BLIND MYSELF - Szumma válogatás a HammerWorld új számának CD-mellékleteként

A héten megjelenik a decemberi/januári Hammerrel

2010. december 6. (hétfő) 08:38 | utoljára módosítva: 2011. március 7. (hétfő) 01:46

A héten megjelenő december/januári HammerWorld magazin 2 exkluzív CD-mellékletének egyike az idén 15 éves Blind Myself különleges válogatása lesz, a Szumma.
A karrierösszegző, és egyben számos ritkaságot is rejtő Best Of CD-re a klasszikus Blind dalok mellett (pl. Lost In Time, Go Get A Life!, Pomogácsok) idén újra rögzített régi számok (Horrified By The Sun, Kain, Circle of Pain) is felkerültek.
A SZUMMA CD-n ráadásul egy új dal is szerepel, a Mosquitoes Of Hate, továbbá két feldolgozás (Hegyek között - Beatrice, Maradj már - ős-Bikini), a Jó szándék kövei dal angol verziója (Deal Broker), valamint a Fata Morgana fura remixe Péterfy Bori vendégeskedésével.
A héten megjelenő HammerWorldben egy interjút is olvashatsz a zenekarral, ha pedig kattintasz, máris meghallgatod a Kain című tétel 2010-es változatát, s elolvashatod, hogyan kommentálta a frontember Tóth Gergő a Szumma CD dalait.


BLIND MYSELF (Fotó: Virth Péter)

JANKAI VALENTIN - dobos
ZAHORÁN CSABA - basszer
TÓTH GERGŐ - énekes
HORVÁTH ISTVÁN - gitáros
ÉDES GERGELY - gitáros

A SZUMMA CD dalai Tóth Gergő saját szavaival:


1. LOST IN TIME
"A zenekar legismertebb számával kezdődik a Best Of lemezünk. Téglás Zoli (Ignite) vendégszereplésével vált ismertté először, majd a Kettőnégy című műsor beköszönő szignálja lett. Az i-re a pontot a Gróf Balázs által készített klip tette fel, amely még az amerikai Headbangers Ball adásában is többször lement.


2. POMOGÁCSOK
"A koncerteken az egyik legnagyobb favorit a magyar nyelvű dalok közül. A számhoz készült klipet én rendeztem egyébként. Ez volt az első ilyen jellegű munkám."


3. MOSQUITOES OF HATE
"Az új Blind Myself dal. Sikerült egy országot összefogó közös ellenségképet találnunk: a szúnyogokat! Csípik a jobbot, a balt, a feketét, a fehéret, ráadásul sosem halnak ki. A nemzeti egységet a szúnyoggyilkolás teremti majd meg! :) A következő Blind lemez 2011-ben két részletben jelenik majd meg. Egy angol és egy magyar nyelvű anyagot tervezünk."


BLIND MYSELF - Kain (az eredeti klip az 1999-es Heaven't albumhoz)


KAIN 2010 (a friss verzió - exkluzív előzetes)

4. KAIN 2010 (rebooted)
"Három régi dalt is újrarögzítettünk, leporoltunk és felvarrtuk a ráncaikat. Így tettünk a Kain című régi slágerünkkel is. Igyekeztünk megtartani az eredeti számok hangulatát, ugyanakkor modernebb köntösbe bújtatni azokat. A Heaven't-ről azért csak két nóta került a SZUMMÁra (ráadásul újrarögzített formában), mert nem voltak tisztázva a tulajdonviszonyok album jogaival kapcsolatban. Két nappal a leadás előtt hívott fel Keleti Tamás 1G Records főnök, hogy véglegesen hozzá kerültek a jogok a Warner/Magneotontól, de akkor már véglegesítettük a lemezt."


5. DEAL BROKER
"A Jó szándék kövei angol verziója, erre készül az új Gróf Balázsos klip, amelyben a zenekar tagjai a fiktív Universe's Got Talent zsűrijeként fognak megjelenni. Ismert sztárok próbálják majd elénekelni a dalt, nem sok sikerrel... A dal szövegét Jakab Zoli írta a Bridge To Solace-ból."
6. MEGSZENTSÉGTELENÍTHETETLENSÉGESKEDÉSEITEKÉRT
"Az egyik legkedveltebb magyar nyelvű számunk. Amikor befejeztük a Budapest, 7 fok, esőt egyöntetűen ezt tartottuk az album leggyengébb dalának. Egyáltalán nem volt igazunk. A koncertek egyik legsikeresebb nótája lett. A közönség közül is egyre többen el tudják üvölteni velem, ezt a nem egyszerűen kiejthető szót a szám végén."BLIND MYSELF - Horrified By The Sun (az eredeti klip)7. HORRIFIED BY THE SUN 2010 (rebooted)
"Szintén újrarögzített dal, kicsit hosszabb lett, mint az 1998-as eredeti. Ezen a számon változtattuk a legtöbbet az eredeti verzióhoz képest, de sokkal ütősebb és súlyosabb lett, mint az elődje."8. GO GET A LIFE
"Az Ancient Scream Therapy egyik legjobb koncertdala. Bogyó egyik leghangosabb keverése, a mai napig sem érti, hogy passzírozott ki a számból ilyen hangerőt."


9. CIRCLE OF PAIN 2010 (rebooted)
"Szintén egy újrarögzített dal. Ez a szám negyedik változata. Már a második demónkon is szerepelt, a Horrifiedon és a Heaven't-ön is rajta volt. Kihoztuk belőle a maximumot, ez lett a legjobb verzió.


10. LEGYEK
"Bár nem sokszor játszottuk még élőben, mégis nagyon sokan szokták beordibálni a számcímet a koncertek alatt. Rövidesen elővesszük a dalt és gyakrabban tesszük bele a számlistába."


11. WORST-CASE SCENARIO
"Ez a szám is évek óta stabilan tartja magát a koncertprogramban. A Worst-Case Scenariót tartom amúgy az „első” lemezünknek. Nagyon sokat fejlődött a hangom a Product of Our Imagination óta, nagyon büszke vagyok erre az anyagra. Talán a hangzása már hagy némi kívánnivalót maga után, de még mindig jó érzés végighallgatni. Mostani dobosunk Valentin (aki nagy Dream Theater rajongó) kedvenc lemeze, szerinte itt még igazán progresszív volt a zenekar."


12. ANCIENT SCREAM THERAPY
"Egy időben nagyon sokat játszottuk, de az utóbbi időben kivettük a koncertprogramból. Sokan hiányolják azóta is, ezért ide is felkerült. Erre a Best Of lemezre nem annyira a saját kedvenceinket, hanem azokat a számokat tettük fel, amelyek kiállták az idő próbáját, és amelyekhez a közönség is évek óta ragaszkodik.


13. BURIED ALIVE EXERCISE
"A Blind egyik hosszabb, epikusabb nótája a Phantoms of the Past és a Spirit of Dead mellett. Ez a dal a legkedveltebb a három közül, talán Berger Dalmának is köszönhetően, aki fantasztikusan énekel a számban. Eredetileg a 2006-os Ancient Scream Therapy albumon jelent meg."


14. 4. FEJEZET: CEZAROMÁNIA
"A Budapest, 7 fok, eső hangzása bődületesen erős lett, amely Bogyónak és Varga Zolinak köszönhető. Külföldi ismert lemezek közül is lever jó párat, ami büszkeséggel tölt el minket, hiszen tulajdonképpen semmi stúdiós trükk nem hallható a lemezen, szinte alig kellett igazítani a nyersanyagon. Magyarország végérvényesen felzárkózott a Nyugathoz, már ami a stúdiós anyagokat illeti. A Cezarománia zenéjét Édes Gergő szerezte, aki az utolsó lemez legtöbb daláért is felelős."


15. LEFT HAND PAINTS
"Szintén egy évek óta stabilan játszott koncert klasszikus, amely kiállta az idő próbáját. Ezt a számot, mint sokat az Idoru gitárosa, Szalkai Tibi írta, aki sokáig zenélt nálunk, ma is amolyan hatodik tagnak számít. Azt szoktam mondani neki, hogy nekünk jobb dalokat írt, mint a saját bandájának, elég csak a Lost In Time-ra gondolni. Persze ezzel nem ért egyet, de nekem meggyőződésem.BLIND MYSELF - Sólyomszemmel (feat. Palika - A38 - 2006.12.01)16. SÓLYOMSZEMMEL
"Az első közös munka Pálinkás IHM Tamással. Sok kritika érte a későbbi BP, 7 fok lemezt, hogy Palikával dolgoztam, de én 1 percig sem bántam, a mai napig is minden sorra nagyon büszke vagyok. A Sólyomszemmel című dal is nagy kedvencünk, amelynek szövegét nem egyszerre, hanem egymástól teljesen függetlenül írtuk meg, mégis teljesen összepasszol."


17. NEM MEGY A HEGYHEZ
"A BP, 7 fok lassabb, középtempósabb dala, az album egyik legjobb dalszövegével. Szalkai Tibi írta a zenét."BLIND MYSELF - Lava (Élőben a 2006-os Summer Rocks fesztiválon, a Slayer előtt)18. LAVA
"Az egyetlen dal ami felkerült a nehezen emészthető Product of Our Imagination albumról. Erről a lemezről sem szerettünk volna megfeledkezni, mert sokak számára pont a befogadhatatlansága miatt óriási kedvenc.


19. HEGYEK KÖZÖTT
"Az MTV Iconra készített két „Ferós” feldolgozások közük az ismertebb, a végén a Machine Head Davidianjének záróriffjével. Horváth István és Édes Gergely gitárosainkkal sokat agyaltunk, hogy a két Ferős dal a lehető legjobb legyen. Nagy sikert arattunk velük. Csak két számot játszottunk az MTV Iconon, mégis rendesen be voltunk szarva, nehogy közbejöjjön valami. Nem jött."BLIND MYSELF - Maradj már (ős-Bikini feldolgozás azt MTV Iconban - Siófok, 2010)20. MARADJ MÁR
"A másik (sajnos) kevéssé ismert ős-Bikini dal, hozzánk nagyon nem illő szövegével. Pont ezért is választottuk a nótát, hiszen szeretünk pengeélen táncolni.

21. FATA MORGANA 2 (Péterfy Borival)
"A Blind Myselftől teljesen szokatlan elektro/akusztikus/drum and bass dal. Péterfy Borit és csapatát nagyon szeretjük, ezért is kértük fel a közreműködésre. Ő egyből igent mondott, és nagyszerűen megoldotta a rá szabott feladatot. Még meg is üvöltettük a dal kiállásában. :) Kitűnő levezetője a közel 80 perces best of anyagnak. Mintha a Pendulum találkozna a Blinddal és Péterfy Borival."

 

Hozzászólások

[004638]
vinylfanatic
Ez is mehetne már az archívumba!!!!!!!!
[004451]
tzar
SOMa: Köszi a segítséget, hiba javítva! :-)
[004447]
SOMa
A dupla szám nem vakítás, csak értesít arról hogy ezt kell olvasd februárig:-D
A népvakítás az, hogy régen, amíg volt mellékletes és nem mellékletes szám, addig a kétszer drágább melléletesre azt írták, hogy ajándék CD, hol te kifizettél még 700 vagy az utolsó ilyen szám esetén 1000 forintot....

Ja Hammer stáb!: és a 7. és a 8. szám jellemzését egybe írtátok!
[004421]
tzar
Nunu: ezzel a hozzászólásoddal megnyerted a jogot, hogy válaszolhatsz a januárban érkező felháborodott olvasói levelekre, hogy hol van már a januári Hammer...

És mellé azt is megírhatnád, hogy hol olvastál mást, mint december/januári szám...

Kösz, hogy újra beleköthettél valamibe.
[004420]
Nunu
Hát, attól még nem lesz egy szám dupla, hogy a következő hónapban nem adják ki a januárit.
Erről a népvakításról már leszokhatna a Hammer stábja.
[004402]
SOMa
Várom már!! Biztos fasza!!!
Nem tudom hogy fogom kibírni februárig hammer nélkül:( de hát az augusztusira várást is túléltem:)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LORD MANTIS - Blackes sludge, öt év után új album, végig is hallgatható
2019. november 21. (csütörtök) 14:59

Universal Death Church címmel egy új albummal jelentkezik holnap a blackes sludge vonalat képviselő chicagói Lord Mantis, és már az egész lemez végighallgatható. A csapat legutóbbi teljes lemeze a 2014-ben kiadott Death Mask volt, azóta csak egy 4 dalos EP-t hoztak ki, 2016-ban, N.T.W. címmel.   www.facebook.com/lordmantisofficial   LORD MANTIS - Universal Death Church (a 2019-es album) LORD MANTIS - Universal Death Church (11/22 - Profound Lore) 01. Santa Muerte 02. God’s Animal 03. Qliphotic Alpha 04. Consciousness.exe 05. Low Entropy Narcosis 06. Damocles Falls 07. Fleshworld 08. Hole  

TEMPERANCE - Dal- és klippremier az olasz metal csapattól: My Demons Can't Sleep
TEMPERANCE - Dal- és klippremier az olasz metal csapattól: My Demons Can't Sleep

Viridian címmel január 24-én jelenik meg a melodikus metalt játszó olasz Temperance ötödik albuma, a 2018-as Of Jupiter And Moons lemez folytatása. A legutóbbi albummal nálunk is...

MICHAEL SWEET - Új videó a Stryper énekesétől: With You Till The End
MICHAEL SWEET - Új videó a Stryper énekesétől: With You Till The End

A Stryper frontembere, Michael Sweet gitáros/énekes/dalszerző a 90-es évek eleje óta rendszeresen készít szólólemezeket, a 10. önálló albuma pedig Ten címmel jött ki a múlt...

SEVEN SPIRES - Dal- és klippremier a bostoni csapat februári albumáról: Succumb
SEVEN SPIRES - Dal- és klippremier a bostoni csapat februári albumáról: Succumb

Emerald Seas címmel február 14-én jelenik meg a bostoni Seven Spires második albuma, a kiválóan sikerült 2017-es Solveig lemez folytatása, az új konceptalbum sztorija viszont előzménye...

NECROWRETCH - Blackes death metal, az első dal a februári lemezről: Luciferian Sovranty
NECROWRETCH - Blackes death metal, az első dal a februári lemezről: Luciferian Sovranty

The Ones From Hell címmel február 14-én lát napvilágot a blackes death metalt játszó francia Necrowretch negyedik albuma, a 2017-es Satanic Slavery lemez folytatása, a Luciferian Sovranty...

GRAMMY 2020 - A Tool, a Death Angel, a Candlemass és Chris Cornell is a jelöltek között
GRAMMY 2020 - A Tool, a Death Angel, a Candlemass és Chris Cornell is a jelöltek között

A 62. Grammy Díjkiosztót január 26-án tartják Los Angelesben, ahol összesen 84 kategóriában osztanak majd díjat. A Legjobb Metal Előadás díjára jelöltek között ott van a Tool,...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS