CSISZÉR LEVENTE - A Kárpátiától az angyalokig

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 4. (vasárnap) 14:02

Augusztus 20-án jelent meg a Kárpátia új nagylemeze, a Justice For Hungary, és azóta már hivatalossá vált, hogy Szupermen, azaz Szijártó Zsolt is csatlakozott a zenekarhoz. Az Akelából emiatt kilépett Szupi az elmúlt időszakban egyre több Kárpátia bulin szerepelt beugrósként, ugyanis Csiszér Levente gitárosnak gyermeke született, és több időt akart szentelni a családjának, ami a Kárpátia közismerten sűrű koncertprogramja mellett csakis így volt megoldható.
Csiszér Levente a '80-as évek végén a Vivaldi soraiban tűnt fel, később játszott a Tequilában, majd három csapatban is a Kormorános Tóth Renivel (ma Örökség), a HD Bandben, a Bulldozerben és a Rat Boysban, 2000 és 2004 között pedig a Cool Head Clan tagja volt.
A 2003-ban megalakult Kárpátia mellett Levi szólóalbumokkal is jelentkezett az utóbbi években, 2009-ben jelent meg az instrumentális prog rockos Planetium, 2010 végén pedig elkészült a Tales Of Rovers, amelyen különleges vendégként Pénzes Matild és Molics Zsolti is énekel.
Kattints, ha érdekel villáminterjúnk a harmadik szólóalbumra készülő gitárossal.

KÁRPÁTIA - Ébredj magyar! (Sümeg, 2011/07/09 - 3 gitárral)

1. Szupermen beszállása a Kárpátiába három gitárost eredményez majd, vagy netán te már ki is szálltál a csapatból?


"Nagyon örülök Szupi és Zoli (Bäck Zoltán) érkezésének - nagyon jó arcok és zenészek. Az elmúlt 8 év sikere sok munkával és energiabefektetéssel járt, most szeretnék egy kis szusszanásnyira a családommal lenni. Továbbra is részt veszek a stúdiómunkákban, játszom a bulikon is, a 3 szólógitáros felállás is nagyon tetszik... (nevet)  ...csak most nem megy minden alkalommal."
2. Az új Kárpátia lemezről, a Justice For Hungary-ről melyek a kedvenc számaid és miért?"Az én hitem című dal az emelkedett hangulata, a Justice a lendülete és a nyersen metalos és szókimondó mivolta miatt. Utóbbiban Szupi szólója is pazar! És persze a Palotás szóló (a Jól ismertek engem dalban) is nagy kedvenc, ez már amolyan megszokott Kárpátia hagyományként tiszteleg ősi nagyjaink előtt."


KÁRPÁTIA - Az én hitem (a 2011-es Justice For Hungary albumról)
3. Kevesen tudják, hogy már két szólólemezt is készítettél. Mit kell tudni ezekről, és miért fontos számodra, hogy szólóalbumokat is készíts?


"Természetesen a pihenés is sok munkával zajlik a Kárpátia mellett, gyakorlatilag folyamatos komponálással és házi stúdiózással. Sok az ötlet a fejemben, így születnek sorban a szólólemezeim is. Mindkét lemez (Planetium, Tales Of Rovers) a hangulatát tekintve a 'fantasy' műfajt célozza, a kicsit földről elrugaszkodott, elszállós, misztikus és egyben optimista zenei dimenziót, progresszív módon, sok egyéb hangszerrel a gitárok mellett. Utazunk az űrben, utazunk a Földön, világ és világ között. Egyébként most jön ki a 3. lemez New World Fantasy címmel, ami Dvorak Új világ szimfóniájának egy rockos átirata nagyzenekari hangszereléssel. Az emberiség történetét dolgozza fel két színben, ez amolyan rockszínházos anyag lesz."
4. Kikkel készült a Tales Of Rovers, és kiknek ajánlanád ezt a muzsikát?


"A Tales Of Rovers két angyal Földre érkezéséről szól, akik megérzik az emberek szenvedéseit és örömét, majd boldogan hagyják el ismét ezt a dimenziót, hogy jelentsék a 'Főnöknek', hogy azért nincs itt akkora baj... (nevet)  A két szereplő, a két énekhang: Pénzes Matild, aki a 'kiskecelányomtól' a Nightwishig mindent tud az éneklésről, nagyon jellegzetes és egyéni stílusban, a másik pedig Molics Zsolt, akit nem kell bemutatnom... Kelet-Európa legnagyobb bariton-tenorja! Le a kalappal mindkettőjük előtt!"

Levi zenéibe ide kattintva tudsz belehallgatni.

 

5. Milyen zenéket hallgatsz otthon, kik a kedvenc gitárosaid, zenekaraid?


"A Facebook kedvenc listájába se fért bele minden, amit szerettem volna, vagy inkább csak nincs időm felsorolni. Főleg a gitárosokat. Mindenesetre a Supertramptől az AC/DC-ig mindent fogok. A fő érdeklődési területem azonban jelen pillanatban is a filmzene! Földre borulva hallgatom az olyan nagyságokat, mint Hans Zimmer, John Williams vagy Howard Shore. Van mit tanulni tőlük, egyben nagyon izgalmas szakmai kihívást jelent valami hasonlót létrehozni. Remélem, hogy az Új Világ Fantázia című új anyaggal mutathatok én is hasonló ízeket."

További infók Leviről, a lemezek beszerezhetőségéről itt:
www.csiszerlevente.com


VIVALDI - Az utolsó harcos (demó, Levi első komoly csapata a '80-as évek végéről)

 

Hozzászólások

[008505]
apolo
az első szólólemezét,a planetiumot hallottam,az olyan pink floyd/yes szerű volt,minőségi muzsika. és a vivaldira is emlékszem,még korai hammeres cikkük is volt.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAGOR - Dal- és klippremier: Túl késő
2020. augusztus 9. (vasárnap) 19:54

Túl késő címmel egy videoklippel kísért új dallal jelentkezett a harmadik albumára készülő Magor zenekar. "Ez az első dalunk, amit Mile Gyula gitárosunk visszatérése óta együtt alkottunk. A sokadik klipünk, amelyet a Medusa Pictures stábjával forgattunk, viszont ez az első, amelyben nem vagyunk benne. (Na jó, egyikünk feltűnik pár másodpercre.) A főszerepeket két kiváló barátunk, Farkas Dani és Breszkó Bence alakította. A közeljövőben lesz két bulink is: augusztus 15-én a szülővárosunkban, Jászberényben játszunk, augusztus 23-án pedig a Barba Negra Trackben."   www.facebook.com/magorzenekar MAGOR - Túl késő (2020)     A Magor a 2020-as évben újra a klasszikus felállásban robog tovább, hiszen visszatért a zenekar szólógitárosa, Mile Gyula akivel a csapat két nagylemez anyagát rögzítette. A visszatérést az Otthon című klipes dal örökítette meg,...

GOAT STALKER - Hazai grind, új klip született: Periosteum Peeler
GOAT STALKER - Hazai grind, új klip született: Periosteum Peeler

Hellucination Pt​. ​1 címmel még májusban egy 10 tételes új albummal jelentkezett a budapesti Goat Stalker, azaz Szakács Bence (Brygmus, Grrrmba, ex-Father Bluebeard, ex-Jack, ex-My First...

BATUSHKA - Az új EP-t hallottad már?
BATUSHKA - Az új EP-t hallottad már?

Új Ep-vel jelentkezett az ortodox szakralitást extrém hangzásvilágban újraértelmező lengyel Batushka. Az 5 tételes EP címe Раскол / Raskol, már végig is hallgathatod a teljes...

ALESTORM - "Ezt a zenét nem is lehet kategorizálni szerintem"
ALESTORM - "Ezt a zenét nem is lehet kategorizálni szerintem"

Bodor Máté már öt éve tagja az eredetileg Skóciában megalakult Alestormnak, amely a jelenkori színtér egyik legszórakoztatóbb, egyben legmegosztóbb csapata, de a gitáros a mai napig...

AGNOSTIC FRONT - Elhunyt a volt basszusgitárosuk, Alan Peters
AGNOSTIC FRONT - Elhunyt a volt basszusgitárosuk, Alan Peters

Elhunyt az Agnostic Front volt basszusgitárosa, Alan Peters, aki 1987 és 1990 játszott a legendás New York hardcore bandában. Agnostic Front: "Ez egy nagyon szomorú nap. Elveszítettük a...

LIONVILLE - AOR, melodikus rock albumpremier: Magic Is Alive
LIONVILLE - AOR, melodikus rock albumpremier: Magic Is Alive

Magic Is Alive címmel megjelent s végig is hallgatható az AOR, dallamrock vonalas olasz Lionville negyedik albuma. A csapatot 2010-ben indította el a dalszerző, gitáros, énekes Stefano...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS