JOLLY ROGER - Támadnak az ördögi rockkalózok

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 13. (kedd) 13:23

Ismertünk heavy metal kalózokat Running Wild néven, ismerünk folk metal kalózokat Alestorm néven, de itthon is van egy kalóz csapat, a feelinges, dögös rock'n'rollban utazó Jolly Roger. Ez a brigád még 2007-ben jött össze a KISS Forever és a Holiday Crüe soraiból ismert Pocky Demon irányításával, majd 2008-ban meg is jelent a debütáló Jolly Roger album.
Azóta történt néhány változás a kalózhajó fedélzetén, Pocky és a két gitáros, Joe Roger, valamint Micky Slade mögé egy új dobos került, az egykori Sing Sing ütős, Váry Marci/Zoli, aki ugyebár Starchild a KISS Foreverben, és lett egy igazi frontemberük is, Sidd, aki viszont a Holiday Crüe énekese.
Itt tehát Gene Simmons, Nikki Sixx, Paul Stanley, Vince Neil, Slash,l Axl és megannyi party rocker szellemisége keveredik a kalózromantikával és a tökös riffekkel.
Az új Jolly Roger lemez El Diablo címmel jelent meg pár napja, és ennek a 12 saját dalt, valamint egy érdeles feldolgozást tartalmazó, magyar és angol nyelven is felvett albumnak a kapcsán tettünk fel 5 vllámkérdést Pocky Demonnak.
 


1. Hogy került Váry Marci a bandába és miért gondoltátok azt, hogy kell egy igazi frontember is a Jolly Roger élére?

"Sokáig úgy gondoltam hogy a Jolly-ban is - mint mondjuk a KISS-ben - két frontember lesz, de ez valamiért nem akart működni, ezért úgy gondoltuk, jobb ha van egy igazi frontember, aki sokat hozzá tud tenni a produkcióhoz és Sidd személyében meg is találtuk ezt az embert. Váry 'Starchild' Zoli, vagy ahogy mi hívjuk a Jolly-ban, 'Estrella Del Mar' - Tengeri Csillag spanyolul - igen prózai módon került közénk: megkértem, hogy csatlakozzon, mert kell egy masszív dobalap a bandának és erre ő tökéletesen megfelel!"2. Az új lemez, az El Diablo milyen lett a debüthöz képest?

"Az új album - szerintem - sokkal összeszedettebb, mint az első, talán azért, mert több mint egy évig ültünk rajta, másrészt - szemben az előző albummal - több dalból tudtunk választani. Továbbá ez egy tematikus lemez: a címe és a dalok tartalmisága az Ördög, illetve az őt övező misztikum és képzeletvilág mezején mozog, vegyítve mai témákkal és gondolatokkal, illetve az elmúlással. De maga az album inkább pörgős, mint melankalikus.
A produceri munkát Joe Roger gitáros, alias Vörösmarti Imre (Ermi) vállalta magára, aki jelenleg a Rómeó Vérzik bandát is erősíti. Szerintem a húzódalok: az El Diablo mindenképpen, továbbá az Alkoholtündér, az Elvesztél, a Tortúra és az Égjen minden is ide sorolható.
Van egy feldolgozás is a lemezen, a Fekete madár. Ennek a Tátrai Band dalnak - is - köszönhetjük, hogy felfigyeltek ránk külföldön. Több francia, belga és luxemburgi rádió és webrádió is játssza ezt, valamint a korábban felsorolt dalainkat, naponta többször. El kell mondjam azt is, hogy az eredeti dal szerzői közül Pálvölgyi Gézának tetszett a legjobban a mi verziónk. Jelezte is, hogy szóljunk, ha bármi segítségre van szükségünk."


JOLLY ROGER - El Diablo előzetes
3. Hol, milyen módon készült az anyag, és milyen formában jelenik meg?


"Részben házi stúdióban, részben a Tom-Tom stúdióban készült a lemet, ami nem meglepő a mai világban. Ide-oda ingáztunk a két stúdió között, hol ének, hol gitár vagy más felvétel folyt. Egyelőre CD formában jelent meg, de tervezzük a letölthető verzióját is, ami a zenekar weboldaláról lesz elérhető: www.jollyroger.hu
Angol és magyar verzió is készült, mivel nagy volt a várakozás a korábban említett országokban. Éppen ma lesz egy műsor az új Jolly albumról itt: 'Tonight, special program about El Diablo on Radio Power (Belgium)! Mardi, 13 septembre dans ROCK - PLUS sur www.radio-power.be (minuit - 2h) spécial..."


JOLLY ROGER - Jolly Roger (klip a 2008-as első lemezhez)
4. Klip készül már valamelyik új dalhoz?


"Forgattunk egy klipet az El Diablo dalhoz, amihez az Alkonyattól pirkadatig című film adta az ihletet. Hamarosan el is készül és akkor a Youtube-on bárki megnézheti majd."5. Hogy sikerült a hétvégi lemezbemutatótok a Barba Negrában?

"Ez nem lemezbemutató buli volt, 'csak' egy koncert, ahol megmutattuk, mire képes a Jolly, ha nagyszínpadra kerül! Többek egybehangzó véleményét tolmácsolom: tovább is hallgattak és néztek volna minket, mint 45 perc! Nekem ez elég...
Tudom hogy egy remek emberekből álló bandám van, és biztos vagyok benne, hogy Magyarországon is elindul egy 'kalózmozgalom' a rock talpraállítása érdekében. Szeretnénk, ha a Jolly lenne a zászlóshajó! Sajnos azonban a jelenlegi klubélet nem mindenhol teszi lehetővé, hogy a Jolly azt a showt tegye oda, amit szeretne.
Pedig az emberek megérdemlik a napi 8-10 órás robot után, hogy kikapcsolódjanak és erre a Jolly szerintem tökéletes! Koncertdátumokban még nem dúskálunk, épp az előbb említett okok miatt, de a Barba Negra mindenképpen visszavár minket késő ősszel egy újabb koncert erejéig, továbbá Dunaújváros és más városok is felkerültek a 'térképre', ahol rabolni, fosztogatni lehet!"


www.jollyroger.hu
Jolly Roger - Facebook

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SCORPIONS - Már stúdióztak is, 2020-ban új stúdióalbum jöhet
2019. május 19. (vasárnap) 17:52

Azt már két hónapja tudjuk, hogy november 18-án ismét eljön hozzánk a Scorpions, egy friss interjúban azonban Klaus Meine énekes azt is elárulta, hogy lesz folytatása a legutóbbi albumuknak, a 2015-ös Return To Forever lemeznek. Klaus Meine: "Miután a legutóbbi bulin, Ciprusban (februárban) lejöttünk a színpadról, azt mondtuk egymásnak, hogy mielőtt újra turnéra indulunk, klassz lenne visszatérni a stúdióba, nekilátni néhány új dal megírásának. Amikor Rudolf hazajött Thaiföldről, és újra összegyűltünk, pár héttel ezelőtt, azonnal mentünk is a stúdióba. És fantasztikus volt. Annyira jól éreztük magunkat és annyi ötletünk támadt! Nagyon jó érzés minden nyomás és feszültség nélkül dolgozni, csak összejönni, megírni pár dalt, élvezni a stúdiózást. Ha valaki feltenné nekem azt a kérdést, hogy van-e esély egy új Scorpions lemezre, akkor azt mondanám, hogy ennek lehetősége most sokkal nagyobb, mint pár...

OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal
OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal

Hamarosan nagyon jó hírek jönnek az új Omen albummal, a Halálfogytiglannal kapcsolatban, többek között érkezik egy új klipes dal is. Az alábbiakban pedig elolvashatod azt az interjút,...

TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag
TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag

A tavaly októberben Like Water címmel megjelent második album Scumbag dalához készült el a budapesti Trillion új videoklipje. A videó megálmodója, rendező-forgatókönyvíró-vágója...

GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper
GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper

Vesper címmel egy 8 tételes EP-vel jelentkezett a blackes, crustos punk/HC vonalas budapesti Grimcity, azaz Fráter Dani énekes/gitáros, Palkó Balázs gitáros, Nagy Geri basszer és...

MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl
MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl

Above The Sky címmel június 7-én lát napvilágot a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandájának bemutatkozó lemeze. A Majestica nevet viselő banda...

ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real
ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real

If It's Real címmel május 24-én lát napvilágot annak az űj progos projektnek az első albuma, amelyet a Fates Warning ex-dobosa, Mark Zonder (Arch/Matheos, Warlord, Dramatica) és régi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS