VÖRÖS ATTILA - Hogy kerültem az X-Faktorba?

5 kérdés - 5 válasz

2011. november 9. (szerda) 11:31 | utoljára módosítva: 2011. november 20. (vasárnap) 10:09

Aki szombaton este az ilyenkor kötelező terpeszben villázás és headbangelés helyett a világ csúfságára a tévé előtt tespedt, meglepve láthatta az X-Factor aktuális adásának spéci vendégeként színpadra lépett Ágnes énekesnőt, aki az igen bizarr formát mutató Beri Aryval, azaz Berencsi Attilával duettezve adta elő a Titkaid című dalt. Ez a Ne higgy nekem címen is futó szám az 1987-es magyar ifjúsági sikerfilm, a Szerelem második vérig népszerű betétdala volt, amit eredetileg Beri Ary adott elő a mozi másik szereplőjével, Gombóccal, azaz Czakó Ildikóval.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a kísérőzenekarban nem más volt a gitáros, mint Vörös Attila a Leanderből, akit még csak hasonló szerepben sem láthattunk eddig. Természetesen kíváncsiak lettünk arra, hogy mit is keresett ott...
Attila egyébként most pénteken a debreceni Hangszerarzenál vendége lesz, akárcsak Leander-beli gitárostársa, Jozzy, valamint a frontember Köteles Leander, akik Schecter, Silverblade és Artec hangszeres bemutatót tartanak, gitár- és basszusgitárkurzussal, 14 és 16 óra között. Az esemény után dedikálás és közönségtalálkozó is lesz a Leander zenekarral, másnap pedig egy hatalmas Leander, Pantera tribute, illetve Idoru koncert kerül megrendezésre a debreceni Unpluggedban. A pénteki bemutatón a legaktívabb résztvevők ajándékokat is kapnak majd, úgyhogy érdemes lesz elmenni és minél aktívabban részt venni az akcióban!
Villáminterjúnk Vörös Attilával készült.

1. Meglepve láthattunk a szombati X-Factorban Ágnes és Beri Ary mögött... Hogy keveredtél oda?


"Előrebocsátom, hogy Ágnessel életemben először nagyjából másfél hete találkoztam, miközben éppen a Pannónia stúdióban kevertük a Ghost Away című Leander nótát. Ezt a dalt egyébként a novemberi Hammerben alaposan ki is vesézem a gitáros rovatban. A Watch My Dyingból ismert gitáros, Szabó Viktorral készül ez a felvétel, aki Ágnes párja, így ő mutatott be minket egymásnak. Hamar kiderült, hogy éppen gitárost keres erre az egy alkalomra, és rögtön fel is kért, hogy vállaljam el ezt a szerepet.

Azt már korábban is tudtam, hogy zeneileg Ágnes nem a tipikus, buta, klisés popos valamit képviseli, ráadásul az egyik későbbi, már rockosabb lemezét - amelyen Wackorék muzsikáltak - hallottam is néhányszor. Pontosan nem nagyon tudtam, hogy miről is volna szó, de a fentiek, valamint Viktor személye miatt, illetve amiatt, mert még Jozzy gitárosunk is muzsikált Ágnessel korábban, úgy döntöttem, hogy vállalom a dolgot, amennyiben ez nem fedi egyik koncertünket sem. Így kerültem adásba szombaton..." (nevet)


ÁGNES & BERI ARY - Titkaid (az X Faktorban, a háttérben Vörös Attila)
2. Mi volt az, amit mérlegelned kellett, pro és kontra, hogy végül is igent mondj Ágnesnek?

"A legalapvetőbb feltételem az volt, hogy senki se szóljon bele a megjelenésembe, sem semmi másba, illetve nagyon hamar kikötöttem azt is, hogy szeretném saját magam felgitározni a dalt - akár élőben játsszuk, akár nem. Gyakorlatilag mind a TV csatorna, mind a produkció rögtön rá is bólintott minden kérésemre, ami azért nem szokványos egy ilyen szintű 'mulatságnál'.

A helyszínen is nagyon jó tapasztalatokat szereztem, úgy tűnik, menő ez a nagy 'rokkerkedés'! (nevet) Az ingemen Pantera felvarró volt, alatta Leander póló, hátam mögött a Silverblade stack és a legbrutálisabb gitárom lógott a nyakamban... Nemhogy egy rossz szót szóltak volna, hanem tökre odáig voltak mindenért! (nevet) Persze valószínűleg fingjuk sem volt az egészről..."


3. A szokásos kérdés: Ghost Away klip?


"A szokásos válasz: készül! (nevet) Az alapsztori nagyjából elkészült, most a vágással, illetve magával a sztori újraszerkesztésével folyik a munka. Sajnos a zenekaros részt, úgy tűnik, teljes mértékben újra kell forgatnunk, mivel ami elsőre marha jól nézett ki élőben és a képeken, az nem feltétlenül hat jól egy klipben a sztori mellett. Kicsit gügye volt az egész, ráadásul nem is nagyon passzolt a zenekarunkhoz. Semmiképpen sem szeretnénk elkapkodni a dolgot, amiben a kiadónk is teljes mértékig partner. Közös döntés volt mindez. Tartsatok ki, a végeredmény brutális lesz!" (nevet)


4. A Leanderrel javában fut az őszi turnétok az Idoru társaságában, de a bulikon a Pantera tribute-tal is fellépsz. Hogy mennek a koncertek ezekben a nehéz időkben?

"Nagyon jók a tapasztalataink, a csapat is egyre olajozottabban működik, valamint rengeteget tanulunk még a hibáinkból is. A nézőszámok még mindig rendkívül kiemelkedőek, aminek mi is nagyon örülünk, meg a szervezők is. Nehezen is tudnék legjobb buliként kiemelni csak egyet. Az egyik talán minden szempontból legerősebb, leghangulatosabb koncertünknek eddig a zentait nevezném meg. Az ottani közönség TELJESEN őrült volt! De hasonlóan jól sült el a tatabányai, a győri, a szegedi és mondjuk a fehérvári buli is.

Szerencsére hangulat szempontjából talán egyetlen rossz bulit sem adtunk, sőt. De azért többször fordult elő mindenféle technikai gebasz, akár a hely 'adottságai', akár simán szerencsétlenség miatt. Tatabányán például két kábelem ment tönkre a koncert közben, egy a Pantera tribute, egy pedig a Leander alatt. Sok helyen elég gyengék voltak a monitorok, de egyszer olyan is előfordult, hogy saját cuccot, saját PA-t vittünk, akkor viszont Lacika - a technikusunk - saját pultján szart be egy-egy csatorna. Azért igazán komoly bajok, balesetek hála az égnek nem történtek, az ilyen jellegű problémák pedig sajnos - főleg a hazai klubéletben - elő-előfordulnak, ezt el kell fogadni."


PURE SWEET HELL - Előzetes Van Williamsék új albumához
5. A Nevermore-ból kiszállt Van Williams zenekara, a Pure Sweet Hell hamarosan egy új albummal jelentkezik, amelyen te is szólózol. Hány dalban? És hogy állnak a saját lemezed tervei?


"Az a nagy helyzet, hogy a Pure Sweet Hell lemezére mefhívott vendégek közül én vagyok az egyetlen, aki két dalban is szerepel. Ráadásul nem akármilyen nevekről van szó... Játszik az albumon Chris Amott az Arch Enemyből, az ex-Megadeth és King Diamond gitáros Glen Drover, aztán Steve Smyth a Forbiddenből, aki ugye a Nevermore-ban is gitározott előttem, valamint Jeff Loomis, csak hogy a legismertebbeket említsem. Számomra eleve egy hatalmas megtiszteltetés, hogy bekerülhettem egy ilyen névsorba, de az is hatalmas dolog, hogy egyáltalán együtt dolgozhatok Van Williams-szel.

Egyébként a szintén a Nevermore-ból távozott Jeff Loomis is folyamatosan dolgozik egy új szólólemezen. Még nem tudom pontosan, hogy szüksége lesz-e rám, ez majd hamarosan kiderül, mindenesetre szó korábban többször is szóba került, hogy engem is meghív a lemezére.

De menetközben a saját dolgaimat is tolom előre. Igaz, hogy hihetetlen őrület és pörgés van most önmagában a Leanderrel is, hosszú idő után mégis elkezdtem végre az első saját szólólemezemen dolgozni. Az évek során több tucatnyi számom és témán gyűlt fel, amiket nagyon régóta ki akartam már adni magamból. A Nevermore-os kis 'kényszerpihenő' után úgy éreztem, hogy ennek most jött el az ideje. Ugyanakkor ez a meló semmilyen szinten nem hátráltatja a Leander dolgait, sőt már volt olyan is, hogy épp egy saját témán jammelgettem, ami úgy megtetszett 'Ládernek', hogy végül egy készülő nótában kötött ki, több másik régi témámmal együtt.

Ez a szólólemez egyébként egy, maximum két számot leszámítva nem instrumentális anyag lesz. Közel fél tucatnyi vendégénekessel beszéltem már, olyanokkal, akikkel az idők során találkoztam, turnéztam vagy akár zenéltem együtt. Már most elég komoly a névsor, de további hihetetlenül komoly vendégzenészek is közreműködnek majd az albumon. Egy kis ízelítőt épp a napokban töltöttem fel a Facebook-oldalamra. Itt 3 nóta demóverziójának egyes részeit vágtam össze, még teljesen 'csupaszon', basszus, és ének, sőt néha még szólók nélkül.

Ízelítőnek, kis étvágygerjesztőnek remélem megteszi, de azért teljes összképet abszolút nem ad a dologról, mivel egy ennél sokkal színesebb album készül, nem csak darálással, hanem elborult akusztikus és más őrült dolgokkal is. Akit érdekel, az kezdje el figyelni ezt a Facebook oldalamat, ugyanis minden egyes újdonság, hír ide kerül majd fel a közeljövőben, akárcsak a további zenei minták stb."
 

Hozzászólások

[009044]
tzar
Kedves eperarc! Köszi, javítottuk az y helyét. Kérlek, ne haragudj ránk, mi csak egyszerű metalosok vagyunk, nem érthetünk mindenhez... :-)
[009043]
eperarc
Először is, ha már arra vetemedsz, hogy 1 internetes újságban írogatsz, legalább a általad említettek nevét írd le jól...nem Bery Ari hanem Beri Ary...és a szerinted"bizarr forma" annak szólt, hogy ilyen szar rock verzióban kellett szerepelnie, a hisztikirálynő Ágnessel, közben azokat a versszakokat énekelve ami az eredeti verzióban Gombócnak lett írva..
[008990]
Pandeamonium
Ó, már megint VA! Ölég fura ez az ipari mennyiségű cikk, ami vele meg a Leanderrel foglalkozik. Nem a szőlő savanyú, csak hát az arányok - köhöm - érdekesek. De tudom, ha nem tetszik, kattintsak elfele... :D
[008988]
SOMa
Én bírom Attilát zeneileg emberileg de ez.....
A produkcióval semmi bajom, csak a műsorral. Az a gáz hogy a zene lebutításáról szól. Jönnek ezek a gyökerek, kiesnek, kicsit még bulvárolnak azt cső.... ezek az emberek nem zenészek hanem celebek.. Ati meg nem az... nem tudom mit keres itt.....
[008985]
atus70
Nem tudok objektív lenni!
Ati a király!
A nagylányommal járunk a koncertekre (VDOC, Leander), mindig hatalmas élmény!
Várjuk a lemezt!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof
2020. augusztus 11. (kedd) 18:44

Még június közepén egy 2 dalt tartalmazó digitális kislemezzel jelentkezett a Machine Head. A Civil Unrest címet viselő single A oldalára a Stop The Bleeding dal került, amelyben a Killswitch Engage frontembere, Jesse Leach a vendég, a B oldalra pedig egy Bulletproof című nóta. Mindkét dal az amerikai rendőri brutalitásra reflektál, a nóták a nemrég történt események után pár nappal születtek meg. A Stop The Bleeding dalhoz készült videót már akkpor bemutattuk, most pedig megszületett egy hivatalos szöveges videó a Bulletproofhoz is.   Akárcsak a Stop The Bleeding, a Bulletproof dal is Jared és Carlos segítségével került rögzítésre 2018 decemberében. Robb Flynn: "A Bulletproof szövege nem csupán annak nyomán született, hogy fehér felsőbbrendűséget hirdetők megölték Ahmaud Arberyt (februárban), de annak nyomán is, hogy a világunk teljesen kifordult önmagából. A világjárvány őrülete és a...

HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget
HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget

Live! Against The World címmel október 23-án egy új koncertanyaggal jelentkezik a Hammerfall, első előzetesként pedig máris itt a Never Forgive, Never Forget dal felvétele a svéd metal...

FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is
FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is

Vredesvävd (Wrath-woven) címmel  nem az eredetileg tervezett időpontban, augusztus közepén, hanem szeptember 18-án jelenik meg a Finntroll hetedik albuma. A finn folk mesterek hét éve...

STARDUST - Dal- és klippremier a Frontiers kiadó első magyar zenekarától: 2nd Hand Love
STARDUST - Dal- és klippremier a Frontiers kiadó első magyar zenekarától: 2nd Hand Love

Az AOR, melodikus rock vonalas budapesti Stardust még 2019 elején kötött szerződést az olasz Frontiers kiadóval, amely jelenleg az egyik legjelentősebb nemzetközi hard rock/metal...

AT NIGHT I FLY - Új karanténklip készült az Afterlife dalhoz
AT NIGHT I FLY - Új karanténklip készült az Afterlife dalhoz

Újabb élő karantén-videót készített az At Night I Fly zenekar, hasonlóan a májusi The Pit videóhoz. Ezúttal is különböző helyszíneken, de élőben játszották el a decemberben...

EiLEMA - Klip született a komolyabb, grunge-osabb Mother dalukhoz
EiLEMA - Klip született a komolyabb, grunge-osabb Mother dalukhoz

Uzseka Norbert szerint a budapesti EiLEMA 2019 egyik legjobb dalát adta ki Mother címmel a bemutatkozó EP-jén, a tavalyi Take Wingen. Most ehhez a nótához egy klip is született. "Ezúttal...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS