BLACK SABBATH - Hivatalosan is bejelentették az újjáalakulást!

33 év után új albumot készít az eredeti négyes

2011. november 12. (szombat) 08:26 | utoljára módosítva: 2011. november 12. (szombat) 08:30

Ahogy az várható volt, a tegnapi Los Angeles-i sajtótájékoztatón hivatalos formában is bejelentették az eredeti Black Sabbath felállás újjáalakulását. Tony Iommi gitáros, Ozzy Osbourne énekes, Geezer Butler basszer és Bill Ward dobos máris egy új albumon dolgozik Rick Rubin producerrel, és a lemez, amely az első közös stúdióalbumuk lesz az 1978-as Never Say Die! óta, várhatóan 2012 őszén jelenik meg.A csapat szerint Rick Rubin kitartása sokat segített abban, hogy újra összejöjjenek.
"Rick ötpercenként felhívott minket" - viccelődött Tony Iommi, aki szerint az újjáalakulásnak most jött el az ideje. - "Most vagy soha. Jól kijövünk egymással. Minden tökéletes."
A készülő anyagnak egyelőre nincs címe, konkrét felvételek sem történtek még, de pár hónapja már folyik a dalszerzés és Ozzy szerint már 7-8 nóta össze is állt. A korábban megírt ötletek közül semmit nem akarnak felhasználni Iommiék, így a 2001 táján született Scary Dreams nóta felbukkanása sem várható a lemezen, amelynek felvételei már januárban megkezdődnek.
"Dolgozunk az új dalokon és ami a nótaírást illeti, félúton vagyunk a melóban - fogalmazott Rick Rubin. - Inspiráló hallani a megszülető témákat."
Nyári koncertekre illetve koncertsorozatokra biztosan lehet számítani, de pillanatnyilag még csak egyetlen dátumot jelentettek be: a 2012-es brit Download fesztiválon, június 10-én biztosan színpadra lép az eredeti Black Sabbath. Ez lesz az a fesztivál, ahol a Metallica is fellép, ráadásul a komplett Black Albumot előadják majd, elejétől a végéig.
Fotó: black-sabbath.comBLACK SABBATH - Az újjáalakulás bejelentése
 


 

Ozzy Osbourne elsőként 1997 nyarán tért vissza hivatalosan a Black Sabbath élére, ahonnan még 1979-ben távolították el drog-és alkoholproblémái miatt. Eleinte Bill Ward helyén Mike Bordin (ld. Faith No More) dobolt, majd az év végére Ward is felsorakozott, és így készült el a Reunion című dupla élő album.

A rá következő nyáron Ward a szívrohama miatt nem turnézhatott, így Budapesten is Vinnie Appice dobolt a Kisstadionban. A Panterával közös amerikai turné után már elmaradt a tervezett stúdiózás, és végül csupán 2001 tavaszán kezdtek új dalokon dolgozni Rick Rubin producerrel, ám a munka váratlanul véget ért, amikor Ozzynak a saját albumát kellett befejeznie.

2004-ben és 2005-ben még turnézott az Ozzys Black Sabbath, de ekkor stúdiózásról már nem esett szó, majd Ozzy visszatért a szólópályához, Iommiék pedig újra Ronnie James Dio-val kezdtek dolgozni, és ez végül elvezetett a Heaven And Hell zenekar megalakulásához.

 


BLACK SABBATH - A sajtótájékoztató (2011/11/11)


BLACK SABBATH - Az újjáalakulás bejelentése
  

Hozzászólások

[008999]
Attikorn
Szerintem szimplán az év rockzenei híre :)
[008994]
mackings
Hát gyerekek szerintem a világ maga alá rondított ettől a hírtől.Szavakat nem lehet rá találni.
Kérem az égieket ne zavarjon be semmi,mert már nincs sok olyan zenekar akik ezt meg tudják csinálni "taghiány" nélkül(Beatles,Led Zep,stb).
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS