JOLLY ROGER - Támadnak az ördögi rockkalózok

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 13. (kedd) 13:23

Ismertünk heavy metal kalózokat Running Wild néven, ismerünk folk metal kalózokat Alestorm néven, de itthon is van egy kalóz csapat, a feelinges, dögös rock'n'rollban utazó Jolly Roger. Ez a brigád még 2007-ben jött össze a KISS Forever és a Holiday Crüe soraiból ismert Pocky Demon irányításával, majd 2008-ban meg is jelent a debütáló Jolly Roger album.
Azóta történt néhány változás a kalózhajó fedélzetén, Pocky és a két gitáros, Joe Roger, valamint Micky Slade mögé egy új dobos került, az egykori Sing Sing ütős, Váry Marci/Zoli, aki ugyebár Starchild a KISS Foreverben, és lett egy igazi frontemberük is, Sidd, aki viszont a Holiday Crüe énekese.
Itt tehát Gene Simmons, Nikki Sixx, Paul Stanley, Vince Neil, Slash,l Axl és megannyi party rocker szellemisége keveredik a kalózromantikával és a tökös riffekkel.
Az új Jolly Roger lemez El Diablo címmel jelent meg pár napja, és ennek a 12 saját dalt, valamint egy érdeles feldolgozást tartalmazó, magyar és angol nyelven is felvett albumnak a kapcsán tettünk fel 5 vllámkérdést Pocky Demonnak.
 


1. Hogy került Váry Marci a bandába és miért gondoltátok azt, hogy kell egy igazi frontember is a Jolly Roger élére?

"Sokáig úgy gondoltam hogy a Jolly-ban is - mint mondjuk a KISS-ben - két frontember lesz, de ez valamiért nem akart működni, ezért úgy gondoltuk, jobb ha van egy igazi frontember, aki sokat hozzá tud tenni a produkcióhoz és Sidd személyében meg is találtuk ezt az embert. Váry 'Starchild' Zoli, vagy ahogy mi hívjuk a Jolly-ban, 'Estrella Del Mar' - Tengeri Csillag spanyolul - igen prózai módon került közénk: megkértem, hogy csatlakozzon, mert kell egy masszív dobalap a bandának és erre ő tökéletesen megfelel!"2. Az új lemez, az El Diablo milyen lett a debüthöz képest?

"Az új album - szerintem - sokkal összeszedettebb, mint az első, talán azért, mert több mint egy évig ültünk rajta, másrészt - szemben az előző albummal - több dalból tudtunk választani. Továbbá ez egy tematikus lemez: a címe és a dalok tartalmisága az Ördög, illetve az őt övező misztikum és képzeletvilág mezején mozog, vegyítve mai témákkal és gondolatokkal, illetve az elmúlással. De maga az album inkább pörgős, mint melankalikus.
A produceri munkát Joe Roger gitáros, alias Vörösmarti Imre (Ermi) vállalta magára, aki jelenleg a Rómeó Vérzik bandát is erősíti. Szerintem a húzódalok: az El Diablo mindenképpen, továbbá az Alkoholtündér, az Elvesztél, a Tortúra és az Égjen minden is ide sorolható.
Van egy feldolgozás is a lemezen, a Fekete madár. Ennek a Tátrai Band dalnak - is - köszönhetjük, hogy felfigyeltek ránk külföldön. Több francia, belga és luxemburgi rádió és webrádió is játssza ezt, valamint a korábban felsorolt dalainkat, naponta többször. El kell mondjam azt is, hogy az eredeti dal szerzői közül Pálvölgyi Gézának tetszett a legjobban a mi verziónk. Jelezte is, hogy szóljunk, ha bármi segítségre van szükségünk."


JOLLY ROGER - El Diablo előzetes
3. Hol, milyen módon készült az anyag, és milyen formában jelenik meg?


"Részben házi stúdióban, részben a Tom-Tom stúdióban készült a lemet, ami nem meglepő a mai világban. Ide-oda ingáztunk a két stúdió között, hol ének, hol gitár vagy más felvétel folyt. Egyelőre CD formában jelent meg, de tervezzük a letölthető verzióját is, ami a zenekar weboldaláról lesz elérhető: www.jollyroger.hu
Angol és magyar verzió is készült, mivel nagy volt a várakozás a korábban említett országokban. Éppen ma lesz egy műsor az új Jolly albumról itt: 'Tonight, special program about El Diablo on Radio Power (Belgium)! Mardi, 13 septembre dans ROCK - PLUS sur www.radio-power.be (minuit - 2h) spécial..."


JOLLY ROGER - Jolly Roger (klip a 2008-as első lemezhez)
4. Klip készül már valamelyik új dalhoz?


"Forgattunk egy klipet az El Diablo dalhoz, amihez az Alkonyattól pirkadatig című film adta az ihletet. Hamarosan el is készül és akkor a Youtube-on bárki megnézheti majd."5. Hogy sikerült a hétvégi lemezbemutatótok a Barba Negrában?

"Ez nem lemezbemutató buli volt, 'csak' egy koncert, ahol megmutattuk, mire képes a Jolly, ha nagyszínpadra kerül! Többek egybehangzó véleményét tolmácsolom: tovább is hallgattak és néztek volna minket, mint 45 perc! Nekem ez elég...
Tudom hogy egy remek emberekből álló bandám van, és biztos vagyok benne, hogy Magyarországon is elindul egy 'kalózmozgalom' a rock talpraállítása érdekében. Szeretnénk, ha a Jolly lenne a zászlóshajó! Sajnos azonban a jelenlegi klubélet nem mindenhol teszi lehetővé, hogy a Jolly azt a showt tegye oda, amit szeretne.
Pedig az emberek megérdemlik a napi 8-10 órás robot után, hogy kikapcsolódjanak és erre a Jolly szerintem tökéletes! Koncertdátumokban még nem dúskálunk, épp az előbb említett okok miatt, de a Barba Negra mindenképpen visszavár minket késő ősszel egy újabb koncert erejéig, továbbá Dunaújváros és más városok is felkerültek a 'térképre', ahol rabolni, fosztogatni lehet!"


www.jollyroger.hu
Jolly Roger - Facebook

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AS KARMA BRINGS - Brutális új dal a salgótarjáni csapattól: Hate Seems Help
2019. március 24. (vasárnap) 07:46

Hate Seems Help címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a deathcore, extrém metal vonalas salgótarjáni As Karma Brings. A brutális új nóta a nyárra várható friss EP előzetese. Ezúttal is Diószegi Kiki (Stray Heart Records) segítségével dolgoztak, a keverés pedig Simon István (No Silence Studio) munkája. Április 5-én a Dürer Kertben el is csípheted őket, méghozzá a Sleepless, a Nest Of Plagues és a Devoid társaságában. Tari Bálint énekes: "A következő EP-nk mondanivalója nem egy igazán nagy megfejtés... Személyes tapasztalásokból eredő konklúziók töltik meg tartalommal a muzsikát. Nem áll szándékunkban utat mutatni, megmondani a frankót, vagy valami globális problémát a nyakunkba venni, mert ehhez túl kicsik vagyunk, így hétköznapi gondok, érzések kerültek terítékre, amit a Hate Seems Help dal tökéletesen példáz. Ez a szám arról szól, hogy 'mennyire utálok mindenkit'."    ...

MACHINE HEAD - Már folynak a meghallgatások, keresik az új tagokat
MACHINE HEAD - Már folynak a meghallgatások, keresik az új tagokat

Az oaklandi Sharkbite stúdióban már zajlanak a meghallgatások a Machine Headnél, Robb Flynn és Jared MacEachern basszusgitáros keresi a kilépését múlt ősszel bejelentő Dave McClain...

YNGWIE MALMSTEEN - Egy hét múlva új album, dalpremier: Blue Lightning
YNGWIE MALMSTEEN - Egy hét múlva új album, dalpremier: Blue Lightning

Blue Lightning címmel március 29-én jelenik meg a svéd gitáros legenda Yngwie Malmsteen új albuma, amelyen a blues / rock világ azon előadóiról emlékezik meg, akik jelentős hatással...

GRAND MAGUS - Dalpremier az áprilisi albumról: Brother Of The Storm
GRAND MAGUS - Dalpremier az áprilisi albumról: Brother Of The Storm

Wolf God címmel április 19-én jelenik meg az ex-Spiritual Beggars énekes, Janne "J.B." Christofferson vezette Grand Magus kilencedik albuma, a 2016-os Swords Songs lemez folytatását, és a...

JINJER - Új videoklip: Teacher, Teacher!
JINJER - Új videoklip: Teacher, Teacher!

A januárban Micro címmel kiadott EP Teacher, Teacher! dalához készült el a Tatiana Shmaylyuk énekesnő vezette Jinjer friss klipje. Ismerkedj meg vele!  ...

DEATH ANGEL - Dalpremier a május végi albumról: Humanicide
DEATH ANGEL - Dalpremier a május végi albumról: Humanicide

Humanicide címmel május 31-én jön majd ki a Bay Area thrasher Death Angel új albuma , a 2016-os The Evil Divide lemez folytatása, és máris itt az első előzetes dal, az új anyag címadó...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS