CROSSHOLDER - Kíméletlen bulira készülnek!

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 2. (péntek) 10:16

Ma, holnap és holnapután kerül megrendezésre a Népligetben az ingyenes SzeptEmber Feszt, amelynek mai programjában olyan különlegességek szerepelnek, mint az utolsó Akela buli Szupermennel (állítólag vendégként fellép Pavelka Gyuszi is), vagy délután öt órától a Crossholder nagyszabású fellépése, de szintén a mai napon játszik a Tűzmadár, a Krízis és Deák Bill Gyula is.
A Crossholder így harangozta be a mai buliját:
"Szeptember 2-án, 17 órakor, a Gasztroszínpadon elővezetjük az év leglátványosabb Crossholder koncertjét! Olyan megrázó látvány lesz az egyik vadonatúj dalban (Gyűlölöm a világot), és előtte is, hogy azon nagyon sokan megbotránkoznak majd... Meglátjátok, kíméletlen lesz!"
Az idén már Thaiföldet is megjárt Crossholder zenekar basszusgitárosát, Gondosch "Güzü" Jánost egy villáminterjú keretében kérdeztük ki a mai koncertről, valamint arról, hogy milyen további tervekkel rendelkezik a heavy metal teátrális, koncepciózus ágát képviselő csapat.
Kattints a folytatáshoz!

1. SzeptEmber Feszt, szept. 2., Gasztroszínpad, 17 óra. Mit látunk majd a színpadon?

"Nos, nagy bulira készülünk, ugyanis a tavalyi MetalFest óta gigaszínpadon most játszunk először Magyarországon. Igaz, tavaly is felléptünk a SzeptEmber Feszten, de akkor egy kisebb színpadot szántottunk fel. Most kevesebb prózai rész lesz, mint tavaly, viszont jóval pörgősebb látványprodukcióval fogunk szolgálni. Lesz például egy olyan látványelem, amit most mutatunk be először, és remélem, hogy a gyengébb idegzetűek nem fognak felháborodni rajta! Legfeljebb elfordulnak a jelenetnél... (nevet)

Előre jelzem, hogy a fotósok, videósok is időben tudják, hogy a hatodik dalban, a vadonatúj Gyűlölöm a világot-ban lesz ez a jelenet, a Jeruzsálem ostroma szám után. Két blokkból áll majd a produkciónk. Az elsőt magyar nyelven adjuk elő, Szaládi Karcsi énekesünk tolmácsolásában, a második blokkban pedig a thaiföldi turné repertoárjából vezetünk elő 5 dalt, ekkor már Nachladal 'Nahi' Istvánnal a mikrofonnál. Természetesen ebben a Nahis blokkban is lesznek látványelemek."


CROSSHOLDER - Harcolj! (Club 202, 2010/12/30)
2. Októberben Svájcban fogtok játszani. Ez hogy jött össze?


"Van egy Svájcban élő és zenélő barátom, Szabó Zolika, aki egy zürichi zenekar, a Jesus And The Gurus vezetője, emellett pedig lelkes rajongója a Crossholdernek. Odakint mindenkinek ajánlgatja a CD-nket. Egy nap betoppant hozzá a Burning Phoenix Promotion főnöke, Martin Anliker, aki egyben a svájci True As Steel fesztivál főszervezője. Zolika neki is megmutatta a lemezünket, és noha magyar az anyag, Martin azt mondta rá, hogy 'na, most lefostam a bokám, annyira jó!'... El is kérte a kontaktunkat, és még aznap éjjel írt egy mailt, amelyben egyből egy svájci miniturnéra hívott meg minket. A turné másik csapata a Battalion lesz."3. Mit kell tudni erről a Battalionról?

"Ez az egyik legmenőbb, bár egyelőre még a másodvonalban dolgozó helyi heavy metal banda. Elég sokat turnéztak, turnéznak Európában, egyre nagyobb sikerrel. Novemberben vissza is hívjuk őket Magyarországra."
 


4. Milyen Crossholder tervek vannak még erre az évre?


"Terv az van bőven! (nevet) A thaiföldi turné után sorra jöttek a jobbnál jobb ajánlatok. Például a Black Diamond Management feje, Roger Bielke egy komplett Európa-turnéra hívott el minket. A Black Diamond menedzsmenthez tartozik Tim Ripper Owens, a Thunderbolt zenekar, és egy legendás magyar banda, a Tirana Rockers is. Rogerrel személyesen tárgyaltam itt, Budapesten, és köszönet illeti Metal Angelt, azaz Bártfay Lacit is, mert rengeteget segített ebben, rendesen lobbizott értünk!

Sajnos ezt a turnét nem tudtuk teljes egészében elvállalni, mert a korábban lekötött svájci turnéval ütközött néhány dátum. Végül egy olyan megoldást ötlöttünk ki, ami elég kemény menet lesz, ugyanis október 15-én a svájci Herisau-ban játszunk, másnap viszont már Szegeden nyomulunk, aztán jön Nagyszeben, majd Székelyudvarhely, utána a Vajdaság, és talán még Zágráb is. Ez utóbbi fellépés, a Valhalla metal party még szervezés alatt áll. És ez még nem minden... Egy most induló hazai megaturnén is részt veszünk majd, a Rockdays 2011-en. 10 koncertet adunk majd Magyarország különböző városaiban. De Angliába is kaptunk meghívást, csak ott még nincsenek pontos dátumok.

Megemlíteném még az augusztus 23-ai beregszászi fellépésünket is, ott Ukrajna Függetlenségi Napján játszottunk Charlie előtt, és soha korábban nem dörrent még meg úgy a Crossholder, mint ott! Szeptember 10-én vissza is megyünk Kárpátaljára, Nagyberegen fogunk játszani, már főzenekarként.

November 12-én pedig a svájci Battalion jön Magyarországra, a Crazy Mamában lesz egy közös koncertünk, ahol fellép a Demonlord és az Over My Dawn is. Másnap a vajdasági Zentán leszünk a Battalionnal, a Zeppelin Clubban, ahol a helyi The Southern Society is játszani fog."5. A thaiföldi turné kapcsán hallani lehetett egy amerikai útról is. Azzal most mi a helyzet?

"Hú, ez egy külön regény lenne, de megpróbálom dióhéjban... A legfontosabb dolog még az első bulin, Bangkokban történt, ahol felbukkant egy Los Angeles-i promoter, Roy, aki a koncertet látva maga ajánlotta fel, hogy kézbe veszi az ügyünket. Roy pár hete elő is állt egy turnétervezettel, amelynek a 'Route 66 Crossholder Campaign Tour, 2012 USA' címet adtuk. Ennek egyetlen buktatója van, éspedig az, hogy elég nehéz kijutni, ugyanis munkavállalási engedély kell.

Szerencsére az amerikai követségen egész pozitívan álltak a kérdéshez, és azt mondták, hogy nyugodtan adjuk be a kért dokumentumokat, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy pozitív elbírálás legyen a vége. A tervezett turnéhoz képest azóta történt némi változás, bekerült New York és Las Vegas is, bár ezek nem tartoznak a legendás Route 66-hez. Ezt a turnét 2012. elejére tervezzük, de elképzelhető némi csúszás is. Nem szeretek előre inni a medve bőrére előre inni, viszont kell egy cél, egy jövőkép, és ez most a nagy falat: az amerikai turné!

Visszatérve Thaiföldre, a második koncerten, Pattayában a Sonisphere fesztivál egyik szervezője talált meg minket azzal, hogy felléphetnénk a 2012-es angliai állomáson. Ha így lesz, annak is nagyon fogunk örülni!
Végezetül itt a mottóm: 'Tartsd életben az álmaid, mert egy szép napon azok valóra válnak!'
Nos, mi ezt tesszük, és szerencsére eddig minden úgy jött be, ahogy azt elterveztük, megálmodtuk! Rock On!"


www.crossholder.com

www.facebook.com/crossholder

Hozzászólások

[008485]
Guzu
Koszi vinylfanatic és Rockazelet:)
Igyekszünk, remélem, hogy megálljuk a helyünket:)!
Rock On!
Güzü
Crossholder
[008483]
Rockazelet
Jó szórakozást.
[008474]
vinylfanatic
Ez Magyarország legjobb heavy metal bandája.A Keep It True fesztiválon a helyük!Biztos vagyok benne,hogy megállnák a helyüket ott.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KYLFINGAR - Klippremier: Istenek hangja
2020. augusztus 5. (szerda) 18:00

Új videoklipet készített a Kylfingar zenekar a Világok határán című legutóbbi albumuk két éves évfordulója alkalmából az Istenek hangja dalhoz. Egyúttal az első lemezen hallható Helheim daluk is átesett egy korszerűsítésen, akárcsak a remaszterizált Istenek hangja. "Az Istenek hangja című számunkhoz régóta tervben volt egy harci jelenetekkel megtűzdelt, nagyszabású klip, viszont a megvalósításához sokáig nem találtuk meg a megfelelő partnereket. Szerencsére megismerkedtünk az Aurora Borealis hagyományőrző egyesület és a Flokken csapatának vezetőjével, Sebő Bélával, aki nyitott volt az együttműködésre. Egyébként már a 2019-es Rockmaratonon is ők emelték a bulink hangulatát a színpadon. Az operatőrünket, Regős Bálintot is Béla ajánlotta, Bálint pedig nagy lelkesedéssel és szakértelemmel segített kidolgozni a klip jeleneteit. A kisfilm történetének alapja, hogy egy fiatal viking harcos egy talizmánt kap...

SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri
SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri

Endless Twilight Of Codependent Love címmel november 6-án jelenik meg az izlandi pagan metalos Sólstafir hetedik albuma, a 2017-es Berdreyminn lemez utódja. A friss anyagról máris itt az...

METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame
METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame

S&M²: Metallica And San Francisco Symphony Together Again. Live címmel augusztus 28-án jelenik meg a Metallica új kiadványa, a tavaly szeptemberben a San Francisco-i szimfonikusokkal...

GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World
GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World

Another World címmel, egy animációs klip kíséretében mutatta be új dalát a francia Gojira. A 2016-os Magma lemez óta ez az első friss nótájuk, a producer maga a frontember Joseph...

MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?
MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?

Pár héttel ezelőtt mutatta be első dalát az a MoneyRoll nevű új csapat, amelyet a debreceni P. Box zenészei alapítottak, most pedig itt a folytatás, a második nótájuk, a Mitől jó?,...

THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!
THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS