TESTAMENT - Paul Bostaph a sérüléséről beszél

Három hete műtötték meg a jobb kezét

2011. szeptember 11. (vasárnap) 15:27 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 12. (hétfő) 04:05

Október 14-én indul a Death Angel, a Testament és az Anthrax közös amerikai turnéja, és ez a november 19-ig tartó thrash orgia nagy szerepet játszott abban, hogy a Testament javában készülő tizedik albuma, a The Dark Roots Of Earth az eredetileg tervezett októberi dátum helyett csak jövő év februárjában jön majd ki.
Paul Bostaph sérülése miatt a lemezen az a Gene Hoglan (Dark Angel, ex-SYL stb.) dobol, aki már az 1997-es Demonic albumukon is hallható volt, de két nóta erejéig a Lamb Of God ütős Chris Adler is kisegítette Chuck Billyéket. Chris legszívesebben feldobolta volna az egész albumot, de ehhez nem volt elég ideje, ugyanis a Lamb Of God is keményen dolgozik az új albumán.
Mindeddig csak annyit tudhattunk a Forbiddenben, a Slayerben és az Exodusban is megfordult Paul Bostaph sérüléséről, hogy az 'súlyos', egy friss interjúban azonban Bostaph részletesen is elmagyarázta a történteket:
"Van egy saját próbastúdióm és még márciusban egy próba után... ott volt valami cumó a dobcájgom körül, amit... próba közben néha inkább sötétben maradok... ami mindig jó, kivéve, ha nem látsz semmit, miközben odabent sétálgatsz. Szóval átestem a cuccon, majd pár óra múlva megjelent egy csomó a csuklómon. Nem tudtam, mi lehet az, úgyhogy fizikoterápiára mentem, és kiderült, hogy a csomó ínhüvelygyulladást okozott - emiatt nem tudtam dobolni már jó ideje. A csomót nemrég távolították el. Azt hiszem, úgy három hete. Kiderült, hogy születésemtől fogva a jobb kezem mutatóujjára rá volt tapadva egy feszítőizom, ami egy extra izom. Ezt eltávolították egy műtéttel, így az ínhüvelygyulladás is megszűnt. Jelenleg gyógyulófélben vagyok, és ahogy rendbejövök, visszatérek a dobcucc mögé."Bostaphnak már gyerekkorában is javasolták a műtétet, de most is csak akkor volt hajlandó rászánni magát erre a lépésre, amikor látta, hogy a problémáitól másképp nem szabadulhat.

"Ami a csuklót illeti, az egy roppant kényes terület, és ismerek olyan dobosokat, akik megműttették a csuklójukat, és azóta már nem dobolnak. Amikor az embernek egy ilyen sérülése van, minden egyéb gyógymódot ki akar próbálni, már ami a fizikoterápiát illeti, mert idővel a probléma így megszűnhet..."

"Ez tényleg hosszú időnek tűnt, de nem csupán a Testament időbeosztása miatt. Nem vagyok az az üldögélős, semmittevős fajta, a csuklósérülés miatt mégis pontosan erre kényszerültem - leszámítva a futást, mert ugye a lábaim továbbra is működnek. Állandóan dobolni szoktam. És az ember nem is gondolná, hogy mi mindenre használja a kezeit, amíg ilyesmi meg nem esik vele. Még malmozni sem tudtam az ujjaimmal. Szóval, igen, ez valóban hosszú időnek tűnt. A Testamentnek volt egy időbeosztása, időre be kellett fejezni a lemezt. Arra esélyem sem volt, hogy a dobcucc mögé kényszerítsem magam, hogy feldoboljam a lemezt, vagy hogy turnézzak, azzal csak jóvátehetetlen károkat okoztam volna magamnak, és az is előfordulhatott volna, hogy soha többé nem tudok dobolni. Ez számomra nem volt járható út."

"Nagyon erőteljesen dobolok, és csakis egyféleképpen tudok játszani. Ha úgy nem megy, akkor az számomra
nem is dobolás. Úgyhogy rászánom az időt a gyógyulásra..."

Gene Hoglan beugrása kapcsán Paul ezt mondta:

"Gene egy isten a dobcucc mögött. Amikor meghallottam, hogy ő játssza fel az új Testament lemezt, csakis arra tudtam gondolni, hogy 'Istenem, ennek az arcnak a témáit kell megtanulnom?' (nevet) A metal dobolásban létezik egy etalon - számomra ezt Gene és Lombardo (Dave a Slayerből) testesíti meg."

Arról, hogy nem fura-e a Testament dobosaként nem szerepelni az új albumon:

"De, ez nagyon is fura volt. Ebben az egész évben elég sok mindenenen mentem keresztül. Az egész év elég érdekesen alakult. Nemcsak a csuklósérülésem miatt, hanem azért is, mert idén elváltam. Előbb jött a válás, aztán a sérülés. Rendben, ezek után mi jöhet még?..."
Ami a 10 nótás új Testament lemezt illeti, arról Chuck Billy énekes ezt mondta pár hete:

"Most hasonló volt a dalszerzési folyamat, mint régen, mert Alex (Alex Skolnick gitáros) jobban kivette a részét a munkából. Amikor annak idején kiszállt, éveken át Eric (Eric Peterson gitáros) hozta a dalok javát. Idén azonban Alex és Eric heteken át, éjjel és nappal közösen dolgozott a nótákon, úgyhogy most sokkal inkább benne van a dalokban. Azt hiszem, Eric úgy is érezte most magát, mint anno a The New Order albumnál, mert Alex nagyon jól tudja Eric ötleteit összeigazítani a sajátjaival. Ez a dolog működik köztük. Jó lemez lesz, és egy másfajta lemez lesz."

Az utóbbi hónapok Testament koncertjein egy korábbi dobosuk, Jon Allen (Sadus) dobolt Paul Bostaph helyén, az őszi turnén pedig John Tempesta segíti ki őket, aki továbbra is a The Cult tagja, és aki szintén játszott már velük korábban, több ízben is.

Hozzászólások

[008584]
farkaslaci
Death Angel, Testament, Anthrax turné.......istenem! Adnék érte pár kemény magyar forintot :)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában
2020. augusztus 12. (szerda) 10:40

Egészen friss, tegnapi hír, hogy a szeptember 18-án megjelenő Vredesvävd (Wrath-woven) albumának jövő tavaszi Európa-turnéjával Budapestre is eljön a Finntroll. A koncert a Dürer Kertben lesz 2021. április 6-án. Jó hír az is, hogy a turnéra két remek banda kíséri el a Finntrollt, a viking/folk vonalas izlandi Skálmöld, valamint a melodikus, szimfonikus death metalt játszó kanadai Atavistia. A kanadai banda Matt Sippola énekes/gitáros saját projektjeként indult, a 2017-ben kiadott debüt, a One Within The Sun lemez 9 tételének java még instrumentális volt és lényegében mindent Matt jáűtszott fel, a pár hónapja kiadott második albumot (The Winter Way) azonban már egy komplett zenekar káészítette el. A Wintersun világával rokon anyaggal érdemes megismerkedni.     www.facebook.com/officialfinntroll A koncert Facebook oldala Matt Sippola: "Hihetetlenül boldogan jelentjük be, hogy jövő...

TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz
TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz

Az elmúlt hét végén forgatta le legújabb dalának videoklipjét a szimfonikus metalt játszó Tales Of Evening. A Csak én látom című szerzemény a 2021-ben megjelenő ötödik nagylemez...

ARMORED SAINT - Ősszel érkezik John Bushék új albuma, az első dal: End Of The Attention Span
ARMORED SAINT - Ősszel érkezik John Bushék új albuma, az első dal: End Of The Attention Span

Punching The Sky címmel október 23-án jelenik meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. Máris meghallgatható az...

MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof
MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof

Még június közepén egy 2 dalt tartalmazó digitális kislemezzel jelentkezett a Machine Head. A Civil Unrest címet viselő single A oldalára a Stop The Bleeding dal került, amelyben a...

HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget
HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget

Live! Against The World címmel október 23-án egy új koncertanyaggal jelentkezik a Hammerfall, első előzetesként pedig máris itt a Never Forgive, Never Forget dal felvétele a svéd metal...

FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is
FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is

Vredesvävd (Wrath-woven) címmel  nem az eredetileg tervezett időpontban, augusztus közepén, hanem szeptember 18-án jelenik meg a Finntroll hetedik albuma. A finn folk mesterek hét éve...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS