IRON MAIDNEM - Februárban Indiában is?

5 kérdés - 5 válasz

2011. november 20. (vasárnap) 12:50 | utoljára módosítva: 2011. november 20. (vasárnap) 13:13November 4-én a budapesti Barba Negra klubban tartotta 15 éves születésnapi koncertjét az Iron Maidnem és a 21 Iron Maiden klasszikust felvonultató monstre bulin olyan méltatlanul elfeledett bandák is visszatértek a színpadra, mint az énekes Kiss Zoli eredeti csapata, a Belfegor, illetve két szolnoki formáció, a Lady Macbeth és az Exit.
Utóbbi két zenekar és a rajongótábor számára azért is volt különleges ez az este, mert itt lehetett elsőként beszerezni a Lady Macbeth és az Exit korábban CD-n soha ki nem adott anyagait, speciális kibővített verziókban. Úgy tűnik, hogy az este leírhatatlan hangulata a bandákra is komoly hatást gyakorolt, mert mind az Exit, mind a Lady Macbeth azt tervezgeti, hogy együtt dolgozik tovább, azaz lesznek újabb koncertek, de talán még friss stúdiófelvételek is születnek majd.
Villáminterjúnk az Iron Maidnem főnökével, a gitáros Töfivel készült, aki a jól ismert szolnoki stúdiójában, a Denevérben saját kezűleg rendezte kiadás alá a két csapat extra CD-kiadványait.

A Lady Macbeth dupla CD-jét itt tudod megrendelni.
A thrash/power Exit három anyagát tartalmazó dupla CD-t
itt rendelheted meg.
Az Iron Maidnem Brave New Tour 2010 című DVD-jét pedig
ide kattintva rendelheted meg.
IRON MAIDNEM - Alexander The Great (Barba Negra - 2011/11/04)

1. Számodra mi volt a 15 éves szülinapi buli csúcspontja?

"Először is nagyon jól sikerült az egész koncert. Szerencsére mindent meg tudtunk valósítani, amit csak elterveztünk és a hangulat is óriási volt. A háttérvetítés is jól nézett ki és az új díszletünk is nagyon látványos lett szerintem. Mondjuk az emelvények, amelyekre hátul felmászkáltunk, elég életveszélyesre sikerültek! (nevet) Csak a helyszínen derült ki, hogy sokkal alacsonyabbak a beígértnél és nagyon hülyén nézett ki, ahogy deréktól lefelé eltakart minket a paraván, ha felmentünk rájuk. így aztán meg kellett őket magasítani néhány konténerrel, de ezek meg igen labilisak lettek...

A Hallowed Be Thy Name végén ki is fordult a lábam alól az egyik ideiglenes lépcsőfok, amikor leléptem. Nagy szerencsém volt, hogy megúsztam és nem estem le a színpad mögé! (nevet) A csúcspont pedig az volt számomra, amikor a Lady Macbeth-tel újra színpadra álltunk és szinte mindenki énekelte velünk a régi dalokat. Azt hiszem, ott mindenkit elkapott a nosztalgia!" (nevet)IRON MAIDNEM - Reach Out (Bozsik Patrikkal a mikrofonnál - Barba Negra, 2011/11/04)

2. Ha jól sejtem, a Maidnemmel most először tűztetek műsorra olyan maxi B oldalas ritkaságokat, mint az eredetileg FM nóta That Girl, a Juanita című Marshall Fury dal, valamint a Reach Out, ami szintén nem egy Maiden szerzemény. Hogy jött az ötlet, hogy ezeket a Wasted Years és Stranger In A Strange Land maxikról származó dalokat is elővegyétek?


"Való igaz, hogy eddig ezek a dalok nem voltak műsoron. Velem együtt sokan ezeket tartják a két legjobb Maiden maxinak és mindig is szerettem volna elnyomni ezt a három dalt, de valami különleges alkalomra tartogattam az ötletet. Mivel idén volt 25 éves a Somewhere lemez és mi is születésnapot ünnepeltünk, úgy gondoltam, hogy ez egy tökéletes alkalom."IRON MAIDNEM - That Girl (Kiss Zolival a mikrofonnál - Barba Negra, 2011/11/04)

3. Az a hír járja, hogy az Exit és a Lady Macbeth is olyan lendületet kapott a bulin, hogy a kivételes újjáalakulásnak folytatása is várható. Mit jelent ez a Lady Macbeth esetében?

"Konkrétan azt, hogy mind az eredeti énekes Cica, azaz Balogh Laci, illetve az albumos korszak énekese, Matos Zoli kedvet kapott a folytatáshoz! Úgyhogy két énekessel fogjuk folytatni! (nevet) Ennyire jól érezték magukat a bulin és persze mi is, a többiek. Úgyhogy most örülünk, mert egy jó énekes helyett két jó énekesünk is van! (nevet) Azt még persze nem látni, hogy mindez a gyakorlatban hogyan fog kinézni, de majd kialakul. Amikor a bulira készülődve felhívtam Matit, hogy szívesen látnák őt is a színpadon, azonnal benne volt a dologban."LADY MACBETH - Skócia lánya (mindhárom énekessel, Cicával, Matos Zolival és Bozsik Patrikkal - Barba Negra, 2011/11/04)
"
4. Mi lesz a következő lépés a Lady Macbethnél, ami már most biztos?

"Jelenleg félkész állapotban van egy Best Of lemezünk. Eredetileg már a koncert előtt szerettük volna befejezni, de sok munka volt a többi anyaggal is, amelyek ugyebár a buli napjára jelentek meg, így ez a Best Of egy kicsit tolódik. Most viszont befejezzük a hiányzó részeket, illetve egy-két új dalt is szeretnénk írni a régiek mellé. Márciusban jelenne meg a CD és a tervek szerint összehoznánk egy 25 éves jubileumi Lady Macbeth koncertet a Barba Negrában. Ha sikerül, akkor természetesen Miskáék régi csapata, az Exit is fellép majd, hiszen ők is aktivizálódtak.

A Best Of CD mellett lesz egy bónusz DVD is a tokban, amire jó sok érdekességet teszünk majd fel. Minden egyes Lady Macbeth felállás kap egy külön menüpontot és azon belül ott lesznek a kapcsolódó audió, videó, és egyéb anyagok. Rajta lesz például az összes demófelvételünk, köztük néhány kiadatlan dal is."EXIT - Légy átkozott (az újjáalakuló buli záródala - Barba Negra, 2011/11/04)

5. A Maidnemnél, illetve a saját dalos csapatotoknál, a Chronologynál most mi minden történik, illetve milyen terveitek vannak?


"A Chronologyval épp a Wisdom jubileumi turnéján veszünk részt, ha nem is minden állomáson. Aki meg akar nézni minket Mátéék előtt, az december 3-án Debrecenben elcsíphet minket, de ott leszünk a pesti Wiseman bulin is a Club 202-ben. Ez december 17-én lesz. 2012-ben szeretnénk minél több helyre eljutni ezzel a csapattal is.

Ami pedig a Maidnemet illeti, már folyik a jövő évi bulik szervezése és remélem, hogy ezzel a látványos új díszlettel jó néhány fesztiválra eljutunk majd. Norvégiába és Indiába máris kaptunk meghívásokat, aki kimondhatatlan nagy örömünkre szolgál! (nevet) Gondolj bele, egy szolnoki zenekart meghívnak Indiába játszani! Ez teljesen elképesztő! Ha sikerül tető alá hozni a dolgot, akkor februárban Mumbaiban lépünk majd fel, a nyáron pedig Norvégiában."CHRONOLOGY - Warning (a 2011-es The Eye Of Time albumról)
 

 


 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KYLFINGAR - Klippremier: Istenek hangja
2020. augusztus 5. (szerda) 18:00

Új videoklipet készített a Kylfingar zenekar a Világok határán című legutóbbi albumuk két éves évfordulója alkalmából az Istenek hangja dalhoz. Egyúttal az első lemezen hallható Helheim daluk is átesett egy korszerűsítésen, akárcsak a remaszterizált Istenek hangja. "Az Istenek hangja című számunkhoz régóta tervben volt egy harci jelenetekkel megtűzdelt, nagyszabású klip, viszont a megvalósításához sokáig nem találtuk meg a megfelelő partnereket. Szerencsére megismerkedtünk az Aurora Borealis hagyományőrző egyesület és a Flokken csapatának vezetőjével, Sebő Bélával, aki nyitott volt az együttműködésre. Egyébként már a 2019-es Rockmaratonon is ők emelték a bulink hangulatát a színpadon. Az operatőrünket, Regős Bálintot is Béla ajánlotta, Bálint pedig nagy lelkesedéssel és szakértelemmel segített kidolgozni a klip jeleneteit. A kisfilm történetének alapja, hogy egy fiatal viking harcos egy talizmánt kap...

SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri
SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri

Endless Twilight Of Codependent Love címmel november 6-án jelenik meg az izlandi pagan metalos Sólstafir hetedik albuma, a 2017-es Berdreyminn lemez utódja. A friss anyagról máris itt az...

METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame
METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame

S&M²: Metallica And San Francisco Symphony Together Again. Live címmel augusztus 28-án jelenik meg a Metallica új kiadványa, a tavaly szeptemberben a San Francisco-i szimfonikusokkal...

GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World
GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World

Another World címmel, egy animációs klip kíséretében mutatta be új dalát a francia Gojira. A 2016-os Magma lemez óta ez az első friss nótájuk, a producer maga a frontember Joseph...

MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?
MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?

Pár héttel ezelőtt mutatta be első dalát az a MoneyRoll nevű új csapat, amelyet a debreceni P. Box zenészei alapítottak, most pedig itt a folytatás, a második nótájuk, a Mitől jó?,...

THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!
THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS