MOBY DICK - Megváltozott a lemezcím, itt a borító!

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 1. (csütörtök) 12:36

Október 10-én jelenik meg a Moby Dick új stúdióalbuma, ám nem az eredetileg tervezett Durván akár a vulkán címmel. A legutolsó Moby Dick sorlemez, a Se Nap se Hold még 2005-ben jött ki, úgyhogy komoly elvárásoknak kell megfelelnie az utóbbi években inkább a különféle projektekre - Hungarica, Bloody Roots - koncentráló legendás thrash csapatnak. A gitáros/énekes Smici soproni stúdiójában jelenleg is folyik a munka a végül 'A holnap ravatalán' címet kapott lemezen, amelyről Mentes Norbi árult néhány új részletet egy villáminterjúban.


Kattints a folytatáshoz!  
1. Miért döntöttetek végül 'A holnapok ravatalán' lemezcím mellett?

"Amikor annak idején elkezdtünk gondolkodni az új lemez címén, ez 'A holnapok ravatalán' verzió már felmerült, de akkor pont én mondtam azt, hogy szerintem egyedibb, jobb a 'Durván akár a vulkán'. Ahogy viszont kezdett kialakulni a borító, amit Sallai Peti készített el, valahogy olyan irányt vett az egész, hogy végül ez az új cím jobban passzol mind a grafikai megjelenítéshez, mind magához az albumhoz, ideértve a szövegek üzenetét is. Szerencsére még nem volt késő módosítani a címen."
2. Hogy álltok az új anyaggal és milyen lesz?


"Már mindent feljátszottunk, annyi van még hátra, hogy Smici felrak pár vokált, aztán pedig kezdhetjük is a keverést! A lemez jó lesz! (nevet) Szerintem tetszeni fog az embereknek!"


3. Hogyan oszlott meg most a nótaírás?

"Az új dalok 60 százalékát most én hoztam, a többit Hofi (Hoffer Péter dobos), illetve Tamás (Schmiedl Tamás énekes/gitáros), a szövegeket pedig ezúttal is a mester, Pusztai Zoli írta."MOBY DICK - Durván akár a vulkán + Keresztes vitéz (ZP, 2011/07/26)

4. Az új klipnek már el kellett volna készülnie, nem?


"Egy nagyon pici csúszásban vagyunk, de napokon belül kész a videó. Azt valószínűleg sokan tudják, hogy ez egy koncertklip lesz, amit a júliusi Zöld Pardonos koncerten rögzítettünk a Durván akár a vulkán dalra. Azért esett a választásunk erre a számra, mert egyrészt ez volt az egyik olyan új dal, ami már elsőre összeállt, másrészt pedig ez egy olyan nóta a véleményünk szerint, amelyből kiderül, hogy mire is lehet számítani az október elején érkező lemez kapcsán. A klip jövő hétvégére elkészül, azaz szeptember 10. körül várható a debütálása!"


5. Milyen extrát terveztek az új album mellé?

"Mivel ez a 30 éves jubileumi lemezünk, nagyon odafigyelünk a részletekre! Egyrészt arra, hogy az új dalokból a lehető legtöbbet hozzuk ki, zeneileg, szövegileg és persze a hangzás terén is, másrészt arra, hogy minél több mindent nyújtsunk a CD mellé. A limitált példányos digipack verzió mellé tehát jár majd egy bónusz DVD is, amire az 1998-as 'Búcsúkoncertünk' felvételét tesszük fel. Ez korábban csakis VHS formátumban jelent meg. De felpakoljuk a DVD-re az új klipet is, akárcsak az albumhoz kapcsolódó werkfilmeket, sőt, poszter is jár majd mellé, és dedikálni is fogjuk az összes példányt! A CD/DVD anyag máris előrendelhető, kedvezményes áron, és az is fontos, hogy a megrendelők kedvezményes áron válthatnak jegyet a december 10-ei jubileumi és lemezbemutató bulira, ami a Fehérvári úti Club 202-ben lesz."


'A holnapok ravatalán' digi CD+DVD-t máris megrendelheted itt, akár koncertjeggyel és pólóval is!


www.moby-dick.hu
www.facebook.com/mobydickzenekar

Hozzászólások

[008511]
apolo
vasihazafi.hu.>hallgatnivaló>és ott mész lefelé a cikkeken,a 6.cikkoszlopban van.de van ott egyébként sok más érdekes olvasnivaló.
[008491]
vinylfanatic
Hát kerestem azt a Göbl interjút Apolo,de nem találtam.
[008490]
bogar
Már ideje volt 1 új albumnak.Remélem a következőre nem kell megint jubileumi évet várni.
[008477]
vinylfanatic
Hát igen. Ha lehet mostanság még aktuálisabbak a szövegek mint Anno,sajnos.Az első három lemez mára klasszikussá érett.Aki ezt kétségbe vonja,az hallgasson Depressziót vagy valami hasonló menő dolgot.MOBY DICK FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!
[008465]
apolo
remek göbl gábor interjú a vasihazafi.hu-n. azért az érdekes,hogy meghallgatva a régi,húszéve koptatott m.d. albumaimat-ugass kutya,kegyetlen évek,körhinta-sajnos mennyire aktuálisak,mennyire nem kopott meg a szövegeik tartalma.azért ez valahol rémisztő.
[008462]
Rockazelet
Valahogy jobban tetszik nekem is.
[008459]
Kardhordoz
Ez a cím Dickesebb lett jobban passzol az eddigiekhez! Az év legjobban várt albuma számomra! És nagyon érdemesnek ígérkezik megrendelni a CD+DVD-s verziót!
[008458]
Attikorn
Örülök, hogy megváltoztatták a címet. A régi elég gagyi volt.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SCORPIONS - Már stúdióztak is, 2020-ban új stúdióalbum jöhet
2019. május 19. (vasárnap) 17:52

Azt már két hónapja tudjuk, hogy november 18-án ismét eljön hozzánk a Scorpions, egy friss interjúban azonban Klaus Meine énekes azt is elárulta, hogy lesz folytatása a legutóbbi albumuknak, a 2015-ös Return To Forever lemeznek. Klaus Meine: "Miután a legutóbbi bulin, Ciprusban (februárban) lejöttünk a színpadról, azt mondtuk egymásnak, hogy mielőtt újra turnéra indulunk, klassz lenne visszatérni a stúdióba, nekilátni néhány új dal megírásának. Amikor Rudolf hazajött Thaiföldről, és újra összegyűltünk, pár héttel ezelőtt, azonnal mentünk is a stúdióba. És fantasztikus volt. Annyira jól éreztük magunkat és annyi ötletünk támadt! Nagyon jó érzés minden nyomás és feszültség nélkül dolgozni, csak összejönni, megírni pár dalt, élvezni a stúdiózást. Ha valaki feltenné nekem azt a kérdést, hogy van-e esély egy új Scorpions lemezre, akkor azt mondanám, hogy ennek lehetősége most sokkal nagyobb, mint pár...

OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal
OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal

Hamarosan nagyon jó hírek jönnek az új Omen albummal, a Halálfogytiglannal kapcsolatban, többek között érkezik egy új klipes dal is. Az alábbiakban pedig elolvashatod azt az interjút,...

TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag
TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag

A tavaly októberben Like Water címmel megjelent második album Scumbag dalához készült el a budapesti Trillion új videoklipje. A videó megálmodója, rendező-forgatókönyvíró-vágója...

GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper
GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper

Vesper címmel egy 8 tételes EP-vel jelentkezett a blackes, crustos punk/HC vonalas budapesti Grimcity, azaz Fráter Dani énekes/gitáros, Palkó Balázs gitáros, Nagy Geri basszer és...

MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl
MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl

Above The Sky címmel június 7-én lát napvilágot a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandájának bemutatkozó lemeze. A Majestica nevet viselő banda...

ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real
ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real

If It's Real címmel május 24-én lát napvilágot annak az űj progos projektnek az első albuma, amelyet a Fates Warning ex-dobosa, Mark Zonder (Arch/Matheos, Warlord, Dramatica) és régi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS