meg a banda, ha a saját ötleteit kell napvilágra hoznia, ráadásul ezt nagyon igényes köntösbe bújtatva tudja megtenni. Amíg az előző lemezen talán 2-3 dal volt, ami befért volna a rádiókba (hosszúság, dalszöveg, stb miatt), addig itt ez a szám minimum hatra nőtt."
A Hollywood Rose szerzői kiadásban, 2008-ban megjelent 4 számos demóját 2009. tavaszán követte a Minimal Design című bemutatkozó album, majd tavaly októberre ért össze 4 újabb szám, amelyek egy EP formájában láttak napvilágot és amolyan előzetesként szolgált az idei második lemezhez, amelyről bővebben itt olvashatsz.
A péntek esti buli vendégzenekara a southern rocker Asphalt Horsemen lesz, Lőrincz Karcsi zenekara, a koncert kapcsán pedig egy villáminterjút is készítettünk a Hollywood Rose ritmusgitárosával, Viktorral.HOLLYWOOD ROSE (b-j):
Viktor ritmusgitáros
Zaba dobos
Vilkó szólógitáros
Jesse énekes
Cocó billentyűs
Luki basszer


www.hollywoodrose.hu

www.facebook.com/hollywoodrose
 


1. Milyen fogadtatásra találtak a Piknik dalai, melyik a legnépszerűbb dal a lemezről?

"Nagyon jó a lemez visszhangja és azt hallottuk, hogy a magazinnál is ez volt az egyik legsikeresebb melléklet. Ami a visszhangot illeti, főleg a koncertek utáni találkozásokra, beszélgetésekre, valamint az internetes, facebookos visszajelzésekre tudunk alapozni,  és azok mind pozitívak. Azért is várjuk ezt a Club 202-es koncertet, mert itt lehet majd igazán lemérni, hogy milyen fogadtatásra találtak az új dalok. Itt derül majd ki az is, hogy melyik nóták a legnépszerűbbek, de a Szedjetek szét dalt például majdnem minden koncerten eljátsszuk és hatalmas tombolás megy rá. Az egy igazi koncertszám."


HOLLYWOOD ROSE - Szedjetek szét
2. Neked személy szerint melyik a kedvenc dalod a lemezről és miért?

"Nagyon sok nótának vannak kellemes, izgalmas pillanatai számomra. Gitáros szemszögből a Pikniket, azaz a címadót mondanám, mert abba rengeteg gitársávot pakoltunk bele! (nevet) Dandó Zolikával dolgoztunk az albumon, aki nem győzte kidobálni az extra gitársávokat, de azért így is maradt szép számmal... De tetszik az Idő is a szövege és az összetettsége miatt, a Playboy a Balkán meg azért jön be, mert a mondanivalója egyszerre poénos és nagyon is igaz. A Szedjetek szét pedig tényleg visszaadja a koncertek hangulatát, vérbeli rock'n'roll."

3. És ezúttal valóban egyetlen Guns nóta sem kerül be a programba?

"Nem. Ezen a koncerten nem játszunk egyetlen Guns számot sem. Ami a műsort illeti, mivel egyelőre két lemezünk van, nem volt nehéz a válogatás... Eljátsszuk mind a kettőt! (nevet) De azért lesz egy feldolgozás is, egy mindannyiunk álltal kedvelt nóta, ez legyen meglepetés! Vendégként pedig Dandó Zolikát hívtuk el, aki keverte, maszterelte a Piknik lemezanyagot. Nagyon jó barátság alakult ki közöttünk, így elsőre igent mondott a felkérésre. Mondanám, hogy annyira profik vagyunk, hogy próba nélkül vágunk bele a közös számokba, de ez azért nem a teljes igazság. Zolikának a melói miatt nincs egy szabad perce sem, így tényleg nem tudtuk vele összepróbálni a számokat. De megtanulta a nótákat, és így legalább nekünk is marad meglepetés!" (nevet)


HOLLYWOOD ROSE - Piknik a Holdon (ízelítő a lemezről)

4. Eszeveszett partizás azért nem vár rátok a koncert után, mert másnap Németországban játszotok. Hány kilométert kell utaznotok? Ilyenkor a buszon a fáradt tespedés jellemző rátok vagy ott is folytatódik a viszkisüveg-lóbálós, együtt üvöltözős metal buli?


"Ez most így alakult. Szombaton Mühlhausenben játszunk, ami kaputól kapuig 997 kilométer. Nem gyenge... Az utazás egyébként minden buli után más és más. Általában odafelé menet megy a nagy hőbörgés, folyik a pia, dübörög a zene... visszafelé már általában nyugisak vagyunk, mert van mit kipihenni... A német bulik esetében általában éjszaka indulunk és Bicskénél már meg is állunk a kútnál! (nevet) A magyar szakasz a leghosszabb, nagyjából minden kútnál megállunk... Bécs után aztán már elfogy a lendület. De ilyenkor egy Budapest-Bécs távolság akár 4-5 órás is lehet... (nevet) Most azonban feszes lesz az utazás és legkésőbb hajnali 3-kor indulnunk kéne. Szóval a buszban fog folytatódni a partozás. Szegény Ali... Ő a sofőrünk, a segítőnk. Muszáj lesz majd pihennie is útközben, úgyhogy legkésőbb háromkor le kell lépjünk."

5. A 2012-es évre mit tervez a Hollywood Rose?

"Tervek azok vannak bőven! Már megvannak a jövő évi pesti dátumok és kezd összeállni néhány más buli meg fesztivál is. 2012-ben szeretnénk visszahozni a nyári rendszeres bulikat is, mint ahogy annak idején csináltuk az Orczy-kertben. A nyárra egy nagyobb dobást is tervezgetünk, de ez még titok... (nevet) Hamarosan kiderül majd. Összességében talán az a fő terv, hogy a saját számainkkal is eljussunk mindenfelé, hogy egyre több saját buli legyen, hogy egyre többen megismerjék a Hollywood Rose nótákat."
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS