BLIND MYSELF - Szumma válogatás a HammerWorld új számának CD-mellékleteként

A héten megjelenik a decemberi/januári Hammerrel

2010. december 6. (hétfő) 08:38 | utoljára módosítva: 2011. március 7. (hétfő) 01:46

A héten megjelenő december/januári HammerWorld magazin 2 exkluzív CD-mellékletének egyike az idén 15 éves Blind Myself különleges válogatása lesz, a Szumma.
A karrierösszegző, és egyben számos ritkaságot is rejtő Best Of CD-re a klasszikus Blind dalok mellett (pl. Lost In Time, Go Get A Life!, Pomogácsok) idén újra rögzített régi számok (Horrified By The Sun, Kain, Circle of Pain) is felkerültek.
A SZUMMA CD-n ráadásul egy új dal is szerepel, a Mosquitoes Of Hate, továbbá két feldolgozás (Hegyek között - Beatrice, Maradj már - ős-Bikini), a Jó szándék kövei dal angol verziója (Deal Broker), valamint a Fata Morgana fura remixe Péterfy Bori vendégeskedésével.
A héten megjelenő HammerWorldben egy interjút is olvashatsz a zenekarral, ha pedig kattintasz, máris meghallgatod a Kain című tétel 2010-es változatát, s elolvashatod, hogyan kommentálta a frontember Tóth Gergő a Szumma CD dalait.


BLIND MYSELF (Fotó: Virth Péter)

JANKAI VALENTIN - dobos
ZAHORÁN CSABA - basszer
TÓTH GERGŐ - énekes
HORVÁTH ISTVÁN - gitáros
ÉDES GERGELY - gitáros

A SZUMMA CD dalai Tóth Gergő saját szavaival:


1. LOST IN TIME
"A zenekar legismertebb számával kezdődik a Best Of lemezünk. Téglás Zoli (Ignite) vendégszereplésével vált ismertté először, majd a Kettőnégy című műsor beköszönő szignálja lett. Az i-re a pontot a Gróf Balázs által készített klip tette fel, amely még az amerikai Headbangers Ball adásában is többször lement.


2. POMOGÁCSOK
"A koncerteken az egyik legnagyobb favorit a magyar nyelvű dalok közül. A számhoz készült klipet én rendeztem egyébként. Ez volt az első ilyen jellegű munkám."


3. MOSQUITOES OF HATE
"Az új Blind Myself dal. Sikerült egy országot összefogó közös ellenségképet találnunk: a szúnyogokat! Csípik a jobbot, a balt, a feketét, a fehéret, ráadásul sosem halnak ki. A nemzeti egységet a szúnyoggyilkolás teremti majd meg! :) A következő Blind lemez 2011-ben két részletben jelenik majd meg. Egy angol és egy magyar nyelvű anyagot tervezünk."


BLIND MYSELF - Kain (az eredeti klip az 1999-es Heaven't albumhoz)


KAIN 2010 (a friss verzió - exkluzív előzetes)

4. KAIN 2010 (rebooted)
"Három régi dalt is újrarögzítettünk, leporoltunk és felvarrtuk a ráncaikat. Így tettünk a Kain című régi slágerünkkel is. Igyekeztünk megtartani az eredeti számok hangulatát, ugyanakkor modernebb köntösbe bújtatni azokat. A Heaven't-ről azért csak két nóta került a SZUMMÁra (ráadásul újrarögzített formában), mert nem voltak tisztázva a tulajdonviszonyok album jogaival kapcsolatban. Két nappal a leadás előtt hívott fel Keleti Tamás 1G Records főnök, hogy véglegesen hozzá kerültek a jogok a Warner/Magneotontól, de akkor már véglegesítettük a lemezt."


5. DEAL BROKER
"A Jó szándék kövei angol verziója, erre készül az új Gróf Balázsos klip, amelyben a zenekar tagjai a fiktív Universe's Got Talent zsűrijeként fognak megjelenni. Ismert sztárok próbálják majd elénekelni a dalt, nem sok sikerrel... A dal szövegét Jakab Zoli írta a Bridge To Solace-ból."
6. MEGSZENTSÉGTELENÍTHETETLENSÉGESKEDÉSEITEKÉRT
"Az egyik legkedveltebb magyar nyelvű számunk. Amikor befejeztük a Budapest, 7 fok, esőt egyöntetűen ezt tartottuk az album leggyengébb dalának. Egyáltalán nem volt igazunk. A koncertek egyik legsikeresebb nótája lett. A közönség közül is egyre többen el tudják üvölteni velem, ezt a nem egyszerűen kiejthető szót a szám végén."BLIND MYSELF - Horrified By The Sun (az eredeti klip)7. HORRIFIED BY THE SUN 2010 (rebooted)
"Szintén újrarögzített dal, kicsit hosszabb lett, mint az 1998-as eredeti. Ezen a számon változtattuk a legtöbbet az eredeti verzióhoz képest, de sokkal ütősebb és súlyosabb lett, mint az elődje."8. GO GET A LIFE
"Az Ancient Scream Therapy egyik legjobb koncertdala. Bogyó egyik leghangosabb keverése, a mai napig sem érti, hogy passzírozott ki a számból ilyen hangerőt."


9. CIRCLE OF PAIN 2010 (rebooted)
"Szintén egy újrarögzített dal. Ez a szám negyedik változata. Már a második demónkon is szerepelt, a Horrifiedon és a Heaven't-ön is rajta volt. Kihoztuk belőle a maximumot, ez lett a legjobb verzió.


10. LEGYEK
"Bár nem sokszor játszottuk még élőben, mégis nagyon sokan szokták beordibálni a számcímet a koncertek alatt. Rövidesen elővesszük a dalt és gyakrabban tesszük bele a számlistába."


11. WORST-CASE SCENARIO
"Ez a szám is évek óta stabilan tartja magát a koncertprogramban. A Worst-Case Scenariót tartom amúgy az „első” lemezünknek. Nagyon sokat fejlődött a hangom a Product of Our Imagination óta, nagyon büszke vagyok erre az anyagra. Talán a hangzása már hagy némi kívánnivalót maga után, de még mindig jó érzés végighallgatni. Mostani dobosunk Valentin (aki nagy Dream Theater rajongó) kedvenc lemeze, szerinte itt még igazán progresszív volt a zenekar."


12. ANCIENT SCREAM THERAPY
"Egy időben nagyon sokat játszottuk, de az utóbbi időben kivettük a koncertprogramból. Sokan hiányolják azóta is, ezért ide is felkerült. Erre a Best Of lemezre nem annyira a saját kedvenceinket, hanem azokat a számokat tettük fel, amelyek kiállták az idő próbáját, és amelyekhez a közönség is évek óta ragaszkodik.


13. BURIED ALIVE EXERCISE
"A Blind egyik hosszabb, epikusabb nótája a Phantoms of the Past és a Spirit of Dead mellett. Ez a dal a legkedveltebb a három közül, talán Berger Dalmának is köszönhetően, aki fantasztikusan énekel a számban. Eredetileg a 2006-os Ancient Scream Therapy albumon jelent meg."


14. 4. FEJEZET: CEZAROMÁNIA
"A Budapest, 7 fok, eső hangzása bődületesen erős lett, amely Bogyónak és Varga Zolinak köszönhető. Külföldi ismert lemezek közül is lever jó párat, ami büszkeséggel tölt el minket, hiszen tulajdonképpen semmi stúdiós trükk nem hallható a lemezen, szinte alig kellett igazítani a nyersanyagon. Magyarország végérvényesen felzárkózott a Nyugathoz, már ami a stúdiós anyagokat illeti. A Cezarománia zenéjét Édes Gergő szerezte, aki az utolsó lemez legtöbb daláért is felelős."


15. LEFT HAND PAINTS
"Szintén egy évek óta stabilan játszott koncert klasszikus, amely kiállta az idő próbáját. Ezt a számot, mint sokat az Idoru gitárosa, Szalkai Tibi írta, aki sokáig zenélt nálunk, ma is amolyan hatodik tagnak számít. Azt szoktam mondani neki, hogy nekünk jobb dalokat írt, mint a saját bandájának, elég csak a Lost In Time-ra gondolni. Persze ezzel nem ért egyet, de nekem meggyőződésem.BLIND MYSELF - Sólyomszemmel (feat. Palika - A38 - 2006.12.01)16. SÓLYOMSZEMMEL
"Az első közös munka Pálinkás IHM Tamással. Sok kritika érte a későbbi BP, 7 fok lemezt, hogy Palikával dolgoztam, de én 1 percig sem bántam, a mai napig is minden sorra nagyon büszke vagyok. A Sólyomszemmel című dal is nagy kedvencünk, amelynek szövegét nem egyszerre, hanem egymástól teljesen függetlenül írtuk meg, mégis teljesen összepasszol."


17. NEM MEGY A HEGYHEZ
"A BP, 7 fok lassabb, középtempósabb dala, az album egyik legjobb dalszövegével. Szalkai Tibi írta a zenét."BLIND MYSELF - Lava (Élőben a 2006-os Summer Rocks fesztiválon, a Slayer előtt)18. LAVA
"Az egyetlen dal ami felkerült a nehezen emészthető Product of Our Imagination albumról. Erről a lemezről sem szerettünk volna megfeledkezni, mert sokak számára pont a befogadhatatlansága miatt óriási kedvenc.


19. HEGYEK KÖZÖTT
"Az MTV Iconra készített két „Ferós” feldolgozások közük az ismertebb, a végén a Machine Head Davidianjének záróriffjével. Horváth István és Édes Gergely gitárosainkkal sokat agyaltunk, hogy a két Ferős dal a lehető legjobb legyen. Nagy sikert arattunk velük. Csak két számot játszottunk az MTV Iconon, mégis rendesen be voltunk szarva, nehogy közbejöjjön valami. Nem jött."BLIND MYSELF - Maradj már (ős-Bikini feldolgozás azt MTV Iconban - Siófok, 2010)20. MARADJ MÁR
"A másik (sajnos) kevéssé ismert ős-Bikini dal, hozzánk nagyon nem illő szövegével. Pont ezért is választottuk a nótát, hiszen szeretünk pengeélen táncolni.

21. FATA MORGANA 2 (Péterfy Borival)
"A Blind Myselftől teljesen szokatlan elektro/akusztikus/drum and bass dal. Péterfy Borit és csapatát nagyon szeretjük, ezért is kértük fel a közreműködésre. Ő egyből igent mondott, és nagyszerűen megoldotta a rá szabott feladatot. Még meg is üvöltettük a dal kiállásában. :) Kitűnő levezetője a közel 80 perces best of anyagnak. Mintha a Pendulum találkozna a Blinddal és Péterfy Borival."

 

Hozzászólások

[004638]
vinylfanatic
Ez is mehetne már az archívumba!!!!!!!!
[004451]
tzar
SOMa: Köszi a segítséget, hiba javítva! :-)
[004447]
SOMa
A dupla szám nem vakítás, csak értesít arról hogy ezt kell olvasd februárig:-D
A népvakítás az, hogy régen, amíg volt mellékletes és nem mellékletes szám, addig a kétszer drágább melléletesre azt írták, hogy ajándék CD, hol te kifizettél még 700 vagy az utolsó ilyen szám esetén 1000 forintot....

Ja Hammer stáb!: és a 7. és a 8. szám jellemzését egybe írtátok!
[004421]
tzar
Nunu: ezzel a hozzászólásoddal megnyerted a jogot, hogy válaszolhatsz a januárban érkező felháborodott olvasói levelekre, hogy hol van már a januári Hammer...

És mellé azt is megírhatnád, hogy hol olvastál mást, mint december/januári szám...

Kösz, hogy újra beleköthettél valamibe.
[004420]
Nunu
Hát, attól még nem lesz egy szám dupla, hogy a következő hónapban nem adják ki a januárit.
Erről a népvakításról már leszokhatna a Hammer stábja.
[004402]
SOMa
Várom már!! Biztos fasza!!!
Nem tudom hogy fogom kibírni februárig hammer nélkül:( de hát az augusztusira várást is túléltem:)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HEATHEN - Itt az új album, mellé pedig egy friss animációs videoklip
2020. szeptember 18. (péntek) 18:50

2010 elején egy méregerős albummal (The Evolution Of Chaos - 18 év kihagyás után) tért vissza a Heathen, a Bay Area egyik kultikus thrash/speed csapata, a mai napon pedig megjelent a régóta várt folytatás, az új lemez, az Empire Of The Blind. Az új Heathen lemezt végig is hallgathatod, a Sun In My Head dalhoz pedig érkezett egy friss animációs klip.  Vendégek is vannak a lemezen: Gary Holt (Exodus), Rick Hunolt (ex-Exodus) és Doug Piercy (ex-Heathen), a borítót pedig Travis Smith készítette. A Heathen soraiba az utóbbi év során két új arc érkezett: Jason Mirza basszer (aki már évek óta koncertezik a csapattal) és Jim DeMaria dobos (Toxik), aki Sasha Horn helyét vette. Sasha és Jason Viebrooks basszer az Exhorderbe igazolt át a koncertfronton kevésbé aktív Heathenből.   www.facebook.com/heathen.official   HEATHEN - Sun In My Hand (a 2020-as Empire Of The Blind albumhoz) HEATHEN - Empire Of The...

PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing
PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing

Forgotten Days címmel október 23-án jelenik meg az arkansasi doomster Pallbearer negyedik albuma, a 2017-es Heartless lemez folytatása, amelynek harmadik előzetes dala a klippel kísért The...

ACCEPT - Jön az új album, októberben már meg is kapjuk az első klipes dalt
ACCEPT - Jön az új album, októberben már meg is kapjuk az első klipes dalt

Az még tavaszi hír volt, hogy a világjárvány közepette egy új albumon dolgozik a Wolf Hoffmann gitáros vezette teuton metal legenda Accept. Azt még nem tudni, hogy mikor jön ki a 16....

AMARANTHE - Hivatalos klip a harmadik új dalhoz: Archangel
AMARANTHE - Hivatalos klip a harmadik új dalhoz: Archangel

Eredetileg november közepén indult volna közös headliner turnéra Európában az Amaranthe és a Beyond The Black, azonban a világjárvány miatt a körutat jövő tavaszra szervezték át....

ZORALL - Megjelent a Fémforgácsok, az első albumuk Koroknai Árpád énekessel
ZORALL - Megjelent a Fémforgácsok, az első albumuk Koroknai Árpád énekessel

Fémforgácsok címmel megjelent a Zorall legújabb nagylemeze, egyben az első Koroknai Árpád énekessel (Kori, ex-Omen, ex-P. Box). A 11 dalos albumon a már jól ismert zorallos...

SODOM - November végén érkezik az új album, a Genesis XIX
SODOM - November végén érkezik az új album, a Genesis XIX

Arról már a nyáron beszámoltunk, hogy dolgozik a stúdióban a Sodom, a friss hír viszont az, hogy az új album, a Genesis XIX november 27-én lát majd napvilágot. A Joe Petagno...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS