JOLLY ROGER - Támadnak az ördögi rockkalózok

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 13. (kedd) 13:23

Ismertünk heavy metal kalózokat Running Wild néven, ismerünk folk metal kalózokat Alestorm néven, de itthon is van egy kalóz csapat, a feelinges, dögös rock'n'rollban utazó Jolly Roger. Ez a brigád még 2007-ben jött össze a KISS Forever és a Holiday Crüe soraiból ismert Pocky Demon irányításával, majd 2008-ban meg is jelent a debütáló Jolly Roger album.
Azóta történt néhány változás a kalózhajó fedélzetén, Pocky és a két gitáros, Joe Roger, valamint Micky Slade mögé egy új dobos került, az egykori Sing Sing ütős, Váry Marci/Zoli, aki ugyebár Starchild a KISS Foreverben, és lett egy igazi frontemberük is, Sidd, aki viszont a Holiday Crüe énekese.
Itt tehát Gene Simmons, Nikki Sixx, Paul Stanley, Vince Neil, Slash,l Axl és megannyi party rocker szellemisége keveredik a kalózromantikával és a tökös riffekkel.
Az új Jolly Roger lemez El Diablo címmel jelent meg pár napja, és ennek a 12 saját dalt, valamint egy érdeles feldolgozást tartalmazó, magyar és angol nyelven is felvett albumnak a kapcsán tettünk fel 5 vllámkérdést Pocky Demonnak.
 


1. Hogy került Váry Marci a bandába és miért gondoltátok azt, hogy kell egy igazi frontember is a Jolly Roger élére?

"Sokáig úgy gondoltam hogy a Jolly-ban is - mint mondjuk a KISS-ben - két frontember lesz, de ez valamiért nem akart működni, ezért úgy gondoltuk, jobb ha van egy igazi frontember, aki sokat hozzá tud tenni a produkcióhoz és Sidd személyében meg is találtuk ezt az embert. Váry 'Starchild' Zoli, vagy ahogy mi hívjuk a Jolly-ban, 'Estrella Del Mar' - Tengeri Csillag spanyolul - igen prózai módon került közénk: megkértem, hogy csatlakozzon, mert kell egy masszív dobalap a bandának és erre ő tökéletesen megfelel!"2. Az új lemez, az El Diablo milyen lett a debüthöz képest?

"Az új album - szerintem - sokkal összeszedettebb, mint az első, talán azért, mert több mint egy évig ültünk rajta, másrészt - szemben az előző albummal - több dalból tudtunk választani. Továbbá ez egy tematikus lemez: a címe és a dalok tartalmisága az Ördög, illetve az őt övező misztikum és képzeletvilág mezején mozog, vegyítve mai témákkal és gondolatokkal, illetve az elmúlással. De maga az album inkább pörgős, mint melankalikus.
A produceri munkát Joe Roger gitáros, alias Vörösmarti Imre (Ermi) vállalta magára, aki jelenleg a Rómeó Vérzik bandát is erősíti. Szerintem a húzódalok: az El Diablo mindenképpen, továbbá az Alkoholtündér, az Elvesztél, a Tortúra és az Égjen minden is ide sorolható.
Van egy feldolgozás is a lemezen, a Fekete madár. Ennek a Tátrai Band dalnak - is - köszönhetjük, hogy felfigyeltek ránk külföldön. Több francia, belga és luxemburgi rádió és webrádió is játssza ezt, valamint a korábban felsorolt dalainkat, naponta többször. El kell mondjam azt is, hogy az eredeti dal szerzői közül Pálvölgyi Gézának tetszett a legjobban a mi verziónk. Jelezte is, hogy szóljunk, ha bármi segítségre van szükségünk."


JOLLY ROGER - El Diablo előzetes
3. Hol, milyen módon készült az anyag, és milyen formában jelenik meg?


"Részben házi stúdióban, részben a Tom-Tom stúdióban készült a lemet, ami nem meglepő a mai világban. Ide-oda ingáztunk a két stúdió között, hol ének, hol gitár vagy más felvétel folyt. Egyelőre CD formában jelent meg, de tervezzük a letölthető verzióját is, ami a zenekar weboldaláról lesz elérhető: www.jollyroger.hu
Angol és magyar verzió is készült, mivel nagy volt a várakozás a korábban említett országokban. Éppen ma lesz egy műsor az új Jolly albumról itt: 'Tonight, special program about El Diablo on Radio Power (Belgium)! Mardi, 13 septembre dans ROCK - PLUS sur www.radio-power.be (minuit - 2h) spécial..."


JOLLY ROGER - Jolly Roger (klip a 2008-as első lemezhez)
4. Klip készül már valamelyik új dalhoz?


"Forgattunk egy klipet az El Diablo dalhoz, amihez az Alkonyattól pirkadatig című film adta az ihletet. Hamarosan el is készül és akkor a Youtube-on bárki megnézheti majd."5. Hogy sikerült a hétvégi lemezbemutatótok a Barba Negrában?

"Ez nem lemezbemutató buli volt, 'csak' egy koncert, ahol megmutattuk, mire képes a Jolly, ha nagyszínpadra kerül! Többek egybehangzó véleményét tolmácsolom: tovább is hallgattak és néztek volna minket, mint 45 perc! Nekem ez elég...
Tudom hogy egy remek emberekből álló bandám van, és biztos vagyok benne, hogy Magyarországon is elindul egy 'kalózmozgalom' a rock talpraállítása érdekében. Szeretnénk, ha a Jolly lenne a zászlóshajó! Sajnos azonban a jelenlegi klubélet nem mindenhol teszi lehetővé, hogy a Jolly azt a showt tegye oda, amit szeretne.
Pedig az emberek megérdemlik a napi 8-10 órás robot után, hogy kikapcsolódjanak és erre a Jolly szerintem tökéletes! Koncertdátumokban még nem dúskálunk, épp az előbb említett okok miatt, de a Barba Negra mindenképpen visszavár minket késő ősszel egy újabb koncert erejéig, továbbá Dunaújváros és más városok is felkerültek a 'térképre', ahol rabolni, fosztogatni lehet!"


www.jollyroger.hu
Jolly Roger - Facebook

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KYLFINGAR - Klippremier: Istenek hangja
2020. augusztus 5. (szerda) 18:00

Új videoklipet készített a Kylfingar zenekar a Világok határán című legutóbbi albumuk két éves évfordulója alkalmából az Istenek hangja dalhoz. Egyúttal az első lemezen hallható Helheim daluk is átesett egy korszerűsítésen, akárcsak a remaszterizált Istenek hangja. "Az Istenek hangja című számunkhoz régóta tervben volt egy harci jelenetekkel megtűzdelt, nagyszabású klip, viszont a megvalósításához sokáig nem találtuk meg a megfelelő partnereket. Szerencsére megismerkedtünk az Aurora Borealis hagyományőrző egyesület és a Flokken csapatának vezetőjével, Sebő Bélával, aki nyitott volt az együttműködésre. Egyébként már a 2019-es Rockmaratonon is ők emelték a bulink hangulatát a színpadon. Az operatőrünket, Regős Bálintot is Béla ajánlotta, Bálint pedig nagy lelkesedéssel és szakértelemmel segített kidolgozni a klip jeleneteit. A kisfilm történetének alapja, hogy egy fiatal viking harcos egy talizmánt kap...

SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri
SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri

Endless Twilight Of Codependent Love címmel november 6-án jelenik meg az izlandi pagan metalos Sólstafir hetedik albuma, a 2017-es Berdreyminn lemez utódja. A friss anyagról máris itt az...

METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame
METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame

S&M²: Metallica And San Francisco Symphony Together Again. Live címmel augusztus 28-án jelenik meg a Metallica új kiadványa, a tavaly szeptemberben a San Francisco-i szimfonikusokkal...

GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World
GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World

Another World címmel, egy animációs klip kíséretében mutatta be új dalát a francia Gojira. A 2016-os Magma lemez óta ez az első friss nótájuk, a producer maga a frontember Joseph...

MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?
MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?

Pár héttel ezelőtt mutatta be első dalát az a MoneyRoll nevű új csapat, amelyet a debreceni P. Box zenészei alapítottak, most pedig itt a folytatás, a második nótájuk, a Mitől jó?,...

THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!
THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS