CSISZÉR LEVENTE - A Kárpátiától az angyalokig

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 4. (vasárnap) 14:02

Augusztus 20-án jelent meg a Kárpátia új nagylemeze, a Justice For Hungary, és azóta már hivatalossá vált, hogy Szupermen, azaz Szijártó Zsolt is csatlakozott a zenekarhoz. Az Akelából emiatt kilépett Szupi az elmúlt időszakban egyre több Kárpátia bulin szerepelt beugrósként, ugyanis Csiszér Levente gitárosnak gyermeke született, és több időt akart szentelni a családjának, ami a Kárpátia közismerten sűrű koncertprogramja mellett csakis így volt megoldható.
Csiszér Levente a '80-as évek végén a Vivaldi soraiban tűnt fel, később játszott a Tequilában, majd három csapatban is a Kormorános Tóth Renivel (ma Örökség), a HD Bandben, a Bulldozerben és a Rat Boysban, 2000 és 2004 között pedig a Cool Head Clan tagja volt.
A 2003-ban megalakult Kárpátia mellett Levi szólóalbumokkal is jelentkezett az utóbbi években, 2009-ben jelent meg az instrumentális prog rockos Planetium, 2010 végén pedig elkészült a Tales Of Rovers, amelyen különleges vendégként Pénzes Matild és Molics Zsolti is énekel.
Kattints, ha érdekel villáminterjúnk a harmadik szólóalbumra készülő gitárossal.

KÁRPÁTIA - Ébredj magyar! (Sümeg, 2011/07/09 - 3 gitárral)

1. Szupermen beszállása a Kárpátiába három gitárost eredményez majd, vagy netán te már ki is szálltál a csapatból?


"Nagyon örülök Szupi és Zoli (Bäck Zoltán) érkezésének - nagyon jó arcok és zenészek. Az elmúlt 8 év sikere sok munkával és energiabefektetéssel járt, most szeretnék egy kis szusszanásnyira a családommal lenni. Továbbra is részt veszek a stúdiómunkákban, játszom a bulikon is, a 3 szólógitáros felállás is nagyon tetszik... (nevet)  ...csak most nem megy minden alkalommal."
2. Az új Kárpátia lemezről, a Justice For Hungary-ről melyek a kedvenc számaid és miért?"Az én hitem című dal az emelkedett hangulata, a Justice a lendülete és a nyersen metalos és szókimondó mivolta miatt. Utóbbiban Szupi szólója is pazar! És persze a Palotás szóló (a Jól ismertek engem dalban) is nagy kedvenc, ez már amolyan megszokott Kárpátia hagyományként tiszteleg ősi nagyjaink előtt."


KÁRPÁTIA - Az én hitem (a 2011-es Justice For Hungary albumról)
3. Kevesen tudják, hogy már két szólólemezt is készítettél. Mit kell tudni ezekről, és miért fontos számodra, hogy szólóalbumokat is készíts?


"Természetesen a pihenés is sok munkával zajlik a Kárpátia mellett, gyakorlatilag folyamatos komponálással és házi stúdiózással. Sok az ötlet a fejemben, így születnek sorban a szólólemezeim is. Mindkét lemez (Planetium, Tales Of Rovers) a hangulatát tekintve a 'fantasy' műfajt célozza, a kicsit földről elrugaszkodott, elszállós, misztikus és egyben optimista zenei dimenziót, progresszív módon, sok egyéb hangszerrel a gitárok mellett. Utazunk az űrben, utazunk a Földön, világ és világ között. Egyébként most jön ki a 3. lemez New World Fantasy címmel, ami Dvorak Új világ szimfóniájának egy rockos átirata nagyzenekari hangszereléssel. Az emberiség történetét dolgozza fel két színben, ez amolyan rockszínházos anyag lesz."
4. Kikkel készült a Tales Of Rovers, és kiknek ajánlanád ezt a muzsikát?


"A Tales Of Rovers két angyal Földre érkezéséről szól, akik megérzik az emberek szenvedéseit és örömét, majd boldogan hagyják el ismét ezt a dimenziót, hogy jelentsék a 'Főnöknek', hogy azért nincs itt akkora baj... (nevet)  A két szereplő, a két énekhang: Pénzes Matild, aki a 'kiskecelányomtól' a Nightwishig mindent tud az éneklésről, nagyon jellegzetes és egyéni stílusban, a másik pedig Molics Zsolt, akit nem kell bemutatnom... Kelet-Európa legnagyobb bariton-tenorja! Le a kalappal mindkettőjük előtt!"

Levi zenéibe ide kattintva tudsz belehallgatni.

 

5. Milyen zenéket hallgatsz otthon, kik a kedvenc gitárosaid, zenekaraid?


"A Facebook kedvenc listájába se fért bele minden, amit szerettem volna, vagy inkább csak nincs időm felsorolni. Főleg a gitárosokat. Mindenesetre a Supertramptől az AC/DC-ig mindent fogok. A fő érdeklődési területem azonban jelen pillanatban is a filmzene! Földre borulva hallgatom az olyan nagyságokat, mint Hans Zimmer, John Williams vagy Howard Shore. Van mit tanulni tőlük, egyben nagyon izgalmas szakmai kihívást jelent valami hasonlót létrehozni. Remélem, hogy az Új Világ Fantázia című új anyaggal mutathatok én is hasonló ízeket."

További infók Leviről, a lemezek beszerezhetőségéről itt:
www.csiszerlevente.com


VIVALDI - Az utolsó harcos (demó, Levi első komoly csapata a '80-as évek végéről)

 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS