MOBY DICK - Megváltozott a lemezcím, itt a borító!

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 1. (csütörtök) 12:36

Október 10-én jelenik meg a Moby Dick új stúdióalbuma, ám nem az eredetileg tervezett Durván akár a vulkán címmel. A legutolsó Moby Dick sorlemez, a Se Nap se Hold még 2005-ben jött ki, úgyhogy komoly elvárásoknak kell megfelelnie az utóbbi években inkább a különféle projektekre - Hungarica, Bloody Roots - koncentráló legendás thrash csapatnak. A gitáros/énekes Smici soproni stúdiójában jelenleg is folyik a munka a végül 'A holnap ravatalán' címet kapott lemezen, amelyről Mentes Norbi árult néhány új részletet egy villáminterjúban.


Kattints a folytatáshoz!  
1. Miért döntöttetek végül 'A holnapok ravatalán' lemezcím mellett?

"Amikor annak idején elkezdtünk gondolkodni az új lemez címén, ez 'A holnapok ravatalán' verzió már felmerült, de akkor pont én mondtam azt, hogy szerintem egyedibb, jobb a 'Durván akár a vulkán'. Ahogy viszont kezdett kialakulni a borító, amit Sallai Peti készített el, valahogy olyan irányt vett az egész, hogy végül ez az új cím jobban passzol mind a grafikai megjelenítéshez, mind magához az albumhoz, ideértve a szövegek üzenetét is. Szerencsére még nem volt késő módosítani a címen."
2. Hogy álltok az új anyaggal és milyen lesz?


"Már mindent feljátszottunk, annyi van még hátra, hogy Smici felrak pár vokált, aztán pedig kezdhetjük is a keverést! A lemez jó lesz! (nevet) Szerintem tetszeni fog az embereknek!"


3. Hogyan oszlott meg most a nótaírás?

"Az új dalok 60 százalékát most én hoztam, a többit Hofi (Hoffer Péter dobos), illetve Tamás (Schmiedl Tamás énekes/gitáros), a szövegeket pedig ezúttal is a mester, Pusztai Zoli írta."MOBY DICK - Durván akár a vulkán + Keresztes vitéz (ZP, 2011/07/26)

4. Az új klipnek már el kellett volna készülnie, nem?


"Egy nagyon pici csúszásban vagyunk, de napokon belül kész a videó. Azt valószínűleg sokan tudják, hogy ez egy koncertklip lesz, amit a júliusi Zöld Pardonos koncerten rögzítettünk a Durván akár a vulkán dalra. Azért esett a választásunk erre a számra, mert egyrészt ez volt az egyik olyan új dal, ami már elsőre összeállt, másrészt pedig ez egy olyan nóta a véleményünk szerint, amelyből kiderül, hogy mire is lehet számítani az október elején érkező lemez kapcsán. A klip jövő hétvégére elkészül, azaz szeptember 10. körül várható a debütálása!"


5. Milyen extrát terveztek az új album mellé?

"Mivel ez a 30 éves jubileumi lemezünk, nagyon odafigyelünk a részletekre! Egyrészt arra, hogy az új dalokból a lehető legtöbbet hozzuk ki, zeneileg, szövegileg és persze a hangzás terén is, másrészt arra, hogy minél több mindent nyújtsunk a CD mellé. A limitált példányos digipack verzió mellé tehát jár majd egy bónusz DVD is, amire az 1998-as 'Búcsúkoncertünk' felvételét tesszük fel. Ez korábban csakis VHS formátumban jelent meg. De felpakoljuk a DVD-re az új klipet is, akárcsak az albumhoz kapcsolódó werkfilmeket, sőt, poszter is jár majd mellé, és dedikálni is fogjuk az összes példányt! A CD/DVD anyag máris előrendelhető, kedvezményes áron, és az is fontos, hogy a megrendelők kedvezményes áron válthatnak jegyet a december 10-ei jubileumi és lemezbemutató bulira, ami a Fehérvári úti Club 202-ben lesz."


'A holnapok ravatalán' digi CD+DVD-t máris megrendelheted itt, akár koncertjeggyel és pólóval is!


www.moby-dick.hu
www.facebook.com/mobydickzenekar

Hozzászólások

[008511]
apolo
vasihazafi.hu.>hallgatnivaló>és ott mész lefelé a cikkeken,a 6.cikkoszlopban van.de van ott egyébként sok más érdekes olvasnivaló.
[008491]
vinylfanatic
Hát kerestem azt a Göbl interjút Apolo,de nem találtam.
[008490]
bogar
Már ideje volt 1 új albumnak.Remélem a következőre nem kell megint jubileumi évet várni.
[008477]
vinylfanatic
Hát igen. Ha lehet mostanság még aktuálisabbak a szövegek mint Anno,sajnos.Az első három lemez mára klasszikussá érett.Aki ezt kétségbe vonja,az hallgasson Depressziót vagy valami hasonló menő dolgot.MOBY DICK FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!
[008465]
apolo
remek göbl gábor interjú a vasihazafi.hu-n. azért az érdekes,hogy meghallgatva a régi,húszéve koptatott m.d. albumaimat-ugass kutya,kegyetlen évek,körhinta-sajnos mennyire aktuálisak,mennyire nem kopott meg a szövegeik tartalma.azért ez valahol rémisztő.
[008462]
Rockazelet
Valahogy jobban tetszik nekem is.
[008459]
Kardhordoz
Ez a cím Dickesebb lett jobban passzol az eddigiekhez! Az év legjobban várt albuma számomra! És nagyon érdemesnek ígérkezik megrendelni a CD+DVD-s verziót!
[008458]
Attikorn
Örülök, hogy megváltoztatták a címet. A régi elég gagyi volt.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AS KARMA BRINGS - Brutális új dal a salgótarjáni csapattól: Hate Seems Help
2019. március 24. (vasárnap) 07:46

Hate Seems Help címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a deathcore, extrém metal vonalas salgótarjáni As Karma Brings. A brutális új nóta a nyárra várható friss EP előzetese. Ezúttal is Diószegi Kiki (Stray Heart Records) segítségével dolgoztak, a keverés pedig Simon István (No Silence Studio) munkája. Április 5-én a Dürer Kertben el is csípheted őket, méghozzá a Sleepless, a Nest Of Plagues és a Devoid társaságában. Tari Bálint énekes: "A következő EP-nk mondanivalója nem egy igazán nagy megfejtés... Személyes tapasztalásokból eredő konklúziók töltik meg tartalommal a muzsikát. Nem áll szándékunkban utat mutatni, megmondani a frankót, vagy valami globális problémát a nyakunkba venni, mert ehhez túl kicsik vagyunk, így hétköznapi gondok, érzések kerültek terítékre, amit a Hate Seems Help dal tökéletesen példáz. Ez a szám arról szól, hogy 'mennyire utálok mindenkit'."    ...

MACHINE HEAD - Már folynak a meghallgatások, keresik az új tagokat
MACHINE HEAD - Már folynak a meghallgatások, keresik az új tagokat

Az oaklandi Sharkbite stúdióban már zajlanak a meghallgatások a Machine Headnél, Robb Flynn és Jared MacEachern basszusgitáros keresi a kilépését múlt ősszel bejelentő Dave McClain...

YNGWIE MALMSTEEN - Egy hét múlva új album, dalpremier: Blue Lightning
YNGWIE MALMSTEEN - Egy hét múlva új album, dalpremier: Blue Lightning

Blue Lightning címmel március 29-én jelenik meg a svéd gitáros legenda Yngwie Malmsteen új albuma, amelyen a blues / rock világ azon előadóiról emlékezik meg, akik jelentős hatással...

GRAND MAGUS - Dalpremier az áprilisi albumról: Brother Of The Storm
GRAND MAGUS - Dalpremier az áprilisi albumról: Brother Of The Storm

Wolf God címmel április 19-én jelenik meg az ex-Spiritual Beggars énekes, Janne "J.B." Christofferson vezette Grand Magus kilencedik albuma, a 2016-os Swords Songs lemez folytatását, és a...

JINJER - Új videoklip: Teacher, Teacher!
JINJER - Új videoklip: Teacher, Teacher!

A januárban Micro címmel kiadott EP Teacher, Teacher! dalához készült el a Tatiana Shmaylyuk énekesnő vezette Jinjer friss klipje. Ismerkedj meg vele!  ...

DEATH ANGEL - Dalpremier a május végi albumról: Humanicide
DEATH ANGEL - Dalpremier a május végi albumról: Humanicide

Humanicide címmel május 31-én jön majd ki a Bay Area thrasher Death Angel új albuma , a 2016-os The Evil Divide lemez folytatása, és máris itt az első előzetes dal, az új anyag címadó...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS