VALLENFYRE - A Paradise Lost gitárosának új death metal bandája

Október végén jelenik meg a debütáló nagylemez

2011. szeptember 7. (szerda) 11:27

Vallenfyre névre hallgat az az új brit death metal csapat, amelyet a Paradise Lost gitárosa, Greg Mackintosh hozott létre, és nem is akárkikkel. A Century Mediához szerződött zenekarban Greg énekel is a gitározás mellett, a további tagok pedig: Hamish Glencross gitáros (My Dying Bride), Mully gitáros, Scoot basszer (Doom, Extinction Of Mankind), Adrian Erlandsson (At The Gates, Paradise Lost).
A Vallenfyre egy 500 példányos bakelit kislemezzel debütált az Imperium Productionsnél, erre a Desecration és az Iconoclast nóták kerültek fel, de október legvégén megérkezik a debütáló album is, amelynek A Fragile King lesz a címe. Hallgass bele az első két dalukba:


VALLENFYRE - Desecration és Iconoclast (részletek)

A Vallenfyre nem egyszeri projekt lesz, hanem igazi zenekar, és jövőre koncertezni is fognak.
Kattints, ha érdekel, mit mondott Greg a csapat megszületéséről!A Vallenfyre hangzása visszautal arra az időszakra, amikor a Paradise Lost gitárosa még csak ifista metalos volt:

"1981-ben ismerkedtem meg az extrémebb zenékkel a bátyám révén. A korai tinédzseréveimben, a következő pár évben olyan korai hardcore punk bandákat kedveltem meg, mint a Discharge, az English Dogs, a Conflict stb. Nagyjából ekkortájt fedeztem fel más, metalosabb zenéket is, mint a Motörhead és a Black Sabbath, 1984/85-ben pedig már azokat a bandákat is hallgattam, akik keverték ezeket a stílusokat, például Hellhammer, Antisect, Amebix.
Néhány év múlva elkezdtem kazettákat cserélgetni a világ minden táján élő arcokkal, így lehetőségem nyílt arra, hogy rengeteg nagyon menő, érdekes extrém zenét hallhassak. Autopsy, Napalm Death, Morbid Angel, Repulsion, Nihilist... ezek az ismertebb nevek azok közül, akikre így rákattantam, de számos más csapat is volt, akik aztán nem lettek ennyire népszerűek. Ebben az időszakban alapítottam meg a barátaimmal a Paradise Lostot. A korai anyagaink a fentiek keverékét hozták, de volt ott egy sor doom hatás is olyanoknak köszönhetően, mint a Candlemass, a Trouble és a St. Vitus."


A Vallenfyre megalakulása azonban nem egy nosztalgikus pillanatnak köszönhető, hanem egy igazi tragédiának...

"2009 nyarának végén az apámnál, John Mackintosnál prosztatarákot állapítottak meg az orvosok. Ősszel aztán, miközben folyt a kezelése, a Paradise Lost a legutóbbi albummal (Faith Divides Us - Death Unites Us) turnéra indult Európában. Egy hét sem telt el, és a mamám azzal hívott fel, hogy apám tüdejében is felfedezték a rákot, és hogy gyógyíthatatlan beteg. Csupán pár hete maradt hátra. Úgy döntöttem, hogy kiszállok a turnéból, és a feladataimat rábíztam a a tehetséges gitártechnikusomra, Millyre (aki nem azonos a Vallenfyre gitáros Mullyval).
A követlező pár hetet otthon töltöttem a szüleimmel. Egy nagyon szomorú és fájdalmas időszakot követően apám december 2-án, a kora reggeli órákban elhunyt. A következő hetek során a gyász minden ismert fázisán átestem. Amikor kezdtem nagyon átmenni önrombolóba, elhatároztam, hogy mindebből inkább létrehozok valamit. Már csak azért is, hogy kimutassam a tiszteletet az ember iránt, aki a legelső bulikra elfuvarozott bennünket, amikor még egyikünknek sem volt jogsija. Az általam ismert egyetlen apuka iránt, aki meghallgatta a rádióban a Bolt Thrower Peel Sessionjét. Az ember iránt, akitől az első akkordos könyvemet kaptam.
Úgy döntöttem, hogy egyenesen visszamegyek a kezdetekhez. A death, crust és doom zenei gyökereimhez. Eleinte a félelem, a szorongás vezérelt, és nem azért születtek ezek a zenék, hogy bárki is hallja őket. Csak kieresztettem magamból őket. Miután azonban született néhány felvétel, rájöttem, hogy valójában élvezem a dolgot, de azt akartam, hogy néhány barátom is részt vegyen benne, hogy az egész még élvezetesebb legyen.

A nagylemez címe A Fragile King lesz, ami utalás apámnak a rákkal folytatott küzdelmére. A szövegek is többségében erről szólnak, de azért bennük van a társadalomról, a vallásról, a politikáról és a párkapcsolatokról alkotott markáns véleményem is. Elég zord mindegyik."


www.vallenfyre.co.uk
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
2020. augusztus 4. (kedd) 14:09

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End Of The Century volt, 2019-ben pedig már kihoztak egy új dalt (Memento For Her Deeds), azóta azonban Kövecses Evelin személyében lett egy második gitárosuk is. A két nóta mellé újabbak is érkeznek majd, erről a metal.hu-nak beszéltek a premier kapcsán: "Most fel van véve a Memento For Her Deeds-en és a Choke-on kívül 4 dal. Ha a COVID és a pénztárca engedi, akkor ezeket fogjuk kiadni a következő tavaszig tételenként, illetve közben íródik kb. 3 szám, amelyekkel összeállhat jövőre egy nagylemez. Kevesebb lesz a death metal/deathcore vonal a leendő nagylemezen. Több dallam, metalcore, szinti-elem lesz benne, illetve a vokállal is sokat kísérletezünk. A szövegek témáját illetően is egységesedik a körítés. Jobban összpontosulnak bizonyos...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded
STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded

Narrow-minded címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a metal/hardcore vonalas kerekegyházi Stubborn, amelynek második albuma, a remekül sikerült Let's Start A Fire még 2018-ban látta meg...

DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away
DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje a Don't...

NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik....

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS