SHELL BEACH - Sok év után új dal, szombaton pedig Dürer-buli

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 16. (péntek) 01:33

Szombaton a Dürer Kertben játszik a Shell Beach, olyan bandák társaságában, mint például a The Idoru, a Till We Drop, a The Sharon Tate, ráadásul ha este 8 előtt odaérsz, ingyen juthatsz be a bulira!
A 2000-es évek közepén megalakult, és a Dark City film nyomán elnevezett Shell Beach eleinte amolyan fővárosi all-star bandának tűnt, hiszen a Velvet Stab, a Subscribe, a Blind Myself, a Buried By Time, vagy a The Idoru soraiban ismertté vált muzsikusok jöttek össze benne, maximálisan baráti alapon. A helyzet azonban egyre komolyabbá vált, és mire megjelent 2007-ben a debütáló album, az Acronycal, már nem csupán egy Deftones, Glassjaw, At The Drive-In, Refused vonalas projekttel álltunk szemben, hanem egy potens modern rock, post-hardcore bandával.
Azóta eltelt négy év és pár napja megérkezett a This Is Desolation címmel készülő második lemez előfutára egy The Greatest Skeptic című dal képében, amit egyelőre a zenekari honlapon lehet meghallgatni egy Facebookos like/tetszik vagy egy twitteres akcióért cserében, de harmadik lehetőségként egy e-mail cím megadása is elegendő ahhoz, hogy megismerkedj a nótával.
Az új Shell Beach szám kapcsán az énekes Totik Zolinak tettük fel 5 villámkérdésünket.SHELL BEACH (b-j)
Somló Pali gitáros
Mohácsi Mátyás basszusgitáros
Totik Zoli énekes
Sági Viktor gitáros
Ivánfi Dani dobos

 


1. Mit kell tudni rólatok pár móndatban?

"A Shell Beach-et még 2006-ban alapítottuk, és ez a szívünk csücske. Mindannyian ugyanazon a színtéren mozogtunk és már az első közös próbákon azt éreztük, hogy valami különlegesre bukkantunk rá. Jó barátokból váltunk legjobb barátokká a közös zenéléssel eltöltött évek során. Az első lemezünk 2007-ben jelent meg, most pedig egy új albumot veszünk fel, aminek This Is Desolation lesz a címe.
Az Acronycal debüt óta eltelt időben az új anyag dalait írtuk, gyúrtuk, demóztuk, persze a koncertek mellett. Többen panaszkodtak, hogy keveset koncerteztünk az utóbbi időben, de ez egy tudatos döntés volt, mert minden energiánkat az új lemez elkészítésébe fektettük, gőzerővel folytak a munkálatok a háttérben. A sok munka első eredménye, hogy az első számot már meg is lehet hallgatni az oldalunkon."


SHELL BEACH - The Greatest Skeptic előzetes

2. Projekt vagy igazi zenekar a Shell Beach?


"Természetesen igazi zenekar, már a kezdetektől fogva is az volt. Egy-két tag játszik más formációban is, de mindenki számára ez az anyazenekar. Én személy szerint azért is szálltam ki anno a Velvet Stabből, pedig ott mint alapítótag voltam jelen, mert nem akartam, hogy a Shell Beach csupán egy projekt legyen. 100%-osan a Beachre akartam koncentrálni, és ebbe nem fért bele egy másik zenekar."3. Miért épp a The Greatest Skeptic dallal vezetitek fel az új lemezt?

"Amikor felvettük az új nóták hangszeres alapjait és kaptak egy első keverést, áthallgattuk, hogy melyik számok lehetnek a legalkalmasabbak arra, hogy reprezentálják az egész lemezt. A The Greatest Skeptic egy jó ízelítőt ad a lemezből, van benne minden, ami az új Shell Beach-re jellemző. Egyből üt és minden remény szerint vannak benne olyan részek, amelyek megmaradnak a hallgató fülében.
A szövege pont arról szól, hogy személy szerint én is, de egyben az egész zenekar is már mennyire szeretnénk megmutatni magunkat, és hogy mit hoztunk létre... azt, hogy még mindig dübörög a szekér, hangosabban, mint valaha. Szó szerint benne van, hogy 'kapard fel magad, öntsd ki a szíved'... Egyben úgy gondolom, hogy az őszinteség kulcsfontosságú egy magunkfajta zenekar esetében."4. Mikor jön az új album, milyen formában és mi a legfőbb különbség a debüthöz képest?

"Még idén szeretnénk, ha kijönne. Az első szám megjelentetésével nem titkolt szándékunk az, hogy kiadót keressünk, amelyik majd gondozza a lemezt. Mindenképpen szeretnénk digitális és hagyományos megjelentetést is, a mostani zeneipari átmeneti időszakban mindkettőre nagy szükség van. A legfőbb különbség a debüthöz képest, hogy új gitárosunk van Sági Viktor személyében (a Subscribe gitáros Atish helyére érkezett), aki egészen új színt hozott a képbe. Emellett sokkal érettebb, kiforrottabb lett a zene, és úgy gondolom, hogy érthetőbb is - ez kifejezett cél is volt egyébként. És jobban is szól!" (nevet)


SHELL BEACH - Are We OK (a 2007-es Acronycal albumhoz)


 


5. Lesz új klip is valamikor?

"Tervezünk klipet, de egy következő számra, és valószínűleg még a lemez megjelenése előtt kijön az is. A számot és a stábot már kiválasztottuk fejben, a következő hetekben pedig ez lesz a prioritás a zenekar életében. A szombati Düreres bulit pedig mindenkinek ajánlom, aki kíváncsi új Shell Beach dalokra, vagy a régiekből hallgatna meg párat szívesen. Nagyon jó kis dalcsokrot válogattunk össze és lesz egy meglepetésünk is az est folyamán. Rajtunk kívül pedig egy csomó banda lesz még, sok haverzenekar is, úgyhogy biztos mindenki talál magának valami érdekeset!"


Shell Beach - Facebook

Shell Beach honlap (ahol meghallgathatod az új dalt)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MACHINE HEAD - Októberben Budapesten a jubileumi Burn My Eyes turnéval
2019. március 25. (hétfő) 18:18

Ahogy napközben már írtuk, a Burn My Eyes című 1994-es debütáló album tagságának háromnegyedével és egy spéci turnéval ünnepli meg a Machine Head a klasszikus első album 25 éves évfordulóját, azaz Robb Flynn (és Jared MacEachern basszer) mellé felsorakozott a csapat régi dobosa, Chris Kontos, valamint a régi gitáros, Logan Mader. A legjobb hír az, hogy az őszi jubileumi turnénak lesz magyar állomása is, október 20-án a Barba Negrában. A különleges este programja két részből áll majd: az első részben Robb Flynn, Jared MacEachern, valamint két, egyelőre meg nem nevezett zenész, egy gitáros és egy dobos társaságában a csapat modern klasszikusait nyomja el (pl. Imperium, Halo, és The Blood, The Sweat, The Tears), a második részben pedig jön a klasszikus Burn My Eyes album, teljes egészében, az eredeti dobossal és az eredeti gitárossal.       Robb Flynn:  "Pár hete elkezdtünk próbálni...

ATREYU - Visszatérő lemez után júniusban Budapesten
ATREYU - Visszatérő lemez után júniusban Budapesten

In Our Wake címmel októberben jelent meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu hetedik stúdióalbuma, az Alex...

DEEP PURPLE - Decemberben budapesti koncert!
DEEP PURPLE - Decemberben budapesti koncert!

December 9-én ismét Budapesten koncertezik a Deep Purple. A budapesti koncertre jegyek március 27-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül. A...

AS KARMA BRINGS - Brutális új dal a salgótarjáni csapattól: Hate Seems Help
AS KARMA BRINGS - Brutális új dal a salgótarjáni csapattól: Hate Seems Help

Hate Seems Help címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a deathcore, extrém metal vonalas salgótarjáni As Karma Brings. A brutális új nóta a nyárra várható friss EP előzetese. Ezúttal...

MACHINE HEAD - Már folynak a meghallgatások, keresik az új tagokat
MACHINE HEAD - Már folynak a meghallgatások, keresik az új tagokat

Az oaklandi Sharkbite stúdióban már zajlanak a meghallgatások a Machine Headnél, Robb Flynn és Jared MacEachern basszusgitáros keresi a kilépését múlt ősszel bejelentő Dave McClain...

YNGWIE MALMSTEEN - Egy hét múlva új album, dalpremier: Blue Lightning
YNGWIE MALMSTEEN - Egy hét múlva új album, dalpremier: Blue Lightning

Blue Lightning címmel március 29-én jelenik meg a svéd gitáros legenda Yngwie Malmsteen új albuma, amelyen a blues / rock világ azon előadóiról emlékezik meg, akik jelentős hatással...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS