SCERRA - Klipbemutató és villáminterjú

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 7. (szerda) 08:32 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 8. (csütörtök) 10:02

A Watch My Dying vendégeként idén az országhatáron belül és azon kívül is számos helyen felbukkant a ScerrA zenekar, amelynek legelső fellépése a 2010-es MetalFesten volt. A szimfonikus elemeket is alkalmazó extrém metal banda első hivatalos klipje a mai napon debütál. A videót a teljes egészében szabadon letölthető tavalyi debüt, a Kétségekkel vagy anélkül utolsó dalához, a Lili Rabie énekesnő vendégeskedésével elkészült Imago dalhoz forgatta a csapat.


SCERRA - Imago ft. Lili Rabie (a 2010-es Kétségekkel vagy anélkül albumról)

A klip csekkolása után kattints a ScerrA énekesével, Virágos Ádámmal készült villáminterjúnkhoz!
SCERRA:
Udvardi Ákos gitáros
Virágos Ádám énekes
Barta László dobos
Száraz Bence gitáros
Fekete Zsolt basszusgitáros

 


1. Az első fellépésetekre a 2010-es Metalfesten került sor, ahová közönségszavazással jutottatok be. Hogyan mozgósítottátok a népeket és milyen volt maga a buli?

"Igaz, a debütáló lemezünk (Kétségekkel vagy anélkül), csak 2010 márciusában jelent meg, de gyakorlatilag már jóval előtte nálunk volt a kész anyag, és nem voltunk restek megmutogatni ennek-annak. Így amikor már meg is jelentettük, csak a szélesebb közönség számára volt ismeretlen, a hozzátartozók és a tágabb haveri kör számára már nem annyira. Amikor megtudtuk, hogy adott a lehetőség, csak annyi volt a feladatunk, hogy az egy hónap alatt szerzett rajongókat, valamint az ismerősöket mozgósítsuk. Hírt kellett adnunk, hogy itt a nagy lehetőség és ahogy csak lehetett, ezt meg is tettük! A többi már csak rajtuk múlt…
A MetalFestes buli mindenképp emlékezetes marad mindannyiunk számára! Hiába a korai kezdés és a technikai malőr, nagyon jól éreztük magunkat, és a közönségszavazás reklámértékének köszönhetően bizony igen sokan eljöttek megnézni minket! Mondanom sem kell, nem bántuk meg, hogy a Metalfest keretein belül adtuk a legelső koncertünket, azt meg pláne nem, hogy a másodikra is majdnem kijutottunk!"2. A debütáló buli óta mi minden történt veletek?

"Ezt a kérdést egy kicsit nehéz úgy megválaszolni, hogy ne hagyjak ki semmit, hiszen majd' másfél évről kéne dióhéjban beszélni. Ez már csak azért sem egyszerű feladat, mert nem ültünk a babérjainkon! A MetalFest után az volt az első dolgunk, hogy egy komplett, egész órás programot összerakjuk, majd kezdetét vette az őszi-téli koncertsorozat. Miután annak vége lett, decemberben szerepeltünk az Over The Under válogatáslemezen, januártól pedig ismét belevetettük magunkat az országjárásba, immáron az új, a klipben is látható fellépőruhákkal felszerelkezve!
Áprilisig saját szervezésben folyt a turné, aztán csatlakoztunk a Watch My Dying-hoz, akikkel egészen nyárig mindenhova együtt mentünk, beleértve a határon túli településeket is. A nyári fesztiválszezon idején sem tétlenkedtünk - aki kíváncsi volt ránk, az megnézhetett minket a Rockmaratonon, vagy akár a felvidéki Szittya fesztiválon, és természetesen megannyi más koncerten.
A nyár folyamán volt szerencsénk megmutatni magunkat az első Tattoo The Sun fesztiválon is, több mint 700 ember előtt, valamint a teltházas A38 Hajón is, ahol a különleges vendég a kanadai Unexpect volt. Ezt a két utóbb említett bulit is a WMD-s srácokkal nyomtuk le, és most ősszel is együtt garázdálkodunk majd jó pár helyen!"


3. Az Imago dalról és klipről mit kell tudni?


"Az Imago több szempontból is egy elég érdekes darabnak számít, mivel a dal alapjait Bence (Száraz Bence gitáros) rakta le, mindössze 16 évesen. A másik érdekessége, hogy a mai napig ez az egyetlen olyan szerzeményünk, amelyben női ének hallható. Köszönet Lili Rabie-nek! Lili egyébként a Török Pál Jazz Local-ból lehet ismerős, és nem is nagyon kell bizonygatni, hogy egy született tehetség!
A nóta szövege, ahogy a cím is mutatja, egy, a gubózás utáni végleges állapotát elérő rovarról, a mi esetünkben egy lepkéről szól. Díszes és törékeny szárnyai, csapongó repkedése miatt gyakran a lélek szimbólumaként emlegetik. Ha negatív értelemben vesszük, mivel vonzza a fény és a láng, az önpusztítás megtestesítője. A dalban az utolsó szárnycsapásainak lehetünk tanúi, mielőtt utoléri és tűre húzza maga az elmúlás.
Mivel egy elég dallamos tételről van szó, úgy gondoltuk, hogy tökéletes volna első klipnótának. Maga a forgatás két kamerával történt és összesen tizenöt órát vett igénybe, ebből kilenc Lilivel és a zenekarral zajlott, hat pedig a történeti szál szereplőivel. Persze, sok időt töltöttünk az utómunkálatokkal is, a vágással, az effektek kidolgozásával, a színek megadásával... Amúgy ez is teljesen belső munka volt, Bence rendezte a klipet, és ő is végezte el szinte az összes tennivalót!"4. A nyár legemlékezetesebb pillanata a ScerrA számára?

"Mivel régi álmunk volt, hogy egyszer összehozzunk egy valóban működő zenekart, nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez volt életünk eddigi legjobb nyara. Jó pár koncertet letoltunk, közben meg írtuk az újabb dalokat is, viszont egy dolog nagyon hiányzott az idei nyárból... Minden évben el szoktunk menni egy pár napos zenekari nyaralásra, ahol nem foglalkozunk semmi mással, csak azzal, hogy jól érezzük magunkat. Ezt azért a múlt hétvégi szerb koncertezés alkalmával igyekeztünk bepótolni! Miután adtunk egy nagyon jól sikerült bulit Szabadkán, mindannyiunk hatalmas bánatára egész éjszakára bezártak minket a szórakozóhelyre, így kénytelenek voltunk reggel kilencig mulatozni! (nevet)
Pár óra alvás után kényelmesen - és hulla fáradtan - elindultunk Óbecsére, de nem jutottunk csak Topolyáig, mert ahogy voltunk, koszosan és büdösen, nem tudtunk ellenállni a szabad strand adta lehetőségeknek. Persze fürdőgatya senkinél nem volt, de úgy voltunk vele, hogy a szerbek eddig se bírtak túlzottan minket, hát eztán sem lehet nagy gond! (nevet) Estére sikeresen megérkeztünk a célállomásra, kipakoltunk, majd ismét toltunk egy jó kis szimfonikus metal zúzdát! Meg kell jegyeznünk, hogy igen hálás a délvidéki közönség, a pozitív koncertkritikáikat mind a buszunkra firkálták! És ha ez még nem lett volna elég, az este még abban a megtiszteltetésben is részesültem, hogy két dal erejéig a Watch My Dying vendégénekese lehettem! Ezúton is nagy köszönet nekik!"5. A 2010-es debütnek mikor lesz folytatása?

"A villáminterjú elején említettem, hogy nem nagyon szoktunk tétlenkedni, úgyhogy a korábban felsorolt események közben egy röpke stúdiózást is elvégeztünk, maelynek apropója a még idén megjelenő lemezelőzetesünk! A megjelenés több okból is egyedülálló lesz, mivel egy dupla CD-s kiadást tervezünk, vagyis az új anyag közkívánatra, immáron kézzel fogható formában tartalmazni fogja az első lemezünket is!
Az új ScerrA anyag a Tövistánc címet viseli, 3 tétellel. A címadó dal és annak angol nyelvű változata mellé felkerül rá a Függőség című nóta is. Az utóbbi ismét egy különlegesség, ugyanis egy olyan vendég tette hozzá a tehetségét, mint Török-Zselenszky Tamás (Zselenszky, ex-Eleven Hold)!
Természetesen a koncertezéssel sem szeretnénk leállni, ígéretünkhöz híven még rengeteg helyre el kell jutnunk, úgyhogy nem fogunk unatkozni az év hátralévő részében sem! Főleg, hogy illene már előrukkolnunk egy igazi nagylemezzel is…"


ScerrA zenekar - Facebook
ScerrA - Facebook

Hozzászólások

[008719]
AngyalGyula
Szimpatikus és tehetséges csapat, ráadásul elképesztően rövid idő alatt sok jó jött nekik össze. Szurkolok nekik.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KILL THE LIGHTS - Dalpremier az ex-Bullet For My Valentine dobos csapatától: Watch You Fall
2019. február 16. (szombat) 07:59

Kill The Lights névre hallgat az az új banda, amelyben a Bullet For My Valentine alapító dobosa, a zenekarból hivatalosan 2017 decemberében távozó Moose, azaz Michael Thomas egyesítette erőit James Clark énekessel (Throw The Fight), Jordan Whelan (Still Remains) és Travis Montgomery (Threat Signal) gitárosokkal, valamint Davey Richmond dobossal (Glamour Of The Kill). A klippel kísért bemutatkozó daluk a The Faceless volt, most pedig már a második dal is meghallgatható, ennek Watch You Fall a címe "A Watch You Fall annak megtanulásáról szól, hogy kizárhatod az életedből azokat a mérgező embereket, akik csak negatív gondolatokra képesek és csakis önmagukra gondolnak. Lépj hátra egyet és csak nézd, ahogy a karma elvégzi a feladatát, ahogy ezek az emberek megkapják, amit megérdemelnek. Ki mint vet, úgy arat..."   Kill The Lights a Facebookon   KILL THE LIGHTS - Watch You Fall (a 2019-es bemutatkozó album...

NOMAD - Hivatalos klip született A Dalban szereplő számukhoz: A remény hídjai
NOMAD - Hivatalos klip született A Dalban szereplő számukhoz: A remény hídjai

Januárban A Dal 2019 első élő előválogatóján a Nomad zenekar is továbbjutott A remény hídjai című számmal, amelyhez most egy hivatalos klip is született. Holnap (szombaton) ismét...

FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine
FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine

Undying Light címmel március 15-én jelenik meg a technikás, progos extrém metalt nyomató kaliforniai Fallujah negyedik albuma, a 2016-os Dreamless lemez folytatása, amelynek második...

VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire
VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire

The Element Of Fire címmel megjelent és meghallgatható, de le is tölthető a hódmezővásárhelyi VolumeFeeder trió első albuma. "Hölgyek és Urak! Megjelent az új albumunk!...

AVANTASIA - Klippremier: Candice Nighttal a Moonglow
AVANTASIA - Klippremier: Candice Nighttal a Moonglow

Moonglow címmel a mai napon jelent meg a Tobias Sammet vezette Avantasia új albuma, a 2016-os Ghostlights folytatása, és máris itt a címadó dal hivatalos videoklipje. A dalban a Blackmore's...

SPIRITS OF FIRE - Dal- és klippremier Ripper Owens és Chris Caffery új csapatától
SPIRITS OF FIRE - Dal- és klippremier Ripper Owens és Chris Caffery új csapatától

Az már tavaly nyáron kiderült, hogy egy Spirits Of Fire nevű új bandában fogott össze Tim "Ripper" Owens énekes (ex-Judas Priest, Iced Earth, Charred Walls Of The Damned), Chris...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS